Officiell hemsida

Viktig seger mot Vejby
2018-08-11 18:00
Hemmamatchen mot Vejby fick spelas borta på Vapnö IP då Söndrums IP:s a-plan har tagit styrk över den torkan som har drabbat så många fotbollsplaner.

Astrio inledde matchen bäst och den riktigt första heta chansen fick Max Turnstedt ett friläge då stod matchklockan på fem minuter. Det var Max som även skapade fram ytterligare en chans ett inlägg, men ingen som dök upp i målområdet den gången, däremot fem minuter senare forsa Per Gulda fram och stöter in Oliver Hanssons inlägg och jubel hos de gulsvarta. Det skulle få jubla ännu en gång. Efter dryga halvtimmen spelad placera Max Turnstedt in bollen till 2-0 bakom Vejbys målvakt Hugo Olsson, efter att Erik Bringman nickat ner bollen som kom från Jonatan Alvérus fötter. Slutskedet av första halvlek är Oliver Hansson så när att göra 3-0 på nick efter inlägg från Per Gulda. 2-0 stod sig halvleken ut när Mats Danielsson från Göteborg satte pipan i munnen.

Andra halvlek kom Vejby ut mer aggressiva. Tränare Magnus Arvidsson (tidigare HBK anfallaren) hade säkert sagt ett och annat till sina spelare, samtidigt som Astrio laget börja bli nervösa och behålla sin ledning, då ingrep målvakten Milos Vrsajko, med att göra viktiga räddningar och framförallt utrusningar när han nöp bollen framför Vejby anfallarna flera gånger. I den 61:a minuten fick han dock se bollen rulla över mållinjen efter ett friläge som Stephan Olsson förvaltade på bästa möjliga sätt.

Klockan började ticka sakta men säkert uppåt, inte tillräckligt i gulsvarta ögon. Ett mål till under de kvarstående 15 minutrarna hade Söndrumslaget gärna önskat och alla, nästan iaf dock inte de tillresta Vejby supportrarna ropade på straff när de tycks vara en straffsituation till Astrio, när det såg ut som Vejby försvaren slår bort bollen med handen framför Oliver Hansson, men domaren Danielsson hade bäst position får vi tro och således ingen straff. Det är istället Vejby som får matchens sista jätteläge, men återigen gör Milos Vrsajko ett fantastisk räddning på en nick från nära håll i den 90:e minuten.

Efter slutsignalen bröt de ut ett riktigt segerjubel hos ”Söndrums Stolthet” och äntligen fick man en seger igen och nu laddar vi om för fullt till nästa omgång då går resan till Skene.

Stort tack till publiken som kom och stöttade oss i denna viktiga match, men sist men inte minst till Vapnö IF som ställde upp och lånade ut sin anläggning.
Det var längesedan man såg en så grön gräsmatta i Halmstad på länge. Stort tack!!