Erbjudande från Homemaid
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Ledare

Rutin gällande användning av konstgräsplan Söndrums IP
2021-02-09

Belysning – Nyckel till belysningen hänger i nyckelskåpet som är uppsatt utanför för herrarnas och damernas förråd (se bild). Den är märkt ”Belysning konstgräs”. Det första laget som är i behov av belysningen tar med nyckeln ut och låter den sitta kvar. Sista laget som tränar ansvarar för att hänga tillbaka den i nyckelskåpet (kommer det inget lag efter avslutad träning tar ni med nyckeln tillbaka). På första stolpen när man går in till konstgräsplanen sitter nyckeluttaget som styr belysningen. Generellt sett har vi lag som håller på till 2030 på vardagar och 1900 fredagar. För helger vänligen se kalendern eftersom det varierar från vecka till vecka. För att se föreningens kalender kan ni gå in genom följande länk: https://www.astrio.nu/kalender/?ID=21064


När man väl tänder belysningen fungerar den i 90 minuter. Efter det behöver man återigen vrida på nyckeln för att tända. Under dessa 90 minuter kan man ”förlänga” med ytterligare 90 minuter genom att vrida nyckel två gånger åt höger. Således slipper man att planen släcks helt. Vi kan ha som rutin att lag som kliver på säkerhetsställer detta innan påbörjad träning. Dvs. lag som börjar sin träning går fram och vrider på nyckeln. Förutsatt att det varit ett lag igång innan er träning som haft behov av belysningen. 

 

Målburar – För att underlätta planskötseln för kommunen men också för att underlätta för varandra behöver vi hjälpas åt med att flytta diverse olika målburar efter avslutad träning. Vänligen ställ de utmed långsidorna så nära stängslet som möjligt. 

 

Vi uppmanar er att ha dialog mellan er ledare för de lag som kliver på och som kliver av. Både gällande belysning och målburar. 


Borsta av skor/material m.m. - Vänligen följ följande procedur efter avslutad träning/match:


Borsta och skaka av gummigranulat från kläder, väskor och utrustning, så att granulatet stannar kvar på planen.


Vänd upp och ned på skorna och häll ur gummigranulat som hamnat i dem.


Om du får med dig gummigranulat in i omklädningsrum eller ditt hem, borsta upp det och släng i hushållssoporna så att det inte hamnar i avlopp eller natur.


Gällande borstning och målburar gäller även den information på övriga konstgräsplaner runt om Halmstad kommun med omnejd. 

INFORMATIONSMÖTE OM SPELARUTBILDNING MED HALLANDS FOTBOLLFÖRBUND
2021-02-04 09:31

Träffen riktar sig till föräldrar, ledare, spelare eller andra som är involverade i fotbollsföreningar i Halland.


Den 16/2 kl 18:00 (avslut 19:15) kommer spelarutbildningsansvariga Rasmus Petersson och Robin Johansson presentera Hallands fotbollförbunds utbud av spelarutbildning.

En möjlighet för intresserade ungdomar att få fotbollsutbildning likt elitklubbarnas, men också en chans att träna fotboll med andra fotbollsintresserade tjejer och killar.

 

Agenda för träffen:

 • Presentation
 • Hallandslag (11mot11)
 • Extra träningar (7mot7, 9mot9 & 11mot11)
 • Extra MV träningar (7mot7, 9mot9 & 11mot11)
 • Inspirationsträningar (alla spelformer)
 • Övriga frågor funderingar 

Träffen kommer äga rum via Zoom. Anslut via länken eller med hjälp av koden nedan.


https://us02web.zoom.us/j/86593224242?pwd=YWdQNThMdXNZUEJRNlQycEorckN6dz09

Meeting ID: 865 9322 4242

Passcode: 052546

 

Ingen föranmälan krävs. 

Frågor hänvisas till: info@hallandsff.se

INFORMATION SNÖRÖJNING AV KONSTGRÄSPLANER
2021-01-28

Plogningen av konstgräsplaner kommer att vara begränsad. Dels på grund av att plogtraktorerna vid snöfall i första hand ska prioritera framkomlighet på gator och vägar, och dels på grund av att miljömyndigheterna ställer höga krav på att konstgräsgranulat inte får spridas i naturen.


Teknik- och fritidsförvaltningens drift bedömer när plogning av konstgräsplaner ska ske. Om driften bedömer att snön kommer att smälta bort inom några dagar prioriteras inte plogning av konstgräsplanerna.


Elitverksamhet prioriteras när det gäller plogning av konstgräsplanerna. Elitverksamhet gällande matcher hänvisas huvudsakligen till Skedalaheds IP.


Vi för en dialog med kommunen och kommer att höra av oss till berörda lag så fort vi får ett klart besked om plogning kommer bli av eller ej.

KOMMUNENS UTOMHUSANLÄGGNINGAR ÖPPNAS UPP
2021-01-15 17:13
Länets kommuner har i den så kallade Hallandslinjen beslutat sig för att öppna upp de kommunalt drivna utomhusanläggningarna. I Halmstad innebär detta att kommunens konstgräsplaner öppnas upp.

- Vi är såklart medvetna om det fortsatt allvarliga smittläget. Men vi gör bedömningen i samråd med smittskyddet att vi kan öppna upp under förutsättningen att föreningar och utövare följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, säger Marie Leandersson förvaltningschef på teknik- och fastighetsförvaltningen.


Konstgräsplaner

Det pågår förberedelser samt snöröjning på samtliga konstgräsplaner inför öppning. Denna typ av snöröjning är något som normalt inte utförs utan är en extra insats som görs för att kunna öppna planerna så snart som möjligt. När planerna är skottade är det ok att bedriva spontanidrott på dem. Planerna öppnas för bokning igen på kvällen måndag 18/1 då samtliga säsongsbokningar startar samt att de strötider som är tillgängliga blir bokningsbara.


Öppningen av utomhusanläggningarna görs utifrån att vi förutsätter att samtliga föreningar och utövare gör sitt yttersta för att minska smittspridning samt följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Klicka på länken för att nå dessa.


Bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta

Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Aktiviteter i BK Astrio ska bedrivas på ett sätt som minimerar risken för smitta. För att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter på ett sådant sätt bör de:


 1. hålla avstånd till varandra
 2. inte dela utrustning med varandra
 3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
 4. undvika gemensamma omklädningsrum, ombyte och dusch sker hemma.
 5. resa till och från aktiviteten individuellt, 
 6. utföra aktiviteten i mindre grupper.

Dessa råd gäller inte personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott eller barn och unga födda 2005 och senare.

VIKTIG INFO ANGÅENDE SM-VECKAN PÅ SÖNDRUMS IP
2021-01-14

Det står sen tidigare klart att SM-veckan 2021 kommer att hålla till på Söndrums IP i sommar.


Nu är dagsprogrammet för SM-veckan klart och ni ser det nedan för just Söndrums IP inkl. tid för etablering och avetablering. Nedan datum och tider kommer att vara ej bokningsbara för lag i föreningen, det innebär att matcher och träningar inte kan bedrivas på anläggningen samtidigt.


Notera detta och ta hänsyn till det när ni planerar in era matcher för säsongen.


Onsdag 30 juni

Frisbee allround                          Stora gräsytan  07:00-18:00

 

Torsdag 1 juli

Frisbee allround                          Stora gräsytan  07:00-18:00

 

Fredag 2 juli

Frisbee allround                          Stora gräsytan  07:00-18:00

Casting                                         Stora gräsytan  08:00-17:00

Rugby                                            A-plan                14:00-22:00

 

Lördag 3 juli

Frisbee allround                          Stora gräsytan  07:00-18:00

Casting                                         Stora gräsytan  08:00-17:00

Rugby                                            A-plan                 08:00-18:00

Boccia                                           Konstgräsplan  08:00-16:00

 

Söndag 4 juli

Frisbee allround                          Stora gräsytan  07:00-18:00

Rugby                                            A-plan                08:00-18:00

Boccia                                          Konstgräsplan  08:00-16:00

UNGDOMSLEDAREMÖTE 22 OKTOBER
2020-10-12 17:06

Hej alla ledare!

 

Säsongen börjar gå mot sitt slut och vilket innebär mycket reflektion och planering för kansliet samt styrelsen. Under året har vi haft väldigt få fysiska möten med er ledare som en konsekvens av situationen med COVID-19, från föreningen håll så upplever vi det som mer ok att arrangera mindre fysiska träffar och möten förutsatt att riktlinjerna för detta efterlevs.

 

Vi vill därför bjuda in till ett ungdomsledarmöte för att dels uppdatera er kring verksamheten och organisationen som vi har idag samt hur vi vill att framtiden ska se ut. Vi vill även bli bättre på att inkludera er ledare i verksamhetens utveckling och vi har lite olika tankar och idéer på hur vi ska gå tillväga.

 

Agendan för kvällen kommer att presenteras på plats och vi kommer att bjuda på kaffe.

 

 

Datum: 2020-10-22

Plats: Söndrumsskolans matsal

Tid: kl. 18.00-20.00

 

På grund av COVID-19 så har vi begränsat antalet deltagare till 1 ledare per lag, vi förväntar oss att varje lag skickar en representant. Se separat kallelse för anmälan.

 

Vi önskar er en fortsatt trevlig vecka!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Erbjudande från HomeMaid
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening