Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Officiell hemsida

Herr
VIKTIG SEGER FÖR HERRARNA
2020-09-19 16:27, Herr
Foto: Casper Johansson
Dramatik på Laröds IP när herrarna tog sig an Hittarps IK nere i norra Helsingborg. En match som stod mycket på spel för båda lagen. Astrio för att haka på Höganäs i tabelltoppen och Hittarp för att gå förbi oss med en poäng inför dem två sista omgångarna. 

Matchen inleddes i ett högt tempo från minut ett. Redan efter 30 sekunder fick Göran Fredriksen använda sina kort, valet blev det gula, men kunde kanske varit den andra färgen med då Mohammed Fahs gick hårt åt på Andreas Wrele. Vi tar ledningen i matchminut tio när Emil Håkansson sätter bollen i målvaktens bortre stolpe. Hittarp kvittera sedan i den 38:e minuten som sedan skulle stå sig halvleken ut. 

Inför andra andra halvlek tvingas Astrio till två stycken byten, Andreas Wrele och Niclas Taube lämnar, in kommer David Jyrkin och Leo Hedenberg. Andra halvlek är blott tre minuter gammal när Alexandar Bjelobrk fick bita i det gröna gräset efter en tuff duell. Även David Jyrkin och Sten Preuss fick smaka på Hittarps hårda och tuffa spel som också resulterade att den först nämnda fick lämna planen, men det var Astrio som skulle åter igen hamna i målprotokollet och visst är det åter Emil Håkansson som gör det då hade klockan tickat upp till minut 58.

Hittarp hade definitivt inte gett upp hoppet, utan tio minuter senare ändrades resultatet till 2-2 och Hittarp har chanser, men André gör viktiga räddningar samtidigt som även avsluten smiter utanför. Sista ordet skulle Astrio få och när domaren hade aviserat om att det återstod tre minuter kvar så hinner Astrio även med att göra 3-2 på stopptid genom Leo Hedenberg med ett behärskat avslut framspelad av Sten Preuss. Det var en otrolig lättnad i Astrio när domare Göran Fredriksen blåser i pipan för sista gången idag och jublet från omklädningsrummet hördes ända upp till Söndrum. 

Nu återstår det två matcher kvar, Vejby hemma på lördag (26/9) och vid vinst där avslutas det hela med en seriefinal borta mot Höganäs, söndagen den 4/10. Vilken dramatik vi har i två veckor till, sporten fotboll när den är som bäst. 
VIKTIG HELG FÖR BÅDE DAM OCH HERR
2020-09-18
Foto: Casper Johansson
Helgen närmar sig med stormsteg vilket innebär att det också är dags för match för våra seniorlag. Det är en spännande helg som väntar och vi är nu inne i den sista delen av säsongen med bara ett fåtal spännande matcher kvar.

HERR
Lördag - tisdag - lördag. Det täta spelschemat fortsätter för herrarna och redan imorgon är det dags för nästa uppgift när bussen går till norra Helsingborg och Laröds IP för match mot Hittarps IK i div. 3 Sydvästra Götaland.

DAM
Damerna fortsätter att pumpa in mål och tar med sig en stabil 5-0 vinst mot Vinbergs IF in i helgens match för att på söndag ställas mot Röke IF på Söndrums IP i div. 2 Sydvästra Götaland.

RIKTLINJER PUBLIK
I och med de nya riktlinjerna från SvFF så tillåts vi nu ha 50 personer i publiken på seniorlagens hemmamatcher. Biljetterna kostar 50 kr/st och köps (endast Swish) i entrén på Söndrums IP, notera att det är först till kvarn som gäller och att det är begränsat antal biljetter som finns tillgängliga. På grund av att vi enbart får släppa in 50 personer på våra matcher så går tyvärr inte medlemmar in gratis på dessa matcher, vi återkommer med nya besked angående detta om och när publikrestriktionerna ändras.


BK Astrio herr - Hittarps IK

Div. 3 Sydvästra Götaland herrar

Lördag 19/9 kl. 12.00

Laröds IP plan A.


BK Astrio dam - Röke IF

Div. 2 Sydvästra Götaland damer

Söndag 20/9 kl 15.00.

Söndrums IP plan A.

INFORMATION GÄLLANDE FÖRDELNING AV TRÄNINGSTIDER PÅ KONSTGRÄS
2020-09-17

Hej alla medlemmar, hoppas allt är bra med er!

 

Under dem senaste veckorna har vi på kontoret fått mycket frågor och funderingar kring konstgräsplanen som i nuläget byggs på Söndrums IP. En stor del av frågorna vi får handlar om hur vi som förening fördelar träningstiderna på dem konstgräsplanerna vi bedriver träning på under eftersäsongen (29/9-31/12) och försäsongen (1/1-25/4).

 

Vi känner ett behov av att få ut ett förtydligande från föreningen i denna fråga för att räta ut eventuella frågetecken och på så sätt skapa en förståelse.

 

Först och främst, så ägs inga av fotbollsplanerna vi bedriver verksamhet på av BK Astrio, oavsett om planen ligger på Söndrums IP, Kärlekens IP eller Halmstad Arena etc. Alla fotbollsföreningar i kommunen har samma rätt till att boka och nyttja alla kommunens anläggningar, även Söndrums IP.

 

Halmstad kommun har en policy för fördelning av träningstider samt en uthyrningsprincip som vi som förening måste förhålla oss till precis som alla andra föreningar. Under ovan period prioriteras seniorlag, junior/pojkallsvenska lag utifrån serietillhörighet och därefter kommer barn- och ungdomslag.

 

För att se kommunens prioriteringslista, klicka här.


Som ett exempel så innebär det att om vi skulle ansöka om en träningstid på Söndrums IP:s nya konstgräsplan mellan 17.30-19.00 på tisdagar för våra pojkar födda 2011 samtidigt som ett herrlag i divison 4, så kommer prioriteringen att falla på seniorlaget, vilket då resulterar i att BK Astrio inte får den tiden till något lag.


I Halmstad kommun finns det i dagsläget cirka 28 seniorlag i fotboll.


Vår ambition är att det nya konstgräset på Söndrums IP ska användas av så många Astriolag som möjligt, för att den ambitionen ska uppfyllas så måste vi därför ansöka om tider för de lag vi har högst i prioriteringen för att överhuvudtaget kunna få några tider före 20.30 på vardagar. I BK Astrio innebär det att vårt herr, dam och U17 har största möjliga chans att få träningstider före 20.30.


Anledningen till att våra yngsta ungdomslag tränar tidigt på helgdagar under denna period är för att minska risken för att lagens träningstider ska avbokas på grund av match, då matcher på helger under perioden går före träning.


Vi har full förståelse för att alla våra lag i föreningen önskar och hoppas på att nyttja konstgräset på Söndrums IP när den är färdigställd, men i dagsläget är verkligheten en annan och det är ingen fråga som vi på kontoret styr över, vilket vi hoppas att ni förstår.


Men vi ska självklart försöka göra det bästa av situationen så att så många som möjligt kan nyttja planen i så stor utsträckning som möjligt.


Med det sagt så önskar vi er alla en fortsatt fin torsdag och en trevlig helg!


Hälsningar Oscar och Marcelo.

INBJUDAN TILL MÅLVAKTSTRÄNING 14–17 år (FÖDDA 03-06)
2020-09-16 11:49

Hallands FF bjuder in till målvaktsträning vid två tillfällen vecka 44.

 

Fokus på träningarna kommer att vara på olika målvaktstekniker. En god grund i din målvaktsteknik gör ditt målvaktsspel mycket enklare.

Är du intresserad av att vässa din målvaktsteknik så anmäl dig senast 20/10 på länken nedan.

 

Onsdag 28/10 kl 13.30-15.00 - Kungsbacka, Tingbergsvallen, konstgräsplan

Länk till anmälan:  Anmälan till 28 oktober  

 

Torsdag 29/10 kl 13.30-15.00 - Halmstad Arena, konstgräsplan

Länk till anmälan: Anmälan till 29 oktober

 

Deltagaravgift: 100:-/aktivitet. Faktura skickas till vårdnadshavare efter aktiviteten. (Ej meddelat återbud debiteras kostnaden)

Ledare får gärna delta utan extra kostnad. Uppge i anmälan hur många ledare ni blir.

 

Återbud: Ev. återbud lämnas två dagar  innan träning till malin@hallandsff.se

 

Övrigt: Alla deltagare tar med sig utrustning för praktiska övningar utomhus och en välpumpad boll.
Kom ihåg målvaktshandskar samt vattenflaska.

 

Frågor: Kontakta Malin Höglin, malin@hallandsff.se, 035-265 20 22 eller Wictoria Pålsson, wictoria.palsson@halmstad.se, 0707–162 519.

 

En kallelse skickas ut några dagar innan tillfället. (OBS! mailet kan hamna i din skräppost)

Herr
TRUPPEN MOT IS HALMIA
2020-09-15 10:19, Herr
Foto: Casper Johansson
Match idag mot IS Halmia.

Samling: 16.00 i samlingslokalen.

Avspark: 17.15 på Söndrums IP plan A.

Följande spelare är kallade:

Andrée Pettersson

Alfred Holm

Adam Josefsson

Robin Sjögren

Andreas Wrele

Alexandar Bjelobrk

David Norrman

Alexander Hall Ling

Malte Kasemo

Per Gulda

Niclas Taube

Emil Håkansson

Leo Hedenberg

Sten Preuss

Vilmer Larsson

Samuel Ahnqvist

VINST I VINDEN I VINBERG!
2020-09-14 15:49
Foto: Casper Johansson
Denna söndagseftermiddag tog sig Astrios damer an femteplacerade Vinbergs IF på en tungsprungen Vinåvallen. Segern kom att bli odiskutabel och skrevs till 5-0. Flera mål framåt, som vi är vana vid, och denna gång också en nolla, andra gången det sker i årets seriespel. I målet denna dag kunde vi välkomna Amelie Ho tillbaka, efter hennes skada, operation och rehab. Kul och lyckad återkomst!

Matchens karaktär slogs an omgående. Astrio hade mer bollinnehav och försökte hålla den mer på backen medan Vinberg spelade rakare och längre. Inledningen var i Astrios favör, men Vinbergs kraftfulla utsparkar och långa bollar gjorde att det inte gick att slappna av. I den 20:e minuten blir det ett (rättvist) ledningsmål för Astrio sedan Wilma fint spelar fram Lovisa som kan runda målvakten och passa bollen i nät. Kort efter kommer tvåan, då genom Wilma som får en fin boll av Ida H och tar hand om egen retur och därefter behärskat kan rulla den i mål. Fler chanser till mål fanns under den första halvleken, men 2-0 i Astrios favör var siffrorna i paus.

Det kändes som att matchens tredje mål skulle få stor betydelse för matchbilden, lyckligt då att det var Astrio som fick göra det, i den 63:e matchminuten. Efter några bra lägen utan lycka fick vi se fina aktioner och utdelning när Lovisa med en höger utsida frispelar Wilma som med sin höger fots utsida lägger bollen till vänster om målvakten intill stolpen. Med 3-0 och god kontroll på det mesta för Astriotjejerna, oavsett vilken lagdel det var som sattes på prov, kunde tränare Iztok dra nytta av truppens alla utespelare, tillhandahålla vila och speltid, till allas gagn. Och 4-0, när det var ungefär kvarten kvar, kom efter en fin sekvens där många tjejer var med i förarbetet framtill Lovisas behärskade avslut. Under den avslutande delen av matchen var Vinberg mer aktiva på offensiv planhalva, men dagens nykomponerade försvar höll stången hela vägen. Bästa chansen gavs i den 80:e minuten på en indirekt frispark men med lika doser mod och organisation avstyrdes även det hotet mot Ammis åtråvärda nolla.

Matchen kom att sluta 5-0 efter ytterligare ett Astriomål, och det var inte orimligt för vi hade sett Nellie skjuta i stolpen, Julia Mared nicka och lite andra lovande lägen. Mejas hörna, slagen från vänster i 89:e, far in i boxen och Wilmas avslut leder till en rensning som Ida Holmqvist blockar med mellangärdet och på så sätt hamnar den i nätet. Därmed kunde våra gulsvarta Astriodamer reser hemåt med ny seger och ny trepoängare. Härligt jobbat!
Facebook
Nyheter från våra lag
U15/16, 20/09 08:13 
U15/16, 20/09 08:08 
Herr, 19/09 16:27 
P2006, 19/09 14:18 
Herr, 19/09 10:00 
 
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening