Officiell hemsida
Dam

Stor dramatik när toppen mötte botten!
2020-09-05 16:31
Men vi slår direkt fast: rubriken är delvis missvisande. Osby som hade en trög start i seriespelet har nått allt bättre resultat och ska inte klassas som ett svagt lag på något sätt. En motståndare med en till synes homogen trupp med spelare som hittade varandra fint. Osby kanske inte kom till så många rena avslut som vårt BKA men hela matchen igenom kändes de mycket farliga i snabba omställningar. Duktiga på att behålla bollen och att driva den framåt och hotade Astrios backlinje med snabba forwards och mittfältare som fyllde på. Astrio uppförde sig inte som ett topplag denna dag rakt igenom, men det imponerar att vända ett 1-3 underläge till seger. Något att ha som drivkraft genom den höst som nalkas.

Vinden blåste denna dag i riktning från läktare mot grusplanen och skulle bli en klar faktor under framförallt den första halvleken. Astrio inledde lite piggare och skapade lite mer och i den tionde matchminuten såg vi fint samspel  mellan Jenny och Lovisa och där den sistnämnde passade in bollen i boxen där Wilma efter palaver kunde ge en skön 1-0-ledning. Annars var det svårt för våra gulsvarta favoriter att betvinga Osby som ofta hade många spelare i eget straffområde.

Blott sex minuter efter Astrios ledningsmål kvitterade Osby efter en spelvändning. Ett skott på distans som i vinden seglade in i Louises höga kryss. Astrio skapade flera fina chanser att på nytt ta ledningen men i stället kom 1-2 i den 34:e matchminuten, nytt skott på distans. En fin träff som nyttjade naturens krafter och for upp i trakterna av Louises vänstra kryss. Innan rättsskipare blåste för halvlek gjorde också Osby 3-1 på en väl slagen hörna med vinden som ledsagare.

Sett till chanserna BKA hade i den första halvleken fanns det såklart ett hopp om att en vettig utdelning skulle vända på steken under de sista 45. Ett par tre riktigt vassa chanser skapades av BKA inledningsvis, men utan mål, och där och då hade det varit lätt att tänka: ”det är inte vår dag idag”. En händelse till Osbys olycka var att nyttiga kaptenen fick gå ut efter huvudskada. Och kort därefter, i matchminut 73, leder Julia Aldéns höga press till bolltapp för Osby, Wilma driver in i straffområde men får inte läget utan serverar Lovisa som lätt kan placera den i nät. Mycket viktigt mål (och kul tröst för Lovisa som egentligen skulle varit på Bosön). Blott sju minuter senare är Wilma framme igen och tar sig fram genom försvaret, står på benen trots spark och lägger bollen vid borte stolpen men domaren avvaktar inte situationen utan blåser straff. Det blir dock mål på den med, även om målvakten verkade vara hyfsat nära att rädda (straffen slagen lågt vänster, sett ur Wilmas ögon).

Matchen kvitterad men Astrio gick för seger och trötta ben manades på från aktiv bänk. Tro på det tjejer! Lovisa fick utgå efter spark över hälsenan med ett par minuter kvar av ordinarie tid. In kom Ammi , som skulle få en huvudroll. I matchens slutskede är det Ammi som stoppar ett uppspel och bollen kommer till Wilma som distinkt slår bollen mellan stolpe och målvakt. Stort jubel och kramkalas. Viktiga poäng för att kvarstå som tabelletta och, som sagt, bra för moralen.

Vi tackar dagens motståndare Osby för god match och önskar dem fortsatt lycka och är tacksamma för att vi idag fick vara ensamma innehavare av poängen.