Officiell hemsida
Herr

VIKTIG SEGER MOT MALMÖ CITY FC
2020-10-17 16:49
Idag var det dags för returmötet mot Malmö City FC. Efter 1-1 hemma i lördagens match så var det Malmö som hade en klar fördel som kunde gå på att spela 0-0 och med det gå vidare på bortamål.

Matchen inleddes som senast från i lördags med stort bollinnehav för våran del utan att vaska fram tillräckligt heta chanser. Malmö är välorganiserade i sitt försvarsspel och var ofta hemma snabbt med många spelare vilket gjorde det svårt för oss.

Det var först i den 29 spelminuten som vår och matchens första heta chans kom, detta genom ett inlägg från Leo Hedenberg som Sten Preuss försökte skarva in, men bollen går mitt på hemmamålvakten. Tio minuter senare är det återigen Sten Preuss som skapar fram en vass chans med ett hårt skott som målvakten gör en vass räddning på. 0-0 står sig halvleken ut. Just nu är det Malmö som har platsen till fortsatt kval till divison 2.

I andra halvleks inledning byts vår notoriske poängspelare Emil Håkansson in som missade förra matchen pga skada. Emil har bara varit inne på plan i dryga tio minuter när han skall få chansen från 11 meter efter att Sten Preuss har gjorts ner utav målvakten. Emil stega fram och sätter bollen i vänster hörn medan målvakten går åt höger. Detta resultatet innebär att nu är det grabbarna från Söndrum som sitter i förarsätet vilket betyder att nu måste Malmö flytta upp och börja anfalla samtidigt blir det lite luckor i försvaret, många trodde nog på 2-0 när Leo serverar Niclas Taube men avslutet går över.

Det var nervösa minuter i slutet, ett mål till Malmö skulle innebära förlängning, men närmare ett skott i ribbans överkant kom dem inte och detta innebär nu att Astrios herrar kommer att ställas mot de lag som hamnar på kvalplats i division 2 västra Götaland vilket i dagsläget är det Eslöv, men detta vet vi först imorgon.