Herr

Seger mot Ängelholm
2020-03-24 21:38
Det var åter dags för en ny träningsmatch mot ett meriterat motstånd då Ängelholms FF (med många års meriter från Superettan) stod för motståndet.

Astrio inledde piggt mot div 2 klubben som har siktet inställt på att ta sig tillbaka till superettan. Det är Ängelholm som tar ledningen i matchen efter en halvtimmes spel. Astrios kvittering skulle inte dröja speciellt länge för bara fyra minuter senare stod det 1-1 på resultattavlan efter att nyförvärvet från Halmia Emil Håkansson presenterat sig i målprotokollet för Söndrumsklubben efter ett behärskat avslut i målvaktens bortre hörn. 1-1 stod sig sedan halvleken ut.

Andra halvlek är endast sju minuter gammal när Emil görs ner i straffområdet och domare Fatmir Ademi tvekar inte utan peka på straffpunkten. Max Eggertsson tar hand om straffen. En bestämd och distinkt straff bakom en chanslös ÄFF målvakt. Andrée Petersson gör en fantastik insats i Astrio målet med många högklassiga räddningar. Astrio har två riktigt vassa chanser att öka på till 3-1 genom David Jyrkin och Vilmer Larsson. Istället är det ÄFF som är närmast att göra 2-2 först en enastående räddning av den storspelade Andrée och på stopptid har Ängelholm även en boll i kryssribban, men några fler mål och chanser blir det inte på Fridhemsparken utan Astrio vinner matchen med 2-1 och domare Ademi blåser i pipan för sista gången denna dag.