VÄLKOMMEN TILL BK ASTRIO U19

DM P19 - SILVER!
2022-08-24 15:00
Bild: Halmstadsport

I söndags spelade för våra killar final i årets P19 DM (efter att i tidigare omgångar ha slagit ut Lilla Träslöv och LFK).

Halmstad Bollklubbs P19 stod för motståndet på soliga Glänninge Park. Efter en av många bra prestationer på sistone så räckte det tyvärr inte hela vägen. Efter en gedigen insats fick de gulsvarta se sig besegrade av HBK. Vi gratulerar våra killar till en andraplats i årets upplaga av P19 DM!

Referat: BK Astrio - HÅFF
Klara för åttondelsfinal i Herr DM
2022-04-07

Gårdagens kamp mot HÅFF från division 5 slutade med en klar seger och avancemang till åttondelsfinal i Herr DM. Vi tar oss an matchen på ett bra sätt och är nogranna med tekniken som vi pratat om innan, vågar kombinera mer än tidigare matcher och varierar det korta spelet med spelet diagonalt i djupled, precis som vi pratat om. Ytterligare skärpa i avslutsfasen kommer dock krävas framåt då vi bör göra en 3-4 mål till minst för att vara riktigt nöjda. Men som helhet ytterligare ett steg i rätt riktning, nu ser vi fram emot seriepremiär borta mot Eskilsminne på söndag.

Sammanfattning:

1-0 (26) Einar Oleni (Vilmer Larsson), 2-0 (58) Linus Ekberg (Lukas Svensson).

Referat: BK Astrio - Onsala BK
Oavgjort i första kvalmatchen
2022-04-03 08:41

Fredagens hemmamatch mot Onsala slutar med delad poäng. Totalt sett är väl känslan att det är en okey prestation men inte så mycket mer. Vi kan betydligt bättre och bör kunna höja dem tekniska delarna några nivåer till. Inställning och energi är klart bättre än senast så det tar vi med oss. Vi får se till att det blir 3 poäng och vinst i nästa kvalmatch istället! Chans till revanch finns dock redan nu på onsdag då vi tar emot HÅFF från Div 5 i Herr DMs första slutspelsmatch.

0-1 (12), 1-1 (51) Lukas Svensson (Gustav Törnell), 2-1 (61) Samuel Ahnqvist (Gustav Törnell), 2-2 (75).

Referat: Frillesås FF - BK Astrio
Gruppspelet i DM avslutades med 3 nya poäng
2022-03-17

Frillesås FF stod på menyn i förrgår, dvs ytterligare en bortamatch i Kungsbacka kommun och ytterligare en riktigt risig konstgräsplan/filtmatta med dåligt ljus! Hur står föreningarna i Kungsbacka Kommun ut med så dåliga förutsättningar? När vi gnällt klart om det så var det dax för match! Frillesås börjar klart bäst och har ett bra högt försvarsspel med hög intensitet som vi inte riktigt klarar att spela oss ur, men när det redan dåliga ljuset slutar fungera helt efter 20 minuters spel så hinner vi snacka ihop oss, justera och ta tag i det på nytt. Det ger oss en bättre kvalitet samtidigt som Frillesås inte orkar hålla uppe samma intensitet. Vi gör fullt logiskt också ledningsmålet i denna period. I andra halvlek är vi fortsatt det bättre laget och borde fått utdelning på några chanser till, men en duktig keeper i Frillesås håller matchen vid liv längre än vad vi kanske önskat. Totalt sett en ok prestation idag. Tillställningens höjdpunkter är vårt andra och tredje mål som innehåller många fina aktioner.

0-1 (29 Str) Samuel Ahnqvist, 0-2 (62) Lukas Svensson (Samuel Ahnqvist), 1-2 (68), 1-3 (87) Lukas Svensson (Samuel Ahnqvist)

Referat: Kullavik IF - BK Astrio
Vinst i årets första tävlingsmatch
2022-03-07

Var känslan efter förra veckan att vi började komma tillrätta med småskador och sjukdomar, så var känslan precis tvärtom (igen) denna helgen. Totalt 12 återbud inför gjorde att vi endast fick med oss 13 spelare till Malevik i Norra Halland. Det skulle dock visa sig räcka gott nog! En stabil start på matchen med många bra chanser leder ganska snabbt till ledningsmålet. Halvvägs in i första halvlek hamnar vi i en svagare period och Kullavik lyckas kvittera på en omställning med ett riktigt klassavslut i Andrés vänstra kryss. Vi tar efter kvitteringen tag i matchen igen och innan paus faller ledningsmålet på nytt genom ett riktigt fint anfall.

Andra halvlek är ganska lik den första, vi har god kontroll under stora delar där vår motståndare ibland sticker upp med en del farliga omställningar, bland annat räddar André två frilägen under matchen. Ser man till totalt antal skapade målchanser är dock segern klart rättvis, med mersmak!

0-1 (10) Remo Gotfredsen, 1-1 (30), 1-2 (37) Samuel Ahnqvist (Lukas Svensson), 1-3 (73 Str) Lucas Lindau (Samuel Ahnqvist), 1-4 (79) Eric Svensson (Lucas Lindau).