Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad

SOMMARLÄGER PÅ SÖNDRUMS IP
2020-05-28 13:52
Vi som förening har en stor och viktigt roll i vårt närområde där vi aktiverar över 850 barn och ungdomar varje år tillsammans med våra 125 ideella ledare.

Ett fantastiskt bevis på detta är hur många barn och ungdomar som år efter år deltar på vårt sommarläger.

I år hälsar vi hela 260 killar och tjejer välkomna till sommarens höjdpunkt här på Söndrums IP!
KVARGLÖMDA GREJER PÅ IP
2020-05-27 17:36

Ett gäng kvarglömda grejer här i klubbhuset.

Grejerna finns i klubbhuset t o m onsdag 3/6 sedan skänker vi vidare till välgörande ändamål.

Välkommen att hämta om någon känns vid något.

FÖRTYDLIGANDE AV RIKTLINJER I SAMBAND MED MATCHER PÅ SÖNDRUMS IP
2020-05-15 15:57
Det har kommit till vår kännedom att det under föregående vecka förekommit publik i samband med matcher på Söndrums IP.

I de tidigare riktlinjerna som skickades ut var vi tydliga med att det inte får förekomma publik på våra hemmamatcher. Att våra hemmamatcher ska vara publikfria är ett krav som föreningen har på sig från förbund och myndigheter för att vi ska få fortsätta spela barn- och ungdomsmatcher som planerat. Med det sagt hoppas vi att dessa riktlinjer kan respekteras framöver med start den kommande helgen.

Om vi som förening inte klarar av att följa dessa riktlinjer framöver så kan konsekvensen bli att vi blir tvungna att ställa in våra hemmamatcher.

Vi alla längtar efter att kunna se på när våra barn- och ungdomar spelar matcher, men vi ber er att respektera detta så att de kan få fortsätta med att utöva sin älskade fotboll.

Vi rekommenderar er istället att följa alla föreningens matcher i appen "Min fotboll" där lagen själva kan liverapportera och livesända sina matcher, publiken kan på så sätt följa matchen hemifrån via en surfplatta eller smartphone. (detta avser enbart matcher som spelas 7 mot 7, 9 mot 9 & 11 mot 11).


Med det sagt önskar vi er en trevlig helg!

Styrelsen
BK Astrio
Dam
Spelare vi minns: "Björne"
2020-05-14 09:15, Dam
BK Astrio gratulerar Ulrika Björn på födelsedagen 14 maj

Får vi lov att presentera en riktigt vass anfallare som spelade i gul/svart i 10 säsonger (1990-2000). Ulrika Björn (smeknamn Björne) som 1990 kom från Torup/Rydö  men har Unnaryd som moderklubb och var med oss både 1991 och 2000 i allsvenskan. Säsongen 2001 lämnade hon för Kopparberg/Landvetter (nu Göteborg) och fortsatte sedan till Älvsjö som sedan slogs i hop med Djurgården. Detta ledde till att Ulrika tog en landslagsplats bredvid Viktoria Svensson som är en av de riktigt stora i svenska damlandslaget genom tiderna. Vi ringde upp Ulrika för att gratulera på 47 års dagen och för att minnas tiden i Astrio.


Hej Björne,  Grattis på födelsedagen! Hur är läget nuförtiden?

Tack så mycket! Jo det är bra, vi bor med två barn i Vallentuna och lever familjelivet.


Spelar du någon fotboll nu?

Ja faktiskt så gör jag det, hade långt uppehåll men spelar nu andra säsongen i Brottby div 4. Var med och vann 5:an i fjol. Det är galet kul som jag saknat att spela fotboll, med facit i hand så skulle jag inte slutat så tidigt.


Hur ser du på tiden du hade i Astrio?

Jag tycker att tiden i Astrio kännetecknas av glädje - gemenskap  och en grym sammanhållning där vi var ett riktigt gott kompisgäng. Vi hängde i hop mycket utanför fotbollen också. Vi åkte och tittade på andra fotbollsmatcher när vi var lediga som tex HBK. Vi var på den tiden bäst i Halland och hamnade oftast på övre halvan i div 1 och vid två tillfällen tog vi steget upp i allsvenskan men åkte ut direkt båda gångerna.


Jutarums IP, vad minns du av den idrottsplatsen?

En underbar miljö, så mysig och gemytlig hemmaplan. I klubbstugan som låg i skogsbrynet hade vi lagfester och samlingar med laget.


Du bytte 2001 till Kopparberg/Landvetter och senare till Stockholmsklubbarna Älvsjö samt Djurgården som slogs ihop. Det gick väldigt bra för dig efter tiden i Astrio eller hur?

Ja, det gjorde det verkligen. Jag tog SM-guld med Älvsjö/Djurgården 2002 och kom trea i skyttelligan 2003 med 18 mål.

Slagen av Viktoria Svensson och Hanna Ljungberg.


Dina prestationer gjorde att du kom med i A-landslaget och har gjort 9 tävlingsmatcher och ett antal träningsmatcher, hur var det?

Det var ju fantastiskt kul och spännande, vi träffades väldigt ofta med landslaget och fick möta många duktiga fotbollsspelare. Jag spelade i U21 innan dess också så det blev en hel del med landslagen. Jag kan avslöja att jag slutade helt med fotboll för att jag inte blev uttagen till VM 2003 i USA. Jag hade varit med i truppen hela tiden innan men blev inte med i den slutliga truppen och blev fullständigt trött, såg  ingen mening längre. Slutade helt. Det skulle jag inte gjort, ångrar det faktiskt.


Vem är den bästa spelare du spelat med respektive emot under din karriär?

Spelat med är Viktoria Svensson även om det finns många att välja på. Mot vet jag inte riktigt, kommer inte på någon nu.


Tack för pratstunden Ulrika och lycka till i Brottby framöver!

Tack själv och hoppas nu att Astrio lyckas bra också.Klubbar som Ulrika representerat:

Unnaryd

Torup/Rydö

BK Astrio

Kopparberg/Landvetter

Älvsjö

Älvsjö/Djurgården

Enskede

Nacka

Brottby


#jutarum

#letsgogulaletsgoHOMEMAID NY SAMARBETSPARTNER TILL BK ASTRIO
2020-05-12

BK Astrio kan med glädje berätta att HomeMaid är en av föreningens nya samarbetspartners för säsongen 2020.


HomeMaid är ett professionellt hemservicebolag som satsar på hög kvalitet och god service till både privat- och företagskunder. Företaget har funnits sedan 1997 och är idag en marknadsledande aktör inom städbranschen. HomeMaid utför städtjänster och andra hushållsnära tjänster såsom fönsterputs, flyttstäd och trädgårdstjänster. Företagets mål är att ge sina kunder en högre livskvalitet. Det gör företaget genom att hjälpa privat- och företagskunder att få ihop sitt livspussel – mindre gnissel i vardagen helt enkelt.


Jenny Bergholtz, Regionchef Syd på Homemaid berättar om hur samarbetet med BK Astrio växte fram:

- Vi på HomeMaid tycker att det känns väldigt roligt och spännande att få inleda ett partnerskap tillsammans med BK Astrio. För oss är det viktigt att vi och våra partners delar värderingar och har samsyn på hur ett partnerskap kan vara till glädje och nytta för alla parter. Ungdomsidrotten spelar en viktig och stor roll i vårt samhälle och vi vet hur mycket tid man avsätter som både förälder och ledare. Vi på HomeMaid kan ta hand om hemmet medan familjen hejar fram våra barn och ungdomar på planen.


Oscar Carlson, Kansliansvarig, BK Astrio:

- Vi är jätteglada över att kunna presentera ett nytt samarbete med HomeMaid. Vår dialog kring samarbetet har varit jättebra och givande redan från första kontakten och vi ser en stor potential i detta samarbete då vi tillsammans kommer kunna erbjuda våra medlemmar olika erbjudanden på HomeMaids tjänster. Vi kommer att jobba aktivt ihop så att det här samarbetet ska addera värde för både föreningen, dess medlemmar och HomeMaid.


Erbjudande via HomeMaid

Gnisselfri vardag!

Bekymra dig inte om städningen, den fixar vi. Vi vet hur det är att inte räcka till överallt, det är därför vi på HomeMaid finns. 
Vi fixar det mesta – från städning och fönsterputsning till djuprengöring av möbler och semesterservice, så att du får mer tid över till det som är viktigt på riktigt.


Vi har fått förtroendet att städa i ert område och vill gärna hjälpa även dig!

 

Just nu har vi ett erbjudande till dig som blir avtalskund – vi bjuder på de första tre timmarna.*

 

För att ta del av erbjudandet ange kampanjkod: Solsken vid kontakt med oss på HomeMaid.


Ni når HomeMaid på halmstad@homemaid.se eller 035-16 15 52.


*Erbjudandet uppskattas till ett värde av 1 520 SEK före Rut-avdrag. Gäller en gång per hushåll tom 30/6 2020.


Klicka här för att läsa HomeMaids olika erbjudanden.


www.homemaid.se

KIOSKEN STÄNGD TILLSVIDARE
2020-05-07 16:21

Nu till helgen drar äntligen barn- och ungdomsserierna igång, detta hade vanligtvis inneburit att kiosken är öppen i samband med hemmamatcher.

 

Men på grund av det nuvarande läget med COVID-19 så har föreningens styrelse tagit beslutet att hålla kiosken stängd tillsvidare. Beslutet beror i grund och botten på att vi inte får ha publik på våra hemmamatcher, men även för att vi finner det svårt att hålla kiosken godkänd för användning enligt de krav och riktlinjer som livsmedelsverket har tagit fram kopplade till COVID-19.

 

Detta är såklart väldigt tråkigt, inte minst då kiosken är en viktig faktor för trivseln på vår anläggning men även för att det är en viktig inkomstkälla för föreningen. Det återstår att se hur stor ekonomisk påverkan det får på vår verksamhet under 2020.


Styrelsen

BK Astrio

Facebook
Nyheter från våra lag
U15/16, 28/05 20:35 
P2006, 28/05 19:25 
P2009, 27/05 10:00 
P2006, 26/05 17:06 
P2007, 22/05 19:07 
Dam, 21/05 13:45 
 
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening