SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Herr
INFÖR BK ASTRIO - IK TORD
2021-10-15 16:00, Herr

En poäng senast och ytterligare andrum - BK Astrio är tillbaka och visar på fin form efter ett antal bra insatser. Nu väntar ytterligare en match på hemmaplan.

 

1-0 blev till 1-1 mot Torslanda IK förra helgen och BK Astrio tog sin 32:e poäng i serien. Trots att BK Astrio bjöd på finlir och hade ledningen med 1-0 i halvtid så lyckades Torslanda IK få in ett mål på kontring i den andra halvleken på Söndrums IP och den delade poängen var ett faktum.

 

Morgondagens motstånd IK Tord ligger inför den 23:e omgången på en femtondeplats i tabellen med 18 poäng. Senast förlorade man med 2-1 borta mot Ullareds IK medan man i omgången innan förlorade man mot just BK Astrio med 0-1.

 

När BK Astrio och IK Tord möttes i Jönköping var det en match där BK Astrio tog alla poäng efter ett fint chipmål av Niclas Taube. Sedan dess har BK Astrio hittat mer och mer rätt både spelmässigt och organisatoriskt och tar emot IK Tord med en bra träningsvecka i ryggen.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - IK Tord

Division 2 Västra Götaland

Datum: Lördagen den 16/10

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Söndrums IP konstgräsplan

Live-rapportering: Min fotboll

BK ASTRIO F2011
2021-10-13 20:00
Ett härligt stort gäng fotbollstjejer och ledare i F2011

BK Astrio är som många vet en förening med ett stort antal lag som sträcker sig hela vägen från vår fotbollsskola upp till våra två representationslag. Ett lag i föreningen är flickor födda 2011.

 

Vi är ett härligt gäng tjejer på 29 stycken som gillar att träna och där vi nästan alltid är 25 spelare på träningarna. Vi är fem tränare som hjälps åt med träningar och matcher. Vi tränar två gånger i veckan och har sedan matcher på helgerna. Vi är ett lag som alltid peppar varandra och där alla är kompisar med alla i laget.

 

Ska tjejerna beskriva sig själva är vårt lag bäst för att vi har en bra gemenskap där vi skrattar och har roligt på träningar och matcher. Det roligaste på träningarna är kvadraten och matchspel. Det är även roligt då vi lär oss olika saker och vi blir bättre hela tiden. En bra fotbollskompis visar andra hur man ska göra, är en stöttande och peppande kompis. Det bästa med att vara en del i BK Astrio är att vi har roligt tillsammans, vi lär oss nya saker hela tiden och har bra tränare som hjälper oss på vägen.

EM KVAL FUTSAL DAMER - HALMSTAD ARENA
2021-10-13 16:00

19 - 24 oktober kommer EM kvalet för damer i futsal att spelas i Halmstad Arena.

BK Astrio har fått ansvaret att vara kioskansvariga under de dagar Sverige spelar sina gruppspelmatcher. Utöver Sverige så utgörs gruppen utav regerande EM-mästarna Spanien, Italien och Slovakien. Gruppspelet avgörs i Halmstad Arena. Endast gruppettan i varje grupp går vidare till EM i Nederländerna 2022. 

 

Vi i Astrio är väldigt glada över uppgiften och ser detta som ett lärorikt uppdrag samt en viktig inkomstkälla.

 

 

Följande spelschema gäller för Sverige

 

Onsdag 20e oktober Sverige - Italien, avspark 19:00

Torsdag 21e oktober Sverige - Slovakien, avspark 19:00 

Lördag 23e oktober Sverige - Spanien, avspark 17:00

 

Kiosken kommer att vara öppen ca 1.5h före avspark förutom lördagen då den är öppen hela dagen med Italien-Slovakien före Sveriges match mot Spanien. Astrio U Dam kommer att vara kioskansvariga på plats.

 

Vi hoppas många i föreningen kommer och stöttar Sverige samt vår kioskförsäljning. 

 

Ni köper biljetter via följande länk: 

Köp här! Biljetter till Futsal-EM damer

 

Vi återkommer med en uppdatering ifall möjlighet kommer finnas att köpa på plats i arenan.

Dam
INFÖR QVIDING FIF - BK ASTRIO
2021-10-08, Dam
Fem matcher kvar på säsongen – det är ett BK Astrio med gott mod som på söndag beger sig till Göteborg inför helgens bortamatch.
 
Med en vinst mot Mariebo IK och ett oavgjort resultat mot Göteborgs DFF från förra helgen så har BK Astrio gjort bra insatser och bra prestationer de senaste veckorna.
 
Qviding FIF är efter 17 spelade omgångar placerade på en tolfeplats i tabellen med två segrar, två oavgjorda och tretton förluster som facit. Förra helgen förlorande man borta mot IFK Örby med 6-1, i omgången innan så förlorade man mot Ulricehamns IFK med 1-5 på hemmaplan.
 
BK Astrio tog en stark poäng förra helgen när Göteborgs DFF var på besök. Wilma Leidhammar satte dubbla kassar där det sistnämda kom efter ett fint anfall assisterad av Ebba Hellgren i den 89:e matchminuten. BK Astrio visade upp ett fint kollektivt spel med ett organiserat försvar och flera chanser framåt.

 

När BK Astrio och Qviding FIF möttes i det första mötet så tog det dåvarande bortalaget med sig samtliga poäng hem till Göteborg. Tilde Duphorn och BK Astrio ser fram emot returen på Vahhalla under söndagen och såhär säger hon om den kommande matchen:

 

Ni kommer från en bra insats mot Göteborgs DFF, vad kan ni ta med er därifrån?
- Jag tycker att vi framförallt ska ta med oss självförtroende. Vi har haft flera bra matcher det senaste och nu ska vi fortsätta bygga på det och bli ännu bättre. Vi hade även många bra och vassa lägen och kom till mycket chanser mot Göteborg. 

 

Vad vill du se av laget till helgens match?
- Att alla verkligen tror på sig själva och går in med inställningen att vi ska vinna. Jag vill även se att vi hjälper varandra och kämpar för varandra hela matchen. Tror också att alla i laget är revanchsugna sen senast vi mötte Qviding och att alla därför går in med en grym inställning och är taggade. 

 

Hur ska ni spela för att få med er tre poäng?
- Vara lugna i spelet och våga rulla boll hela vägen nerifrån ända upp till anfallet. Att vi är på tårna hela tiden och att vi är aggressiva och verkligen går in rejält. Det kommer vara två vinstsugna lag så det gäller att verkligen göra det ordentligt från början till slut, säger Tilde Duphorn.

 

OM MATCHEN:

Qviding FIF - BK Astrio

Division 1 Mellersta Götaland

Datum: Söndagen den 10/10

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Valhalla

Vi uppmanar till samåkning till matchen av supportrar från Halmstad. Maila stierna.joakim@gmail.com om ni avser köra och har plats i bilen. Halsduk på!!

Live-rapportering: Min fotboll

UTVECKLINGSLÄGER FÖR F15 & U15: 11 (!) SPELARE KALLADE
2021-10-07 12:00

BK Astrio kan med glädje meddela att hela 11 spelare och en ledare är kallade till ett utvecklingsläger i Ronneby mellan 14-17 oktover. Lägret arrangeras av Svenska Fotbollsförbundet i samarbete med Blekinge, Halland, Skåne, Småland och Östergötlands Fotbollsförbund.

 

Från BK Astrios F15 har följande spelare blivit kallade: Fanny Holm, Isabella Grundström, Ebba Jönne, Lina Krasniqi, Ellen Ottosson, Nicolina Svensson, Julia Thuresson och Hanna Wiberg. Alicia Olsson står i dagsläget som reserv. 

 

Från BK Astrios U15 har följande spelare blivit kallade: Elliot Jönsson, Marius Lerner och David von Sicard. Valter Jyrkin står i dagsläget som reserv. 

 

Även vår föreningsutvecklare Marcelo är kallad att medverka dessa dagar. Grattis Marcelo!

 

Ett glädjande besked som gör oss extra glada med tanke på föreningens ambition när det kommer till att utbilda och utveckla ungdomar i fotboll.

 

Vi säger grattis och önskar våra unga representanter ett stort lycka till på samlingen.

BK ASTRIO P2014
2021-10-04 16:00

BK Astrio är som många vet en förening med ett stort antal lag som sträcker sig hela vägen från vår fotbollsskola upp till våra två representationslag. Ett lag i föreningen är pojkar födda 2014 som i dagsläget är 53 spelare och 8 ledare.

 

För att skapa en bra miljö och laganda tar vi hand om varandra. Det som är roligast på träningarna är att spela match och teknikövningar. Vi kämpar och ger aldrig upp. Är starka ihop och har roligt tillsammans. Vi tränar på att bli bättre på passningar och bredda spelet.

 

Skulle kunna beskriva laget med 3 ord; Kämpa, Samarbete och Roligt.

 

För att bli en bra fotbollskompis är det viktigt att peppa varandra att lyckas nästa gång om man missar, hjälpa sin kompis som ramlat och fått ont. Spela schysst och visa hänsyn till kompisar och motståndare. Om någon slår sig kolla så att det gått bra, passar och hjälper varandra.

 

Det bästa med att vara med i Astrio är att där finns många kompisar och är bra på att spela fotboll. De har bra tränare, samarbetar och har roligt på träningarna. Spelar mycket matcher.

Facebook
Nyheter från våra lag
 
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening