Dam

Seger i höstpremiären
2018-08-10 09:44
Efter en bra avslutning på vårsäsongen mot topplagen så var det dax för laget att ta emot Frillesås FF.
Motståndarlaget börjar bäst och sätter hög press på Astrio som har svårt att få igång sitt passningsspel. Det blir lite ströanfall och i ett sådant så jobbar Jenny Nguyen till sig bollen och serverar bollen till Leonita Berisha som kan bredsida bollen i mål i match,inut 16. Frillesås fortsätter vara det bättre laget och stressar Astrio att spela ut bollen till hörna, då står det 26 min på matchklockan.På denna så kvitterar Frillesås till 1-1 och det resultatet står sig halvleken ut. I pausen pratar vi om att vi måste ta löpningar, pressa och ligga närmre våra motståndare. Det sker också en del förändringar på positioner i Astrio. Det är ett taggat lag som startar andra halvlek och i minut 47 så sätter Tilda Lindau 2-1. Astriotjejerna spelar en mycket bra fotboll och levererar fina anfall med många läckra kombinationer. Nu är det Astrio som sätter pressen och är det bästa laget. Det ger också resultat, Elin Hansson gör 3-1 i minut 66 och Alicia Gard Larsson gör 4-1 i 88 minuten.
Tjejerna gör en av sina bästa halvlekar den här säsongen.
Nästa match för laget är den 15 augusti då vi möter elitettan laget IF Böljan i Svenska Cupen. Matchstart 19.00 på Söndrums Ip