Kungsbacka IF - BK Astrio 1-3 (1-0)
2018-03-30 18:28

Seger mot Kungsbacka IF

Då var det dags för match igen för herrarna, efter  en helg spelledighet och detta

genom seger mot Kungsbacka IF borta på Kungsbacka Sportcenter där vårsolen värmde.

Kungsbacka skapade den första vassa chansen efter sex minuter på ett friläge, men stolpen

räddade Viktor Kristiansson (comeback efter skada) i Astriomålet denna gång. Två minuter senare skulle han dock få hämta ut bollen ur målet. Ett friläge som avslutades med ett säkert avslut. Första chansen för Astrio genom Felix Albrektsson, skottet går utanför KIF målvaktens vänstra stolpe.

Den absolut bästa chansen får Max Turnstedt när bollen kommer till skänks, men han får för mycket tid och avslutet går mitt på målvakten.  Det var ingen hundra procentig från de gula.

Andra halvlek är dock raka motsatsen,  ett lag med helt ny energi och självförtroende. Markus Kälebo skapar den första chansen i jakten på en kvittering. I den 59:e matchminuten fick vi äntligen jubla efter att Sten Preuss vänt bort sin försvarare och placerat den säkert i mål, en elegant chip som framspelning av Oliver Hansson. Sten är åtta minuter senare så när att göra sitt och Astrios andra mål för dagen när skottet går i stolpen (hjulet).  Kungsbacka sticker upp och får ett friläge, skottet går utanför. Bara två minuter senare tar Astrio ledningen med 2-1 detta genom Sten igen som den här gången väggspela med Kungsbackas mittback och placera in den i bortre hörnet. Felix Johansson fastställer slutresultatet till 3-1 genom att slå in en retur från Sten Preuss.

”Bra att komma in på vinnarspåret igen. En ojämn första halvlek med avsaknad av beslutsamhet och aggressivitet följs av en klart bättre andra som vi gör 3-0 på. Bättre aggressivitet och attityd kopplat till bra kombinationer gör den halvleken till det som vi vill nå” säger Astriotränaren Mats Altemyr.

En viktig seger att man kunde studsa tillbaka direkt efter matchen mot Hyltebruk. Nästa match då blir det i tävlingssammanhang då man möter Ullareds IK i DM på tisdag och sedan på lördag är det genrep mot Ahlafors innan serien startar lördagen därpå (14/4) mot Lerkils IF.

Kungsbacka IF - BK Astrio 1-3 (0-1)