SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Bli medlem i BK Astrio
BLI MEDLEM
GLAD MIDSOMMAR!
2022-06-24 08:00
BK Astrio går mot sommaruppehåll och en välbehövlig tid för ledare och spelare att få lite lediga kvällar och helger för att ta nya goa tag till höstsäsongen. 
 
Kansliet går på semester i ett par veckor och har stängt under följande veckor:
  • Oscar har semester mellan 4-22 juli.
  • Marcelo har semester mellan 11-22 juli.
Vi önskar er en fin sommar, vi ses på IP!
Dam
NELLIE BRYNEUS INFÖR HALMSTADS BK HEMMA
2022-06-22 17:30, Dam

Delad poäng blev ett faktum när damerna åkte till Lörby park och spelade oavgjort mot Lörby IF förra helgen. Nu väntar ett spännande derby hemma på Söndrums IP mot Halmstads BK, ett lag med ganska bra form de senaste matcher men som senast kommer från en förlust mot Eskilsminne IF på hemmaplan.

 

Två mål och delad poäng var resultatet efter att BK Astrio och Lörby IF kämpat om tre poäng. Efter att ha släppt in mål i den 55:e matchminuten reducerade BK Astrio i den 56:e minuten genom Nicolina Svensson.

 

Nellie Bryneus krigade som vanligt på mittfältet och har följande att säga om morgondagens match mot Halmstads BK:

 

Vad har du att säga om matchen mot Lörby?

- Det är en match vi borde vinna men vi gör inte jobbet till 100% tyvärr. Vi slappnar av lite vilket man inte har råd med och det ser vi på resultat. Vi kom helt enkelt inte upp i nivå och de är inte tillräckligt bra men de är en bra lärdom för oss alla. Det går inte att bara glida in och spela av matchen utan man måste göra jobbet till 100% oavsett lag vi möter. 

 

Hur ser du på din egen insats sen du anslöt i slutet av maj?

- Jag tycker jag har gjort det bra, kommer hem med en skada från USA så jag var inte i livets form när jag kom hem men jag tränar mig in i det och tycker jag har gjort det bra.

 

Finns det något speciellt ni kan förbättra som lag?

- Det finns ju klart alltid saker att förbättra men något vi måste förbättra från förra matchen speciellt är våran inställning, att göra jobbet till 100 % oavsett vad förutsättningarna är.

 

Tankar inför matchen mot HBK?

- Alltid kul med derby såklart. Vi har även gjort de väldigt bra mot topplagen innan så vi hoppas på en lika bra prestation och resultat i den här matchen. Det ska bli kul att spela mot HBK och jag tror vi alla är lite revanschsugna från förra matchen.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Halmstads BK

Datum: Torsdag 23 juni

Avspark: kl. 19:30

Spelplats: Söndrums IP

Live-rapportering: Min Fotboll

 

Kiosken är öppen och vi kommer att grilla både hamburgare och korv, varmt välkomna!

 
ÅRETS FÖRSTA SOMMAR- OCH FOKUSLÄGER - FULLTRÄFF!
2022-06-21 15:00
Ett axplock utav bilder

Mellan måndagen den 13/6 till torsdag 16/6 genomförde BK Astrio i vanlig ordning sitt första sommarlovsläger för barn födda mellan 2015 – 2011 samt 2008 – 2010.

 

Oerhört tryck på båda läger som var fulltecknade i vanlig ordning efter att anmälan öppnades. Fotbollsglädjen sprudlade på Söndrums IP bland alla 130 deltagare. 18 unga ledare har varit ledare för samtliga pass, tillsammans med Marcelo Farías och Hanna Särman.

 

Under sommarlägret handlar det mycket om lek varvat med övningsmoment kopplat till fotboll. För de äldre barnen på fokus handlar det om exempelvis hur ungdomsfotboll bedrivs och övningar anpassat efter ålderskullarna. Syftet är att spelarna skall ta med sig detta vidare till sina egna träningar.

 

Marcelo vill rikta ett stort tack till alla ledare, till våra leverantörer Arkitektkopia, Kometen, ICA Söndrum och SEB. Tack även till RF-SISU Halland som kom och arbetade med värdegrundsarbete under en utav dagarna. Sist men inte minst tack till alla spelare som var med under dessa dagar!

 

Ledare under dessa fyra dagar har varit följande:

 

Oliver Grundström, David Norrman, Gustav Törnell, Ebba Hellgren, Alicia Pousette, Amanda Arthursson, Ida Herne, Fabienne Wiberg, Annie Eklöf, Melvin Hansson, Elliot Jönsson, Elvin Robertsson Kapp, Hanna Wiberg, Ellen Ottosson, Eddie Johansson, Alva Leksell, Alva Delin, Hilda Westerbeg (saknas på bild).

VECKANS MATCHER
2022-06-20 14:30
 
Dam
SOFIE REWUCHA INFÖR LÖRBY IF BORTA
2022-06-17 16:43, Dam
Ny helg, ny match. BK Astrio stod för en bra prestation när FC Staffanstorp gästade Söndrums IP förra helgen, slutresultatet skrev till 3-0. Imorgon packas bussen och åker neråt i landet för att besöka Lörby IF på Lörby Park.
 
Tre mål blev det senast mot FC Staffanstorp efter ett mål av Lovisa Brogren samt dubbla kassar av Nicolina Svensson. En match som mycket väl hade kunnat sluta med större siffror när spelet alltjämt var på FC Staffantorps planhalva.
 
Sofie Rewucha spelade från start i anfallet och skapade en hel del oreda i FC Staffanstorps försvar. Sofie delar med sig av sina tankar från förra matchen samt helgens kommande drabbing mot Lörby:
 
Vad säger du om er insats i förra matchen?
- Självklart skönt att vi tog med oss poäng eftersom de var en match mot ett av lagen vi måste vinna mot, samtidigt som prestationen inte var vår bästa.

Hur har träningsveckan sett ut, vad har ni fokuserat på?
- Vi har inte haft något speciellt fokus utan fortsatt jobba på med de vi gjort sedan Aki tog över med vårt presspel och snabb återerövring. 

Vad är det för motstånd som väntar imorgon?
- Jag har faktiskt ingen koll alls på Lörby, men av tabellen att döma så ligger dem sist. Men vi vet också att ingen match i denna serien är enkel och vi måste ge allt för att ta tre poäng med oss hem.

Vad vill du se av laget i matchen?
- Vi behöver ha ett bra spel med högt bolltempo och noggrannheten som saknats i visa tidigare matcher, har vi det är jag säker på att vi tar tre poäng med oss hem.
 

OM MATCHEN:

Lörby IF - BK Astrio

Datum: Lördag 18 juni

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Lörby Park

Live-rapportering: Min Fotboll

Herr
CHARLIE DAGÅRD INFÖR HUSQVARNA FF HEMMA
2022-06-17 13:56, Herr
BK Astrio stod för en bra insats när Landvetter IS besegrades på bortaplan med 1-2, en match där fint spel kombinerades med en ordentlig krigarinsats. Imorgon väntar nästa match i division två för grabbarna när Husqvarna FF kommer på besök till Söndrums IP. 
 
Två mål och tre poäng mot Landvetter blev slutresultatet efter att laget släppt in en kasse i första halvlek för att sen kämpa sig tillbaka genom att göra två mål där Philip Comnell stod för det första och Remo Gotfredsen för det andra, både serverades av Lucas Lindau.
 
I försvaret spelade Charlie Dagård från start, ett försvar som fick jobba hårt i slutet av andra halvlek för att hålla undan mot Landvetters anstormning. Charlie har följande att säga om matchen:
 
Vad säger du om er insats i förra matchen?
- Vår insats förra matchen var ändå bra. Vi lämnar Landvetter med 3 poäng vilket vi behövde för självförtroendet. Annars var första 20min ganska mycket Hawaii. Därav får vi 1-0 emot oss. Men efter det tar vi över matchen helt och vinner matchen välförtjänt med 2-1.

Hur har träningsveckan sett ut, vad har ni fokuserat på?
- Träningsveckan har varit bra, högt tempo och mycket vilja i laget för att utvecklas. Vi fortsätter att fokusera mycket på att spela vårt spel. Att minimera felbeslut i speluppbyggnaden.

Vad är det för motstånd som väntar imorgon?
- Det är Husqvarna som väntar oss nu på lördag. Ett väldigt fysiskt lag som gillar dueller. Samt ett lag med bra självförtroende som tog med sig 3 poäng senast mot Eskilsminne. Även ett lag jag aldrig mött innan så ser fram emot utmaningen.

Vad vill du se av laget i matchen?
- Det jag vill se är att vi fortsätter att spela vårt spel. Att vi är mer beslutsamma framför mål. Samt att vi tar rätta beslut i spelet för att undvika duellspelet vilket dom är bra på.
 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Husqvarna FF

Datum: Lördag 18 juni

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

BLI MEDLEM
Facebook
Nyheter från våra lag
U18, 26/06 15:05 
Fotbollsskolan 2018, 17/06 21:41 
Fotbollsskolan 2017, 17/06 21:32 
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening