Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad
Herr

Ny seger för herrarna
2020-02-16 09:43
BK Astrio fortsätter med att rada upp segrar även 2020. Igår kom den andra segern på lika många matcher. Efter att på tisdagen besegrat Laholms FK med 5-2 i DM så var det igår dags för match mot en annan seriekonkurrent nämligen Gislaveds IS. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter 2-0 i paus. 
Astrio tog tag i matchen direkt, och i matchens 17:e minut kom 1-0 genom Viktor Ahlgren. Niclas Taube ökade på till 2-0 i den 32:a minuten. 
I andra halvlek var det våra unga uppflyttade 04:or som låg bakom våra mål. Debutanten Leo Hedenberg gjorde 3-0 efter passning från skyttekungen Sten Preuss och i slutet serverade Leo fram Vilmer Larsson som med ett behärskat avslut i målvaktens bortre stolpe fastställde resultatet till 4-0. det var ett ungt lag som avslutade matchen med en snittålder på 20 år.

Noterbart från matchen var att målvakten Alfred Holm född 2003 gjorde a-lagsdebut likaså Leo Hedenberg och landslagsspelaren i P16 David Norrman spelade 90 minuter. 

Nästa match är den 29/2 på Skedalaheds Konstgräs klockan 14 då mot Sperlingsholm i DM. 
Hattrick av Preuss och seger i DM!
2020-02-13 19:10
Sten Preuss verkar ha konserverat sin fina målform från i fjol när årets säsong drog i gång med DM match mot Laholm på Kårlekens IP. Han gjorde tre mål i 5-2 segern, övriga två av Niclas Taube och Alexander Hall Ling. Segern grundlades i första halvlek där man i medvinden gick fram till 4-0 efter bitvis riktigt bra spel. I andra jämnades spelet ut och Laholm var lite på gång efter man reducerat men när Sten efter ett vackert anfall stötte in 5-1 var matchen definitivt avgjord.
En perfekt start på säsongen och härlig inledning för vår nye huvudtränare Peter Lindau och övriga i tränarteamet!

PS. Stort tack till Centern som genom att släppa sin träningstid möjliggjorde matchen!
Sex ungdomar till BK Astrio herr säsongen 2020
2019-12-11 16:02
Pressmeddelande 2019-12-11

Som ett led i BK Astrios ungdomssatsning flyttas fyra spelare från BK Astrios ungdomsled upp i Herrtruppen. Samtidigt välkomnar vi två hemvändare som kommer tillbaka från HBK. Samtliga spelare har visat att man är redo att ta nästa kliv.


”Vår utgångspunkt är att vi haft en mer eller mindre komplett trupp inför nya säsongen. På ett par positioner har vi tappat några etablerade spelare och där har vi behövt fylla på utifrån. Men vi har ett kontinuerligt flöde av unga spelare som knackar på dörren till seniorlaget. Vi är därför stolta att kunna presentera dessa sex som vi nu kan erbjuda en ytterligare utmaning i sin utveckling ”, säger herransvarig Gianni Izetbegovic.


Vi välkomnar därför följande spelare, med några ord från vår huvudtränare Peter Lindau:


Vilmer Larsson

”Ung anfallstalang född 2004. Löpstark och målfarlig.”

 

David Norrman

”Mittbackstalang. Snabb, brytsäker och spelskicklig i speluppbyggnaden. Redan gjort ungdomslandskamper för Sverige P15.”

 

Leo Hedenberg

”Mittfältstalang, även han född 2004. Teknisk spelare som har bra driv med bollen.”

 

Alfred Holm

”Målvaktstalang från egna leden. Teknisk och orädd med bra självförtroende i spelet.”

 

David Jyrkin

”Mittfältare som är uppfostrad i Astrio men har de senaste åren spelat i HBK U17/U19. Mycket teknisk spelare som har bra vändningar och är bollsäker.”

 

Robin Berggren

”Mittfältstalang, som likt David spelat i HBK de senaste åren. Explosiv spelare med mycket bra ryck och stor arbetskapacitet.”


Kontaktpersoner: Huvudtränare Peter Lindau, 070-779 92 04 och Ordförande Thomas Stålheden, 070-598 99 85


BK Astrio, Knut Peters väg 27, Halmstad

 

Emil Håkansson, årets andra nyförvärv inför 2020
2019-12-11 15:02
Pressmeddelande 2019-12-11
Vi är glada att kunna meddela att vi nu har knutit till oss Emil Håkansson med förflutet i bl a HBK och IS Halmia. ”En spelare som håller mycket hög nivå. Har ett ryck och skott som kommer att fira stora triumfer på idrottsplatserna kommande säsong, oavsett motstånd. Skytteligavinnare!”, kommenterar huvudtränare Peter Lindau.


Emil passar bra in i BK Astrios långsiktiga plan där vår strategi på vår ungdomssatsning tillsammans med hemvändare med Astriorötter bildar stommen. Upptill är vi alltid ute efter spetsspelare för att vi ska ta ytterligare kliv. Här passar Emil in väldigt bra, både som spelare och person.


Hur känns det att axla en sådan roll Emil?


- Det känns såklart inspirerande och kul att få vara med på Astrios resa och lagbygge.


Vi förstår att flera klubbar har varit i kontakt med dig, hur kommer det sig att valet föll på Astrio?


- Ja, jag har haft förfrågningar från flera klubbar i högre divisioner. Men Astrio har varit förstavalet på hemmaplan, där jag hamnar i en bra grupp med bra ledare och spelare.


Vi i BK Astrio önskar Emil varmt välkommen och ser fram emot ett spännande 2020!


Kontaktpersoner:


Huvudtränare Peter Lindau, 070-779 92 04 och Ordförande Thomas Stålheden, 070-598 99 85.


BK Astrio, Knut Peters väg 27, Halmstad
Andrée Pettersson, årets första nyförvärv inför 2020
2019-12-11 14:48
Pressmeddelande 2019-12-11
Vi hälsar Andreé Pettersson välkommen till BK Astrio! Andreé är rekryterad som målvakt efter Dennis Thorsén som flyttar hem för studier. Han har ett förflutet i IS Halmia samt Lilla Tjärby, och är en målvakt vi har försökt få till Astrio tidigare.


Hur kom det sig att du tackade ja denna gång Andrée?


- Efter tiden i IS Halmia ville jag passa på att spela ihop med mina bröder i L:a Tjärby. Men allteftersom känner man ju suget på högre nivåer och när Astrio tog kontakt igen så tvekade jag aldrig.


Vad är ditt intryck av BK Astrio hittills?


- Jag gillar organisationen i klubben och att man satsar på det lokala som gör klubben familjär. Det passar mig eftersom jag kommer från sådana förhållanden.


Hur ser du på säsongen 2020?


- Jag har nog aldrig varit så taggad för en säsong tidigare. Det känns oerhört inspirerande och jag tycker det ser väldigt bra ut i truppen med en go harmoni bland spelarna.


"En tekniskt mycket bra målvakt både med händer och fötter. Släpper inga returer och är en offensiv målvakt som är bollsäker och sätter igång spelet snabbt. Påminner om Isak Pettersson som blivit utsedd till allsvenskans bästa målvakt", säger en nöjd huvudtränare Peter Lindau.


Kontaktpersoner:


Huvudtränare Peter Lindau, 070-779 92 04 och Ordförande Thomas Stålheden, 070-598 99 85.


BK Astrio, Knut Peters väg 27, Halmstad.

BK Astrio presenterar ledarna för Herrsenior säsongen 2020
2019-10-02 12:36
BK Astrio’s herrseniorlag summerar ett framgångsrikt år, och har nu säkerställt sin ledarstab för kommande säsong för att fortsätta den positiva utvecklingen. ”Ett gediget och långsiktigt arbete under flera år på ungdoms- och seniorsidan har i år verkligen burit frukt. Herrarna har visat sin klass i såväl serie som DM och Svenska Cupen”, säger ordförande Thomas Stålheden. ”Vår ambition är att spinna vidare på denna framgång och sätter en hög målsättning för kommande säsong. Ett viktigt led är att säkerställa ledarstaben tidigt”.


För Herrseniorerna väljer huvudtränaren Mats Jingblad på eget initiativ att kliva av rollen inför kommande säsong. ”Efter moget övervägande har jag kommit fram till att jag vill frigöra mer tid till min familj, men jag kommer vara kvar i teamet för herrseniorerna i min moderförening”. Klubben presenterar därför en ny huvudtränare i Peter Lindau, som tillsammans med assisterande Jimmy Karlsson kommer leda Herrseniorerna i division 3. Peters meritlista är välkänd och bred såväl som spelare som ledare, och innefattar bland annat rollen som huvudansvarig tränare i Halmia. ”Jag ser verkligen fram emot utmaningen att jobba vidare mot klubbens mål, och i detta vara behjälplig i utvecklandet av våra senior- och ungdomsspelare. Astrio har en fantastisk potential som förening, vilket inte minst syns i ungdomsorganisationen”, säger Peter.


”Vi välkomnar Peter, och är stolta att kunna presentera ett slagkraftigt ledarteam med stor erfarenhet. Man ser verkligen fram emot nästa säsong”, avslutar Thomas Stålheden.

 

Kontaktperson:

Ordförande Thomas Stålheden, 070-598 99 85

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/2 12:00
4 - 0  
Tis 11/2 19:00
5 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Astrio, 10/02 12:21 
BK Astrio, 05/02 16:29 
BK Astrio, 27/01 14:14 
 
Anmälan till Tcupen 2020
Information Tcupen 2020
Officiell samarbetspartner
Officiella materialleverantörer
Våra samarbetspartners
Stöd din förening