Officiell hemsida
Herr

Oavgjort i hemmapremiären.
2020-08-02 07:11
Det blev 1-1 när herrarna äntligen fick spela sin hemmapremiär mot Gnosjö. Matchen, som direktsändes i HP-TV och i ett strålande högsommarväder, inleddes med att Alexander Hall Ling fick ett bra läge framför mål efter ett inspel från högerkanten men avslutet smet över. Istället skulle Gnosjö ta ledningen i minut 14 på en straff som Andrée Pettersson i hemmamålet så när räddade. Men straffen slagen av Anel Mehmedbegovic gick via Andrées händer och stolpen in i mål. Matchen gick efter målet lite i stå och båda lagen hade svårt att skapa lägen. I slutet av halvleken tog det fart igen när Gnosjö först hade ett avslut som Andrée Petterssons via ribban kunde tippa till en resultatlös hörna och i sista minuten av halvleken hade även Astrio ett farligt läge. Däremellan blev det  ett domarbyte då huvuddomaren Jonas Erlandsson sträckte sig i vaden. Turligt nog kunde han fortsätta som assisterande domare och bytte helt enkelt plats med Egzon Bajramaj som tog över pipan.
Direkt i andra halvlek trodde de flesta att Astrio kvitterat men målet dömdes bort för ruff mot målvakten. Hemmalaget ökade trycket mot Gnosjös backlinje men skapade inte några riktigt farliga chanser. Närmast var Per Gulda med ett lågt skott som Gnosjös målvakt gjorde en fin räddning på och även Emil Håkansson hade ett fint läge efter en inbrytning från högerkanten men hans tunga vänsterskott gick en bit över ribban. Men Astrio skulle till slut få in en kvittering genom Oliver Hansson som i den 81a matchminuten kastade sig fram på bakre stolpen och forcerade in bollen.
Nu väntar Anderstorps IF i nästa omgång, även den matchen spelas hemma på Söndrums IP