Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stefan lämnar FC Astrio
2018-10-19 18:51

Styrelserna för BK Astrio och FC Astrio har valt att inte förlänga tränaravtalet med FC Astrios tränare Stefan Pettersson. Detta innebär att Stefan slutar sin anställning i klubben den 31 oktober i år. Stefan har varit en starkt bidragande orsak till FC Astrios utvecklings- och resultatmässiga framgångar under senare år, vilket denna säsong innebar spel i division 5. Med Stefans hjälp har klubbens unga talanger kunnat ta sina första steg inom seniorfotbollen och flera har också tagit klivet vidare till BK Astrios A-lag. Vi tackar Stefan för hans insatser och önskar honom ett stort lycka till med nya utmaningar!

 

Styrelserna i BK Astrio och FC Astrio genom ordföranden Otto Hallgren

Klädutprovning vinterkit
2018-10-19 17:53
Tisdag 30/10, Onsdag 31/10 & Torsdag 1/11 mellan 17.00 - 20.00 kommer Stadium ut till oss på Söndrums IP och håller en klädutprovning likt den vi hade i våras med fokus på vinterkiten (se bilder). Se till att prova ut era exakta storlekar och lägg en beställning på plats så ni håller er varma under den kommande kylan! 

För ledare finns det även långa tights att prova ut. 
Kryss i första kvalmatchen
2018-10-13 21:10
Det blev kryss i första kvalmatchen för Astrios herrar när man åkte upp till Göteborg och Bravida Arena för mötet  med KF Velebit. 
Astrio skapar de två första chanserna i matchen genom Oliver Hansson och Sten Preuss, men det är ändå Velebit som tar ledningen med 1-0 genom landslagsspelaren i Futsal Emilio Rossi, med ett hårt välplacerat skott i Milos Vrsajkos vänstra stolpe. Velebit är ett starkt och fysiskt lag och det var stundtals lite spänt hos gulsvart. 

Andra halvlek blev betydligt bättre från gulsvart sida och samtliga på Bravida Arena trodde på en kvittering när Max Turnstedts inlägg hittar Sten Preuss, men nicken går i ribban. Anfallen blir längre och oftare för Astrio. Oliver Hansson tar sig in i straffområdet, men får inte till avslutet. Kvitteringen skulle dock komma och det är Max Turnstedt som tar kampen med målvakten och når högst i duellen och nicka in 1-1, stort jubel utbröts hos gulsvart. När det bara återstår dryga fem minuter kvar får Sten Preuss en jättechans, men målvakten gör en fantastisk räddning efter att Sten har avlossat bössan från nära håll. Det är ändå Velebit som får matchens sista riktigt heta chans, men Jonatan Alvérus kan rädda bollen på mållinjen efter ett volleyskott på stopptid. 

En poäng betyder att vi fortfarande till stor del har det i egna händer. Nästa match är på lördag då kommer Åsa på besök. Välkomna ⚽️💛🖤⚽️ #bkastrio #söndrumsstolthet 
FC visar fin form
2018-09-30 18:42
FC upprepade förra veckans 5-1 seger med att ta en ny seger med klara 4-0 idag mot IS Halmia Academy. 
Jonatan Pfeiffer gjorde 1-0 redan i den femte matchminuten. Detta tidiga ledningsmål skulle stå sig halvleken ut. 2-0 målet kommer när andra halvlek är dryga tio minuter gammal då vänsterbacken Filip Andersson gör 2-0 framspelad av Jonatan Pfeiffer.
Inom de sista fem minuterna av matchen kommer också 3 och 4-0 båda genom Anton Lundahl framspelade av Amar Mosa och Hampus Pettersson. 
”Stabilt försvarsspel, Halmia skapar inte många chanser. De hade jobbigt med vårt offensiva spel, segersiffrorna kunde ha blivit ännu större när vi dels ha en boll som vi blir avvisade för offside och en boll som de rensar undan på mållinjen säger FC tränaren Stefan Pettersson.” 
Astrio på rätt sida strecket
2018-09-30 10:48
Astrio tog ytterligare en ny seger, detta genom att besegra Kållereds SK med 4-0 efter 2-0 i paus hemma på Söndrums IP. 

1-0 målet kom i den 14:e spelminuten genom Felix Albrektsson har slagit in returen efter att Max Turnstedt fått iväg ett bra skott från dryga 20 meter som målvakten gör en jätteräddning på. I den 32:a minuten serverar Oliver Hansson fint fram bollen till Sten Preuss som gör 2-0. Detta resultat står sig fram till domare Rasmus Eriksson blåser av första halvlek.

Andra halvlek så är det inte riktigt de Astrio vi har sett dem tidigare matcherna, men ändå är det hemmalaget som ökar på till 3-0 genom Alexandar Bjelobrk som möter Per Guldas hörna perfekt och sätter bollen i mål. Det skulle komma ännu ett mål från de gulsvarta, och det är återigen Sten Preuss som gör det när han placera in bollen i borte elegant framspelad av Jonatan Alvérus.

På övertid får Kållered en straff som Milos Vrsajko räddar.


Detta var Astrios femte raka utan förlust och målskillnaden är fantastiska 26-2 på dessa.

Nästa match är på söndag den 7/10 på Skedalahed, då är det Halmstad derby mot Snöstorp/Nyhem FF. 
Ny storseger för herrarna
2018-09-22 18:47
Herrarna fortsätter att ösa in mål i slutspurten av division 3. Idag blev det en storseger med hela 6-1 efter 3-1 i paus. Astrio kom till matchen med tre raka utan förlust (två vinster och en oavgjord) och en målskillnad på 16-1 som idag utökades till 22-2. 

Det var idag Astrios match från start till slut, inom de första tio minuterna hade Astrio skapat fyra vassa lägen, men det var ändå Bredaryd/Lanna IK som tog ledningen med 0-1 i den 13:e minuten efter missförstånd mellan Victor Nikula och Milos Vrsajko. Sedan var det bara Astrio för hela slanten. Kvarten senare hade Astrio gjort både 1-1 och 2-1 genom Per Gulda och Oliver Hansson efter passningar snett inåt bakåt och bara satt dit foten med en enkel bredsida. Oliver var sedan nära att öka på till 3-1, men bara några minuter kommer målet efter en snabb omställning som Felix Albrektsson förvaltar på bästa sätt ca tio minuter innan det är dags för halvtidsvila. 
Andra halvlek är som den första, stort övertag av Astrio medans gästerna hade det jobbigt i motvinden. Andra halvlek är dryga tio minuter gammal när Felix Albrektsson gör sitt andra mål för eftermiddagen. Det var inte slut här inte. Det skulle komma ännu mer jubel från de gula. Max Eggertssons distinkta avslut till 5-1 innan Sten Preuss fastställer slutresultatet till 6-1. Ja och det kunde faktiskt blivit ännu större seger för Astrio om man hade förvaltat alla sina chanser på bästa sätt. 

Astrio är fortfarande kvar på kvalplatsen en poäng efter Laholm. 
Nästa match är på lördag (29/9) även den hemma på IP, då kommer Kållereds SK på besök. Matchstart 14.00

Nyheter från våra lag
F-11/F-12, 20/10 11:37 
P-08, 15/10 18:07 
Ledare, 12/10 12:41 
P-09, 10/10 07:19 
Fotbollskolan2013, 09/10 19:07 
Fotbollskolan 2014, 09/10 19:02 
 
Huvudsponsorer