SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Så här stor samhällsnytta bidrar BK Astrios verksamhets med

Ofta pratar vi om fotbollens betydelse i mjuka värden - fotboll förenar och engagerar. Att omvandla fotbollens betydelse för samhället sett till siffror har varit svårare - fram tills nu. Den här rapporten, framtagen av SvFF och UEFA, visar svart på vitt breddfotbollens betydelse för samhället, sett till ekonomiska, hälsomässiga och sociala värden.


BK Astrios rapport är baserad på att föreningen har 799 aktiva spelare.


Hälsa och sjukvård 8 657 165 kr

Breddfotbollen bidrar till ett hälsosammare samhälle med stora sjukvårdsbesparingar som följd och färre sjukdomsfall av exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ II, bröst- och tjocktarmscancer samt minskad psykisk ohälsa.


Arbeten 4 st - Värdet av ideellt arbetade timmar inom BK Astrio.


Ekonomi - 1 510 110 kr

De direkta ekonomiska effekterna kommer huvudsakligen från investeringar i anläggningar och deltagarutgifter, samt skapandet av arbetstillfällen kopplade till breddfotboll och byggindustrin.


Socialt värde 4 515 948 kr Varav Ideellt arbete 4 178 770 kr


De sociala effekterna av breddfotbollen baseras på minskad brottslighet, bättre förhållanden för unga, utbildning och ideellt arbete.

 
Hallarna cupen 2023
Följ oss på facebook
Officiella leverantörer
PARTNERS
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Stöd din förening