Dam

Oavgjort mot Södra Sandby
2022-04-25 16:30

Ett taggat damlag tog sig an Södra Sandby (Lund) som hade 5 flicklandslagspelare i laget.

Matchen spelades på deras konstgräs trots att deras gräsplan såg oförskämt fin ut. Högt tempo och deras taktik visade sig vara att komma runt på vår vänsterkant vilket de konsekvent försökte hela första halvlek.

Vår backlinje sattes på rejäla prov men vi höll 0 an hela 1:a halvlek. Linnea som för dagen vaktade vårt mål var relativt sysselsatt men inga direkta jättelägen ändå.

Dagens anfallspar Lovisa och Wilma studsade runt rejält och snuvade deras backlinje på bollen väldigt fräckt flera gånger och det var åtminstånde en misstänkt straffsituation i första halvlek. Vid ett av dessa tillfällen där Lovisa överaskade en back kunde hon på sitt sedvanliga säkra mane´r bredsida in 0-1.

Andra halvlek blev bara några minuter gammal när vi hamnar under press som höll i sig i 10 min och på den korta tiden vände matchen och de gör både 1-1 och 2-1.

Vi hämtar oss så saktliga och kan under sista 15 min i andra vända och sätta rejäl press på Sandby. Och då kommer vår straff som legat i luften flera ggr både i första och i andra halvlek.

Wilma gör det lugnt och behärskat när hon placerar bollen lågt tätt intill stolpen. 2-2 vilket blir slutresultatet.