Erbjudande från Homemaid
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Officiell hemsida
Dam

IZTOK PRISTOVNIC FORTSÄTTER ATT LEDA DAMLAGET ÖVER 2021
2020-10-20
Foto: Casper Johansson

Efter två väldigt framgångsrika säsonger som bland annat inneburit avancemang från division 3 till divison 1 så kan vi med glädje meddela att BK Astrio och Iztok Pristovnic kommit överens och han fortätter att leda damlaget över 2021.


- Jag och ledarna har antagit utmaningen att göra det som hela föreningen längtat efter i 10 år, nämligen att ta Astrio tillbaka där vi hör hemma. Men vi vill inte stanna där utan utveckla oss till en nivå vi aldrig varit på tidigare, både sportsligt, organisatoriskt och värdegrundsmässigt", säger en glad Joakim Stierna, Ordförande Damkommittén.


Vidare säger Joakim: 

- Efter förra säsongen så sade jag till Iztok och ledarteamet att de hade fått ut max av truppen när vi kom på en 6:e plats i division 2 som nykomlingar, trodde inte där och då att jag skulle säga exakt samma sak efter i år. Vi har något riktigt stort på gång, men vi ska inte stressa utan det tar tid att bygga en gedigen kultur. En kultur som står för flera saker samtidigt: kämpaglöd, kunskap, kamratskap och att ha kul ihop. Men det är precis allt detta vi vill åstadkomma"

LOVISA BROGREN KALLAD TILL LANDSLAGSLÄGER
2020-10-05
Foto: Casper Johansson
Damlagets anfallare Lovisa Brogren blev i fredags kallad till ett landslagsläger för F15 på Bosön som äger rum mellan den 18-22 oktober. 

Stort grattis och lycka till Lovisa!
DAMERNA KLARA FÖR DIVISION 1!
2020-10-04 18:12
Casper Johansson

JAAAAAAAAAA! Det var tio stycken A:n i det utropet! Det är den siffra som numera gäller för antalet insläppta mål för Älmhult under denna säsong, men före dagens match var den siffran blott fem. Älmhult som inte förlorat en match på två år, om undertecknad är korrekt underrättad, var liksom Astrio obesegrade inför dagens drabbning och det var verkligen en tvättäkta seriefinal som utspelade sig på (regniga) Söndrums IP. Eftersom Astrio hade en bättre målskillnad än Älmhult innebar oavgjort serieavancemang. Men Astrio vinner ju helst sina matcher…


Matchen startar mycket händelserikt med chanser åt båda håll och att få ett första mål är ju alltid viktigt och det blev Astrio som gör 1-0. Helt enligt planen från Iztok skulle Älmhults backlinje sättas under press och Lovisa utnyttjade ett misstag och rullade in 1-0 (13’), till förtjusning för den delen av publiken som var innanför stängslet. Men Älmhult kvitterade sju minuter senare och i den 30:e minuten kom en gyllene chans för småländskorna att ta ledningen när de tilldelades en straff (handssituation). Den del av matchen som beskrivs nu kan ses som något av matchavgörande. Straffen slogs utanför mål och minuten efter är det istället Lovisa som räddar en boll från att gå över linjen till vänster och matar fram till en framrusande Nellie Brynéus (vilka löpningar!) 2-1 istället för 1-2… Oerhört viktiga sekvenser det där.


Dramatisk första halvlek som utöver ovanstående innehöll ett fall av domaren och ett sällan skådat livtag i straffområdet och mycket annat. Astriopubliken som verkade mer nervösa än spelarna på planen fick hämta andan under periodpausen.


Trots att det var Älmhult som behövde göra minst två mål i den andra halvleken för att vinna serien var det hemmalaget som startade mest aktivt och vi fick fortsätta att njuta av otroliga kämpainsatser över hela planen, ingen nämnd och ingen glömd! Okej, Jenny Nguyen måste bara nämnas, vilken match, likaså Ammi som fredade målet med bravur. I övrigt får ni titta på namnen som utgör damlagets trupp för att skicka era hyllningar. Matchreferat har ju ofta den orättvisan att sista utpost och de som är sist på bollen hamnar i fokus, när spelarna däremellan är kittet som gör det mesta möjligt!


I den 65:e minuten kommer sedan 3-1 genom Lovisa och i den 73:e spelar samma yrväder kyligt och osjälviskt fram Wilma (skyttedrottning på 28 mål, tre före Lovisa) till 4-1 och på tilläggstid kommer så ett tredje mål för Lovisa och 5-1 för våra gulsvarta hjältar. Med sång och hattar, Pommac och jubel, var det många fuktiga ögon hos ledare och publik. Att få uppleva ett sådant här idrottsminne är ju verkligen något fantastiskt.


Vilken säsong! Serieseger och avancemang till division 1. Vilka kliv tjejerna har tagit som individer och som lag. Plus femtio mål på elva matcher, 69-19. Elva segrar i rad för en ung trupp med mer fotboll kvar att lära. Vilken gemenskap som lägger nyckeln till att jobba så bra tillsammans på planen. Och till sist, inte att förglömma: ledare som lägger ner så mycket tid utöver de klockslag när träningar och matcher sker.

INFÖR BK ASTRIO - ÄLMHULTS IF
2020-10-03 09:31
Foto: Casper Johansson

Serieettan mot serietvåan. Det är ett spännande möte mellan BK Astrios damer och Älmhults IF som väntar på Söndrums IP på söndag – med ett serieavancemang i potten.

 

Älmhults IF har hittills gjort en bra säsong och tagit 10 vinster på 10 matcher, exakt samma facit som BK Astrios damer. Älmhults IF kommer senast från en vinst mot Ljungby IF med 4-0 och dessförinnan en vinst mot IF Centern med 1-0. BK Astrios damer har även dom stått för en strålande säsong så här långt, damerna kommer senast från en vinst mot Västra Karups IF med 3-0 och dessförinnan en vinst mot Röke IF med 3-2. Men än är det inte färdigt och fullt fokus är nu på årets sista match när allt står på spel.


Inför seriefinalen tog vi ett snack med damlagets mittfältare Malin Tovstedt för att känna av läget inför årets sista match:


1. Har ni fokuserat på något speciellt inför matchen mot Älmhult?
- Vi har haft en bra träningsvecka med högt tempo på träningarna. Vi har självklart tränat på många olika saker. Något speciellt vi har fokuserat på är att våga spela bollen bakom förstapressen, men också att våga fortsätta rulla bollen. 

2. Hur är känslan inför matchen?
- Vi har en bra känsla inför matchen och hela laget är väldigt taggat. Vi vet att det kommer bli en tuff, men rolig match och om vi spelar vårt spel så tror jag verkligen vi har en chans att vinna. 

3. Hur roligt ska det bli att spela en seriefinal?

- Vi har aldrig varit i en seriefinal med detta damlaget tidigare och därför är det extra roligt. Hela laget har växt under det senaste året och det är väldigt roligt att göra detta tillsammans. Samtidigt är det väldigt nervöst, men det släpper förhoppningsvis när vi börjar spela. 


4. Hur mycket skulle det betyda att vinna?
- Självklart skulle det betyda jättemycket och det skulle vara ett bevis på att det hårda jobb vi har lagt under hela året verkligen har lönat sig. Jag tror även att en serievinst skulle stärka hela laget och ge oss ett bättre självförtroende framöver


BK Astrio – Älmhults IF
Division 2 Sydvästra götaland damer
Söndagen den 4/10 kl. 14:00
Söndrums IP (Observera att biljetterna till matchen är slut)

BK Astrio-truppen: Amelie Ho (mv), Louise Kardell (mv) – Ida Ynner Lagerqvist, Ida Holmqvist, Julia Arvidsson, Hanna Karlsson, Jenny Nguyen, Olivia Pousette, Meja Staffansson, Malin Tovstedt, Nellie Bryneus, Lovisa Brogren, Wilma Leidhammar, Julia Mared, Julia Aldén, Hanna Stierna.


RIKTLINJER PUBLIK
I och med de nya riktlinjerna från SvFF så tillåts vi nu ha 50 personer i publiken på damlagets hemmamatcher. På grund av att vi enbart får släppa in 50 personer på denna match så har vi valt att fördela biljetterna till spelarnas närstående, det innebär att biljetterna till denna match är slut. Vi hänvisar därför er som inte har biljett men vill se matchen till vår livesändning av matchen i appen Min fotboll.
EN VACKER RESA TILL EN SÄKER SEGER
2020-09-26 16:37
Tre mål och tre poäng för laget från staden med tre hjärtan. Det är en vacker resa till Västra Karup och det är en trevlig miljö att komma till. Ofint då kanske att åka hem med alla poängen, men det får ses som rättvist sett till matchbilden. Hur gick det då till?

Lite darrig inledning med oskärpa i pass, men ändock var det Astrio som hade den första riktiga målchansen när Wilma kom loss, men målvakten räddade. Efterföljande hörna också resultatlös. Nästa riktiga chans fick Västra Karup men då svarade Ammi för en riktig toppenräddning, med en hand på lågt skott bortre stolpen. På den omställning som direkt följde fick Lovisa en fin chans men så räddar motståndarnas målvakt. Men ett rätt tidigt mål kom i alla fall och då i den 14:e minuten. Malin lägger en perfekt boll bakom backarna som Wilma fångar upp med fin löpning, rundar målvakten och rullar kallt in 1-0 för BKA. Fler chanser skapades, Astrios vana trogen, men vi fick vänta tjugo minuter på 2-0 och då var det återigen Wilma (27:e målet för i år!), detta efter ett fint anfall. En toppenchans att mer eller mindre döda matchen hade Lovisa några minuter före pausen men lite ur vinkel sattes bollen i stolpen. 

Den andra halvleken var mindre sevärd och en vanlig företeelse var att Astrios säkra backlinje kunde rulla bollen mellan sig, tillsammans med burväktare Amelie. Det blev en rätt chansfattig historia, men en riktigt bra chans att reducera fick Västra Karup i den 84:e minuten i samband med en hörna. På något sätt for bollen, tack och lov, aldrig över linjen. Istället serverade Julia Arvidsson kort därefter en fin boll på djupet till Nellie som förvaltade denna på bästa sätt och rullade in 3-0 och då kunde tjejerna andas ut på riktigt allvar. Några få minuter senare kunde den tappra Astriopubliken lyssna på segersången, ännu en gång.

Kul att se att de tjejer som fick komma in i den andra halvleken tog för sig ordentligt. Bra att kunna rulla runt på fler och fördela belastningen. Nästa helg är det dags för sista matchen i denna rumphuggna serie, hemma mot Älmhult. En tvättäkta seriefinal mellan seriens två obesegrade lag… Vi hoppas på en fin träningsvecka för tjejerna och att de håller sig friska och entusiastiska.
INFÖR BK ASTRIO - VÄSTRA KARUPS IF
2020-09-25
Foto: Casper Johansson

Imorgon är det dags för den näst sista omgången för BK Astrios damer, det är två matcher kvar på säsongen och det är med mycket energi de kliver in i de helgens match mot Västra Karups IF. Damerna kommer senast från en vinst mot Röke IF med 3–2 och dessförinnan en vinst mot Vinbergs IF med 5-0. 

 

- Det ska bli riktigt kul med match imorgon, känslan inför dem två sista omgångarna är bra! Tjejerna har tränat på bra och vi har en bra känsla i laget. Vi hade en tuff match mot Röke förra helgen och fick kämpa hårt för våra 3 poäng, men nu ligger allt fokus på att vi ska göra en bra prestation imorgon, säger Huvudtränare Iztok Pristovnic.


Västra Karups IF ligger på en sjätteplats i tabellen och har 12 inspelade poäng på 9 spelade matcher. Västra Karup kommer från två raka vinster, senast besegrades IF Centern med 4–1 och innan dess besegrades Ljungby IF med 3–1. 

 

Damerna har under säsongen varit effektiva framåt och gjort hela 61 mål, samtidigt som de har varit stabila bakåt och enbart släppt in 18. En spelare som under säsongen bidragit med stabilitet i laget, oftast som mittfältare, men på senare tid som mittback är Olivia Pousette (vänster i bild). Olivia har spelat i BK Astrio sen fotbollsskolan och har gått igenom alla led i föreningen hela vägen upp till damlaget som hon nu har spelat i sen säsongen 2018, vi tog ett litet snack med Olivia för att känna av läget inför helgens kommande match:

 

1. Hur har träningsveckan varit?


Träningsveckan har varit bra! Tjejerna känns sjukt taggade och vi ser fram emot matchen till helgen.


2. Hur är stämningen i truppen?


- Stämningen är mycket bra. I  början av säsongen fick vi en del nya spelare som verkligen kommit in i laget. Jag tycker att vi har en bra blandning mellan seriöst på planen och mer skoj vid sidan av.


3. Vad är känslan inför matchen?


- Vi har en bra känsla inför matchen. Vi är i god form. Vi möter ett bra Västra Karup men om vi bara gör vårt jobb till 100% och jobbar som ett lag kommer vi komma därifrån med ytterligare en seger.


4. Du har ju spenderat hela din fotbollskarriär i föreningen och de senaste tre åren i damlaget, hur skulle du beskriva dina tre år som damlagsspelare?


När jag för tre år sedan fick frågan att gå upp som damspelare var det en skräckblandad förtjusning. Det var en utmaning att konkurrera med övriga damspelare och samtidigt lämna tryggheten som fanns i mitt ungdomslag. Jag ser nu när jag kollar tillbaka på min första damlagsmatch och min senaste vilken utveckling jag har gjort som person. Både som fotbollsspelare och som person. När jag började spela i damlaget kämpade vi för att ligga i mitten av trean och idag har vi en chans att ta klivet upp i ettan vilket är känns riktigt bra!


Västra Karups IF-BK Astrio

Div. 2 Sydvästra Götaland damer

Lördag 26/9 kl 14.00.

Västra Karups IP

Spelade matcher
Sön 4/10 14:00
5 - 1  
Lör 26/9 12:00
0 - 3  
Sön 20/9 15:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Astrio, 20/10 10-20 
BK Astrio, 08/10 10-08 
BK Astrio, 22/09 17:00 
 
Erbjudande från HomeMaid
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening