Herr

VIKTIG SEGER FÖR HERRARNA
2020-09-19 16:27
Dramatik på Laröds IP när herrarna tog sig an Hittarps IK nere i norra Helsingborg. En match som stod mycket på spel för båda lagen. Astrio för att haka på Höganäs i tabelltoppen och Hittarp för att gå förbi oss med en poäng inför dem två sista omgångarna.

Matchen inleddes i ett högt tempo från minut ett. Redan efter 30 sekunder fick Göran Fredriksen använda sina kort, valet blev det gula, men kunde kanske varit den andra färgen med då Mohammed Fahs gick hårt åt på Andreas Wrele. Vi tar ledningen i matchminut tio när Emil Håkansson sätter bollen i målvaktens bortre stolpe. Hittarp kvittera sedan i den 38:e minuten som sedan skulle stå sig halvleken ut.

Inför andra andra halvlek tvingas Astrio till två stycken byten, Andreas Wrele och Niclas Taube lämnar, in kommer David Jyrkin och Leo Hedenberg. Andra halvlek är blott tre minuter gammal när Alexandar Bjelobrk fick bita i det gröna gräset efter en tuff duell. Även David Jyrkin och Sten Preuss fick smaka på Hittarps hårda och tuffa spel som också resulterade att den först nämnda fick lämna planen, men det var Astrio som skulle åter igen hamna i målprotokollet och visst är det åter Emil Håkansson som gör det då hade klockan tickat upp till minut 58.

Hittarp hade definitivt inte gett upp hoppet, utan tio minuter senare ändrades resultatet till 2-2 och Hittarp har chanser, men André gör viktiga räddningar samtidigt som även avsluten smiter utanför. Sista ordet skulle Astrio få och när domaren hade aviserat om att det återstod tre minuter kvar så hinner Astrio även med att göra 3-2 på stopptid genom Leo Hedenberg med ett behärskat avslut framspelad av Sten Preuss. Det var en otrolig lättnad i Astrio när domare Göran Fredriksen blåser i pipan för sista gången idag och jublet från omklädningsrummet hördes ända upp till Söndrum.

Nu återstår det två matcher kvar, Vejby hemma på lördag (26/9) och vid vinst där avslutas det hela med en seriefinal borta mot Höganäs, söndagen den 4/10. Vilken dramatik vi har i två veckor till, sporten fotboll när den är som bäst.