NÄSTA HEMMAMATCH | BK Astrio - Lörby IF, Lördag 8 oktober kl. 14:00, Div. 1 damer
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Dam

Vilken inställning!
2022-09-13 08:52

Efter en underbar seger på måndagskvällen mot lokalkonkurrenten IS Halmia var det ny kamp mot Trelleborg FF på Söndrums IP. Ett TFF som helt klart går för att avancera upp till Elitettan 2023.


Matchgenomgången var klar och som Aki sa: här finns inget att förlora utan allt att vinna..genom tålamod och att våga samt framförallt och tro på det man gjorde samt rätt inställning så sant så sant! Skulle denna medicin rubba serieledarna?

 

Matchstart och TFF tog som i en brottningsmatch greppet direkt! Måste erkänna att jag blev riktigt imponerad av deras spel som var riktigt bländande med en rörlighet och bollförflyttning
som hette duga. Ett variationsrikt spel som satte myror i Astrios försvar. Ett kraftfullt spel - juste- och med bestämda pass framåt, hemåt, sidled. Det osade - tack och lov inte från gillen - katt hela tiden när dom var inne i straffområdet och redan efter 3 min gjordes 0-1
Efter 20 minuter gjordes 2-0 och åter blev jag fascinerad över deras enorma inställning. Boll in från kanten och deras forward är inne i boxen och  mål. Dom visste precis var medspelarna var. Dom offrade sig hänsynslöst vid varje måltillfälle och det var även nära 0-3 men Linneas stolpe räddade oss. All heder åt Astriotjejerna för det fanns ingen som vek ner sig utan kämpaglöden var hela tiden på topp.


Inför andra var det nog den viktigaste känslan att få göra 1-2 målet….. . Och vilken möjlighet vi hade men den brändes och signifikativt nog gör Trelleborg 0-3 i anfallet efter. Så typiskt tråkigt nog . Vi reducerar sedan genom Sofie till 1-3 men det kändes som om TFF kontrollerade matchen även om vi hade våra halvchanser.


Summa summarium: Vi mötte nog seriesegrarna även om 4 matcher återstår men Ni tjejer skall vara stolta för den match ni genomförde genom att visa att ni aldrig gav upp!!


Tråkigaste : Var är hemmapubliken?  Mer än halva läktaren var supportrar från Trelleborg! Skärpning!


Vid mikrofonen och redaktionen sista gången denna säsongen satt som vanligt experten!
Jobb i Norrland nu 5 veckor väntar …. det är kul att sälja fällar, sittdynor o kuddfodral i äkta fårskinn!


Mål : Sofie 1

Tack för 2022 !
Experten
Bosse
070-6093700

DATUM OCH AVSPARKSTID BEKRÄFTADE FÖR DM FINALEN
2022-09-12 11:57

Efter många turer fram och tillbaka har det sen en tid tillbaka stått klart att vi ska möta Falkenbergs FF i DM finalen som först lottades mot Laholms FK.

 

Datum och avsparkstid för finalen bekräftades under helgen. Matchen kommer att spelas på Falcon Alkoholfri Arena den 28 september med avsparkstid 18:30.

 

Information om biljettpriser hänvisas till Falkenbergs FF hemsida.

 

Gör plats i kalendern så ses vi på Falcon Alkoholfri Arena den 28 september!

BELAAUUTET
2022-09-06 08:27
Ledning med 1-2 i paus och seger med 2-4 var riktigt viktigt

Detta var ordet som ekade över fina härliga Örjans Vall från en hängiven supporter när domaren satte pipan i munnen för sista gången och blåste full tid vilket förkunnade att ”lilla”Astrio hade tagit 3 poäng mot ”stora” Halmia och vunnit med 4-2! Denna härliga supporter höll igång och eldade verkligen på de gulsvarta favoriterna under hela matchen!

 

Härligt!


De tillresta supportrarna från Söndrum /Hstd centrum och kranskommunerna norröver   Falkenberg/Ullared /Veddige hade knappt inte satt sig på sittplatsläktaren förrän domarens andra signal förkunnade straff för Astrio! Ja den första var ju när han blåste igång spelet vid Astrios avspark 20 sek tidigare. Tror inte det var mer än 4 astriospelare som rört bollen … Nu hade visserligen experten solglasögon på sig men var hände där? Domaren var obeveklig och pekade med hela armen på den vita pricken som är 11 meter från mållinjen. Bollen lades omsorgsfullt upp på densamma av Nicolina för nu hade hon ett ok - inte okey- hängande över sina små axlar… oj oj oj med vilket lugn och ackuratess hon satte  1-0 till bortalaget och vilken drömstart i detta derby. Efter det så avlöste chanserna varandra och man behövde inte vara enögd för att se hur spelet skulle gestalta sig. Mycket bollinnehav av Halmia - men lite väl omständigt och långsamt- medan Astrio hela tiden hade superfarliga kontringar med Nova och Sofie på topp! Mycket riktig analys ( man är ju expert) för efter 18 min kontrar Nova in 2-0. Experten satt i linje och måste ge Adde ett fång rosor: vilket pass… helt underbart! Nu svepte det in en vind över Örjans Vall från Nissan som hade en doft av sensation! Nu var nästa mål - vilket lag som skulle få det- superviktigt!


Får väl skylla på gästvänligheten när det blev Halmia som reducerade på nick 3 min innan halvlek. Det kändes inte bra för skulle rödtopparna vakna till liv och sätta fart i andra och fick Astrio förra matchen mot Älmhult i tankarna?
Andra halvlek startade med att supportens hejarop ekade över slottsmöllan så det skakade i höghusen innan domaren blåste till spel.


Av mina farhågor syntes ingenting tack o lov. Ok att Halmia hade bollen mycket men Astrio hade Sofie Rewucha som var på sitt allra bästa spelhumör denna afton. Efter en kvarts spel utökar hon till 3-1 efter en fin prestation och nu var Halmia i brygga! Den bryggan skulle dom behövt ut till Laxön för den är ju borta! Skulle ISH resa sig … Jodå en kvart senare gör dom 2-3 och nu är det spännande som speakern sa! ( det var det väl hela tiden ) men Astrio ( Sofie ) ville annat och punkterade matchen med sitt 4-2 mål ca 12 min innan slut.

 

Detta ungdomliga entusiastiska Astrio hade gjort det ingen trodde att dom skulle göra. Det som är signifikativt för deras (ISH) frustration är väl när deras bästa spelare drar på sig ett rött kort med 2 min kvar! Grattis till Sofie som blev framröstad som Astrios bästa spelare fast ikväll var det verkligen LAGET som gick före JAGET!


Tack tjejer för en underbar måndag på Örjans Vall!

 

Nästa hemmamatch på lördag 10/9 kl 14.00 när serieledarna Trelleborg kommer på besök. Ni kommer väl då oxå hoppas jag.
BELAAUUTET
Dagens mål:
Sofie 2
Nova 1
Nicco 1

På pressläktaren bland 502 andra:
Experten
Bosse
070-6093700

På 6 röda minuter förstördes festen
2022-08-29 11:03

Det är fredag dag innan match i div 1 södra mot Älmhult på Söndrums IP. Man går hemma och sjunger: ”Sommartider hej hej sommartider…jag känner det är nåt på gång!
Nu är det lördag och regnet står som spön i backen och man sjunger: Raindrops keep falling on my head…Det verkar inte vara något bevattningsförbud från vår Herre denna lördags- eftermiddag utan regnet föll i en strid ström över A-plan ( Synd att inte vår Herre upptäckt våra andra planer innan de blev gula som kortklippta rapsfält!) Precis innan speakern skulle sätta sig på plats kom räddaren i nöden. En provanställd från  Engelsons i Fbg hade med sig en jätteregnkappa( det finns även andra butiker) som jag fick låna!
Tack bästa supporter och du får säkert fast jobb!


Matchen drog igång och de första 15 var verkligen ”vindrutetorkarbladsfotboll” ja jag menar bollen for fram och tillbaka från planhalva till planhalva.  Vem skulle göra det ack så viktiga förstamålet? Svaret kom i den 20 min och det var Adde som gjorde det och nu var hon inne i ett stim och gjorde även 2-0 några min senare. Bra där Adde!! Sedan reducerade Älmhult på en riktig rökare med endast 3 min kvar av första men precis innan slut fick Astrio straff och säker exekutor var Nicco och 3-1 på anslagstavlan. Det regnade småspik och mina förhoppningar att det var spiken i kistan!


Pausvila och jag sjöng sommartider…. det är nåt på gång… för mig själv ( micken avstängd)
Andra halvlek: Kan man käka taggtråd? I så fall tror jag tjejerna i Älmhult gjorde det!!! Jag var tvungen att kolla så det var samma gäng på planen som i första.. jo det var det. På en Automatväxlad bil finns en växel (R) och om den står för Racer vet jag inte ( jo det vet jag att den inte gör ) men den hade Ikeadamerna lagt i. På 6 röda minuter vänder dom 1-3 till ledning 4-3  (mellan  minut 49-55) Det var en riktig knock out start som gjorde hela gänget paralyserat. Publiken däremot var fortfarande paraplyserat. Vilken energi Älmhult hade fått medans vi tyvärr helt tappade fokus. Ja det blev ytterligare ett mål i baken och förlust med 3-5. Skall sanningen fram hade vi-Astrio- inte ett avslut på mål i andra halvlek… så på det hela taget efter 2 halvlekar ett rättvist resultat tycker experten. Som någon sa: detta var ett damjuniorlag ( Astrio) mot ett rutinerat damlag ( Älmhult) … så sant så sant men samtidigt ligger framtiden framför oss!!
Jag satte mig i min automatväxlade bil och körde hem och sjöng: Raindrops keep falling on my head…la dock inte i (R)


Den 5:e sep kl 19.00 är det derby på Örjans Vall mot Halmia! Vi syns väl ALLA då hoppas jag…….

Målskyttar i dagens match
Andrea Wollentz ( Adde) 2
Nicolina 1

Under regnkappan från Engelsons
Bosse B
Expert/Speaker
070-6093700

Vilken härlig utflykt till ostkusten!
2022-08-22 09:03

Har alltid haft en dröm! Jag skall vara med på Ironman någon gång. Sagt så gjort… anmälde mig för start i Kalmar. Första grenen var simning och det skulle avverkas 3860 meter. Kroppen var insmetad med liniment när jag hoppade i vattnet vid Tullhamnen i Kalmar iklädd mina nyinköpta neongröna stringbadbyxor. Redan där kände jag mig som vinnare… Sedan skulle det avverkas 18 mil cykling. Mitt på Ölandsbron mötte jag 2 minibussar från Astrio. Visst fan dom har ju match idag mot Färjestaden!


Även om jag låg i pool position bröt jag loppet… finns inget viktigare än Astrio damlag! Lämnade med glädje återbud till maratonloppet på 4.2 mil Matchen spelades på natursköna Tallhöjdens IP. Tack vare ett  80-årskalas i Kalmar var Astrios  supportrar -fler än hemmalagets - och en poäng var oxå att en av de största hade en brytning av kalmaritiska. Detta var en viktig match som skulle ge besked om vi skulle ta den sista lilla chans som finns att kanske nå en kvalplats.Ett heltänt Astrio gick fram som ett lok som gjorde mig påmind om Tågdagarna i Landeryd den 3 september medans Färjestaden stack upp lite då och då men saknade lite udd i avslutningarna. Astrio tog ledningen på en inövad hörna A’la Leif Jansson ( ej Iztok) och det var skönt att gå till pausvilan med 1-0 ledning.


De tillresta supportrarna drack lite köpekaffe och åt piggelinglassar (tack Lotta) men vad Aki och Uffe gav sina tjejer att dricka vet jag inte men det måste ha varit en trolsk blandning av något slag. En härlig smak av energi/spelglädje/frenesi/ uppoffring spetsad med offensiv tillhörde iallafall ingredienserna.  Det serverades 5 underbara mål på dessa 45 minuter och inget av dessa var någon slump utan genomtänkta anfall/avslut. Kan inte låta bli att nämna Theas mål. I en hård kamp mot sin back var det 4-5 bataljer där det small ordentligt.. båda gick i backen.. spelet fortsatte och Thea fick bollen vid hörnflaggan och avancerade inåt -med mjölksyra i benen -och avslutade med att sätta upp den i nättaket! Snyggare premiärmål i A- laget får man nog leta efter! Niccos i krysset var inte fel heller ….. Måste säg att Astrios andra halvlek var suverän och Färjestadens framstötar var ganska lätträknade och i mina ögon en klar dominans av mina favoriter. Inför matchen fick Ebba H frågan vad som skulle göras för att vinna.

 

Med facit i hand ett klockrent svar: Göra första målet och känna lukten av poäng samt att ge Malin en fin avskedspresent i hennes sista match -nämligen 3 poäng -och till sig själv inför Paris och studier. Alla spelare och ledare gjorde verkligen allt för att detta skulle gå i lås. Härlig inställning från samtliga och det var lättkörda 27 mil hem igen -även om mina badbyxor inte hunnit torka ordentligt -för laddning inför Älmhult på lördag.

 

Målskyttar i dagens match:
Sofie 2
Nova 2
Thea 1
Nicco 1

Bosse B
Experten
070-6093700

EBBA HELLGREN INFÖR FÄRJESTADENS GOIF BORTA
2022-08-19 15:00

BK Astrio har skakat av sig förra helgens förlust mot Södra Sandby och siktar nu på att ta en trepoängare borta mot Färjestadens GOIF imorgon (lördag). Höstsäsonger inleddes med en förlust och nu är det dags för BK Astrio att ge sig in i en ny period med mycket matcher då det både är seriematcher och en DM final i kalendern.

 

14 matcher är spelade och BK Astrio ligger på en niondeplats i division 1 Södra Dam med 3 poäng upp till lokala konkurrenten Laholms FK. Helgens motståndare, Färjestadens GOIF, ligger på en tiondeplats i serien med 10 poäng på 14 matcher.

 

Ebba Hellgren har spelat 9 matcher i årets division 1, hon säger följande om lagets träningsvecka och helgens match:

 

Hur har träningsveckan varit?

- Träningsveckan har varit positiv och vi jobbar vidare och försöker förbättra oss på vissa detaljer på och slipar på de situationer vi är duktiga på. Vi ska ju ändå komma ihåg att 4 ordinarie spelare lämnat sedan våren.


Förlust senast mot Södra Sandby, vad säger du om matchen?

- Södra Sandby är duktiga och tillhör ju topp 3 men tycker ändå vi föll med flaggan i topp! Vi hade ju någon chans att göra första målet och hade vi gjort det så kanske det blivit en annan matchbild i värmen. 


Ny match imorgon mot Färjestadens GOIF, vad behöver ni göra för att ta en trepoängare?

- Samma inställning som sist och ha lite flyt i avgörande moment och kanske få första målet så vi känner lukten av poäng. Vi vann ju hemma mot dom så vi går för seger även nu. Sedan är det ju Malin Tovstedts sista match inför studieflytt och vi skall ge henne en seger i avskedspresent! Samtidigt är det min sista match för i år inför studieflytt till Paris.

 

OM MATCHEN:

Färjestadens GOIF - BK Astrio

Datum: Lördag 20 augusti

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Tallhöjdens IP

Live-rapportering: Min Fotboll

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 16:00
1 - 0  
Tis 20/9 19:30
1 - 1  
Lör 17/9 13:30
5 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening