Dam

KÄMPASEGER MOT TAGGAT RÖKE
2020-09-20 20:44

Astrio vinner sina matcher på olika sätt i år, men målskyttarna är de samma. Lovisa 2 och Wilma 1.

Matchen mot Röke var på förhand en av de tuffaste, det visste vi. Första halvlek började bra Astrio ägde mycket boll och skapade mycket från sin högerkant. Nellie och Meja styrde mycket från mitten och Nellie hotade Rökes försvar med både ljupledslöp och skott på mål.

Lovisa gjorde det förlösande 1-0 med en makalöst lobbskott i bortre, helt otagbart för Rökes målvakt.

En fin frispelning gjorde Lovisa helt fri med målvakten för andra gången i matchen och vips så stod det 2-0 till Astrio. Efter det var det som att laget slappnade av och Röke kom in i matchen och gör 1-2 strax innan paus vilken blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek startade med ett lägre tempo och inledningsvis väldigt chansfattigt. Ammie fick göra två svettiga räddiningar i första och fick göra två till i andra. Men hennes storspel räddade oss o i 79:e minuten kunde en inbytt Wilma rycka i från försvaret och placera in 3-1 med högern. Detta var efter en fin period av Astrio. En del byten gav Astrio den energi som behövdes.

3-1 kändes fint men i 84:e får Röke en straff och Amelie kunde inte göra mer än att konstatera att den var väldigt fint placerad. 3-2 och det blev nerver i matchen. Röke var väldigt taggade att slå oss och de kämpade till sista minuten. Men slutresultatet blev 3-2. Bra match av Röke som om de hade varit lite jämnare kunde varit en av utmanarna till seriesegern.

Astrio vinner även dessa jämna matcher och det tyder på en bred trupp och fin lagsammanhållning.

Matchens stora pris får gå till två tjejer denna gång. Amelie och Nellies insatser stack ut lite extra denna söndagseftermiddag.