NÄSTA HEMMAMATCH | BK Astrio - Hittarps IK, Lördag 20 augusti kl. 14:00, Div. 2 herr
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida

Bli medlem i BK Astrio
BLI MEDLEM
Dam
INFORMATION OM DAMERNAS DM FINAL
2022-08-17 11:43, Dam

BK Astrio kvalificerade sig till final i DM och lottades då mot Laholms FK. Matchen var planerad att spelas på Söndrums IP onsdag 24 augusti.

 

Dock är damernas DM final pausad för tillfället på grund av ett tävlingsärende som inkommit till Hallands fotbollförbund vilket gör att speldatum och avsparkstid ännu inte har fastställts. I dagsläget vet vi inte när matchen spelas.

 

Vi ber om att få återkomma med mer information kring matchen när den finns tillgänglig.

 
FULLT ÖS PÅ ÅRETS SISTA SOMMAR- OCH FOKUSLÄGER!
2022-08-12 15:00

Mellan måndagen den 8/8 till torsdag 11/8 genomfördes BK Astrios sommarlovsläger för barn födda mellan 2015 – 2011 samt 2008 – 2010. 

 

Oerhört tryck på både sommar- och fokuslägret som var fulltecknade i vanlig ordning efter att anmälan öppnades. Fotbollsglädjen sprudlade på Söndrums IP bland alla 130 deltagare som tillsammans kämpade i värmen under sista sommarlovsveckan. 18 unga ledare har varit ledare för samtliga pass, tillsammans med Marcelo Farías och Hanna Särman.

 

Under sommarlägret handlar det mycket om lek varvat med övningsmoment kopplat till fotboll. För de äldre barnen på fokus handlar det exempelvis om hur ungdomsfotboll bedrivs och övningar anpassat efter ålderskullarna. Syftet är att spelarna skall ta med sig detta vidare till sina egna träningar.

 

Marcelo vill rikta ett stort tack till alla ledare, till våra leverantörer Kometen och ICA Söndrum och våra sponsorer SEB och Arkitektkopia. Vi vill även rikta ett stort tack till RF-SISU Halland som kom och arbetade med värdegrundsarbete under en utav dagarna. Sist men inte minst tack till alla glada barn som kom och gjorde det möjligt under dessa dagar!

 

Ledare under dessa fyra dagar har varit följande:

 

Ellen Ottosson, Olivia Delling, David Norrman, Melvin Hansson, Elvin Robertsson Kapp, Elliot Jönsson, Erik Rydén, Gustav Törnell, Eddie Johansson, Fanny Holm, Alva Delin, Hanna Wiberg, Hilda Westerberg, Amanda Arthursson, Ebba Hellgren, Sixten Eklöf, Leo Hedenberg (saknas på bild) 

Herr
LAGKAPTEN GULDA INFÖR ULLAREDS IK BORTA
2022-08-12 15:00, Herr

Två hemmamatcher - två segrar och 8-0 i målskillnad. Stämningen är bra i herrlaget. Lagkapten Per Gulda lyfter fram lagets senaste insats hemma mot Assyriska BK men tycker samtidigt att laget har mer att ge. Till helgen väntar derby borta mot Ullareds IK och vi hoppas på att vi kan vända hem med tre poäng i bagaget.

 

Per Gulda spelade hela matchen mot Assyriska BK men har missat ett par träningar i veckan. För övriga laget har träningsveckan som har passerat flutit på helt okej även fast vi i vanlig ordning har torka på planerna på IP. Lagkapten Gulda kommenterar läget inför helgens match:

 

Hur skulle du säga att stämningen är i laget?
- Senast jag träffade laget så hade vi vunnit med 4-0 så då var allt på topp. Jag hoppas att dem även utan min närvaro kan hålla god ton och ha en bra stämning på träningarna.

 

Vad säger du om er insats mot Assyriska?
- Spelmässigt var det väl inte vår bästa match för året men inte heller vår sämsta. Det var mycket bra grejor och sen finns det väl en del som vi vill förbättra. Men 4 mål framåt och 0 insläppta bakåt tackar man inte nej till oavsett nivå på prestationen som helhet.

 

Nästa match är mot Ullareds IK borta, hur ska ni ta er an dem för att vända hem med tre poäng?
- Vi får försöka öka tempot något gentemot i lördags, ha en fortsatt bra press och bara gå ut och köra.

 

OM MATCHEN:

Ullareds IK - BK Astrio

Datum: Söndag 14 augusti

Avspark: kl. 12:30

Spelplats: Hedevi

Live-rapportering: Min Fotboll

Dam
NICOLINA SVENSSON INFÖR SÖDRA SANDBY IF HEMMA
2022-08-11 15:00, Dam

Det väntar en riktig superhelg för BK Astrio med en spännande match i damernas division 1 samt ett spännande derby för herrarna borta mot Ullareds IK på söndag.

 

BK Astrio har hunnit med att spela två matcher inför återstarten av serien. Det började med semifinal i DM borta mot Onsala BK, en match som slutade med vinst (4-5) efter förlängning, vilket innebär att vi är vidare till final i DM. Mer information rörande DM-finalen kommer inom kort. Veckan efter var det dags för träningsmatch borta mot HGH FC som huserar i botten av division 1 mellersta, matchen slutade 0-0.

 

Nicolina Svensson spelade både DM-semifinalen borta mot Onsala BK och träningsmatchen mot HGH FC. Väl under den sista veckan med förberedelser har träningsveckan flutit på helt okej, dock är laget, liksom alla lag i BK Astrio drabbade av torka på fotbollsplanerna eftersom att det inte finns tillgång till bevattning på anläggningen.

 

Till helgen återstartar damernas division 1 och vi tar emot Södra Sandby IF på Söndrums IP med avspark 14:00 på lördag. Nicolina kommeterar läget inför helgens match och säger följande:

 

Hur har förberedelserna varit inför återstarten av serien?

- Vi har kört på som vanligt och fått vanorna tillbaka igen. Vi har även spelat några enstaka träningsmatcher för att få tillbaka matchtempot i laget.

 

Ni bjöd på en hel del bra prestationer innan sommaruppehållet, vad behöver i göra för att fortsätta på den inslagna vägen?

- Vi behöver jobba som ett lag och det krävs att alla gör sitt bästa för att vi ska kunna utvecklas och nå samma prestationer som förut. 

 

Hur tror du matchen mot Södra Sandby kommer att se ut?

- Jag tror det kommer bli en tuff match och det krävs att alla tar jobbet. Gör vi det så kommer vi bjuda på en bra match.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Södra Sandby IF

Datum: Lördag 13 augusti

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Söndrums IP

Live-rapportering: Min Fotboll

BK ASTRIO + AKTIV SOMMAR = SANT
2022-08-07 19:17

Hela sommaren arrangerar kommunen Aktiv sommar-läger för barn och unga. De anordnas på flera platser runt om i kommunen, med olika inriktningar och är helt gratis.

 

Lägren är riktade till barn och ungdomar i åldern 10–19 år som bor i Halmstads kommun. Ledarna är från olika föreningar, kulturaktörer och personal från Halmstads kommun. 

 

Under vecka 30 och 31 har vi i BK Astrio varit en del av Aktiv sommar genom att presentera vår verksamhet för barnen. Dessa veckor var vi på Söndrum och Gullbrandstorp där Marcelo plus 3 unga ledare från Astrio hållt i olika aktiviterer. De unga ledarna har varit Ellen Ottosson, Fanny Holm och Olivia Delling. 

 

Vi i BK Astrio vill tacka Halmstad kommun för ett gott samararbete och hoppas vi ses nästa år! 

Dam
ISABELLA GRUNDSTRÖM INFÖR TRÄNINGSMATCHEN MOT HGH FC
2022-08-05 13:00, Dam

BK Astrio är i full gång med att förbereda sig inför höstsäsongen i division 1 Södra Götaland. I veckan har laget tränat på som vanligt samtidigt som det har hunnits med att spela DM semifinal borta mot Onsala BK, en händelsrik match som gick hela vägen till förlängning efter 4-4 under ordinarie matchtid.

 

I förlängningen kunde BK Astrio avgöra i den 103 matchminuten efter att Isabella Grundström gjort det avgörande målet efter att ha flyttats upp på anfallet från sin vanliga position som mittback i slutminuterna.

 

Till helgen väntar en träningsmatch borta mot HGH FC som en sista förberedande match inför premiären av höstsäsongen. Matchen spelas på Wegeli IP med avspark 14:00 imorgon (lördag).

 

Efter gårdagens träning tog vi ett snack med just Isabella Grundström för att känna av läget inför helgens match:

 

Hur ser du på den senaste träningsveckan som har passerat?

- Efter denna träningsveckan så märks det att vi har haft lite ledigt, samtidigt vi gör en grym match och där vi visar att vi är ett tufft lag.

 

Härligt vinst mot Onsala i DM.  Vad tycker du om matchen och vad ska ni ta med er från den?

- Matchen var för det mesta väldigt bra eftersom vi hade mycket energi och satte vårt presspel. Det vi kan ta med oss framförallt från matchen är att inte tappa energi för att vi leder utan alltid göra det vi är bäst på.

 

Träningsmatch mot HGH står näst på schemat, vad vill du se av laget i matchen?

- Jag vill att vi ska fortsätta visa bra energi och rulla boll. Sen är det viktigt att vi har kul och går för en vinst.

 

OM MATCHEN:

HGH FC - BK Astrio

Datum: Lördag 6 augusti

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Wegeli IP

Live-rapportering: Min Fotboll

BLI MEDLEM
Facebook
Nyheter från våra lag
Ledare, 15/08 14:19 
U16, 14/08 16:07 
P2009, 11/08 07:48 
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening