SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Dam

MEJA OCH WILMA BESÖKER IFK NORRKÖPING
2021-12-07

Igår packade Meja och Wilma en varsin resväska och åkte uppåt i landet. Anledningen? Hälsa på storsatsande Elitettanklubben IFK Norrköping.

 

Möjligheten dök upp efter att tjejerna blivit inbjudna av IFK:s nya manager Tor-Arne Fredheim som uppmärksammat våra spelare under säsongen och bjudit in dem för att bekanta sig med dem inför framtiden. Detta är såklart något vi är väldigt glada för och det är kul att tjejerna får möjligheten att testa på att träna i nya miljöer.

 

Gårdagen började med en rundtur på arenan och träningsfaciliteterna, dagen avslutades med ett träningspass med laget. Dagens träning förflyttades in i värmen på grund av kylan.

 

Vi tackar IFK Norrköpings damer för ett fantastiskt fint mottagande av våra tjejer och hoppas på ett fortsatt fint utbyte i framtiden.

LOVISA BROGREN KALLAD TILL LANDSLAGSLÄGER
2021-11-23
Foto: Linus Kamstedt Lindholm

BK Astrio kan med glädje meddela att Lovisa Brogren har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets landslagsläger för F16/05 på Bosön mellan den 25 och 28 november.

 

Vi säger grattis och önskar Lovisa lycka till på lägret!

 

DAMLAGETS LEDARSTAB FÖRLÄNGER ÖVER 2022
2021-11-10
Foto: Roger Larsson (Hallandsposten)
En spännande säsong har lidit mot sitt slut och vi kan med spänning se fram emot ytterligare en säsong i division 1 med BK Astrios damlag. Efter flera framgångsrika säsonger så kan vi nu officiellt meddela att Iztok Pristovnic med ledarstab har skrivit på för en fortsättning i sina roller i ledarstaben runt damlaget i BK Astrio över 2022.
 
Ett viktigt led i den fortsatta satsningen på BK Astrios damverksamhet är att bibehålla den sportsliga organisationen. Det är därför med glädje BK Astrio kan meddela att Iztok & Co valt att fortsätta i sina roller i ytterligare en säsong.

 

- Det är glädjande att vi nu kan meddela att vi är överens om att fortsätta med ledarteamet. När vi analyserat och utvärderat året och pratat igenom vad vi behöver bli bättre på och vad som verkligen fungerat har vi kommit fram till att fortsätta med samma team även 2022. Ett av våra mål som vi är nöjda med är att vi klarade oss kvar i division 1, då detta är en nivå som BK Astrio har förutsättningar att spela i regelbundet över tid. Vi har också lyckats med att utbilda våra spelare och fick kvitto på det redan i höst.

 

- Ledarteamet som består av Iztok, Leif, Staffan, Olivia och Fredrik har visat att de verkligen brinner för sin uppgift att utveckla BK Astrios damverksamhet men också att man tar ett stort ansvar för våra yngre flickspelare och kommunikationen med ledarna i de yngre flicklagen. Det är precis så jag vill att vi arbetar. 2022 ska vi tillsammans höja nivån på det organisatoriska, fotbollsmässiga och vår inkluderande kultur som vi vill stå för, säger BK Astrios ordförande för damsektionen Joakim Stierna.

ISABELLA GRUNDSTRÖM KALLAD TILL F15/06-LANDSLAGET
2021-11-09 12:09

BK Astrio kan med glädje meddela att damlagets mittback Isabella Grundström har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets F15/06 landslagsläger på Bosön mellan den 18 och 22 november.

 

Vi säger grattis och önskar Bella lycka till på lägret!

 

Läs mer om detta på www.em-fotboll.se

INFÖR NITTORPS IK - BK ASTRIO
2021-11-05 14:13
Foto: Linus Kamstedt Lindholm
Sex raka matcher utan förlust och två raka segrar i seriespelet. BK Astrio kliver in i helgen med ett fortsatt bra självförtroende för att spela säsongens sista match.
 
Förra helgen säkrade BK Astrio kontraket i division 1 efter en riktig målfest mot Ulricehamns IFK på ett soligt Söndrums IP, slutresultatet skrevs till hela 6-0. Därefter har BK Astrio tränat på för att förebereda sig inför helgens säsongsavslutning. 
 
Med 21 spelade matcher ligger BK Astrio på en 8:e plats i tabellen - två poäng före helgends motståndare Nittorps IK och sjugotvå poäng efter IFK Värnamo. Med tre poäng kvar att spela om så handlar det om att befästa sig på 8:e platsen i tabellen.
 

Nittorps IK ligger som sagt på en 9:e plats i tabellen och har också säkrat kontraktet under föregående omgång genom att vinna mot BK Kenty med 1-4 på bortaplan i Linköping. Innan den matchen blev det en förlust borta mot IFK Örby med 3-1

 

När lagen möttes i våras så var tabellläget lite omvänt, Nittorps IK låg strax före BK Astrio. När vi tog emot Nittorps IK på Söndrums IP blev det en mållös historia som slutade med delad poäng.

 

Nu siktar vi på en sista trepoängare som avslutning på säsongen!

 

OM MATCHEN:

Nittorps IK - BK Astrio

Division 1 Mellersta Götaland

Datum: Lördagen den 6/11

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Åsavallen

Live-rapportering: Min fotboll

ASTRIO SPELAR I DIVISION 1 ÄVEN 2022
2021-10-30 19:28
Foto: Roger Larsson (HP)

6-0 blev slutresultatet när Astrio säkrade kontraktet i div 1. En match som var Astrios i stort sett hela matchen. Men det var hårt och fokuserat arbete som byggde hela festen. Lovisa o Wilma körde fullständigt slut på backlinjen i Ulricehamn redan från början och i 6:e minuten gör Wilma 1-0 efter fin framspelning av Lovisa. 

2-0 efter snyggt pressat anfall gör Emma Murro med stabil bredsida mål och glädjen är påtaglig.

Efter 2-0 syns det tydligt att våra tjejer får upp självförtroendet i sitt spel vilket resulterade i en del grymma spelkombinationer.

Vi dominerade nu mer o mer o så kom också målen.

3-0 Wilma Leidhammar straff

4-0 Wilma Leidhammar 

5-0 Tilde Duphorn 

6-0 Wilma Leidhammar straff

 

Matchens lirare i Astrio går denna gång till Lovisa Brogren som var på ett sagolikt spelhumör denna match. 

 

Dagens publiksiffra 155 är säsongens högsta och vi vill framföra våra varmaste tack för det fina stödet vi fick i dag när vi behövde er som mest.

 

Noterbart är att Wilma är nu på delad andraplats i skytteligan på 16 mål inför sista matchen.

 

Vi ses nästa säsong och hälsar er välkomna tillbaka till träningsmatcherna 2022.

 

Sista matchen spelas nästa helg borta mot Nittorp som också blev klara för spel i div 1 nästa säsong.

 

 

 

 

 

Spelade matcher
Lör 6/11 14:00
4 - 0  
Lör 30/10 12:00
6 - 0  
Lör 23/10 14:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening