Erbjudande från Homemaid
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Officiell hemsida

HÖSTLOVSFOTBOLL I ALEHALLEN
2020-10-20
Kom och spela spontanfotboll i Alehallen under höstlovet! Kostnadsfritt och alla killar och tjejer är välkomna, inget krav på medlemskap. 

Vi kör måndag, tisdag, onsdag och torsdag mellan kl 10.00-16.00. Se nedan för mer detaljerad information.

Plats: Alehallen

Adress: 
Datum: 26-29 oktober
Tid: 10.00-16.00
Ledare: Oscar Carlson, 072-382 43 52. Marcelo, 070-458 00 28.

Följande upplägg gäller:

Grupp 1: kl. 10.00-12.00 pojkar och flickor födda 2011 och 2010.
Grupp 2: kl 12.00-14.00 pojkar och flickor födda 2009 och 2008.
Grupp 3: kl 14.00-16.00 pojkar och flickor födda 2007 och 2006.


Respektive grupp har ett maxantal på 30 platser, detta på grund praktiska skäl för ledarna.


Tänk på att komma ombytta till aktiviteten.


Om du är det minsta sjuk, stanna hemma.

OBS! Medtag egna benskydd, inomhusskor och vattenflaska. Har man inte med sig benskydd får man tyvärr ej delta p.g.a försäkring. 


Använd nedan länk för att komma till anmälningsformuläret.

Anmälningsformulär

Ha en fortsatt fin vecka, vi ses!

Med vänlig hälsning Oscar och Marcelo.

Dam
IZTOK PRISTOVNIC FORTSÄTTER ATT LEDA DAMLAGET ÖVER 2021
2020-10-20, Dam
Foto: Casper Johansson

Efter två väldigt framgångsrika säsonger som bland annat inneburit avancemang från division 3 till divison 1 så kan vi med glädje meddela att BK Astrio och Iztok Pristovnic kommit överens och han fortätter att leda damlaget över 2021.


- Jag och ledarna har antagit utmaningen att göra det som hela föreningen längtat efter i 10 år, nämligen att ta Astrio tillbaka där vi hör hemma. Men vi vill inte stanna där utan utveckla oss till en nivå vi aldrig varit på tidigare, både sportsligt, organisatoriskt och värdegrundsmässigt", säger en glad Joakim Stierna, Ordförande Damkommittén.


Vidare säger Joakim: 

- Efter förra säsongen så sade jag till Iztok och ledarteamet att de hade fått ut max av truppen när vi kom på en 6:e plats i division 2 som nykomlingar, trodde inte där och då att jag skulle säga exakt samma sak efter i år. Vi har något riktigt stort på gång, men vi ska inte stressa utan det tar tid att bygga en gedigen kultur. En kultur som står för flera saker samtidigt: kämpaglöd, kunskap, kamratskap och att ha kul ihop. Men det är precis allt detta vi vill åstadkomma"

Herr
VIKTIG SEGER MOT MALMÖ CITY FC
2020-10-17 16:49, Herr
Foto: Casper Johansson
Idag var det dags för returmötet mot Malmö City FC. Efter 1-1 hemma i lördagens match så var det Malmö som hade en klar fördel som kunde gå på att spela 0-0 och med det gå vidare på bortamål.

Matchen inleddes som senast från i lördags med stort bollinnehav för våran del utan att vaska fram tillräckligt heta chanser. Malmö är välorganiserade i sitt försvarsspel och var ofta hemma snabbt med många spelare vilket gjorde det svårt för oss.

Det var först i den 29 spelminuten som vår och matchens första heta chans kom, detta genom ett inlägg från Leo Hedenberg som Sten Preuss försökte skarva in, men bollen går mitt på hemmamålvakten. Tio minuter senare är det återigen Sten Preuss som skapar fram en vass chans med ett hårt skott som målvakten gör en vass räddning på. 0-0 står sig halvleken ut. Just nu är det Malmö som har platsen till fortsatt kval till divison 2. 

I andra halvleks inledning byts vår notoriske poängspelare Emil Håkansson in som missade förra matchen pga skada. Emil har bara varit inne på plan i dryga tio minuter när han skall få chansen från 11 meter efter att Sten Preuss har gjorts ner utav målvakten. Emil stega fram och sätter bollen i vänster hörn medan målvakten går åt höger. Detta resultatet innebär att nu är det grabbarna från Söndrum som sitter i förarsätet vilket betyder att nu måste Malmö flytta upp och börja anfalla samtidigt blir det lite luckor i försvaret, många trodde nog på 2-0 när Leo serverar Niclas Taube men avslutet går över.

Det var nervösa minuter i slutet, ett mål till Malmö skulle innebära förlängning, men närmare ett skott i ribbans överkant kom dem inte och detta innebär nu att Astrios herrar kommer att ställas mot de lag som hamnar på kvalplats i division 2 västra Götaland vilket i dagsläget är det Eslöv, men detta vet vi först imorgon.
Herr
INFÖR RETURMÖTET MOT MALMÖ CITY FC
2020-10-16, Herr
Foto: Casper Johansson

Det är med spänning BK Astrio åker ner till Malmö och Kirsebergs IP, efter 1-1 på hemmaplan så är vinna eller försvinna förutsättningarna inför morgondagens returmöte mot Malmö City FC.

 

I slutet av förra säsongen så anslöt Niclas Taube till BK Astrio. Niclas Taube har hittills spelat 78 matcher i division 2 samt 49 matcher i division 1, vilket har tillfört mycket erfarenhet till BK Astrios relativt unga trupp. Vi tog ett litet snack med Taube för att känna av läget inför matchen:


1. Hur går tankarna inför morgondagens match?

- Efter en säsong som bestått av en enkelserie känns det skönt med ett dubbelmöte så man får chansen att göra om och göra rätt. Även om 1-1 inte var någon katastrof tror jag alla i laget kände att vi kan mycket bättre. Förhoppningsvis kan vi göra om det vi gjorde bra och förbättra det vi gjorde mindre bra i första mötet. Det vill säga behålla kontrollen av matchen men skapa fler lägen och framförallt göra fler mål.


2. Du har spelat i föreningen i lite mer än ett år, hur skulle du beskriva din tid i föreningen hittills?

- Det har vart en väldigt rolig tid. Vi har många duktiga och ambitiösa spelare och ledare i laget och då trivs jag. Kul att föreningen har en bra ungdomssektion med som kan fylla på underifrån. Klubben säger att man vill fortsätta satsa uppåt vilket jag hoppas man fortsätter med och att jag kan vara med och bidra.


3. Du har tidigare gjort mål mot Malmö FF i en avgörande match i Svenska cupen, blir det en repris imorgon?

- Ja, det tror jag, en ny klassiker haha! Viktigaste är att vi går vidare så vem som gör mål spelar ingen roll. Förr brydde man sig mer om sånt där. Men vi måste göra mål så imorgon kommer jag vara extra taggad på att göra mål.


4. Och avslutningsvis, hur laddar Niclas Taube upp inför match?

- Blir att försöka mjuka upp kroppen lite med ett lätt träningspass dagen före och att tajma in sömnen bra så man kommer utvilad till den tidiga avresan från IP.


Malmö City FC - BK Astrio
Kval till div 2, omg. 1 herrar
Lördagen den 17/10 kl. 11:00
Kirsebergs IP
BK Astrio-truppen: Andrée Pettersson (mv), Alfred Holm (mv) - Adam Josefsson, Andreas Wrele, Alexandar Bjelobrk, David Norrman, Samuel Ahnqvist, Alexander Hall Ling, Robin Sjögren, Per Gulda, Niclas Taube, David Jyrkin, Malte Kasemo, Emil Håkansson, Sten Preuss, Leo Hedenberg.
Herr
OAVGJORT I FÖRSTA KVALMATCHEN
2020-10-10 15:20, Herr
Foto: Casper Johansson
Idag drogs kvalet igång till div 2 för våra herrar med match hemma (Kärlekens IP) mot Malmö City FC. 
Första halvlek som slutade mållös, men det var Astrio som hade bollinnehavet och en varsin riktigt het chans efter en hörna. Malmö var farliga på sina fasta situationer när deras stora backar flyttades upp. 

I andra är det Malmö som får den första stora chansen redan efter en minut, men avslutet höll inte någon högre kvalité utan bollen landade i skogen bakom André Pettersson. 
Sedan blev det mer och mer Astrio. Samtliga 50 som hade tagit sig till Kärleken denna förmiddag trodde nog på 1-0 efter Taubes avslut på volley, men Malmömålvakten Ronald Lubwama gör en mäktig fotparad för att sedan göra en fin räddning på Leo Hedenbergs avslut. Det kändes som det hängde ett mål i luften hos dem gulsvarta när Sten Preuss höll sig framme men 0-0 stod resultatet när matchklockan hade tickat upp till 84:e minuten då kommer dagens första mål och det är Malmö som gör det genom Gabriel Steven från nästan halva planen. Tack och lov så kom reduceringen minuten efter genom Adam Josefsson. Astrio skapar tillräckligt med chanser för att vinna med två, tre mål, men skärpan fanns inte riktigt där. 

Lagkaptenen Per Gulda ger sin syn efter matchen och inför returen. 
”Sett till bollinnehavet skapar vi kanske lite för få farliga målchanser.
Tränar vi bara på skärpan i  sista tredjedelen och fortsätter att ha tempot som i andra halvlek, så ska det gå vägen.”

Returen spelas i Malmö nästa lördag. 
BK ASTRIO SÖKER FLER UNGDOMSTRÄNARE
2020-10-09 11:55
Foto: Casper Johansson

Efter en intensiv fotbollshöst börjar BK Astrios säsong 2020 närma sig sitt slut. Parallellt med detta planerar vi för säsongen 2021 där ledarorganisationen till stora delar är på plats, men där en del pusselbitar som fortfarande ska tillsättas för att få en lika välkomponerad och effektiv ledarorganisation som de tidigare åren.

 

BK Astrio har en stor ungdomsverksamhet och är ständigt på jakt efter nya tränarförmågor som vill vara en del av vår förening och jobba med ungdomsutveckling på pojk- eller flicksidan i olika roller som huvudtränare, assisterande tränare eller lagledare. 

 

Med seniorlagen i division 1 (Dam) och division 3 (Herr) arbetar BK Astrio hela tiden med att utveckla ungdomssidan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att spela på en så hög nivå som möjligt och generera duktiga fotbollsspelare. I varje åldersgrupp vill vi därför ha flera fotbollskunniga ledare som kan få våra ambitiösa ungdomar att växa som spelare. Som ledare får du då också stöd från övrig ledarstab, men även från kanslipersonal och ungdomsansvarig i en välmående förening. Vi har således en stor vilja att tillhandahålla en fotbollsmiljö där vi stimulerar och utbildar våra ungdomar både som fotbollsspelare och människor för att kunna ta kliv i sin utveckling.

 

Därför söker vi nu dig som har ett stort engagemang för ungdomsutveckling och brinner för fotboll. Då vi söker olika roller ser vi att du antingen kan komma in som etablerad tränare med erfarenhet och utbildning i bagaget eller du som lagt skorna på hyllan som spelare och vill påbörja din tränarresa. Vi erbjuder vissa utbildningar som C-diplom och B Ungdom i egen regi, men i övrigt ser vi enbart positivt på dig som har tagit eller vill ta ytterligare kliv i utbildningsstegen och hjälper till med detta.

 

Som huvudtränare för något av våra ungdomslag (15–19 år) krävs att du har UEFA B som lägsta utbildningsnivå.

 

Är du intresserad av en roll i BK Astrios ungdomsverksamhet? Kontakta Marcelo Farías, på 070 – 458 00 28 eller marcelo@astrio.nu för en vidare dialog. 

Facebook
Nyheter från våra lag
 
Erbjudande från HomeMaid
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening