Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio

LOTTNING DM 1/16 HERRAR
2020-06-30 15:33
Oskarströms IS - BK Astrio
IF Leikin - Hyltebruks IF
Andersbergs IK - Lilla Tjärby IK
Tölö IF - Onsala BK
IF Böljan Falkenberg - Stafsinge IF
Särö IK - BK Walldia
Slöinge GoIF - Deromge/Åskloster FF
Ätrans FF - Lerkils IF
BK Viljan - IF Norvalla
Lilla Träslövs FF - Getinge IF
Kungsbacka City FF - Torup/Rydö FF
Vapnö - Unnaryds GoIF
IS Halmia - Trönninge IF
Skottorps IF - Skrea IF
Ullareds IK - Galtabäcks BK
Sperlingsholms IF - IFK Fjärås

Sista speldag är 26/7.

Vi återkommer så fort speldag och avsparkstid är satt för herrarnas match.

Damerna tog sig inte vidare från gruppen och kommer därav inte att spela slutspelet i DM.
NYFÖRVÄRV TILL BK ASTRIO
2020-06-29

Vi kan med glädje meddela att vi nu säkrat upp ett nyförvärv till föreningen när det kommer till ansvaret av skötseln av våra allmänytor på Söndrums IP och vi hälsar Clabbe Sjöö varmt välkommen till oss.


Clabbes tjänst är på 15 % och innebär som sagt att han kommer att ha ansvar för att sköta de allmänna ytorna runt klubbhuset, omklädningsrummen och runt planerna på IP. Kommunen kommer fortfarande ansvara för klippning, kritning etc. av våra planer. Går allt som planerat börjar Clabbe sin tjänst i föreningen den 1 juli.

 

Clabbe är ett välkänt ansikte för många i BK Astrio och hans historia hos oss sträcker sig hela vägen tillbaka till 70-talet då han började spela juniorfotboll i föreningen, han har även spelat ett stort antal matcher för herrlaget i allt från division 2–4. Efter att skorna lades på hyllan har Clabbe varit föreningen trogen och haft flera roller hos oss, bland annat som ledare för herrlaget men även som styrelseledamot. De senaste åren har han varit engagerad kring herrlagets hemmamatcher och missar nästintill aldrig en match. I början på 90-talet var han även med och drev Karlstorps Camping som på den tiden ägdes av BK Astrio. 

 

Clabbe har två systrar som även dem har en historia i föreningen, där storasyster Lena Sjöö var med och startade BK Astrios damlag år 1978 och var med på hela resan upp i seriesystemet där vi år 1990 vann division 1 och tog klivet upp till damallsvenskan. Clabbes lillasyster Helen Sjöö spelade även hon i föreningens damlag i cirka 20 år och var även hon med på avancemanget upp till damallsvenskan.

 

Nedan kommer en intervju med Clabbe:


1.Bästa minne med BK Astrio?

jag har flera bra minnen med BK Astrio och mitt bästa minne är när jag spelade i juniorallsvenskan med 66:orna. När vi spelade junior SM final mot Hammarby någon gång på 80-talet håller jag också högt bland mina minnen med föreningen.


2. Vad är det du gillar med BK Astrio?

Jag ser BK Astrio som min moderklubb, jag älskar gulsvart. BK Astrio för mig är kamratskap och massor av vänner, det är en härlig gemenskap att få vara med i föreningen. Det gör mig även väldigt glad att vi har så många barn- och ungdomar som spelar fotboll i Astrio.


3. Vad betyder BK Astrio för dig?

Jag älskar den här föreningen, den är mitt andra hem och betyder allt för mig. Det känns väldigt roligt att jag nu kommer att få spendera ännu mer tid på Söndrums IP!

 

Vi hälsar Clabbe varmt välkommen in i laget!

Herr
Seger i premiären
2020-06-28 13:04, Herr
Äntligen var det premiär för herrarna i division 3 och detta med ett Hallandsderby mot IFK Fjärås. 

På ett soldränkt och varmt Ögärdets IP så var det vi som tog tag i taktpinnen direkt och efter att matchklockan hade passerat åtta minuter efter ett vackert anfall med många fina anfallskombinationer och bollen låg vid Sten Preuss fötter och som den notoriske målskytten han är så placerade in den behärskat i mål. Vi skapar chanser för att utöka till både 2 och 3-0 då Alexander Hall Ling har den bästa chansen, men bollen räddas på mållinjen. 1-0 står sig till halvtidsvilan. 

I andra var det massivt bollinnehav för dem gulsvarta, men visst det saknades inte chanser här heller. Två vassa avslut från Emil Håkansson där bollen smet utanför målvaktens stolpe och innan dess hade Niclas Taube haft en boll i mål, men avblåst för ruff situationen innan. 

Det blev ändå nervösa minuter i slutet, IFK Fjärås har ett stolpskott i den 93:e minuten. 

"Det var tufft idag, svårt att få tempo i matchen med det höga gräset och värmen gjorde sitt med. Sedan gjorde Fjärås det jobbigt för oss med deras djupledsbollar, snabba och starka där uppe. Givetvis är jag nöjd med tre poäng i premiären" säger Astrio tränaren Peter Lindau 

Nu är det uppehåll...igen innan höstsäsongen drar igång och då hemmamatch mot Gnosjö lördagen den 1/8. 

       
Dam
Referat: Smålandsstenars GoIF - BK Astrio
INSTÄLLD MATCH MOT SMÅLANDSSTENAR GoIF
2020-06-25 21:44, Dam
Igår möttes vi av beskedet att damernas match mot Smålandsstenars GoIF inte kommer att spelas ikväll på grund av insjuknande i COVID-19 i motståndarlaget.

Nytt preliminärt speldatum för matchen är den 10/8 med avspark 19.30.KOMMUNIKATION I BK ASTRIO
2020-06-17 20:30
BK Astrios ambition är att vara en transparent förening som informerar och kommunicerar med alla som har en koppling till föreningen på ett så bra sätt som möjligt. Vi tror att en transparens leder till större delaktighet men även samhörighet vilket innebär att BK Astrio kan utvecklas samtidigt som det associeras med kamratskap och glädje.

 

Vi jobbar just nu med att arbeta fram en tydlig strategi för vår kommunikation och hur vi väljer att förmedla information. Vi arbetar framförallt med att utveckla samt öka aktiviteten i våra kommunikationskanaler och det finns olika sätt att följa BK Astrios resa framåt. Vi vill därför uppmana er att följa klubbens olika kanaler, läs mer om vilka kanaler vi har här nedan.

 

Facebook

Facebook är den kanal som är mest information av våra sociala medier. Via vår officiella facebook-sida vill vi kommunicera med våra följare för att skapa en bredare förståelse för vår verksamhetsidé. Detta är en kanal som främst riktar sig till de redan inbitna, oavsett om man är ideellt aktiv, medlem eller supporter. Det finns även ett tydligt samband mellan Facebook, hemsida men även Instagram.

 

Instagram

En lite mer lättsam kanal som främst riktar sig mot den yngre BK Astrio generationen, via denna kanal vill vi få ut en skön känsla med hjälp av bilder, anekdoter och andra spännande inlägg. En kanal vars syfte är att mer visuellt förmedla BK Astrio.

 

Linkedin

Via Linkedin informerar vi om olika sponsor och partnersammanhang. Vi vill uppmärksamma våra fantastiska samarbetspartners samtidigt som vi visar upp vår fina verksamhet för att visa upp vikten av den stöttning som näringslivet bidrar med till BK Astrio med.

 

Hemsidan

På hemsidan delar vi med oss av all nödvändig information som berör BK Astrio. Allt från fakta om föreningen, verksamhetsplan, kontakt till personal, information om sponsring etc. Vårt mål med hemsidan är att den ska bli en levande plattform som hela tider publicerar relevanta nyheter och annan bra information som kan vara av intresse för alla läsare, stora som små. Information om våra seniorlag och ungdomslag, samt nyheter rörande dem hittar man först och främst på hemsidan under deras respektive flikar.

FÖRSÄLJNINGSAKTIVITET - SVERIGELOTTER
2020-06-15 12:26

Från klubben arrangeras en försäljningsaktivitet per säsong som samtliga lag och spelare i föreningen ska genomföra för att bidra till att hålla föreningens ekonomi i balans. Likt föregående år så är denna aktivitet försäljning av Sverigelotter från Folkspel.

 

VILKA SÄLJER?

Alla aktiva spelare i föreningen ska sälja 20 Sverigelotter á 25 kr st. för totalt 500 kr. Möjligheten till friköp från försäljningsaktiviteten finns fortfarande, kostnaden för detta är 225 kr.

 

Om spelare i respektive lag väljer att sälja mer än 20 lotter så går överskottet för de lotterna till lagets egen kassa. Säljer en spelare exempelvis 30 lotter går förtjänsten för 10 av dessa till lagkassan.

 

NÄR?

Lotterna finns att hämta på kansliet från och med idag 15/6.

 

VEM HÄMTAR?

Spelare eller förälder hämtar själva ut sina 20 lotter hos mig på Söndrums IP mellan 09.00-17.30 måndag till fredag istället för enbart mellan 15.00-17.00. Sista datum för uthämtning är fortfarande 30:e juni med anledning av att jag går på semester veckan efter det.

Om man väljer att köpa sig fri från försäljningen för 225 kr meddelar man detta till mig på oscar.carlson@astrio.nu.

Betalningen sker på samma sätt som förra året, med andra ord skickas en faktura på det antal lotter du har hämtat ut eller på friköp (225 kr) om du valt detta. Fakturorna skickas till din mejl den 21:e augusti.


Om en spelare/förälder inte hämtat ut sina lotter på kansliet och heller inte meddelat friköp faktureras ett friköp per automatik den 21:e augusti.


Facebook
Nyheter från våra lag
P2006, 01/07 21:23 
Utvecklingslag Dam, 29/06 10:07 
 
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening