Officiell hemsida
Herr

VIKTIG SEGER MOT VEJBY, NU VÄNTAR SERIEFINAL
2020-09-26 17:02
Mycket som stod på spel för herrarna denna lördagseftermiddag på Söndrums IP. Poäng var det viktigaste för att ordna fram en ren seriefinal nästa söndag mot Höganäs. Vejby skulle komma på besök utan att ha någonting att spela för de två sista omgångarna och kan därmed spela helt avslappnat. Matchen inleddes med lite slarv i passningarna och mottagande. I den 24:e spelminuten så skulle 1-0 målet komma för gulsvart genom Leo Hedenberg framspelad av Emil Håkansson som så många gånger under säsongen. Vejby vek dock inte ner sig för det, efter en hörna från Astrio satte målvakten igång spelet snabbt och anfallet slutar med en kvittering för Vejby, då stod matchklockan på minut 28. Då var det dags att jaga ett nytt ledningsmål samtidigt ledde Höganäs med 1-0 över Laholm, så om resultaten skulle stå sig så blir det målskillnadsaffär som får avgöras nästa söndag. Efter ett bra och långt anfall spela Leo fram Sten Preuss och även denna gång är han vass när han är inne i straffområdet och ordnade fram en ledning i paus till 2-1.

Andra halvlek så är det återigen Leo som oroar i Vejbys straffområde, en bra teknisk prestation avslutas med en bra räddning av Vejbys målvakt. Dryga fem minuter senare är det Vejby som har ett jätteläge och denna gång är det hemmakeepern André Pettersson som får gör a en jätteräddning. Astrio ser ut att ha bra kontroll på matchen, men ett 3-1 mål hade varit så viktig. I den 65:e minuten är Leo så när att göra sitt andra mål för dagen när han försöker få in den  i första stolpen, men avslutet går i burgaveln. Astrio skulle dock får sitt tredje mål för dagen och visst är det återigen 16 årige Leo Hedenberg som ligger bakom detta, med en frispark som söker sig till Alexandar Bjelobrk som definitivt bärga tre poäng till gulsvart med sitt 3-1 mål i den 80:e minuten.

Nu väntar en ren seriefinal mot Höganäs nästa söndag (4/10) om direktplatsen till div 2. Innan dess så skall Astrio ta sig an allsvenska Falkenbergs FF hemma på Söndrums IP onsdagen 30 september klockan 16.30. Spännande vecka väntar alltså för gulsvart.