Erbjudande från Homemaid
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Officiell hemsida

BK ASTRIO VILL RIKTA ETT STORT TACK TILL ALLA SPONSORER
2020-12-01 17:21
BK Astrio vill passa på att rikta ett stort tack till alla våra sponsorer som har varit med och stöttat vår verksamhet under 2020!

Föreningen och verksamheten fortsätter att växa och utvecklas, utan er stannar vår verksamhet upp. Ni är med och bidrar till att BK Astrio ska kunna fortsätta göra samhällsnytta i närområdet genom att kunna erbjuda möjligheten till en aktiv livstil, både för stora som små.

Ert stöd och engagemang är en otroligt viktigt del av BK Astrios verksamhet och vi hoppas på att få se er åter även under 2021 och framåt.
UPPDATERAD INFO ANGÅENDE KONSTGRÄSPLANEN
2020-12-01

Idag fick vi uppdaterad information från kommunen angående den nya konstgräsplanen på Söndrums IP.


Under förutsättning att besiktningsanmärkningarna är åtgärdade så ska den nya planen vara tillgänglig för bokning fr o m 1/1 2021.

STATUSUPPDATERING KONSTGRÄS
2020-11-30 09:56
Torsdag den 26/11 besiktades den nya konstgräsplanen på Söndrums IP. Föreningen har under förra veckan sökt kontakt med Halmstads kommun för att få information om vad som händer och när planen eventuellt kan börja användas.

Däremot har vi i dagsläget inte fått några besked på varken hur besiktningen har gått och vi kan därför inte ge någon ytterligare information kring när planen kan tänkas vara belagd med träningar.

Vi återkommer med ytterligare information så fort vi har den tillgänglig och vi jobbar dagligen med att försöka få besked från kommunen.

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka! 

Med vänliga hälsningar,

Oscar & Marcelo
UPPDATERADE RIKTLINJER MED ANLEDNING AV COVID-19
2020-11-24

I flertalet regioner i Sverige gäller just nu allmänna skärpta råd som bland annat innebär att föreningar i de berörda regionerna ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för lag i de högsta serierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.


Regeringen har även beslutat att det från och med den 24 november 2020 som huvudregel är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Förbudet gäller i hela landet och tills vidare. 


Mer specifikt gäller nedan:


  • Lag i BK Astrio ska under denna period avstå från matcher, inklusive träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. 
  • Undantag gäller dock för vår träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Vi uppmanar spelare och ledare i denna verksamhet att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Avstå från att träna och stanna hemma vid symptom.
De allmänna restriktioner är förlängda och gäller i Hallands län t o m 13 december

Vi hoppas att alla är införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma och situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras på väldigt kort varsel (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända). Om så är fallet så kommer vi att meddela berörda med information på snabbast möjliga sätt.

STORSTÄDNING OCH INSAMLING TILL VÄLGÖRANDE ÄNDAMÅL
2020-11-23 16:44
Den sjätte vintern i flyktingkrisens Grekland närmar sig och situationen är fortsatt tröstlös. Tiotusentals människor, varav många barn, är liksom tidigare strandsatta i Grekland i en evighetslång väntan på asyl. Efter branden i lägret Moria på Lesbos har tusentals människor förlorat allt. Folk lever i överbefolkade läger av undermålig standard, i tält eller under kartonger utanför lägren eller på gatorna i storstäderna. Bristen är stor på såväl mat som varma kläder.

Tre läkare från medicinkliniken i Halmstad har vid ett flertal tillfällen arbetat på plats i Grekland med att ge sjukvård till flyktingar som annars inte har tillgång till någon sådan. Vid två tidigare tillfällen har det organiserats insamlingar av kläder, tält, sovsäckar med mera och har tack vare en otrolig uppslutning från människor i Halmstad med omnejd kunnat skicka över 3000 fulla flyttkartonger som distribuerats vidare ut till människor på gatorna i Aten respektive Thessaloniki.

Just nu pågår det en storstädning på Söndrums IP där vi går igenom material, kvarglömda kläder etc och vi känner att vi vill vara med och försöka dra vårt strå i stacken till ovan ändamål.

De kvarglömda kläderna kommer att hänga kvar på IP till och med fredag 27/11 för att sedan packas ned i flyttkartonger och skänkas.

Vi vill också uppmana alla våra medlemmar att kolla igenom sina förråd och garderober hemma för att se om ni själva har något som ni inte behöver och kan bidra med i denna insamling.

Om det är någon som har saker att skänka (kläder, tält, sovsäckar, fotbollsskor med mera) så går det bra att lämna detta till föreningen under denna vecka, dvs mellan 23/11-27/11. 

Vi tar emot så mycket vi kan förutsatt att det är sorterat och packat i flyttkartonger, är det inte packat och sorterat tar vi ej emot det.

Utvecklingslag Dam
NYFÖRVÄRV PÅ LEDARSIDAN
2020-11-23 12:58, Utvecklingslag Dam
Sabina Andersson, tillbaka i Astrio efter många år i andra klubbar.

Även andra nyförvärvet blev på ledarsidan. Sabina Andersson 32, välkomnas in i familjen som tränare och lagledare. 


"Lagbygget runtomkring våra trupper fortsätter och med Sabina in i teamet blir vi mer kompletta och kan skapa den utvecklingsmiljö som vi tycker behövs för att nå en högre nivå. En hemvändare med stor erfarenhet av seniorspel utan att ha glömt hur det kändes att vara ung i Astrio. Sabina ger ett stabilt intryck och är en naturlig ledare från unga år." - säger Joakim Stierna


 "Det betyder väldigt mycket att en Astriotjej med Sabinas erfarenhet kommer tillbaka och vill vara med som ledare. Ett starkt komplement och bollplank till mig och Uffe. Jag ser fram emot att arbeta med Sabina, sedan är hon ju arbetsterapeut precis som jag, vilket inte gör saken sämre."  - säger en glad Aki Gouliaveras, Huvudtränare Utvecklingslaget


Vem är du Sabina? 

Började spela i  Astrio när  jag var 5 år, 1994, och har spelat i damlaget upp till div 1. Slutade 2012 då jag flyttade ned till Skåne men fortsatte spela under sommaren i Astrio. Har spelat i Stattena IF, Hallands nation (Lund) och Oskarström.  Slutade med fotbollen 2018 då jag åter flyttade hem till Halmstad. Under min ungdom spelade jag i Hallandslaget och var uttagen på alla läger, så jag har erfarenhet av vad som krävs av mig som fotbollsspelare. Som tränare har jag varit ungdomstränare i Astrio för flickor då födda 00 och 99, under 2 års tid. Jag har även varit ledare på Sannarpslägret, både för pojkar och flickor. Och även ledare för Skånebolls utvecklingsdagar. Spelade mestadels mittback men fick även stå i mål under vissa perioder.


Tillbaka till moderklubben, hur känns det? 

Känns otroligt roligt. Astrio har alltid legat mig varmt till hjärtat med otroligt många goda minnen. Men även spännande att få vara med på resan i utvecklingslaget med dessa duktiga fotbollsspelare.  

Vad är viktigt att förmedla när man är ledare i bk astrio dam/u? 

Otroligt viktigt att spelarna känner att de trivs och att fotboll är roligt. 

Vad kännetecknar din ungdomstid i astrio? 

Min ungdomstid i Astrio kännetecknas av glädje både på plan och utanför plan. Jag fick möjlighet och verktyg att utvecklas som fotbollsspelare men även som person. Även tacksam då jag lärde känna personer som fortfarande är en stor del i mitt liv.  

Vad skulle du vilja vara med och forma bättre i Astrio än när du var i klubben senast? 

Det är glappet mellan ungdom och upp till dam. Att spelarna ska känna sig trygga men även få möjlighet att utöva fotboll på sin nivå. På min tid fanns det inte utvecklingslag, utan du fick gå upp som 15 åring och ville du inte satsa 100% på fotbollen så fanns det inga andra alternativ än att sluta.  

Dold talang? 

Talang och talang. Men har en förmåga att nästan alltid vinna oavsett sport, lek eller uppgift. Konstigt nog hamnar jag alltid i bästa laget. Dock tycker inte mina vänner att jag är så bra vinnare.  

Favorit mat? 

Jag älskar nästan all mat. Men lite extra svag för det Asiatiska köket.  

Favorit spelare i allsvenskan? 

Har aldrig riktigt haft en favorit spelare. Finns som många bra. Men om jag ska välja en som har spelat i Allsvenskan så väljer jag Ramona Bachmann. År 2014 spelade jag med Stattena IF mot Rosengård i svenska cupen och när jag mötte henne på plan blev jag starstruckt. Vilken spelare! 


Tack för presentationen och välkommen än en gång!

Sabina kommer att dyka upp på någon träning strax och presentera sig för spelarna.

Facebook
Nyheter från våra lag
P2009, 30/11 17:49 
P2009, 30/11 17:44 
Utvecklingslag Dam, 27/11 09:41 
 
Erbjudande från HomeMaid
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening