Officiell hemsida
Dam

EN VACKER RESA TILL EN SÄKER SEGER
2020-09-26 16:37
Tre mål och tre poäng för laget från staden med tre hjärtan. Det är en vacker resa till Västra Karup och det är en trevlig miljö att komma till. Ofint då kanske att åka hem med alla poängen, men det får ses som rättvist sett till matchbilden. Hur gick det då till?

Lite darrig inledning med oskärpa i pass, men ändock var det Astrio som hade den första riktiga målchansen när Wilma kom loss, men målvakten räddade. Efterföljande hörna också resultatlös. Nästa riktiga chans fick Västra Karup men då svarade Ammi för en riktig toppenräddning, med en hand på lågt skott bortre stolpen. På den omställning som direkt följde fick Lovisa en fin chans men så räddar motståndarnas målvakt. Men ett rätt tidigt mål kom i alla fall och då i den 14:e minuten. Malin lägger en perfekt boll bakom backarna som Wilma fångar upp med fin löpning, rundar målvakten och rullar kallt in 1-0 för BKA. Fler chanser skapades, Astrios vana trogen, men vi fick vänta tjugo minuter på 2-0 och då var det återigen Wilma (27:e målet för i år!), detta efter ett fint anfall. En toppenchans att mer eller mindre döda matchen hade Lovisa några minuter före pausen men lite ur vinkel sattes bollen i stolpen.

Den andra halvleken var mindre sevärd och en vanlig företeelse var att Astrios säkra backlinje kunde rulla bollen mellan sig, tillsammans med burväktare Amelie. Det blev en rätt chansfattig historia, men en riktigt bra chans att reducera fick Västra Karup i den 84:e minuten i samband med en hörna. På något sätt for bollen, tack och lov, aldrig över linjen. Istället serverade Julia Arvidsson kort därefter en fin boll på djupet till Nellie som förvaltade denna på bästa sätt och rullade in 3-0 och då kunde tjejerna andas ut på riktigt allvar. Några få minuter senare kunde den tappra Astriopubliken lyssna på segersången, ännu en gång.

Kul att se att de tjejer som fick komma in i den andra halvleken tog för sig ordentligt. Bra att kunna rulla runt på fler och fördela belastningen. Nästa helg är det dags för sista matchen i denna rumphuggna serie, hemma mot Älmhult. En tvättäkta seriefinal mellan seriens två obesegrade lag… Vi hoppas på en fin träningsvecka för tjejerna och att de håller sig friska och entusiastiska.