SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Dam

Förlust mot Trelleborg
2022-05-23 08:00

Bortamatch mot dom nya serieledarna Trelleborg stod på lördagens agenda. 2 timmar innan matchstart stod undertecknad och väntade på Papphammar, förlåt, jag menar pappa Leidhammar för en resa till Skåne. Medhavd fikakorg med korv o kaffe stuvades in i bilen!  På vägen ner i bilen var vår gameplan helt klar! Vi hade båda två matchen mot Halmia i minnet och var väldigt optimistiska inför matchen. Ytterligare 3 tappra supportrar hade tagit sig den långa vägen ner till Vångavallens huvudläktare ! Vilken härlig inramning med gigantiska läktare… och spelarna måste ha hört oss för det gjorde iallafall deras supportrar som uppskattade pappa Leidhammars eldande på spelarna när dom kom fram i halvlek och sa: så härligt att höra ditt engagemang! Bra Mattias….

 


Matchstart och det var inte den vi hade önskat. Trelleborg leder inte serien för intet utan vilket högt tempo- passningsspel- beslutsamhet, allt en tränare kan önska sig! Dom utnyttjade verkligen planens bredd och längd i första halvlek med djupledsbollar som ”lurade” vår 4-backslinje att gå ihop och lämna kanterna öppna som Trelleborg verkligen utnyttjade. Föga överraskande tog dom ledningen med 1-0 efter 8 minuter. Astrio damerna var inte alls med i svängarna och efter en halvtimme kom 2-0. Jag trodde det var påsk för i försvaret var det rena hönsgården. Vi hade en försvarslinje ett mittfält och ett anfallspar men mellan varje lagdel var det 15 meter och detta måste ju ändras på i halvlek. Ja pausen var nog den bästa för oss supportrar för då kunde vi äntligen ta fram vår korv&bröd och kaffe& bulle
för att i lugn och ro analysera första halvlek.Vi hade givetvis nycklarna till hur Trelleborgs försvarslås skulle dyrkas upp !!

 


Andra började mycket bättre och helt plötsligt såg man antydan till ”lagspel” och när Nellie tryckte in 1-2 i minut 53 blev vi optimistiska.”Experterna” tittade på varandra och sa: precis vad vi pratade om!  Vi får ju inte glömma Linneas kanonräddning 2 min innan reduceringen. Härligt Linnea! Spelet böljade fram och tillbaka och Faktum är -förutom att det är en tidning för hemlösa - att vi hade möjligheter att kvittera. Matchen slutar 2-1 och får väl anses rättvist även om ett oavgjort var inom räckhåll men ”experterna” tycker att vi skulle släppt handbromsen tidigare och vågat gå framåt ännu  mer. 1-2 eller 1-3 är ju båda förlust!!!! Saknade lite av det djävla anamma ni hade mot Halmia sist men nu -går ni igenom denna match i veckan - och laddar inför helgens match mot Rosengård på söndag! Det är så små marginaler som skiljer från toppen/botten och det gäller att vara på tå i 90 minuter! Kryss mot Halmia och uddamål nu säger ju det mesta….

Mål: Nellie
Vid tangentbordet:
Bosse B

NICOLINA SVENSSON INFÖR TRELLEBORGS FF BORTA
2022-05-19 21:00

Nicolina Svensson tog klivet upp till BK Astrios damlag inför förra säsongen som slutade med 16 starter. Den nuvarande säsongen inleddes med en lättare hjärnskakning som har inneburit en kortare frånvaro från planen, men nu är hon tillbaka i truppen och redo för spel.

 

BK Astrio har plockat 5 poäng på de första sex matcherna, laget kommer senast från ett oavgjort resultat mot IS Halmia efter en bra insats som hade kunnat sluta med tre poäng med lite marginaler från fotbollsgudarna.

 

På lördagen finns det möjlighet att plocka nya poäng när laget gästar Trelleborgs FF på Vångavallen:

 

Vad har ni pratat om att ta med er från förra matchen mot IS Halmia?

- Vi har pratat om att gå in med rätt inställning och komma rätt i presspelet. 

 

Behöver ni göra något annorlunda mot Trelleborg för att få med er tre poäng?

- Jag tror vi måste våga rulla bollen mer, våga spela oss ur olika situationer och använda olika kombinationer mer.

 

Vad vill du se av laget i spelet?

- Jag vill se att vi alla jobbar för varandra och visar engagemang. Men jag vill också se viljan att vinna matchen och ta hem 3 poäng.

 

OM MATCHEN:

Trelleborgs FF - BK Astrio

Datum: Lördag 21 maj

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Vångavallen

Live-rapportering: Min Fotboll

Blotta förskräckelsen
2022-05-15 21:07

Undertecknad hade som vanligt smugit sig in i klubbstugan och satt sig i soffhörnan (ok från Aki) för att lyssna på matchgenomgång och hur dagens ”gameplan” var upplagd inför mötet mot ärkerivalen IS Halmia!

 

Först drogs dagens startelva med reserver och sedan ägnades lite tid -utan att älta- förra veckans match. Det hade dom pratat igenom under veckan...utan nu gällde det här och nu! Aki plockade fram orden som gällde : Attityd-Tro-Jobb!!! Det verkade vara ett vältaggat hemmalag som lämnade lokalen för uppvärmning och senare möte mot serieledarna!


Man ljuger ju ganska rejält om man säger att det var vindstilla på Söndrums IP denna lördagseftermiddag. Astrio började i motvind och det var jobbigt att inte kunna rulla som man tänkt sig men det var faktiskt inte så mycket lättare i medvinden för Halmia men samtidigt fungerade presspelet mycket bättre idag. Halmia fick inte till sitt berömda uppbyggnadsspel utan blev ideligen störda av de gulsvarta som svärmade runt som bålgetingar så fort dom fick bollen. Men efter tolv minuters lirande fick Halmia tilltvingat sig en hörna och på den, efter lite returer, tog dom ledningen med 1-0. Astrio stretade fortsatt bra på och efter ca 25 min drog Wilma en riktig rökare i ribban och den darrade en kvart innan den fick sig en ny kyss från samma vänsterfot.Vaktmästaren sprang nästan omg ner till B-planen för att hämta ett nytt mål men han blev tillbakaropad!

 

Paus och tjejerna märkte att dom var inte alls underlägsna i spelet, nu väntade en spännande andra halvlek!! Halmia fick ingen ordning på sitt spel utan getingarna surrade på riktigt irriterande och började förlägga spelet på rätt planhalva. Efter en kvart in på 2:a kom så kvitteringen genom en hörnvariant a la’ Aki och överlycklig målskytt var Lovisa! Sista halvtimmen väntade och man bara undrade vem som skulle dra det längsta strået.
Halmia hade ett gyllene tillfälle att avgöra men
Linnea gjorde en magnifik fotparad. Astrio hade däremot 3 fina avslutningsläge. Vem minns inte Olivias fina genomspringning men mv gjorde en fin räddning ( fel fot för dig Olivia? ) och sedan hade Wilma ett skott som strök krysset men den bästa chansen kom precis innan slut när Nova kom helt ren men -helt naturligt- lyste orutinen igenom och skottet gick i famnen på mv. Det hade smakat mumma med ett mål där! Ja för dom som inte vet är Mumma en blandning av porter - vin - julmust - och sockerdricka bl. a och det hade suttit fint i blåsten! Där kom Halmia undan med blotta förskräckelsen!För att återgå till Aki’s 3 ledord måste han vara jättenöjd med Er efter dagens insats. När jag skriver Er - menar jag samtliga uttagna spelare- för ni är i alla matcher med i laget även om inte speltid ges! Rätt ATTITYD från början… Ni TROdde på det ni gjorde och/men framförallt gjorde ni JOBBet!


Tack tjejer och fortsätt så här!
Hoppas på bra träningar i veckan innan ni tar er an de nya serieledarna Trelleborg borta lördag på Vångavallen kl 14.00
Mål: Lovisa
Vid skrivbordet ( där alla papper flyger omkring)
Bosse B
Speaker/ Krönikör


MALIN TOVSTEDT INFÖR IS HALMIA HEMMA
2022-05-13 12:00

Malin Tovstedt är inne på sitt sjunde år i BK Astrios damlag. Nu gör hon sig redo för mötet med IS Halmia på lördagen. Malin är en av spelarna som har varit längst tid i damtruppen efter att ha blivit uppflyttad säsongen 2016.

 

BK Astrio har så här långt spelat ihop 4 poäng på fyra spelade matcher efter vinst mot Färjestadens GOIF med 6-3 och oavgjort mot Södra Sandby IF.

 

Nu är siktet inställt på nästa match när laget tar emot IS Halmia på Söndrums IP med avspark 14:00 på lördag. Malin Tovstedt delar med sig av sin tankar från veckan som gått och helgens match mot IS Halmia:

 

Ni fick inte med er någon poäng hem från Älmhult förra helgen, vad har ni pratat om efter matchen?

- Nej tyvärr fick vi inte med oss någon poäng mot Älmhult. Jag var inte med på matchen men jag har kollat på matchen och hört med laget och kontentan är att vi tyckte att energin var låg och att vi inte kom rätt i presspel eller positioner. Älmhult inledde matchen bra och vi blev därför långa i både vårt anfallsspel och försvarsspel. Efter matchen är det bara att lära sig och glömma, vi har fokuserat på helgens match istället och fått en bra träningsvecka.

 

Har ni fokuserat på något speciellt under veckans träningar?

- Under veckan har Aki fortsatt att trycka på vårt presspel eftersom det var där vi föll mot Älmhult. Utöver det har vi även spelat en hel del för att få bibehålla fokus och tempo på träningarna. 

 

Vad är nästa steg för att ni ska utveckla ert spel ännu mer?

- Vi måste våga äga spelet och inte underskatta oss själva. Lita på det vi kan och spela vår fotboll, då är vi som bäst. 

 

Till helgen är det derby mot IS Halmia, vad har du för tankar om motståndet och matchen?

- Halmia leder serien, vi vet att det är ett bra motstånd och att de kommer vara taggade. Det gäller att vi är lika, om inte mer taggade och får ihop försvaret och anfallet, då tror jag vi kan ge dem en match!

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - IS Halmia

Datum: Lördag 14 maj

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Söndrums IP plan A (Entré vid Hallägrahallen)

Live-rapportering: Min Fotboll

 

BK Astrio upplevs bäst på plats, välkomna till Söndrums IP!

Onödigt poängtapp!
2022-05-09 07:49

Flertalet supporterbilar t.o.m någon med släpkärra drog till damernas bortamatch mot Älmhult långt innan spelarbussen lämnade IP. Älmhult+IKEA=Sant!
Man måste ju bara dit och köpa värmeljus eller något annat och den supporten med släpkärran skulle nog införskaffa sig en ny Billyhylla! Nåväl alla kom till Älmekulla IP i tid….


Precis när domaren satte pipan i munnen och startade matchen började kyrkklockorna från närliggande kyrka att ringa. Hade förhoppningar att det skulle väcka Astriotjejerna - om dom nu inte redan var vakna- men klockorna satte istället full fart på hemmalaget, som med ett press-spel och en aggressivitet satte Astrio i brygga direkt. Efter 15 min kom 1-0 och jag tror inte vi hade haft ett avslut på mål innan dess… Älmhult öste på och 6 min senare ökades ledningen på till 2-0! En trogen Astrioklack försökte nu tända en slocknande brasa med hejarop och mer gnista kunde man skönja och efter halvtimmen spelad kunde så Wilma-vem annars-reducera efter bra förarbete av Rewucha och Isabella ”Bella” Grundström. Nu märktes en rejäl uppryckning och kvitteringen kom 8 min senare och åter var Wilma målskytt på assist från Ebba Hellgren. Paus .. och det kändes som om att detta vänder vi .


Andra halvlek: samma start som första tyvärr… Älmhult drog igång med hög aggressivitet och en pondus som vi saknade och tog ledningen 8 min in i andra på en hörna -som enligt undertecknad- var helt onödig!!
Hoppet tändes endast 2 min senare när Astrio fick en dito. På en inövad ”Iztok-variant” hörna, smällde Olivia Fransson Pousette upp bollen i krysset … det var en träff som fick nätmaskorna att se ut som den största SIA-struten som tillverkats!


Nu hade vi en poäng inom räckhåll men det ville sig inte denna eftermiddag utan Älmhult fick -enligt min syn- ytterligare in ett ”billigt” mål! Förlust med 4-3 och det mot ett lag som kanske inte var mycket bättre än oss men spelade med  aggressivt presspel och lite resolutare och framförallt med ett positivt tänk som jag upplevde att vi saknade… sedan vill undertecknad lyfta upp att vi blir avblåsta för fel inkast 3 ggr..(5ggr förra matchen )  det är ju till att skänka bort bollen.

 

Bosse B
Speaker(hemma) och krönikör (borta)


Nu laddar vi en vecka med bra träning så ger vi Halmia en bra match på lördag!
Mål: Wilma 2 och Olivia 1

Bosse B
Speaker(hemma) och krönikör (borta)

TILDE DUPHORN INFÖR ÄLMHULTS IF BORTA
2022-05-06 21:54
Imorgon tar BK Astrios damer sitt pick och pack till Älmhult för att möta Älmhults IF i division 1 södra Götaland. BK Astrio och Älmhults IF möttes för ett antal säsonger sen i division 2 och nu är det alltså dags för en ny kamp men i en ny serie. BK Astrios damer kommer senast från en 6-3 seger mot Färjestadens GOIF som också innebar att årets första trepoängare landade på kontot. Nu är siktet inställt på nästa trepoängare.
 
För Tilde Duphorn blir det här första mötet mot Älmhults IF och hon säger följande om lagets vecka och matchen mot Älmhult:

 

Hur har snacket gått efter vinsten mot Färjestadens GOIF?
- Det har varit en go känsla i hela laget och vinsten gav hela laget mycket energi. Vi gjorde en riktigt bra laginsats och jag tror att det lyfte hela laget.

 

Hur ser du på din och lagets säsong så här i inledning av året?
- Vi hade en lite seg start och inledningen på säsongen blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Men efter det har vi jobbat på och slitit för varandra och jobbat oss mer och mer in i serien och nu tycker jag att vi gör det riktigt bra.

 

Vad vill du se av laget imorgon mot Älmhult imorgon?
- Samma vilja som mot Färjestaden, att vi pressar hårt och springer för varandra hela matchen. Jag vill också se att vi vågar rulla boll och är trygga i det vi gör. Så tar vi hem tre poäng imorgon!

 

OM MATCHEN:

Älmhults IF - BK Astrio

Datum: Lördag 8 april

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Älmevallen

Live-rapportering: Min Fotboll

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 24/5 19:00
2 - 1  
Lör 21/5 14:00
2 - 1  
Tis 17/5 19:00
2 - 6  
Kommande aktiviteter
Träning, B-plan, 26/05 10:30
Match, Söndrums IP A, 28/05 16:00
Träning, B-plan, 30/05 19:00
Träning, B-plan, 01/06 17:30
Träning, B-plan, 02/06 19:00
Match, Glänninge Park A, 03/06 19:00
Nyheter från föreningen
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening