Halmstad går för vatten
2017-09-21 16:04
För tredje året i rad har Halmstads Rotaryklubbar tillsammans med föreningslivet i Halmstad framgångsrikt genomfört ett projekt för att både bidra till rent vatten för utsatta människor i Afrika och för att stärka det lokala föreningslivet. Vi i Rotary vill framföra vårt varma tack till alla föreningar och alla era medlemmar som deltog i årets event. Er medverkan har varit av stort värde för att projektet ska kunna genomföras och utvecklas till den folkfest det är idag. Vi hoppas att ert deltagande lett till positiva erfarenheter och vi önskar er all lycka i er fortsatta, så värdefulla, verksamhet. 

I maj månad fick vi i BK Astrio möjligheten att visa upp vår förening och hjälpa till i detta underbara projekt. Hela 83.400 kr genererade BK Astrio och ett antal andra idrottsföreningar som går till rent vatten i Afrika. Något som vi i BK Astrio ska vara oerhört stolta över. Vi tackar Halmstads Rotaryklubbar och alla andra involverade kring detta projekt för denna möjlighet och hoppas vi ses igen nästa år! 

Bra säsong av våra representationslag
2017-09-19 22:12

Det är mycket som står på spel för samtliga våra representationslag i slutet av säsongen.

 

Så här se läget ut för våra lag:

 

Division 4 Halland (herr)

Här jagar man seriesegern med två matcher kvar. Man leder på målskillnad före Kvibille BK. De två matcher som återstår är en bortamatch mot Lilla Träslöv (söndag 24/9) och man avslutar söndagen därpå mot HÅFF (1/10) hemma på Söndrums IP.

 

Division 6 Södra (FC Astrio)

FC ligger på andra plats, 6 poäng bakom Alets IK. Lidhult skuggar bakom med en poäng mindre fast dock med en match mer spelad. FC fick sin senaste match uppskjuten mot Simlångsdalen den kommer troligtvis att spelas den onsdagen 27/9. Resterande program är bortamatch mot Oskarströms IS (söndagen den 24/9) och man avslutar hemma mot Slöinge GoIF lördagen den 30/9.

”Det blir en tuff vecka för oss. Som nykomlingar tycker jag vi har gjort en fantastisk prestation under säsongen och aldrig krävt att gå upp redan i år, men nu har vi en jättechans via kval och den skall vi definitivt ta vara på” säger FC tränaren Stefan Pettersson.

 

Division 3 damer

Damerna har gett sig ett bra läge för att ta andra platsen i serien efter Halmstads BK som har säkrat seriesegern sedan tidigare. Stort grattis till HBK från oss. HBK står på 47 poäng. Astrio har 37 poäng och trean som är Vinbergs IF har 31 poäng med en match mindre spelad. Astrio möter sedan Vinbergs IF i den sista omgången av serien borta på Vinåvallen. Moa Karlsson ligger på andra plats i skytteligan med sina 29 fullträffar under säsongen.

Sverigelotten
2017-09-19 09:52
Vi har sålt en högvinst på Sverigelotten.
Vi gratulerar vinnaren till 200.000.
Herrarna upp i serieledning
2017-09-18 11:52
Astrio fick åter spela sin hemmamatch på bortaplan, denna gång på Skedalaheds konstgräs. Astrio tog tag i taktpinnen direkt mot Getinge. I den 15:e matchminuten pekar domare Rasmus Eriksson på straffpunkten. Max Eggertsson kliver fram, men straffen är något lös så inga problem för Jonas Björkqvist i Getinges mål. Ledningsmålet skulle komma och detta efter fint anfall som Mikael Räni elegant placerar förbi Björkqvist detta i den 39:e minuten. Kvitteringen skulle komma för Getinge detta i första halvleks absolut sista spark genom ett självmål efter en hörna från ett något passivt Astrio försvar. 
Andra halvlek ökade Astrio tempot och i matchminut 56 och 58 kom också rycket då Max Turnstedt gjorde båda målen fint framspelad av Sten Preuss och Per Gulda. 
"En stabil insats med ett varierat anfallsspel som sakta tröttade ut motståndarna! En stor kompetens i truppen och med stort tålamod så orkade till slut inte Getinge att freda sitt mål!" säger Astrio tränaren Mats Altemyr. 
Sista målskytt för dagen skulle även det bli gulsvart i den 71:a minuten då Victor Nikula nickar in 4-1 efter Jonatan Alverus perfekt slagna frispark. Astrio gick nu upp i serieledning med två matcher kvar. Först Lilla Träslöv borta på söndag och söndagen därpå avslutas serien med match mot HÅFF. 

Snacka om två spännande veckor


Text: Daniel Andersson 
Regnet förstörde helgen på IP
2017-09-15 17:19
Den rikliga mängd av regn som har kommit till Halmstad och Söndrum under dagen gör att samtliga naturgräsplaner är stängda. Även en kostgräsplan på Sannarp har tagit emot lite stryk vilket gör att Halmstad Kommun går i prioriteringsordning. Ett nytt beslut kommer att tas under måndagen den 18 september, så nu hoppas vi på lite vind och sol så våra planer torka upp. 

...med andra ord ingen fotboll på Söndrums IP denna helg. 
  
Ni som vill supporta våra lag så spelas matcherna enligt följande
Fredag 15 september 
- P 04 spelar på Skedalahed 
- F 06 spelar på Kärleken     
Lördag 16 september
- P 04 spelar på Sannarp
Söndag 17 september
- Herr spelar på Skedalahed 


Text: Daniel Andersson
SERIESEGER för U 17/19
2017-09-14 11:58
Vårt U 17-19 blev igår seriesegrare i Hallandsserien 17-19. En poäng före Varbergs GIF. Sista matchen krossade man Vinbergs IF med hela 11-1 efter 8-0 i paus. 
"Grabbarna har gjort en enastående säsong. Vi är så stolta över killarna de har jobbat hårt så får detta resultat tillbaka. De är så värda det här" säger tränarna Marcelo Farias och Rasmus Pettersson 
Nyheter från våra lag
F-07 , 21/09 11:01 
P-04 , 20/09 21:06 
P-09, 20/09 21:00 
P-05 , 20/09 15:15 
 
Huvudsponsorer