Erbjudande från Homemaid
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Officiell hemsida
Herr

VIKTIG SEGER MOT MALMÖ CITY FC
2020-10-17 16:49
Foto: Casper Johansson
Idag var det dags för returmötet mot Malmö City FC. Efter 1-1 hemma i lördagens match så var det Malmö som hade en klar fördel som kunde gå på att spela 0-0 och med det gå vidare på bortamål.

Matchen inleddes som senast från i lördags med stort bollinnehav för våran del utan att vaska fram tillräckligt heta chanser. Malmö är välorganiserade i sitt försvarsspel och var ofta hemma snabbt med många spelare vilket gjorde det svårt för oss.

Det var först i den 29 spelminuten som vår och matchens första heta chans kom, detta genom ett inlägg från Leo Hedenberg som Sten Preuss försökte skarva in, men bollen går mitt på hemmamålvakten. Tio minuter senare är det återigen Sten Preuss som skapar fram en vass chans med ett hårt skott som målvakten gör en vass räddning på. 0-0 står sig halvleken ut. Just nu är det Malmö som har platsen till fortsatt kval till divison 2. 

I andra halvleks inledning byts vår notoriske poängspelare Emil Håkansson in som missade förra matchen pga skada. Emil har bara varit inne på plan i dryga tio minuter när han skall få chansen från 11 meter efter att Sten Preuss har gjorts ner utav målvakten. Emil stega fram och sätter bollen i vänster hörn medan målvakten går åt höger. Detta resultatet innebär att nu är det grabbarna från Söndrum som sitter i förarsätet vilket betyder att nu måste Malmö flytta upp och börja anfalla samtidigt blir det lite luckor i försvaret, många trodde nog på 2-0 när Leo serverar Niclas Taube men avslutet går över.

Det var nervösa minuter i slutet, ett mål till Malmö skulle innebära förlängning, men närmare ett skott i ribbans överkant kom dem inte och detta innebär nu att Astrios herrar kommer att ställas mot de lag som hamnar på kvalplats i division 2 västra Götaland vilket i dagsläget är det Eslöv, men detta vet vi först imorgon.
INFÖR RETURMÖTET MOT MALMÖ CITY FC
2020-10-16
Foto: Casper Johansson

Det är med spänning BK Astrio åker ner till Malmö och Kirsebergs IP, efter 1-1 på hemmaplan så är vinna eller försvinna förutsättningarna inför morgondagens returmöte mot Malmö City FC.

 

I slutet av förra säsongen så anslöt Niclas Taube till BK Astrio. Niclas Taube har hittills spelat 78 matcher i division 2 samt 49 matcher i division 1, vilket har tillfört mycket erfarenhet till BK Astrios relativt unga trupp. Vi tog ett litet snack med Taube för att känna av läget inför matchen:


1. Hur går tankarna inför morgondagens match?

- Efter en säsong som bestått av en enkelserie känns det skönt med ett dubbelmöte så man får chansen att göra om och göra rätt. Även om 1-1 inte var någon katastrof tror jag alla i laget kände att vi kan mycket bättre. Förhoppningsvis kan vi göra om det vi gjorde bra och förbättra det vi gjorde mindre bra i första mötet. Det vill säga behålla kontrollen av matchen men skapa fler lägen och framförallt göra fler mål.


2. Du har spelat i föreningen i lite mer än ett år, hur skulle du beskriva din tid i föreningen hittills?

- Det har vart en väldigt rolig tid. Vi har många duktiga och ambitiösa spelare och ledare i laget och då trivs jag. Kul att föreningen har en bra ungdomssektion med som kan fylla på underifrån. Klubben säger att man vill fortsätta satsa uppåt vilket jag hoppas man fortsätter med och att jag kan vara med och bidra.


3. Du har tidigare gjort mål mot Malmö FF i en avgörande match i Svenska cupen, blir det en repris imorgon?

- Ja, det tror jag, en ny klassiker haha! Viktigaste är att vi går vidare så vem som gör mål spelar ingen roll. Förr brydde man sig mer om sånt där. Men vi måste göra mål så imorgon kommer jag vara extra taggad på att göra mål.


4. Och avslutningsvis, hur laddar Niclas Taube upp inför match?

- Blir att försöka mjuka upp kroppen lite med ett lätt träningspass dagen före och att tajma in sömnen bra så man kommer utvilad till den tidiga avresan från IP.


Malmö City FC - BK Astrio
Kval till div 2, omg. 1 herrar
Lördagen den 17/10 kl. 11:00
Kirsebergs IP
BK Astrio-truppen: Andrée Pettersson (mv), Alfred Holm (mv) - Adam Josefsson, Andreas Wrele, Alexandar Bjelobrk, David Norrman, Samuel Ahnqvist, Alexander Hall Ling, Robin Sjögren, Per Gulda, Niclas Taube, David Jyrkin, Malte Kasemo, Emil Håkansson, Sten Preuss, Leo Hedenberg.
OAVGJORT I FÖRSTA KVALMATCHEN
2020-10-10 15:20
Foto: Casper Johansson
Idag drogs kvalet igång till div 2 för våra herrar med match hemma (Kärlekens IP) mot Malmö City FC. 
Första halvlek som slutade mållös, men det var Astrio som hade bollinnehavet och en varsin riktigt het chans efter en hörna. Malmö var farliga på sina fasta situationer när deras stora backar flyttades upp. 

I andra är det Malmö som får den första stora chansen redan efter en minut, men avslutet höll inte någon högre kvalité utan bollen landade i skogen bakom André Pettersson. 
Sedan blev det mer och mer Astrio. Samtliga 50 som hade tagit sig till Kärleken denna förmiddag trodde nog på 1-0 efter Taubes avslut på volley, men Malmömålvakten Ronald Lubwama gör en mäktig fotparad för att sedan göra en fin räddning på Leo Hedenbergs avslut. Det kändes som det hängde ett mål i luften hos dem gulsvarta när Sten Preuss höll sig framme men 0-0 stod resultatet när matchklockan hade tickat upp till 84:e minuten då kommer dagens första mål och det är Malmö som gör det genom Gabriel Steven från nästan halva planen. Tack och lov så kom reduceringen minuten efter genom Adam Josefsson. Astrio skapar tillräckligt med chanser för att vinna med två, tre mål, men skärpan fanns inte riktigt där. 

Lagkaptenen Per Gulda ger sin syn efter matchen och inför returen. 
”Sett till bollinnehavet skapar vi kanske lite för få farliga målchanser.
Tränar vi bara på skärpan i  sista tredjedelen och fortsätter att ha tempot som i andra halvlek, så ska det gå vägen.”

Returen spelas i Malmö nästa lördag. 
INFÖR FÖRSTA KVALOMGÅNGEN TILL DIV 2
2020-10-09
Foto: Casper Johansson
Efter en förlust i seriefinalen mot Höganäs BK är det dags för BK Astrios herrar att ladda om och sikta in sig på kvalspelet till div 2. Kvalspelet spelas i två omgångar, där varje omgång är ett dubbelmöte.

Det är en viktig match som väntar för BK Astrio på lördag förmiddag, Malmö City FC är laget som står för motståndet i första kvalomgången. Malmö City FC slutade på en andraplats i div 3 södra götaland efter att ha tagit 23 poäng på 11 spelade matcher. Efter helgens match väntar returmöte nere i Malmö på Kirsebergs IP.

En spelare som inledde sin fotbollsresa i BK Astrio är David Jyrkin, han anslöt till BK Astrio inför säsongen efter att ha testat vingarna i Halmstads BKs ungdomsakademi, vi tog ett litet snack med David för att känna av läget inför kvalspelets första omgång:

1. Hur har träningsveckan sett ut?
- Den har varit bra. Det har varit bra fart och inställning. Känns som alla i truppen verkligen är taggade och hungriga på att ta sig an kvalet. Vi har under veckan gått över till konstgräs vilket gynnar vårat snabba passningsspel.

2. Något speciellt som du vill att laget tar med sig från matchen mot Höganäs?
- Jag vill att vi tar med oss vår första halvlek som är riktigt bra. Vi gör det vi ska, kämpar hårt, spelar fin fotboll och går även in i halvtidsvila med en 1-2 ledning. Dock är andra halvlek betydligt sämre där vi tappar fokuset och kvaliteten vilket i slutändan resulterade i förlust. Till helgen vill jag se att vi håller uppe energin, fokuset, kvaliteten och det snabba spelet som vi hade i första halvlek mot Höganäs under 90 minuter, inte enbart 45.

3. Förutom en seger, vad vill du se imorgon?
- Jag vill att vi bjuder på underhållande fartfylld fotboll med fina kombinationer, bra spel och beundransvärda individuella prestationer. Vi ska ha roligt på planen och våga göra det vi är så bra på, då kommer vi hem med en seger i bagaget.

BK Astrio – Malmö City FC
Kval till div 2, omg. 1 herrar
Lördagen den 10/10 kl. 11:00
Kärlekens IP konstgräs (Begränsat till 50 platser för åskådare, först till kvarn)
BK Astrio-truppen: Andrée Pettersson (mv), Alfred Holm (mv) - Adam Josefsson, Andreas Wrele, Alexandar Bjelobrk, David Norrman, Samuel Ahnqvist, Robin Sjögren, Per Gulda, Niclas Taube, David Jyrkin, Malte Kasemo, Emil Håkansson, Sten Preuss, Leo Hedenberg, Vilmer Larsson.
INFÖR BK ASTRIO - HÖGANÄS BK
2020-10-03 09:35
Foto: Casper Johansson
Äntligen, imorgon väntar seriefinal borta mot Höganäs BK på Höganäs Sportcenter, men likväl är det en match som alla andra, det är tre poäng att spela om.

Det är ettan mot tvåan som möts i herrarnas division 3 till helgen, BK Astrios herrar har gått starkt under säsongen och mäktat med 8 vinster, 1 oavgjord samt 1 förlust på totalt 10 matcher. Höganäs BK har ett liknande facit denna säsong men har till skillnad från BK Astrio 8 vinster och 2 oavgjorda på totalt 10 matcher. Det är med andra ord 1 poäng som skiljer lagen åt inför helgens möte.


Inför seriefinalen tog vi ett snack med lagkapten Per Gulda för att se hur tankarna går inför matchen:

1. Har ni fokuserat på något speciellt inför matchen mot Höganäs?

- Nej, inget utöver det vanliga. Vi fokuserar som vanligt mer på vårt spel än motståndarnas.

2. Hur är känslan inför matchen?

- Den är skön. Det är bara vinst som gäller, så det är bara att kliva ut på planen och ge allt.

3. Hur roligt ska det bli att spela en seriefinal?

- Det ska såklart bli väldigt roligt. Klyschigt så att säga, men det är sådana viktiga matcher man vill spela.

4. Hur mycket skulle det betyda att vinna?

- Det skulle betyda mycket. Både för oss spelare såklart, men även för hela föreningen tror jag. Jag personligen älskar att vinna, så det ska bli kul att vinna division 3 också.

BK Astrio – Höganäs BK
Div 3 Sydvästra Götaland herr
Söndagen den 4/10 kl. 14:00
Höganäs Sportcenter (Observera att Höganäs har gett alla biljetter till egna supportar)
BK Astrio-truppen: Andrée Pettersson (mv), Alfred Holm (mv) - Adam Josefsson, Andreas Wrele, Alexandar Bjelobrk, David Norrman, Samuel Ahnqvist, Robin Sjögren, Per Gulda, Niclas Taube, David Jyrkin, Malte Kasemo, Emil Håkansson, Sten Preuss, Leo Hedenberg, Vilmer Larsson.
INTERVJU MED STEFAN BENGTSSON INFÖR MATCHEN MOT FFF
2020-09-30 13:15

Dagens spelarprofil, Stefan Bengtsson

 

Dagens spelarprofil inför Svenska Cupen matchen mot Falkenbergs FF är Stefan Bengtsson som har nästan hela sitt liv spelat i BK Astrio sedan 5 års ålder när han började i fotbollsskolan. A lagsdebut 1993 och spelade fram till och med säsongen 1997 då han lämnade Astrio för just Falkenbergs FF mellan säsongerna 1998 – 2000 och gick sedan tillbaka till Astrio, där han också har varit tränare för klubbens seniorer tillsammans med Nils Bäckström som också har ett förflutet i FFF.

 

”Bengan” var en målskytt av rang och låg alltid i toppen när man summerade skytteligan efter säsongen. Ett av dem viktigaste målen i klubbens historia stod han för i kvalmatchen då Astrio spelade för att hålla sig kvar i fyran, när han avgör med matchens sista spark i den 94:e matchminuten.

 

Under ungdomsåren spelade han i Astrios framgångsrika P 76:or där bland annat tillsammans med Erik Wahlstedt (IFK Göteborg,Helsingborgs IF) och Lee Baxter (AIK, Malmö FF, Landskrona BOIS) på den svenska elitfotbollen.

 

 

Hur var din tid i BK Astrio?

Det är utan tvekan den bästa tiden i min fotbollskarriär, Astrio har och kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag har bara goda minnen både från ungdomstiden och seniortiden

 

Var det självklart att skriva på för FFF när frågan kom?

Det var givetvis smickrande när en elitförening hörde av sig. Jag åkte upp och provspelade två veckor och sedan fick man ett kontraktsförslag så då var det bara att köra. Kul att testa på hur det var på elitnivån.

 

Tiden i FFF?

Den var också bra. Positiv erfarenhet, träffade och lärde känna mycket nytt folk. Se hur en elitförening sköts.

 

Hur ser det ut i ditt fotbollsliv just nu?

Det är fullt upp med fotbollen. Jag flyttade upp till Stockholm för ett tag sedan. Jag är ungdomsledare för Djurgårdens IF P 06 och ledare för

IFK Lidingö P 2013.

 

Hur följer du BK Astrio?

Jag följer Astrio på håll och har koll på resultaten via er hemsida. Imponerad hur dem två senaste säsongerna har varit för er, så jag hoppas verkligen att ni tar steget upp till division 2 på söndag i seriefinalen mot Höganäs. Astrio tycker jag är en förening som skall ligga där.

Sedan är vi hemma i Halmstad på somrarna och i somras var min son Kalle med på ert sommarläger. Han tyckte det var roligt han brinner verkligen för fotboll.      

 

Tack för pratstunden.

Tack själv och lycka till i dem två kommande matcherna på säsongen.

 

 

 

 

FAKTA OM STEFAN BENGTSSON

 

Ålder: 44 från Halmstad, bor numera på Lidingö i Stockholm

 

Moderklubb: BK Astrio

 

Klubbar som aktiv: BK Astrio, Falkenbergs FF och Skrea IF

 

Klubbar som ledare: BK Astrio (herrsenior) och ungdomsledare för Djurgårdens IF (P 06) och IFK Lidingö (P 2013)

Spelade matcher
Lör 17/10 11:00
0 - 1  
Lör 10/10 11:00
1 - 1  
Sön 4/10 14:00
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Astrio, 08/10 10-08 
BK Astrio, 22/09 17:00 
BK Astrio, 18/09 09-18 
 
Erbjudande från HomeMaid
Köp hallandsposten digitalt
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening