Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad

Ledare
Uppdatering Covid - 19
2020-04-07 14:38, Ledare

Följande riktlinjer för ungdomsverksamheten gäller med anledning av nuvarande situation kring coronavirusets utbredning.

För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset, ger vi nu följande riktlinjer, rekommendationer och vädjan till ledare, vårdnadshavare och spelare i BK Astrio. 
 
Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet säger att:
 
- Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta
- Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk
- Det går att spela träningsmatcher
 
STANNA HEMMA VID SYMPTOM
Om er spelare visar influensasymptom  behöver han eller hon stanna hemma. Inga undantag, inga chansningar. Det gäller även tränare. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Spelaren kan återvända till träning 48 timmar efter att spelaren är symptomfri.
 
INGEN PUBLIK VID TRÄNING ELLER MATCH
Eftersom allmänna samlingar på mer än 50 personer inte är tillåtet, så behöver vi be föräldrar att i så liten utsträckning som möjligt inte stanna kvar vid träningar och matcher. Lämna av och kom tillbaka vid avslutad träning/match. Även om ni upplever att det är färre än 50 personer på plats, var inte en del av det antalet är ni snälla. 


LEDARE OCH TRÄNARE TÄNKER PÅ FÖLJANDE:
 
OMKLÄDNINGSRUM
Vi avråder starkt från samlingar och ombyte i omklädningsrum. Spelarna kommer ombytta, går hem utan dusch. Genomgångarna är korta och sker vid planen. 
 
Om omklädningsrum absolut måste användas, så behöver spelarna sitta utspridda och samlingarna vara väldigt korta. Är det ett litet omklädningsrum där spelarna inte kan ha 1-1,5 meter mellan sig så stanna ute.
 
HANDHYGIEN
Uppmana också till god handhygien generellt.
 
VATTENFLASKA
Spelare har med sig egen vattenflaska och dricker endast ur sin egen flaska.


TRÄNINGSMATCHER/MÖTEN
Träningsmatcher går bra. Undvik matcher mot lag från andra distrikt. För er som spelar 11mot11 beställer ni domare mot förbundet på följande länk: http://halland.svenskfotboll.se/domare1/bestallning-av-traningsmatch-med-domare1/ 


Undvik föräldramöten, håll dessa via video eller telefon.
 
Vi vill för spelarnas skull fortsätta med träningar och matcher, men det innebär att vi kommer behöva sätta spelarna i absolut fokus genom att minimera antalet åskådare och ha strikta rutiner för vår verksamhet. 
 
Följer vi det som är anvisat ovan kan verksamheten fortsätta och vi kan ge spelarna en fortsatt fast punkt i vardagen. 


Ha en fortsatt trevlig vecka och ses vi inte innan så önskar vi er alla en glad påsk. 


Hälsningar

Marcelo och Oscar 

Uppdatering Covid-19
2020-04-03 12:12
Vi följer uppdateringarna frenetiskt och under förmiddagen kom det nya besked från SvFF främst gällande träningsmatcher. De nya uppdateringarna innebär att SvFF är OK med att det genomförs träningsmatcher men att arrangören alltid ska beakta FHMs rekommendationer angående idrott. Vi har uppmärksammat och noterat dessa uppdateringar och inväntar besked och rekommendation från Hallands fotbollsförbund. Vi hoppas kunna ha mer information som vi går ut med under början på nästa vecka. Informationen som vi gick ut med under gårdagen gäller därmed tills vidare och hoppas alla våra medlemmar kan ha överseende med det. Vi är alla medvetna om att det kan vända snabbt och av den anledningen kan det vara klokt att ligga lågt och följa utvecklingen under helgen. 


Önskar er alla en trevlig helg och ta hand om varandra. 

Marcelo och Oscar 
Uppskjutna serier för barn- och ungdomsfotboll
2020-04-02 15:36

Barn- och ungdomsfotboll

Igår kom beskedet att seriespelet för all barn- och ungdomsfotboll, oavsett spelform, skjuts upp och startar tidigast vecka 24. Hallands FF återkommer med info om upplägg under de kommande veckorna. Ungdoms-DM skjuts även det på framtiden och förbundet återkommer med besked när det kan genomföras.


HFF ställer även in samtliga inlagda träningsmatcher under april och tillsätter inga domare under perioden de skarpa rekommendationerna är aktuella.


Träningsmatcher

Folkhälsomyndigheten har den 1 april 2020, för att motverka spridningen av covid-19, meddelat nya allmänna råd, bland annat att idrottsföreningar bör skjuta upp träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.
Svenska Fotbollförbundets skarpa rekommendation är att hela den svenska fotbollsrörelsen, inklusive förbund och föreningar, följer dessa allmänna råd.


BK Astrio har därför i enighet med Svenska Fotbollförbundets ovan rekommendation om träningsmatcher beslutat att inga lag i föreningen får spela träningsmatcher under april månad.


Träningsverksamheten fortsätter som vanligt för alla lag enligt de riktlinjer som tidigare publicerats på hemsidan.


För att läsa mer om HFF:s riktlinjer, klicka här.

För att läsa mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer, klicka här.

För att läsa mer om Svenska Fotbollförbundets riktlinjer, klicka här.


Hälsningar Oscar och Marcelo

Sommarläger på Söndrums IP
2020-03-31

BK Astrio arrangerar i vanlig ordning sommarläger för pojkar och flickor födda 2009 till 2013 – ett dagläger på Söndrums IP. Här leds barnen av föreningens unga ledare och A-lagsspelare hälsar på. Sommarlägret hålls under första och sista sommarlovsveckan.


Första lägerveckan är mellan 15-18 juni (Lägervecka 1 är fulltecknad, obs att det finns en kölista).

Andra lägerveckan är mellan 10-13 augusti, klicka här för att komma till anmälan.


OBS! Varje lägervecka är begränsad till 100 platser.


Vid allergier eller liknande skicka ett separat mail till marcelo@astrio.nu


Vi börjar kl. 09.00 och avslutar varje dag ca 15.00 (torsdag avslutas lägret 14.00).


Pris och innehåll för respektive lägervecka är: 650 kr för medlemmar i BK Astrio och 850 kr om man inte är medlem. I avgiften ingår utöver träning - fyra luncher och en egen boll.


Har ni frågor är ni välkomna att höra av er till Oscar eller Marcelo på: oscar.carlson@astrio.nu eller marcelo@astrio.nu.


Varmt välkommen till oss!

Fokusläger på Söndrums IP
2020-03-31

Under första och sista sommarlovsveckan hålls ett fotbollsläger för killar och tjejer i åldrarna 12-14 (2006, 2007 och 2008) år. Lägret pågår under fyra eftermiddagar mellan kl. 13 och 16 på Söndrums IP. BK Astrio Fokus riktar sig till dig som vill spetsa till dina individuella fotbollskunskaper med ett ändamål att kunna applicera det i ett kollektivt spel.

 

Lägervecka 1: 15-18 juni. (Lägervecka 1 är fulltecknad, obs att det finns en kölista)

Lägervecka 2: 10-13 augusti, klicka här för att komma till anmälan.

 

Ansvarig ledare är Marcelo som till sin hjälp har några av Astrios killar och tjejer som är utbildade ungdomsledare och som spelar i våra Herr- Dam- och-lag. Passen kommer även att gästas av olika tränare som kommer att delta tillsammans med oss under dessa dagar. Denna möjlighet skapar även ett tillfälle för dig som spelare att kunna utbyta idéer och tankar med olika människor inom idrottsvärlden. 

 

Priset för lägerveckan är 250 kronor för medlemmar i BK Astrio och 350 kronor om man inte är medlem. 

I avgiften ingår utöver träning även ett mellanmål för att hålla energinivån på topp.

 

Anmälan kan göras redan nu genom att fylla i formuläret för den vecka du är intresserad av. Om du vill anmäla dig till båda veckorna behöver du fylla i formuläret två gånger. Maxantal på lägret är 30 deltagare.

Coronaviruset drabbar BK Astrio
2020-03-30 09:01

Sverige och Halmstad befinner sig i en tuff situation, coronaviruset går ingen obemärkt förbi och alla påverkas på ett eller annat sätt. Som en del av samhället påverkas även BK Astrio av detta.


Utöver det rent fotbollsmässiga, där SvFF och Hallands FF förra veckan fattade beslut om att flytta seriestarterna för seniorlagen fram till juni, så arrangerar BK Astrio sedan flera år tillbaks olika typer av arrangemang och aktiviteter runt omkring föreningen. Vi bedriver varje år ett framgångsrikt sommarläger som växte kraftigt under förra året, Grötviks hamnfest arrangeras varje sommar och är ett uppskattat arrangemang i hela Söndrum och Halmstad. Vi är fortfarande inställda på att vi ska kunna genomföra dessa arrangemang och planeringen fortsätter som vanligt fram tills att annat meddelas.


T-cupen är även den ett återkommande arrangemang i föreningen, en cup som i år spelas av våra pojkar och flickor födda 2009 och 2010. Årets T-cup var planerad att spelas den 25 april, men på grund av den uppkomna situationen med coronaviruset så har föreningen tagit beslutet att inte genomföra aktiviteten i april och därmed skjuta på T-cupen, den planeras preliminärt att genomföras under hösten 2020 istället (med reservation för ändringar).


Alla arrangemang och aktiviteter vi gör syftar i grunden till att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla våra lag i föreningen, såväl representationslag på dam- och herrsidan som våra barn- och ungdomslag. I alla dessa verksamheter finns en fantastisk ledarstyrka som lägger ned ändlösa timmar för att göra det möjligt för alla våra fotbollsspelare, stora som små, att göra det som de tycker om allra mest, att spela fotboll.


Vi uppmanar fortfarande alla våra lag att fortsätta bedriva träningsverksamhet utomhus då den är fortsatt viktig för folkhälsan, verksamheten planeras och utförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Däremot är det fortfarande upp till varje lags ledarstaber att själva ta beslut om att fortsätta bedriva träningar utifrån vad de själva känner sig bekväma med.


För att läsa mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående träning och idrott, klicka här.


Eftersom föreningens dagliga verksamhet fortfarande är igång innebär det att de löpande och fasta kostnaderna som är kopplade till vår dagliga verksamhet kvarstår, således är det väldigt viktigt att alla betalar in sina medlem- och träningsavgifter.

 

Vi vill och kommer att ta oss igenom denna period tillsammans med alla inblandade och vi jobbar dagligen för att hantera den uppkomna situationen och lösa den på ett så bra sätt som möjligt. 


Ta hand om er!


Oscar Carlson

Kansliansvarig

Facebook
Nyheter från våra lag
P2006, 07/04 21:33 
F2010, 07/04 16:08 
Ledare, 07/04 14:38 
P2009, 06/04 17:01 
Utvecklingslag Dam, 06/04 14:40 
 
Riktlinjer COVID19
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening