SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Bli medlem i BK Astrio
BLI MEDLEM
Dam
WILMA LEIDHAMMAR KLAR FÖR IFK NORRKÖPING
2022-05-28 18:30, Dam

BK Astrio och hårdsatsande Elitettanlaget IFK Norrköping har idag nått en överenskommelse om en övergång av Wilma Leidhammar. Övergången kommer att verkställas den 1 juli vilket innebär att Wilma kommer att fullfölja vårsäsongen i BK Astrio innan flyttlasset går till Norrköping.

 

Wilma kom till BK Astrio när hon var 12 år gammal från Alets IK och tog snabbt klivet upp i BK Astrios A-lag. Under sina fyra säsonger i A-laget har hon spelat 73 matcher och gjort 60 mål.

 

Som Astriospelare har Wilma fått sin första kallelse till ungdomslandslag och varit en stark bidragande faktor till föreningens resa de senaste säsongerna.

 

Mats Jingblad, styrelseledamot på BK Astrio säger följande:

- Vi är glada och stolta över att Wilma kan ta nästa steg i sin fotbollsutveckling. Hon är verkligen en av de största talangerna i svensk fotboll. Vi vill passa på att önska Wilma stort lycka till, samtidigt vill vi ge en stor eloge till alla ledare och tränare som har hjälpt Wilma på vägen.

 

Wilma Leidhammar säger följande:

- Det känns bra och som att det är det rätta steget för min framtida fotbollsutveckling. Jag har haft en jättebra tid i BK Astrio och lärt mig mycket men nu känns det som att det är rätt tidpunkt att ta ett sånt här beslut och ta nästa steg. Men fram till 1 juli är det BK Astrio som gäller och jag ska bidra med allt jag kan under mina sista matcher i föreningen.

 

BK Astrio vill tacka Wilma för hennes fina insatser i föreningen och önskar henne ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollsresa!

 

Läs mer om övergången på https://ifknorrkoping.se

Dam
LINNÉA NILSSON INFÖR FC ROSENGÅRD 1917 HEMMA
2022-05-27 19:55, Dam

Tråkig uddamålsförlust i Trelleborg förra helgen efter 2-1 mot Trelleborgs FF, nu är vi tillbaka på hemmaplan och siktar på att leverera en ny bra insats när FC Rosengård 1917 kommer på besök till Söndrums IP

 

Bortamatchen mot Trelleborgs FF förra helgen slutade som sagt med noll poäng hem till Söndrum. Laget levererade en bra insats och och skapade många bra lägen, en insats som var värd åtminstonde en poäng. Linnéa Nilsson ger sin syn på matchen och delar med sig av sina tankar inför FC Rosengård 1917:

 

Förlust borta mot Trelleborgs FF förra helgen, hur ser du på er insats i matchen?

- Tycker att vi krånglar till det lite i första halvlek genom att inte riktigt jobba tillsammans, men andra är bättre så det tar vi med oss. De var absolut inte omöjliga.

 

Är det något speciellt ni vill utveckla i spelet? Vad fokuserar ni på?

- Mycket fokus på att hålla ihop i lagdelarna i försvaret och att ha tålamod när vi ska ta oss framåt.

 

Nästa match är mot Rosengård, vad har du för tankar kring motståndet?

- Vi vet att dom satsar, som flera andra lag i serien, så det kommer bli tufft såklart. Men jag tror vi kan överraska återigen. Jag gillar tuffa matcher!

 

Vad vill du se av laget imorgon?

- Att vi går ut med en jäkla inställning och vilja att vinna, och att vi från första minuten verkligen gör jobbet tillsammans. Då tror jag vi kan störa dom ordentligt.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - FC Rosengård 1917

Datum: Lördag 28 maj

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP

Live-rapportering: Min Fotboll

Herr
ANDREAS WRELE INFÖR SÄVEDALENS IF HEMMA
2022-05-25 21:00, Herr
Foto: Casper Johansson

Vi är inne på omgång 9 i division 2 Västra Götaland. BK Astrio kommer senast från en tung förlust mot Eskilsminne IF som slutade 5-2 på Söndrums IP.

 

Efter en ny träningsvecka är det dags för nya tag till helgen då vi tar emot Sävedalens IF på Söndrums IP under torsdagen. Inför helgens match ligger BK Astrio på en fjärdeplats i tabellen och har 17 inspelade poäng på 8 matcher. Sävedalens IF har 10 inspelade poäng på 8 matcher och kommer senast från en vinst med 1-0 på hemmaplan mot Onsala BK.

 

 

Tung förlust senaste mot Eskilsminne, vad tar ni med er från matchen?

-Att vara lite noggrannare när vi har bollen, att värdera olika situationer bättre och fortsätta spela det spelet som vi vill spela, samtidigt som vi få tighta till i försvaret.

 

Tätt spelschema väntar i veckan, hur har ni lagt upp tränarna med tanke på den höga belastningen?

-Ja de blir mer fokus på att samla gruppen och ha lättare träningar, där man går igenom vad vi ska tänka på och hur man vill spela och förbereda sig på ny match. 


Något speciellt ni behöver förbättra från förra matchen?

-Vi forsätter spela som vi gjort, vi har haft bra resultat i år och det gäller bara att fortsätta utvecklas som lag och individuellt och ta lärdom av förlusterna och utveckla det. 


Sävedalens IF står som motståndare imorgon, tankar om motståndet?

-Ett lag som är kompakta och jobbar hårt med några individuellt bra spelare, så det kommer bli en tuff match!

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Sävedalens IF

Datum: Torsdag 26 maj

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Söndrums IP KG

Live-rapportering: Min Fotboll

MONTANIA NY HUVUDPARTNER TILL BK ASTRIO
2022-05-25 17:00

BK Astrio är glada över att kunna meddela att Montania Systems AB går in som ny huvudpartner till föreningen. Montania och BK Astrio har undertecknat ett sponsoravtal som gäller till och med säsongen 2024.

 
Montania erbjuder kundanpassade e-handels- och affärssystem till mindre och medelstora företag. Med egenutvecklade plattformar för e-handel och affärssystem och djup processkunskap är bolaget med och bidrar till att öka kundernas konkurrenskraft.
 
Montania är en partner som förstår hela kedjan från e-handel till verksamhetsutveckling och ekonomistyrning och kan översätta det till digitalisering och IT-stöd. 
 
På Montania brinner de för att utveckla kundernas lösningar, effektivisera processer och har som främsta mål att stödja kunderna på deras digitaliseringsresa.

 

Oscar Carlson, kansliansvarig på BK Astrio, säger följande om det nya partnerskapet:

"BK Astrio bidrar med en stor samhällsnytta i Halmstad med sina stora verksamhet, föreningens fortsatta tillväxt på medlemssidan medför i sin tur en rad utmaningar där vi behhöver näringslivets stöd. Därför känns det väldigt bra att kunna offentliggöra det samarbetet med Montania där vi får in en ny huvudpartner till föreningen som vill vara med och bidra på vår resa de kommande åren. Vi ser fram emot många fina år tillsammans med Montania!

 

Lasse Delin, VD Montania Systems AB, säger följande:

"Montania är en lokal och närvarande aktör och partner, även om våra kunder finns över hela landet. Vi är glada att kunna bidra till en samhällsviktig aktör - föreningslivet. Att valet föll på att samarbeta med BK Astrio känns naturligt. Både för att delar av vår personal har en bakgrund i föreningen, men också för att man lokalt har en framstående och storskalig ungdomsverksamhet. Här vill vi vara med och göra skillnad! Vi ser fram emot ett gott samarbete med BK Astrio under de närmsta 3 åren, till gagn för båda parter”

 

Läs mer om Montania på www.montania.se

Herr
LUCAS LINDAU INFÖR ESKILSMINNE IF HEMMA
2022-05-19 21:00, Herr
Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Säsongen i division 2 västra Götaland är inne i sin åttonde omgång, där BK Astrio och Eskilsminne IF möter varandra på konstgräset på Söndrums IP under söndagseftermiddagen.

 

Matchen har flyttats till konstgräsplanen på grund av att plan A på Söndrums IP inte är i spelbart skick för division 2. I dagsläget är det osäkert om den kommer att vara i spelbart skick under säsongen 2022, vilket är tråkigt men dock ligger det utanför klubbens händer i dagsläget.

 

Inför den åttonde omgången ligger BK Astrio på en andraplats i tabellen med 17 inspelade poäg på sju matcher. Helgens motståndare Eskilsminne IF har 21 inspelade poäng på lika många matcher och toppar serien.

 

Sent avgörande från Jacob Borgstrand mot Varbergs GIF FK förra matchen, vad tycker du om er prestation i matchen?

- Tuff match på en sträv gräsplan. Inte våran bästa match i år men vi skapar ändå målchanser och Jacob gör ett viktigt mål i slutet. 

 

Vad tycker du om stödet ni har fått av supportarna så här långt?

- Stödet har varit fantastiskt så här långt och jag hoppas att det kommer ännu fler och stöttar oss nu på söndag!

 

Hur går tankarna inför söndagens match? Något speciellt du vill se från laget?

- Det kommer att vara en riktigt tuff match. Det gäller att vi fortsätter spela vårt spel som vi gjort de tidigare matcherna på säsongen.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Eskilsminne IF

Datum: Söndag 22 maj

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP KG

Live-rapportering: Min Fotboll

Dam
NICOLINA SVENSSON INFÖR TRELLEBORGS FF BORTA
2022-05-19 21:00, Dam

Nicolina Svensson tog klivet upp till BK Astrios damlag inför förra säsongen som slutade med 16 starter. Den nuvarande säsongen inleddes med en lättare hjärnskakning som har inneburit en kortare frånvaro från planen, men nu är hon tillbaka i truppen och redo för spel.

 

BK Astrio har plockat 5 poäng på de första sex matcherna, laget kommer senast från ett oavgjort resultat mot IS Halmia efter en bra insats som hade kunnat sluta med tre poäng med lite marginaler från fotbollsgudarna.

 

På lördagen finns det möjlighet att plocka nya poäng när laget gästar Trelleborgs FF på Vångavallen:

 

Vad har ni pratat om att ta med er från förra matchen mot IS Halmia?

- Vi har pratat om att gå in med rätt inställning och komma rätt i presspelet. 

 

Behöver ni göra något annorlunda mot Trelleborg för att få med er tre poäng?

- Jag tror vi måste våga rulla bollen mer, våga spela oss ur olika situationer och använda olika kombinationer mer.

 

Vad vill du se av laget i spelet?

- Jag vill se att vi alla jobbar för varandra och visar engagemang. Men jag vill också se viljan att vinna matchen och ta hem 3 poäng.

 

OM MATCHEN:

Trelleborgs FF - BK Astrio

Datum: Lördag 21 maj

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Vångavallen

Live-rapportering: Min Fotboll

BLI MEDLEM
Facebook
Nyheter från våra lag
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening