Erbjudande från Homemaid
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Officiell hemsida

Herr
SISTA KVALMATCHEN MOT PRESPA BIRLIK UPPSKJUTEN
2020-10-29 09:50, Herr
Foto: Casper Johansson
På grund av nya restriktioner kring COVID-19 i region Skåne så har SvFF:s tävlingskommitté beslutat att skjuta upp herrlagets sista match i kvalet till division 2, matchen var planerad att spelas nu på söndag (1/11) kl 14.00.

Vi återkommer med ett nytt speldatum så fort det är fastställt.
Herr
SEGER MOT KSF PRESPA BIRLIK
2020-10-24 18:09, Herr
Idag var det dags att sparka igång den sista kvalomgången. Match 1 av 2 och Presba Birlik från Malmö stod för motståndet. Astrio inledde matchen bäst och efter 20 minuters spel var det bara mål som saknades för gulsvart för chanserna saknades inte. Fyra vassa lägen. Anfallet efter vår sista chans så kommer ledningsmålet för Presba efter en snabb omställning. Matchuret hade då tickat upp till minut 23 och sedan blev det lite jämnare spel, men några fler heta chanser blev det inte innan domare Ivan Prgomet blåste av den första halvleken. 

Andra halvleks inledning blev tung för gulsvarta, redan efter två minuter så ändrades resultatet till 0-2 vilket gjorde att returen i Malmö kommande helg skulle bli jobbig, men i detta lag finns det mycket vinnarskallar och matchen fick en helt ny matchbild. Astrio fortsätter att skapa, ganska omgående kommer det så viktiga 1-2 målet genom Alexandar Bjelobrk som nickar in Emil Håkanssons hörna. 

Nu börjar Presba bli lite nervösa, målvakten är så när att tappa in en boll efter bakåtpassning och sedan placera kaptenen Per Gulda in 2-2. Emil Håkansson har haft två riktigt vassa chanser, men tredje gången då sitter den där. Då hade det spelats 86 minuter. Många övertidsminuter skulle det bli och i den 96:e spelminuten kom också det så viktiga 4-2 målet genom Niclas Taube. 

Grabbarna visar upp en fantastisk lagmoral och vinner rättvist.

Nu gäller det att ladda om batterierna till kommande helg och göra en lika stark insats nere i Malmö.
Herr
INFÖR BK ASTRIO - KSF PRESPA BIRLIK
2020-10-23, Herr
Foto: Casper Johansson

Efter en viktig seger borta mot Malmö City FC väntar nu nästa kvalomgång för herrarna och det är ett dubbelmöte mot KSF Prespa Birlik som väntar. Omgången inleds på hemmaplan för att sedan avslutas nere på Heleneholms Idrottsplats i Malmö.

 

Morgondagens motstånd KSF Prespa Birlik är en ganska ny förening i sammanhanget och grundades 1973. Klubben har gjort en snabb klättring i seriesystemet då de klättrade från division 5 till division 1 mellan 2010–2016. Från säsongen 2018 till nu spelar klubben i division 2.

 

 

RIKTLINJER PUBLIK

Riktlinjerna från SvFF tillåter oss fortfarande att enbart ha 50 personer i publiken på hemmamatcher. På grund av detta så måste du som vill titta på matchen på plats förköpa din biljett, alla som har förköpt biljett kommer att sammanställas på en inträdeslista som vi har i entrén.

 

BILJETTERNA TILL MATCHEN ÄR SLUT!

 

För er som inte har biljett hänvisar vi till Hallandspostens livesändning.

 

BK Astrio-truppen: Andrée Pettersson (mv) - Adam Josefsson, Andreas Wrele, Alexandar Bjelobrk, David Norrman, Samuel Ahnqvist, Alexander Hall Ling, Robin Sjögren, Per Gulda, Niclas Taube, David Jyrkin, Malte Kasemo, Emil Håkansson, Sten Preuss, Leo Hedenberg, Vilmer Larsson

 

 

BK Astrio – KSF Prespa Birlik
Kval till div 2, omg. 2 herrar
Lördagen den 14/10 kl. 14:00
Kärlekens IP Konstgräs

HÖSTLOVSFOTBOLL I ALEHALLEN
2020-10-20
Kom och spela spontanfotboll i Alehallen under höstlovet! Kostnadsfritt och alla killar och tjejer är välkomna, inget krav på medlemskap. 

Vi kör måndag, tisdag, onsdag och torsdag mellan kl 10.00-16.00. Se nedan för mer detaljerad information.

Plats: Alehallen

Adress: 
Datum: 26-29 oktober
Tid: 10.00-16.00
Ledare: Oscar Carlson, 072-382 43 52. Marcelo, 070-458 00 28.

Följande upplägg gäller:

Grupp 1: kl. 10.00-12.00 pojkar och flickor födda 2011 och 2010.
Grupp 2: kl 12.00-14.00 pojkar och flickor födda 2009 och 2008.
Grupp 3: kl 14.00-16.00 pojkar och flickor födda 2007 och 2006.


Respektive grupp har ett maxantal på 30 platser, detta på grund av praktiska skäl för ledarna.


Tänk på att komma ombytta till aktiviteten.


Om du är det minsta sjuk, stanna hemma.

OBS! Medtag egna benskydd, inomhusskor och vattenflaska. Har man inte med sig benskydd får man tyvärr ej delta p.g.a försäkring. 


Använd nedan länk för att komma till anmälningsformuläret.

Anmälningsformulär

Ha en fortsatt fin vecka, vi ses!

Med vänlig hälsning Oscar och Marcelo.

Dam
IZTOK PRISTOVNIC FORTSÄTTER ATT LEDA DAMLAGET ÖVER 2021
2020-10-20, Dam
Foto: Casper Johansson

Efter två väldigt framgångsrika säsonger som bland annat inneburit avancemang från division 3 till divison 1 så kan vi med glädje meddela att BK Astrio och Iztok Pristovnic kommit överens och han fortätter att leda damlaget över 2021.


- Jag och ledarna har antagit utmaningen att göra det som hela föreningen längtat efter i 10 år, nämligen att ta Astrio tillbaka där vi hör hemma. Men vi vill inte stanna där utan utveckla oss till en nivå vi aldrig varit på tidigare, både sportsligt, organisatoriskt och värdegrundsmässigt", säger en glad Joakim Stierna, Ordförande Damkommittén.


Vidare säger Joakim: 

- Efter förra säsongen så sade jag till Iztok och ledarteamet att de hade fått ut max av truppen när vi kom på en 6:e plats i division 2 som nykomlingar, trodde inte där och då att jag skulle säga exakt samma sak efter i år. Vi har något riktigt stort på gång, men vi ska inte stressa utan det tar tid att bygga en gedigen kultur. En kultur som står för flera saker samtidigt: kämpaglöd, kunskap, kamratskap och att ha kul ihop. Men det är precis allt detta vi vill åstadkomma"

Herr
VIKTIG SEGER MOT MALMÖ CITY FC
2020-10-17 16:49, Herr
Foto: Casper Johansson
Idag var det dags för returmötet mot Malmö City FC. Efter 1-1 hemma i lördagens match så var det Malmö som hade en klar fördel som kunde gå på att spela 0-0 och med det gå vidare på bortamål.

Matchen inleddes som senast från i lördags med stort bollinnehav för våran del utan att vaska fram tillräckligt heta chanser. Malmö är välorganiserade i sitt försvarsspel och var ofta hemma snabbt med många spelare vilket gjorde det svårt för oss.

Det var först i den 29 spelminuten som vår och matchens första heta chans kom, detta genom ett inlägg från Leo Hedenberg som Sten Preuss försökte skarva in, men bollen går mitt på hemmamålvakten. Tio minuter senare är det återigen Sten Preuss som skapar fram en vass chans med ett hårt skott som målvakten gör en vass räddning på. 0-0 står sig halvleken ut. Just nu är det Malmö som har platsen till fortsatt kval till divison 2. 

I andra halvleks inledning byts vår notoriske poängspelare Emil Håkansson in som missade förra matchen pga skada. Emil har bara varit inne på plan i dryga tio minuter när han skall få chansen från 11 meter efter att Sten Preuss har gjorts ner utav målvakten. Emil stega fram och sätter bollen i vänster hörn medan målvakten går åt höger. Detta resultatet innebär att nu är det grabbarna från Söndrum som sitter i förarsätet vilket betyder att nu måste Malmö flytta upp och börja anfalla samtidigt blir det lite luckor i försvaret, många trodde nog på 2-0 när Leo serverar Niclas Taube men avslutet går över.

Det var nervösa minuter i slutet, ett mål till Malmö skulle innebära förlängning, men närmare ett skott i ribbans överkant kom dem inte och detta innebär nu att Astrios herrar kommer att ställas mot de lag som hamnar på kvalplats i division 2 västra Götaland vilket i dagsläget är det Eslöv, men detta vet vi först imorgon.
Facebook
Nyheter från våra lag
U15/16, 29/10 10-29 
U15/16, 28/10 07:20 
P2006, 27/10 21:49 
F2013/2014, 26/10 17:43 
P2006, 26/10 09:03 
 
Erbjudande från HomeMaid
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening