NÄSTA HEMMAMATCH | BK Astrio - Södra Sandby IF, Lördag 13 augusti kl. 14:00, Div. 1 dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Herr

VÄLKOMMEN TILL BK ASTRIO HERR
 
ANDREAS WRELE INFÖR ASSYRISKA BK HEMMA
2022-08-04 21:00

En ny träningsvecka har passerat och imorgon är det dags för höstsäsongens andra match på Söndrums IP när Assyriska BK kommer på besök. För snart en vecka sedan tog vi emot Torslanda IK på Söndrums IP i en match där gulsvart bjöd på en fin prestation som slutade med en trepoängare efter fyra gjorda mål och noll insläppta.

 

Det blir en spännande höstsäsong för herrarna som kommer att bjuda på många roliga matcher och i vanlig ordning fin teknisk fotboll.

 

Direkt efter att fredagsträningen var avslutad tog vi ett snack med Andreas Wrele som berättar om träningsveckan som varit, vad laget tar med sig från förra matchen samt tankarna inför helgens match mot Assyriska BK:

 

Vad har ni fokuserat på under träningsveckan som har passerat?

- Vi har fokuserat på hur vi spelar vårt spel, fortsatt utvecklas samtidigt som vi har försökt höja tempot i allt vi gör blandat med lite löpning.

 

Härligt vinst senast, vad tar ni med er från matchen?

- Jag tycker framförallt att vi som lag gjorde en grym insats där vi löpte väldigt mycket för varandra, vi hade ett högt tempo i passningsspelet och ett bra presspel som gjorde det svårt för Torslanda. Förhoppningsvis kan vi göra en lika bra prestation till helgen.

 

Vad kommer att krävas för att ta tre poäng på lördag?

- Samma attityd och jobb som förra matchen där vi hjälper varandra i defensiven samt offensiven. Spelar vi som senast kommer Assyriska få en jobbig match på lördag.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Assyriska BK

Datum: Lördag 6 augusti

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

STEN PREUSS INFÖR TORSLANDA IK HEMMA
2022-07-29 10:00

Efter några veckors semester är det äntligen dags för fotboll på Söndrums IP igen. Lagets gemensamma träning startades upp den 15 juli igen, det har hunnits med 11 träningspass på 15 dagar innan det till helgen är dags för återstarten av division 2.

 

Första halvan av säsongen avslutades med en skön vinst borta mot Onsala BK (1-2) och laget tog semester på en femteplacering i tabellen. Det återstår 12 matcher på årets säsong i division 2 och vi inleder hösten hemma på Söndrums IP mot Torslanda IK, avspark 16:00 på lördag.

 

Torslanda IK ligger för närvarande på en åttondeplats i tabellen och kommer senast från en förlust hemma mot Västra Frölunda IF (2-4). BK Astrio och Torslanda IK möttes i premiären av årets division 2, en jämn premiärmatch som slutade med delad poäng efter att slutresultatet skrevs till 2-2.

 

Inför matchen mot Torslanda IK har vi en pratstund med Sten Preuss. Sten berättar om hur har ser på första halvan av årets säsong, känslan i truppen och arbetet med att sätta spelsättet.

 

Halva säsongen har passerat, hur ser du på lagets prestation efter 14 spelade matcher i årets division 2?

- Helt okej! Det klart att man hade önskat att vi varit lite närmare toppen men vi kan förhoppningsvis klättra och närma oss de under hösten. 

 

Ni har tränat på i lite mer än två veckor efter semestern, hur är känslan i truppen?

- Vi har en go känsla i truppen och har haft tuffa träningar med mycket löpning så vi är redo för höstsäsongen! 

 

Ni fortsätter att nöta ert spel, hur ser du lagets utveckling i spelidén som ni har?

- Vi blir hela tiden bättre och bättre och jag tycker det är fler och fler som förstår hur vi ska spela. Desto fler matcher vi får tillsammans desto bättre kommer det bli!

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Torslanda IK

Datum: Lördag 30 juli

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

CHARLIE DAGÅRD INFÖR HUSQVARNA FF HEMMA
2022-06-17 13:56
BK Astrio stod för en bra insats när Landvetter IS besegrades på bortaplan med 1-2, en match där fint spel kombinerades med en ordentlig krigarinsats. Imorgon väntar nästa match i division två för grabbarna när Husqvarna FF kommer på besök till Söndrums IP. 
 
Två mål och tre poäng mot Landvetter blev slutresultatet efter att laget släppt in en kasse i första halvlek för att sen kämpa sig tillbaka genom att göra två mål där Philip Comnell stod för det första och Remo Gotfredsen för det andra, både serverades av Lucas Lindau.
 
I försvaret spelade Charlie Dagård från start, ett försvar som fick jobba hårt i slutet av andra halvlek för att hålla undan mot Landvetters anstormning. Charlie har följande att säga om matchen:
 
Vad säger du om er insats i förra matchen?
- Vår insats förra matchen var ändå bra. Vi lämnar Landvetter med 3 poäng vilket vi behövde för självförtroendet. Annars var första 20min ganska mycket Hawaii. Därav får vi 1-0 emot oss. Men efter det tar vi över matchen helt och vinner matchen välförtjänt med 2-1.

Hur har träningsveckan sett ut, vad har ni fokuserat på?
- Träningsveckan har varit bra, högt tempo och mycket vilja i laget för att utvecklas. Vi fortsätter att fokusera mycket på att spela vårt spel. Att minimera felbeslut i speluppbyggnaden.

Vad är det för motstånd som väntar imorgon?
- Det är Husqvarna som väntar oss nu på lördag. Ett väldigt fysiskt lag som gillar dueller. Samt ett lag med bra självförtroende som tog med sig 3 poäng senast mot Eskilsminne. Även ett lag jag aldrig mött innan så ser fram emot utmaningen.

Vad vill du se av laget i matchen?
- Det jag vill se är att vi fortsätter att spela vårt spel. Att vi är mer beslutsamma framför mål. Samt att vi tar rätta beslut i spelet för att undvika duellspelet vilket dom är bra på.
 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Husqvarna FF

Datum: Lördag 18 juni

Avspark: kl. 16:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

STEN PREUSS INFÖR LANDVETTER IS BORTA
2022-06-08 20:17
En match på schemat denna vecka för BK Astrios herrar. Imorgon packas bussen och beger sig uppåt i landet för nästa match där Landvetter IS står som motståndare.
 
BK Astrio kommer senast från en oavgjord tillställning mot Tölö IF. En match där bollinnehavet domminerades till 90/10 men som tyvärr slutade med delad poäng efter att gulsvart inte lyckats göra hål på motståndarna för kvällen.
 
BK Astrios har under de senaste fem matcherna tagit med sig blandade resultat, det har blivit 5 poäng på fem matcher efter en vinst, två oavgjorda och två förluster. Inför helgens match ger Sten Preuss sin syn på lagets senaste form och tankarna inför den kommande matchen mot Landvetter:
 
Hur ser du på er insats mot Tölö IF?
- Jag tycker ändå det var ett steg framåt och en match som vi borde vunnit. Vi skapade väldigt många lägen och borde gjort flera mål. 

Vad säger du om er form de senaste matcherna? finns det något ni måste slipa på?
- Vi behöver våga spela vårt spel och utmana i fart. Vi har blivit lite stillastående och fega de senaste matcherna och därför inte spelat lika bra som innan. 

Hur ser du på din egen säsong så här långt?
- Helt ok tycker jag men jag kan ännu bättre! 

Tankar inför morgondagens match, vad är Landvetter för lag?
- Jag vet i princip ingenting om Landvetter men det blir en viktig match om vi ska hänga med i toppen och 3 poäng hade suttit väldigt fint.

 

OM MATCHEN:

Landvetter IS - BK Astrio

Datum: Torsdag 9 juni

Avspark: kl. 19:30

Spelplats: Landvetter IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

VIKTOR HÅKANSSON INFÖR TÖLÖ IF HEMMA
2022-06-03 15:30
Foto: Linus Kamdstedt Lindholm

BK Astrio har slickat såren efter förlusten mot Västra Frölunda på bortaplan och vänder hem för att bjuda upp till match under fredagkvällen. Motståndet för kvällen är Tölö IF med avspark 19:00.

 

Efter 3-0 förlusten mot Västra Frölunda senast är det skönt att vända hem till Söndrums IP för BK Astrio. Trots att det var en tuff och tung förlust fanns det mycket att ta lärdom av inför framtiden.

 

Nu väntar ett nytt motstånd på hemmaplan i form av Tölö IF. Motståndarna ligger elva i tabellen tio spelade matcher.

 

Hur var känslan efter 3-0 förlusten mot Västra Frölunda?

- Dyster men så är det alltid efter en förlust, bara att glömma och ligga i framöver.

 

Hur lyder din analys såhär efter matchen?

- Svårt att säga men vi behöver vrida upp kvaliten igen och göra vår grej, vi vet att vi kan mycket bättre än vad senaste matcherna har visat. Men nu gäller det också att visa det framöver och vinna så mycket som möjligt.


Vad vill du se av laget inför kvällens match mot Tölö IF?

- Vi ska försöka fortsätta spela en fin fotboll med mycket bollinnehav där vi också gör något med det och skapar chanser.


Hur se du på lagets inledning av säsongen?

- Stark start, sedan har det gått lite nerför nu men vi har mött bättre motstånd också så vi behöver höja det ett steg ytterligare och göra det mycket bättre mot de bättre lagen i serien.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Tölö IF

Datum: Fredag 3 juni

Avspark: kl. 19:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/8 16:00
4 - 0  
Lör 30/7 16:00
4 - 0  
Sön 26/6 16:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Träning, B - Plan, 11/08 17:30
Träning, B - Plan, 13/08 10:00
Match, Hedevi 1, 14/08 12:30
Träning, B - Plan, 16/08 17:30
Träning, B - Plan, 18/08 17:30
Träning, B - Plan, 19/08 17:00
Nyheter från föreningen
 
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Officiella leverantörer
PARTNERS
Stöd din förening