KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA ER TILL HALLARNA CUPEN 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Astrio
Officiell hemsida
Herr

VÄLKOMMEN TILL BK ASTRIO HERR
 
WRELE INFÖR KVALMATCHEN MOT IFK BERGA
2022-11-03 17:00

Han är Astriokillen som vände hem. Astriokillen som nu med ett fåtal matcher kvar på säsongen har allt i egna händer, lär känna Andreas Wrele.

 

I januari 2019 stod det klart. Astriokillen Andreas Wrele skulle än en gång bära den gula tröjan, efter ett par år i andra klubbar och ett utlandsäventyr i Norge vände han hem.

 

- Min moderklubb är Astrio så jag har alltid haft en go känsla för klubben. När jag vände hem till Halmstad ville jag fortsätta spela fotboll bredvid min utbildning, att det blev Astrio berodde dels på att Mats Jingblad var tränare och för att några gamla kompisar spelade i laget, sen är det min moderklubb och det spelade såklart in i beslutet. Sen fanns det nog ingen direkt målbild med återkomsten mer än att jag trodde vi skulle kunna klättra i seriesystemet med de laget vi hade.

 

Lägg då till snart fyra år i BK Astrio på meritlistan och vi kan konstatera att vår försvarsgeneral på 31 år har bidragit med fin rutin under sina år i laget. Idag, ett par dagar innan den avgörande kvalmatchen på hemmaplan, kan han blicka tillbaka på ett lyckat år i division 2.

 

- Det har varit fyra bra säsonger sen jag kom tillbaka. Vi vann division 4 enkelt och avancerade till division 2 året efter, vi gör ett stabilt första år i division 2. Så det har bara varit en uppåtgående trend samtidigt som vi har haft en riktigt bra gemenskap och lagsammanhållning under dem här säsongerna, vilket är väldigt bra.

 

Vad hade du för förväntningar inför säsongen?

- Att vi skulle hamna på övre halvan. Vi har en bra grundidé i hur vi vill spela och de känns som vi utvecklas hela tiden under säsongen, så jag är inte överraskad över att vi är topp två i serien.

 

Andreas är en av de spelare i laget som har erfarenhet av spel på högre nivå, han har bland annat tillhört Levanger i norska andraligan innan han vände hem till Astrio.

 

- Den största skillnaden är såklart fysiken och tempot i allt man gör, tempot blir bara högre och högre ju mer du klättrar i seriesystemet. I Norge var jag framförallt överrasskad över hur löpstarka och fysiska alla lag var, samtidigt så tränade vi mer, vi kunde ha två träningar om dagen, vilket skapar bra förutsättningar för att prestera. Samtidigt så är inte steget så långt, kollar du individuellt har vi många i laget som hade kunnat spela högre upp.

 

Tankar inför matchen mot IFK Berga?

"Det är bara ut och köra. Vi har en bra form i laget och vi är taggade. Det är roligt med matcher som gäller något med, det är dem man vill spela!"

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - IFK Berga

Datum: Lördag 5 november

Avspark: kl. 13:30

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

Livesändning: Matchen sänds på Hallandsposten

 

Vi ses på lördag, tillsammans mot tre poäng!

PÅ LÖRDAG AVGÖRS DET!
2022-10-31 10:56

Alla till IP!

På lördag kl 13:00 spelar herrarna hemma mot IFK Berga i den sista matchen i första kvalomgången, vinner vi matchen går vi vidare till sista omgången i kvalet till Ettan!

Helgens match spelas på Söndrums IP och vi behöver ert stöd från sidlinjen. Ta med alla du känner så att vi kan skapa ny föreningshistoria på Söndrums IP, vi ses på lördag!

KVALMOTSTÅNDET BEKRÄFTAT
2022-10-17 12:00
Foto: Halmstadsport

Serien är officiellt färdigspelad för BK Astrios herrar efter att säsongens sista matcher i division 2 spelades i helgen som passerat. Inför sista omgången fanns det en teoretisk chans för BK Astrio att knipa förstaplatsen i serien förutsatt att Eskilsminne IF hade förlorat borta mot Landvetter IS samt att vi tog tre poäng mot Tölö IF och kom ikapp på målkillnaden mellan oss och Eskilsminne.

 

BK Astrio tog bussen till Kungsbacka för att möta Tölö IF. Gulsvart stod för en rivstart och gjorde fyra mål inom loppet av 35 minuter i första halvlek. Matchen slutade 7-0 till gulsvart. Dessvärre orkade inte Landvetter stå emot Eskilsminne IF vilket innebär att vi står kvar på kvalplatsen till Ettan Södra.

 

SvFF har under måndagmorgonen presenterat spelordningen och våra två motståndare för första omgången i kvalet till Ettan Södra. Vi kommer att ställas mot IFK Berga från division 2 Södra Götaland samt Lidköpings FK ifrån division 2 Norra Götaland i första kvalomgången som inleds nu i helgen.

 

Första matchen i kvalgruppen spelas mellan IFK Berga och Lidköpings FK nu till helgen, vi står alltså över första omgången i kvalgruppen. Spelordningen ser ut enligt nedan:

 

Spelordning Kvalgrupp 2

(A-Södra Götaland, B-Norra Götaland och C-Västra Götaland)

 

Match 1:  IFK Berga (A) – Lidköpings FK(B)

 

Match 2: BK Astrio (C) - IFK Berga (A)/Lidköpings FK(B)

 

Om lag A förlorat match 1 har det laget bortamatch mot lag C.

Om lag B förlorat i match 1 har det laget hemmamatch mot lag C.

 

Match 3: BK Astrio (C) - IFK Berga (A)/Lidköpings FK(B)

 

Om lag A segrat match 1 har det laget bortamatch mot lag C.

Om lag B segrat i match 1 har det laget hemmamatch mot lag C.

 

Det innebär att datum och avsparkstider för våra två matcher inte kan bekräftas för än efter första omgången mellan IFK Berga och Lidköpings FK är spelad.

 

All relevant information om våra matcher i kvalet kommer att kommuniceras ut på hemsidan samt våra sociala medier så fort den finns tillgänglig.

KVALPLATSEN TILL ETTAN SÄKRAD!
2022-10-10 11:42

Efter gårdagens vinst hemma mot Landvetter IS står det klart att vi är klara för att kvala till Ettan Södra.

 

Inför säsongens sista hemmamatch låg BK Astrio på en andraplats i tabellen med tre poäng upp till serieledande Eskilsminne IF och en poäng ner till jagande Husqvarna FF. Efter en stark inledning i matchen mot Landvetter kunde vi ta hem tre nya poäng som ledde till att kvalplatsen i tabellen säkrades.

 

Vi rivstartade matchen och hade en solklar 2-0 ledning efter 14 spelade minuter, slutresultatet skrevs till 4-0 efter 90 spelade minuter. Extra kul att så många hittade till Söndrums IP denna soliga söndag och stöttade laget till 12 raka segern.

 

Det är ännu inte helt fastställt vilka vi kommer att ställas mot i kvalet till Ettan. Kvalet kommer att gå till på följande sätt:

 

Kvalet spelas i två omgångar där vi i omgång 1 kommer att delas in i en trelagsgrupp bestående av lagen från division 2 Södra Götaland och division 2 Norra Götaland som slutar på andraplats.

 

Som det ser ut i skrivande stund kan vi ställas mot antingen Ariana FC, FC Rosengård 1917 eller IFK Berga från division 2 Södra Götaland. Från division 2 Norra Götaland kan ställas mot antingen Ahlafors IF eller Lidköpings FK. Det hela avgörs i sista omgången kommande helg.

 

Vinnaren av trelagsgruppen i kvalets första omgång går i sin tur vidare till omgång två där gruppsegraren ställs mot 13 placerade laget i Ettan Södra i ett dubbelmöte.

 

Med fyra omgångar kvar att spela innehar Lindome GIF från Göteborg 13 platsen i Ettan Södra.

 

Vi ser med spänning fram emot första omgången i kvalet och hoppas på att ni kommer för att stötta oss likt helgens match mot Landvetter.

 

Mer information om kvalet kommer att läggas ut på hemsidan samt sociala medier när det är fastställt.

DAVID JYRKIN INFÖR HITTARPS IK HEMMA
2022-08-19 14:37

BK Astrios David Jyrkin siktar på att bygga vidare på trepoängaren från förra helgen och ta en ny imorgon mot Hittarps IK. Efter en resultatmässigt bra period är det nu dags för BK Astrio att gå in i en ny period med tungt matchande när många bra lag står på andra planhalvan.

 

17 omgångar är spelade och BK Astrio ligger fyra i division 2 Västra Götaland med 12 poäng upp till serieledande Eskilsminne IF. Helgens motståndare, Hittarps IK, har samlat ihop 28 poäng och ligger för närvarande på en femteplats i tabellen. 

 

David Jyrkin har spelat 15 matcher i division 2 denna säsong och har varit en av tre spelare som slitit hårt på det centrala mittfältet. Han säger följande om lagets träningsvecka och helgens match:

 

Hur har träningsveckan varit?

- Det har varit bra intensitet, vilja och fokus. Alla har jobbat hårt och är redo inför helgens match.

 

Vinst senast på Ullared, vad har du att säga om matchen och finns det något ni behöver arbeta vidare med?

- Jag tycker det var en stabil seger, säkert över 90 minuter. Det var dock inte vår bästa match rent spelmässigt. Planen var fin men något sträv och lite högt i gräset samt hög temperatur vilket bidrog till att tempot drogs ner en aning. Men vi kämpade hårt, gör två mål (kunde vart fler) och håller nollan för tredje matchen i rad så jag är nöjd. Det vi kan ta med oss är att bli mer kliniska i avsluten och ta vara på varje målchans vi får. 

 

Vad behöver ni göra för att ta tre poäng hemma mot Hittarp imorgon?

- Mot Hittarp som är ett starkt hårt jobbande lag gäller det att vi är med från start och inte bjuder in dem till spel. Vi ska fortsätta kämpa för varandra, spela som vi gör och även se till att vi får belöningen dvs mål efter våra fina anfall.

 

OM MATCHEN:

BK Astrio - Hittarps IK

Datum: Lördag 20 augusti

Avspark: kl. 14:00

Spelplats: Söndrums IP A

Live-rapportering: Min Fotboll

Livesändning: HP sänder matchen

Kommande matcher
Lör 4/2 17:00
Tis 7/2 18:00
Lör 11/2 17:00
Spelade matcher
Lör 5/11 13:30
3 - 3  
Lör 29/10 14:00
2 - 2  
Lör 15/10 14:00
0 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Astrio, 28/11 16:49 
BK Astrio, 16/11 17:39 
BK Astrio, 07/11 15:00 
 
Hallarna cupen 2023
Följ oss på facebook
Officiella leverantörer
PARTNERS
LADDA NER SPORTADMINS MEDLEMSAPP
Stöd din förening