NÄSTA HEMMAMATCH | BK Astrio - Södra Sandby IF, Lördag 13 augusti kl. 14:00, Div. 1 dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Bli medlem i BK Astrio
BLI MEDLEM
BK ASTRIO + AKTIV SOMMAR = SANT
2022-08-07 19:17

Hela sommaren arrangerar kommunen Aktiv sommar-läger för barn och unga. De anordnas på flera platser runt om i kommunen, med olika inriktningar och är helt gratis.

 

Lägren är riktade till barn och ungdomar i åldern 10–19 år som bor i Halmstads kommun. Ledarna är från olika föreningar, kulturaktörer och personal från Halmstads kommun. 

 

Under vecka 30 och 31 har vi i BK Astrio varit en del av Aktiv sommar genom att presentera vår verksamhet för barnen. Dessa veckor var vi på Söndrum och Gullbrandstorp där Marcelo plus 3 unga ledare från Astrio hållt i olika aktiviterer. De unga ledarna har varit Ellen Ottosson, Fanny Holm och Olivia Delling. 

 

Vi i BK Astrio vill tacka Halmstad kommun för ett gott samararbete och hoppas vi ses nästa år! 

Dam
ISABELLA GRUNDSTRÖM INFÖR TRÄNINGSMATCHEN MOT HGH FC
2022-08-05 13:00, Dam

BK Astrio är i full gång med att förbereda sig inför höstsäsongen i division 1 Södra Götaland. I veckan har laget tränat på som vanligt samtidigt som det har hunnits med att spela DM semifinal borta mot Onsala BK, en händelsrik match som gick hela vägen till förlängning efter 4-4 under ordinarie matchtid.

 

I förlängningen kunde BK Astrio avgöra i den 103 matchminuten efter att Isabella Grundström gjort det avgörande målet efter att ha flyttats upp på anfallet från sin vanliga position som mittback i slutminuterna.

 

Till helgen väntar en träningsmatch borta mot HGH FC som en sista förberedande match inför premiären av höstsäsongen. Matchen spelas på Wegeli IP med avspark 14:00 imorgon (lördag).

 

Efter gårdagens träning tog vi ett snack med just Isabella Grundström för att känna av läget inför helgens match:

 

Hur ser du på den senaste träningsveckan som har passerat?

- Efter denna träningsveckan så märks det att vi har haft lite ledigt, samtidigt vi gör en grym match och där vi visar att vi är ett tufft lag.

 

Härligt vinst mot Onsala i DM.  Vad tycker du om matchen och vad ska ni ta med er från den?

- Matchen var för det mesta väldigt bra eftersom vi hade mycket energi och satte vårt presspel. Det vi kan ta med oss framförallt från matchen är att inte tappa energi för att vi leder utan alltid göra det vi är bäst på.

 

Träningsmatch mot HGH står näst på schemat, vad vill du se av laget i matchen?

- Jag vill att vi ska fortsätta visa bra energi och rulla boll. Sen är det viktigt att vi har kul och går för en vinst.

 

OM MATCHEN:

HGH FC - BK Astrio

Datum: Lördag 6 augusti

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Wegeli IP

Live-rapportering: Min Fotboll

Herr
ANDREAS WRELE INFÖR ASSYRISKA BK HEMMA
2022-08-04 21:00, Herr

En ny träningsvecka har passerat och imorgon är det dags för höstsäsongens andra match på Söndrums IP när Assyriska BK kommer på besök. För snart en vecka sedan tog vi emot Torslanda IK på Söndrums IP i en match där gulsvart bjöd på en fin prestation som slutade med en trepoängare efter fyra gjorda mål och noll insläppta.

 

Det blir en spännande höstsäsong för herrarna som kommer att bjuda på många roliga matcher och i vanlig ordning fin teknisk fotboll.

 

Direkt efter att fredagsträningen var avslutad tog vi ett snack med Andreas Wrele som berättar om träningsveckan som varit, vad laget tar med sig från förra matchen samt tankarna inför helgens match mot Assyriska BK:

 

Vad har ni fokuserat på under träningsveckan som har passerat?

- Vi har fokuserat på hur vi spelar vårt spel, fortsatt utvecklas samtidigt som vi har försökt höja tempot i allt vi gör blandat med lite löpning.

 

Härligt vinst senast, vad tar ni med er från matchen?

- Jag tycker framförallt att vi som lag gjorde en grym insats där vi löpte väldigt mycket för varandra, vi hade ett högt tempo i passningsspelet och ett bra presspel som gjorde det svårt för Torslanda. Förhoppningsvis kan vi göra en lika bra prestation till helgen.

 

Vad kommer att krävas för att ta tre poäng på lördag?

- Samma attityd och jobb som förra matchen där vi hjälper varandra i defensiven samt offensiven. Spelar vi som senast kommer Assyriska få en jobbig match på lördag.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Assyriska BK

Datum: Lördag 6 augusti

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

I HELGEN VAR DET DAGS FÖR LAXACUPEN PÅ HALMSTAD ARENA
2022-08-01 15:03
I helgen var det återigen dags för Laxacupen på Halmstad Arena efter några uppehåll på grund av pandemin. BK Astrio hade tre lag som deltog i cupen (F15-16, P2008 och P2009).
F15-16 hade ett lag med i cupen, med en imponerade målskillnad på 26 gjorda och 3 insläppta tog tjejerna med sig en guldmedalj hem till Söndrums IP.
 
Våra pojkar födda 2008 hade två lag med i cupen. För ett lag tog äventyret slut i kvartsfinal och för de andra tog det slut under lördagen där man spelade en avslutningsmatch mot Wä IF.
 
Pojkar 2009 hade också två lag anmälda till cupen. Ena laget gick hela vägen och spelade en spännande final som avgjordes på straffar till BKAs fördel. För det andra laget tog äventyret slut i semifinal mot Halmstads BK.
 
Vi hoppas att alla spelare och ledare hade en fin upplevelse på Laxacupen!
PROJEKTANSTÄLLNING I FOTBOLLENS TJÄNST
2022-07-29 17:38
Bilden från vänster: Jan-Olof Fransson, Martin Gibson och Joakim Stierna

Tack vare ett synnerligen gott bidrag från Maxi Flygstaden kan vi nu möjliggöra att fler barn kan spela fotboll genom att projektanställa Martin Gibson. BK Astrio och Vapnö IF samarbetar för att gynna båda föreningarnas verksamheter och idrotten i stort.

 

Behovet är stort att aktivt arbeta nära ledarna i respektive förening och att skapa bryggor så att vi i förlängningen kan få en totalt större verksamhet där fler barn kan få möjlighet att spela fotboll i vår del av Halmstad.

 

Därför kommer Martin Gibson från och med 1 augusti att arbeta i en projektanställning med diverse uppgifter för att gynna samarbetet mellan föreningarna.

 

Projektanställningen har blivit möjlig tack vare ”Maximiljonen”, där Vapnö IF tidigare i år erhöll 50 000 kronor från Maxi Ica Flygstaden, för just att kunna utveckla föreningarnas samarbete. 

 

Martin Gibson är 25 år och kommer ursprungligen ifrån Västergötland med Hova IF som moderklubb, men flyttade till Halmstad för högskolestudier där han har tagit kandidatexamen ”Psykologi med inriktning idrott och motion”. Martin har bland annat jobbat åt Skövde AIK. 

 

Martin kommer arbeta med följande:

  • Skapa en organisation och rekrytera tränare för att kunna erbjuda seniorfotboll för damer i div 4 från 2023 och framåt.  
  • Fortsätta utvecklingen av fotbollsskolan samt nyttjande av båda idrottsplatserna. Målet är att starta upp en träningsgrupp  på Vapnö IP. 
  • Arbeta för att minska eller helt få bort de köer som finns i BK Astrio genom att starta fler lag som tränar på Vapnö IP. Undvika alltför stora träningsgrupper genom att erbjuda fler lag spritt mellan föreningarna.
  • Utveckla koncept kring lägerverksamhet (sommar/vinter/diverse lov). 
  • Arbeta fram ett koncept för en ungdomscup på Vapnö IP  

Martin kommer att jobba nära BK Astrios föreningsutvecklare Marcelo Farias och synas en hel del på båda idrottsplatserna.

 

Uppdraget styrs av de båda styrelsernas samverkansgrupp. 

 

”Det känns fantastiskt kul att få vara med och hjälpa till med samarbetet mellan BK Astrio och Vapnö IF. Ser fram emot möjligheten att få jobba med fotboll och träffa fler kompetenta och ambitiösa människor som brinner för sporten och allt runtomkring lika mycket som jag själv. Som aktiv fotbollsspelare samt f.d. tränare ser jag på denna uppgift som ett självklart steg att fortsätta utveckla mig själv samt att kunna bidra med det jag kan. Allt för att vi tillsammans ska göra detta så bra som möjligt, så jag är tacksam men framförallt taggad inför uppgiften!”  

 

//Martin Gibson

 

Vi hälsar Martin varmt välkommen i denna nya spännande roll. 

 

Jan Olof Fransson, ordförande Vapnö IF 

Joakim Stierna, ordförande BK Astrio 

Herr
STEN PREUSS INFÖR TORSLANDA IK HEMMA
2022-07-29 10:00, Herr

Efter några veckors semester är det äntligen dags för fotboll på Söndrums IP igen. Lagets gemensamma träning startades upp den 15 juli igen, det har hunnits med 11 träningspass på 15 dagar innan det till helgen är dags för återstarten av division 2.

 

Första halvan av säsongen avslutades med en skön vinst borta mot Onsala BK (1-2) och laget tog semester på en femteplacering i tabellen. Det återstår 12 matcher på årets säsong i division 2 och vi inleder hösten hemma på Söndrums IP mot Torslanda IK, avspark 16:00 på lördag.

 

Torslanda IK ligger för närvarande på en åttondeplats i tabellen och kommer senast från en förlust hemma mot Västra Frölunda IF (2-4). BK Astrio och Torslanda IK möttes i premiären av årets division 2, en jämn premiärmatch som slutade med delad poäng efter att slutresultatet skrevs till 2-2.

 

Inför matchen mot Torslanda IK har vi en pratstund med Sten Preuss. Sten berättar om hur har ser på första halvan av årets säsong, känslan i truppen och arbetet med att sätta spelsättet.

 

Halva säsongen har passerat, hur ser du på lagets prestation efter 14 spelade matcher i årets division 2?

- Helt okej! Det klart att man hade önskat att vi varit lite närmare toppen men vi kan förhoppningsvis klättra och närma oss de under hösten. 

 

Ni har tränat på i lite mer än två veckor efter semestern, hur är känslan i truppen?

- Vi har en go känsla i truppen och har haft tuffa träningar med mycket löpning så vi är redo för höstsäsongen! 

 

Ni fortsätter att nöta ert spel, hur ser du lagets utveckling i spelidén som ni har?

- Vi blir hela tiden bättre och bättre och jag tycker det är fler och fler som förstår hur vi ska spela. Desto fler matcher vi får tillsammans desto bättre kommer det bli!

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Torslanda IK

Datum: Lördag 30 juli

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

BLI MEDLEM
Facebook
Nyheter från våra lag
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening