SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Dam
INFÖR HEMMAPREMIÄREN MOT MARIEBO IK
2021-06-11 15:20, Dam
Mariebo IK från Jönköping, förra årets seriesegrare kommer på besök
Ny match, laget har hämtat sig fint från förra helgens förlust som var mycket hedersam. Vi var med och kunde med lite tur fått med oss 1 poäng mot Bergdalen.
 
Söndagens drabbning på Söndrums IP är mot förra årets seriesegrare Mariebo IK från Jönköping.
Laget har sin träning på Mariebovallen endast 5 min från natursköna Skogparksvallen. Det är också på Skogsparksvallen som Mariebo spelar sina hemma matcher normalt sett. Just nu pågår en ombyggnad där så man är förpassad till sin gamla hemmaplan.
 
Vi ringde upp Christian Blick som är sportchef i Mariebo för att ta tempen på Jönköpingslaget:
 
Hur kändes det att kvala i fjol?
- Det var en märklig upplevelse där vi endast förlorade en match på hela säsongen och det var i den sista mot Borgeby (Malmö). 0-0 fick vi borta i första matchen och allt var ju perfekt för att ta vinsten hemma. Men det blev förlust 0-2 och Borgeby gick upp i Elitettan.
Men det är viktigt att ha erfarenhet av kval och det hade inte vi denna gången.
 
Var det en besvikelse, har ni velat upp länge i Elitettan?
- Det var en besvikelse helt klart mest för tjejerna så klart. Vi har gjort en skuggbudget för de sista åren har vi varit i toppen. Vi är redo för att gå upp även ekonomiskt men visst det blir ju tufft både sportsligt och ekonomiskt.
 
Hur är er trupp i år, har ni fått behålla laget?
- Ja, det har vi, de flesta är kvar. Vi har en rutinerad och välbalanserad grupp åldersmässigt. De flesta skulle jag säga är i spannet 22-26 år. I år fick vi ett nyförvärv som har 15 år på elitnivå med bl a AIK hon heter Madde Tegström och hon bidrar med mycket tycker vi.
 
Hur var matchen mot Örby? 1-1 är ni missnöjda?
- Matchen gick nog dit Örby ville kände vi, vi har inte hittat formen riktigt men som match var det ändå rättvist med 1-1. De gjorde sitt jobb bra medan vi kan bättre.
 
Tack Christian och hoppas det blir en kul match på söndag!
 
RIKTLINJER PUBLIK
I och med de nya riktlinjerna från FHM så tillåts vi nu ha 100 personer i publiken på damlagets hemmamatcher. Håll avtånd! 

 

ÅRSKORT

Årskort är nytt för säsongen 2021 och dessa har legat uppe för försäljning en tid. Är du årskortsinnehavare så har du fritt inträde på alla våra senirolags hemmamatcher plus att det ger företräde för en plats när det är begränsat antal i publiken. Läs mer om årskort genom att klicka här.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA ÅRSKORT

 

Först till kvarn på söndag

På grund av publikrestriktionerna så har vi endast 100 platser på söndag. De som har årskort har förtur. Kom i god tid, insläpp sker på ny plats mellan vår byggnad och Hallägrahallen. 

 

Biljetterna till morgondagens match kostar 60  kr. Följ nedan steg för att köpa din biljett:

 

Tänk på att gå eller cykla till matchen då det ofta är fullt på vår parkering. Alternativt parkera på Söndrumskolans parkering, Hällägrahallens parkering.

 

NY ENTRÈ

Inför i år har vi även valt att flytta vår entré i samband med våra hemmamatcher, den nya entrén är lokaliserad i grinden vid Hallägrahallen. Vi vill även uppmana alla att komma i god tid innan matchen för att vi på så sätt kan undvika onödig trängsel.

 

BK Astrio – Mariebo IK
Div 1 mellersta Götaland
Söndag den 13/6 kl. 14:00
Söndrums IP plan A (Ny entré i grinden vid Hallägrahallen)

Köp biljett: Först till kvarn, årskort har förtur.

 

#bkastrio 🟡⚫️

STORT GRATTIS ÖNSKAR VI VÅRA STUDENTER
2021-06-11 13:00

BK Astrio vill ta tillfället i akt att gratulera alla våra medlemmar/spelare som tagit studenten och önska er ett stort lycka till i framtiden.

 

Vi vill även passa på att önska alla som har gått på sommarlov en fin sommar.

 

Vi ses på IP i sommar!

 

BK Astrio

Herr
INFÖR BK ASTRIO - ESKILSMINNE IF
2021-06-08, Herr
Foto: Casper Johansson

Efter förra veckans premiär borta mot Torslanda IF så är det snabba ryck inför nästa match för BK Astrio som imorgon tar emot Eskilsminne IF på Söndrums IP med avspark 19.00.

 

Inför matchen har vi tagit ett snack med huvudtränre Peter Lindau för att känna av läget:

 

1. Efter en lång väntan är äntligen serien igång, hur är känslan?

- Det är kul att serien har kommit igång och att det blev en dubbelserie med 28 matcher. Förutom att det är kul med mycket matcher så är det viktigt för spelarnas utveckling.

 

2. Vad säger du om första matchen mot Torslanda?

- Det var lite surt att förlora matchen med 4-3, men det var en underhållande match att se på med fina indivuduella prestationer och mycket mål och målchanser. Förutsättningar var också väldigt bra med en bra fotbollsplan där det gick att spela snabb fotboll.

 

3. Vad säger du om morgondagens motståndare?

- Eskilsminne är ett stabilt och bra lag som siktar uppåt i seriesystemet, tyvärr föll dem på målsnöret förra säsongen och ramlade ner till division 2.

 

4. vad säger du om matchen imorgon?

- Det är en tuff match mellan två nykomlingar i division 2, där Eskilsminne kommer från division 1 och har ett högre tempo med sig. För vår del gäller det att vi är spelskickliga och gör det vi är bra på.

 

Inför den här säsongen så har vi lite nyheter kopplade till våra matcharrangemang, här nedan finner du alla nödvändig information:

 

RIKTLINJER PUBLIK

I och med de nya riktlinjerna från FHM så tillåts vi nu ha 100 personer i publiken på damlagets hemmamatcher. På grund av att vi enbart får släppa in 100 personer på matcherna så måste du som åskådare köpa din biljett innan matchdag, detta för att vi ska kunna ha kontroll på vårt publiktak. Vi hänvisar även er som inte har biljett till vår matchrapportering i Min Fotboll

 

ÅRSKORT

Årskort är nytt för säsongen 2021 och dessa har legat uppe för försäljning en tid. Är du årskortsinnehavare så har du fritt inträde på alla våra seniorlags hemmamatcher plus att det ger företräde för en plats när det är begränsat antal i publiken. Läs mer om årskort genom att klicka här.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA ÅRSKORT

 

KÖP BILJETT TILL MATCHEN

På grund av publikrestriktionerna så har vi beslutat att du som åskådare måste köpa en matchbiljett inför varje match, detta på grund av att vi vill ha kontroll på antalet åskådare så att vi inte överstiger dem 100 personer som vi får ta in.

 

Biljetterna till morgondagens match kostar 60 kr. Följ nedan steg för att köpa din biljett:

  1. Swisha för antalet biljetter till 123 197 91 94.
  2. Skicka ett sms med en skärmdump på din swishbetalning till 073-820 79 88, uppge även vilka namn som ska stå på inträdeslistan.
  3. Vi bekräftar ditt köp i ett vändande sms och skriver upp dig/er på inträdeslistan.

NY ENTRÈ

Inför i år har vi även valt att flytta vår entré i samband med våra hemmamatcher, den nya entrén är lokaliserad i grinden vid Hallägrahallen. Vi vill även uppmana alla att komma i god tid innan matchen för att vi på så sätt kan undvika onödig trängsel.

 

BK Astrio – Eskilsminne IF
Division 2 herrar
Onsdag den 9/6 kl. 19:00
Söndrums IP plan A (Ny entré i grinden vid Hallägrahallen)

Köp biljett: Se instruktioner ovan.

 

#bkastrio 🟡⚫️

AVVIKANDE ÖPPETTIDER PÅ KANSLIET
2021-06-08
BK Astrios kansli på Söndrums IP kommer att hålla stängt vissa dagar under de två kommande veckorna på grund av ledighet.
 
V.23 - stängt mellan 10-11 juni.
V.24 - stängt mellan 17-18 juni.
 
Utöver ovan datum så har kansliet öppet som vanligt.
FÖNSTERKAMPANJ I SAMARBETE MED HALMSTAD FÖNSTER
2021-06-07 17:10
https://fonster.halmstadfonster.se

Nya fönster i höst! Halmstad Fönster erbjuder under juni månad alla medlemmar i Astrio 20% rabatt på vårt nya fönster Stella.

 

Boka ett kostnadsfritt besök och märk bokningen med Astrio. Välkommen!

 

Klicka här för att boka ett kostnadsfritt besök!

 

 

Läs mer på https://fonster.halmstadfonster.se

Dam
INFÖR PREMIÄREN MOT BERGDALENS IK BORTA
2021-06-04 17:40, Dam
Foto: Casper Johansson

Bergdalens IK är kvartersklubben med det stora hjärtat sägs det på deras hemsida. Klubben har ca 530 medlemmar och  verksamhetens kärna är klubbstugan och Björkängsvallens fotbollsplaner vid Backersgatan i Borås. Klubbens damlag satsar mot eliten och har de senaste säsongerna varit topplag i nationella division 1. 

 

Klubben tränas för 7:e året av Linnea Liljegärd som har mångårig eliterfarenhet. Linnea har spelat i allsvenskan för Göteborg/Kopparberg och Kristianstad. Hon har även spelat i Ryssland och Norge under sin karriär. Linnea har tillhört flicklandslagen och har också spelat i A-landslaget. Hon vann damallsvenskans Skytteliga 2009 med 22 mål på 22 spelade matcher. På fotbollsgalan samma år fick hon utmärkelserna Årets genombrott och Årets forward.

 

Vi ringde upp Linnea som mycket proffsigt och glatt svarade på våra frågor.

 

Hej Linnea, hur är det så här inför seriepremiären?

Extremt kul att det äntligen kör igång, en försäsong på 5 månader sätter sina spår. Motivationsmässigt har det varit svårt men det är ju likt för alla lag. Tjejerna har förvånansvärt bra hållit masken men det har nog varit långtråkigt utan matcher. 

 

Har ni kunnat träningspela något i vår?

Några yngre har spelat med U laget men annars en match nu i helgen mot Nittorp. Det blev en vinst med 2-1 men vi borde nog vunnit med något mer mål. Vi fick en del svar vad vi är bra på och en del saker vi behöver jobba på. Tror att ett derby kan spela in lite extra som det är mellan oss. 

 

Ni har nu spelat i div 1 6 säsonger sedan serievinsten div 2, skulle du säga att ni är etablerade på denna nivån nu?

Jo det skulle jag säga, vi är etablerade. Vi ska vara i toppen det materialet har vi i år. Men Västra Götalands  div 1 är riktigt bra så det går inte ställa ut skorna här. Det har vi lärt oss den hårda vägen genom att spela bra mot bra motstånd för att sedan förlora mot på pappret sämre lag. 

Det är hårt jobb oavsett lag som vi möter. 

 

Vilka är i toppen i år?

Vore idiotiskt att inte säga Mariebo som vann förra året. Sedan blir nog Halmia farliga, de var ruskigt bra mot oss förra året. Så det är väl de två plus vi själva. Men jag har ju inte sett er eller Kenty som är nya ännu.

 

Nu är vi ju lite nyfikna om du spelar fortfarande?

Ha ha, det är ju inte meningen numera och det har blivit mindre för varje år som jag varit här nu (7 säsonger). Men man vet aldrig....

 

Kan du beskriva truppen?

En trupp med mycket rutin, bra mix med talanger och erfarna. De flesta av de äldre har spelat div 1 eller högre. Lite tunn trupp, antalsmässigt,  med tanke på skador och belastning med täta matcher. Klarar vi oss bra fram till uppehållet kan allt hända.

 

Tack Linnea, det var trevligt att prata med dig, hoppas på en välspelad match på söndag.

 

Tack själv och ja det får vi hoppas!

 

 

Okey, spännande för vårt A-lag att möta ett ambitöst Bergdalen borta. Vi håller tummarna att spelare och ledare kan maxa och få ut det som krävs av oss på söndag. EN sak är redan helt klar,

Vi har inte pressen på oss, de måste slå en nykomling, eller???

 

14.00 på söndag startar matchen i Borås.

 

Gällande biljetter meddelar deras kansli att de har en liten anläggning som endast tar emot 45 åskådare i nuläget. Så de delar ut till sina med årskort först. Vi uppdaterare här i denna nyheten om vi får några.

 

#gulsvart 

 

Facebook
Nyheter från våra lag
U15, 11/06 19:30 
P2014, 10/06 21:04 
U16, 10/06 06-10 
P2014, 08/06 20:42 
 
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening