SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Dam

DAMERNAS SERIE FASTSTÄLLD
2021-12-15
Foto: Roger Larsson (Hallandsposten)

Våra damer har fått nästa års serie fastställd och presenterad för sig och vi kan konstatera att serien består av både lag från årets upplaga samt nya bekantskaper.

 

Istället för spel i Division 1 Mellersta Götaland är det spel i Division 1 Södra Götaland som gäller och totalt tolv lag ingår i serien. Lagen sträcker sig från Trelleborg i söder till Kalmar i öst.

 

Följande lag ingår i serien:

Nättraby GoIF

BK Astrio

Halmstads BK

IS Halmia

Laholms FK

Färjestadens GoIF

Älmhults IF

Borgeby FK

Eskilsminne IF

FC Rosengård 1917

Söndra Sandby IF

Trelleborgs FF

 

För BK Astrio, som slutade på en niondeplats i årets serie, blir det många inspirerande möten. Inte minst mot Borgeby IK som flyttades ner från Elitettan efter årets seriespel.

 

Damlaget tog ett kort uppehåll efter att årets serie tog slut. Nu har dem tränat på ett antal pass och ska snart gå på välförtjänt julledigt. Träningen återupptas efter årsskiftet och då är det full förberedelse inför seriepremiären i mitten på april.

VÄLKOMNA ALVA OCH EBBA!
2021-12-09

Damlaget har startat om träningen efter ett kort uppehåll och vi har påbörjat lagbygget inför 2022. Alla spelare som deltog i seriespelet under hösten fortsätter och detta gäller även tränare och ledare runt laget.

 

BK Astrio värvar Alva Brottar och Ebba Thaung. Alva kommer senast från Sollerö IF och Ebba kommer senast ifrån Ingelstads IF, båda tjejerna har tränat med laget under hösten och smällt in fint i gruppen. Så här säger Iztok Pristovnic om sina nyförvärv.

 

- I Alva får vi en snabb, energisk back som kommer bli väldigt nyttig både defensivt och offensivt. Kan dessutom fungera på olika positioner. I Ebba får vi en stabil och trygg mittback. Bra i positionsspelet, bra blick för spelet och dessutom ett härligt tillslag på bollen. Jag är väldigt nöjd med att knyta dessa två tjejer till föreningen, säger huvudtränare Iztok Pristovnic.

 

Varmt välkomna till BK Astrio, Alva och Ebba!

MEJA OCH WILMA BESÖKER IFK NORRKÖPING
2021-12-07

Igår packade Meja och Wilma en varsin resväska och åkte uppåt i landet. Anledningen? Hälsa på storsatsande Elitettanklubben IFK Norrköping.

 

Möjligheten dök upp efter att tjejerna blivit inbjudna av IFK:s nya manager Tor-Arne Fredheim som uppmärksammat våra spelare under säsongen och bjudit in dem för att bekanta sig med dem inför framtiden. Detta är såklart något vi är väldigt glada för och det är kul att tjejerna får möjligheten att testa på att träna i nya miljöer.

 

Gårdagen började med en rundtur på arenan och träningsfaciliteterna, dagen avslutades med ett träningspass med laget. Dagens träning förflyttades in i värmen på grund av kylan.

 

Vi tackar IFK Norrköpings damer för ett fantastiskt fint mottagande av våra tjejer och hoppas på ett fortsatt fint utbyte i framtiden.

LOVISA BROGREN KALLAD TILL LANDSLAGSLÄGER
2021-11-23
Foto: Linus Kamstedt Lindholm

BK Astrio kan med glädje meddela att Lovisa Brogren har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets landslagsläger för F16/05 på Bosön mellan den 25 och 28 november.

 

Vi säger grattis och önskar Lovisa lycka till på lägret!

 

DAMLAGETS LEDARSTAB FÖRLÄNGER ÖVER 2022
2021-11-10
Foto: Roger Larsson (Hallandsposten)
En spännande säsong har lidit mot sitt slut och vi kan med spänning se fram emot ytterligare en säsong i division 1 med BK Astrios damlag. Efter flera framgångsrika säsonger så kan vi nu officiellt meddela att Iztok Pristovnic med ledarstab har skrivit på för en fortsättning i sina roller i ledarstaben runt damlaget i BK Astrio över 2022.
 
Ett viktigt led i den fortsatta satsningen på BK Astrios damverksamhet är att bibehålla den sportsliga organisationen. Det är därför med glädje BK Astrio kan meddela att Iztok & Co valt att fortsätta i sina roller i ytterligare en säsong.

 

- Det är glädjande att vi nu kan meddela att vi är överens om att fortsätta med ledarteamet. När vi analyserat och utvärderat året och pratat igenom vad vi behöver bli bättre på och vad som verkligen fungerat har vi kommit fram till att fortsätta med samma team även 2022. Ett av våra mål som vi är nöjda med är att vi klarade oss kvar i division 1, då detta är en nivå som BK Astrio har förutsättningar att spela i regelbundet över tid. Vi har också lyckats med att utbilda våra spelare och fick kvitto på det redan i höst.

 

- Ledarteamet som består av Iztok, Leif, Staffan, Olivia och Fredrik har visat att de verkligen brinner för sin uppgift att utveckla BK Astrios damverksamhet men också att man tar ett stort ansvar för våra yngre flickspelare och kommunikationen med ledarna i de yngre flicklagen. Det är precis så jag vill att vi arbetar. 2022 ska vi tillsammans höja nivån på det organisatoriska, fotbollsmässiga och vår inkluderande kultur som vi vill stå för, säger BK Astrios ordförande för damsektionen Joakim Stierna.

ISABELLA GRUNDSTRÖM KALLAD TILL F15/06-LANDSLAGET
2021-11-09 12:09

BK Astrio kan med glädje meddela att damlagets mittback Isabella Grundström har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets F15/06 landslagsläger på Bosön mellan den 18 och 22 november.

 

Vi säger grattis och önskar Bella lycka till på lägret!

 

Läs mer om detta på www.em-fotboll.se

 
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening