SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Herr

VÄLKOMMEN TILL BK ASTRIO HERR
 
VIKTOR HÅKANSSON KLAR FÖR BK ASTRIO!
2022-01-22 12:00

Ännu ett starkt nyförvärv till herrlaget, Viktor Håkansson är klar för BK Astrio!

 

Viktor startade sin fotbollskarriär i Lilla Tjärby IK och därefter Laholms FK men har de senaste åren tillhört Halmstads BK där han spelat både P17 och P19 allsvenskan samt gjort insatser i U21 allsvenskan. 

 

Viktor är en 20 årig (f.2002) försvarsspelare som vi kommer ha nytta av på ett flertal defensiva positioner. Han är en ambitiös och träningsvillig grabb som vill utvecklas varje dag, likt våra andra nyvförvärv och övriga i truppen så det ska bli spännande att följa hans resa hos oss i Astrio. - Säger huvudtränaren Peter Lindau. 

 

Viktor har likt morgonens nyförvärv (Eric) redan gjort ett par träningar och kommer således ansluta omgående till herrlaget. 

 

Varmt välkommen till BK Astrio, Viktor!

ERIC SVENSSON KLAR FÖR BK ASTRIO!
2022-01-22 09:00

Herrarna fortsätter förstärka truppen inför säsongen och det glädjer oss att välkommna Eric Svensson till BK Astrio!

 

Eric började sparka boll i IF Centern men gick sedan tidigt till Halmstads BK där han fått sin fotbollsutbildning. I HBK har han bland annat spelat i  P17, P19 och U21 allsvenskan. 

 

Eric är en 19 årig (f.2002) försvarsspelare som vi kan använda på ett flertal defensiva positioner. Vi är glada över att kunna erbjuda Eric en bra miljö med ett gott gäng och där vi får se han fortsätta utvecklas i den gulsvarta tröjan. - Säger huvudtränaren Peter Lindau. 

 

Eric har redan genomfört ett par träningar och ansluter till herrlaget omgående. 

 

Varmt välkommen till BK Astrio, Eric!

REMO GOTFREDSEN ANSLUTER TILL BK ASTRIO
2022-01-20

Vi kan med glädje presentera Remo Gotfredsen som ny spelare i BK Astrio. Remo har det senaste fotbollsåret tillhört Halmstads BK U19 och väljer nu att ta klivet över till BK Astrio.

 

Så här säger Remo själv om övergången:

 

Hur känns det att ta klivet över till BK Astrio?

- Det känns väldigt positivt och utmanande att ta klivet över till Astrio. Det ska bli jättekul att få vara en del av Klubben och det känns som att Astrio är rätt klubb för mig. Jag ser fram emot den kommande säsongen med alla träningar och matcher, tror det blir ett riktigt bra år.

 

Varför blev det just BK Astrio?

- Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben. Detta är rätt steg i min karriär för att jag ska utvecklas som fotbollsspelare och kunna ta nästa kliv. Jag har fått även fått ett bra intryck av tränarna och det är väldigt bra fotbollsspelare i laget. Sen gillar jag även Astrios sätt att spela fotboll. 

 

Vad har du för målsättningar?

- jag vill vinna så många matcher som möjligt och bjuda på fin fotboll. För min egen del ska jag bidra med hårt jobb och hjälpa Astrio till deras målsättning.

 

Varmt välkommen till BK Astrio, Remo!

TILLSKOTT TILL LEDARSTABEN, THOMAS ORDRUP ANSLUTER
2022-01-10
Foto: Halmstadsport

Det sker förändringar i herrlagets ledarstab inför säsongen 2022. Thomas Ordrup tar klivet upp till herrlaget och blir assisterande tränare samtidigt som Vigan Ademi har valt att tacka nej till en fortsättning i sitt tränaruppdrag på grund av tillskott i familjen.

 

Thomas Ordrup är sedan tidigare ansvarig tränare för BK Astrios pojkar födda 2009, ett uppdrag som han kommer att fortsätta med vid sidan om sin nya roll i herrlaget. Till vardags jobbar Thomas som fotbollsinstruktör på Sannarpsgymnasiet och har tidigare haft tränaruppdrag i diverse seniorlag.

 

Som assisterande tränare i herrlaget blir Thomas ett bra tillskott till ledarstaben där vi hoppas få till en fortsatt bra utveckling på våra spelare och laget. Han säger så här om sitt nya uppdrag i föreningen.

 

1. Hur känns ta klivet in som assisterande tränare i herrlaget?

  • Det känns inspirerande att få arbeta med en härlig grupp av spelare och ledare. Jag har varit med lite sporadiskt under förra säsongen som matchcoach och känner gruppen bra sedan tidigare.

2. Vad kan du tillföra och vad blir din roll i ledarstaben?

  • Jag kommer att bistå Peter i den fotbollsfilosofin som han förespråkar och förstärka den ytterligare. Jag kommer också ha ett litet ansvar för bryggan mellan vårt äldsta ungdomslag och seniortruppen för att öka upp samarbete ännu mer.

3. Hur ser du på den kommande säsongen?

  • Det ser intressant ut, vi kommer att träna mycket och arbeta hårt för att bli ännu bättre som lag men även individuellt. Vi har ett spännande lag med en bra mix av individer och det ska bli kul att starta i gång säsongen.

 

Peter Lindau och Jonas Göransson är sen tidigare klara för en ny säsong i BK Astrio, vi vill också passa på att tacka Vigan Ademi för hans insatser i klubben.

 

Vi hälsar Thomas varmt välkommen!

HERRLAGETS SERIE FASTSTÄLLD
2021-12-22 17:59

Herrlaget har fått nästa års serie fastställd och presenterad för sig och vi kan konstatera att serien består av både lag från årets upplaga samt lite nya bekantskaper i form av tre nykomlingar från division 3.

 

Det är fortfarande spel i division 2 Västra Götaland som gäller och totalt fjorton lag ingår i serien. Lagen sträcker sig från Helsingborg i söder till Jönköping i öst, det ingår även ett stort antal lag från Göteborg i serien.

 

Följande lag ingår i serien:

Assyriska BK

Landvetter IS

Sävedalens IF

Torslanda IK

Västra Frölunda IF

BK Astrio

Onsala BK

Tölö IF

Ullareds IK

Varbergs GIF FK

Eskilsminne IF

Hittarps IK

Höganäs BK

Husqvarna FF

 

För BK Astrio, som slutade på en femteplats i årets serie, blir det många bra matcher i en jämn och tuff serie som i princip är oförändrad från 2021 förutom de tre nykomlingarna som tagit klivet upp från division 3.

 

Herrlaget har gått på välförtjänt julledigt efter att ha spelat sista seriematchen den 28:e november. Träningarna återupptas efter årsskiftet och då är det full förberedelse inför seriepremiären som är i början på april.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 28/11 14:00
2 - 0  
Sön 21/11 13:00
0 - 0  
Lör 13/11 14:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening