Oliver Hanssons hattrick sänkte Skrea!!!
2017-07-29 17:13
BK Astrio fick bästa tänkbara start när det var dags för omstarten av division 4. Skrea IF besegrades med klara 6-1 (3-0 i paus) hemma på Söndrums IP. 
1-0 kom redan i den andra minuten och Max Eggertsson kunde inte få en bättre start i sin debut i sin nya klubb då han nickar in bollen bakom Skrea keepern efter en väl slagen hörna från Jonatan Alvérus. 2-0 kommer i den 24:e minuten och denna gång är det Eddie Andersson som skriver in sig i målprotokollet framspelad av Robin Sjögren. Eddie är sedan så när att öka på till 3-0 efter ett mycketb fint inlägg från Per Guldas vänsterfot. Bara minuten senare är även Per Gulda nära att göra mål i sin debut, Skreas målvakt gör en vass benparad. Sedan kom en olyckshändelse för Tom Stenberg som halkar och får med sig Skrea spelaren med sig i fallet och domare David Weber plockar fram det röda kortet. Tråkigt slut för Tom i den gula dressen som idag gjorde sin sista match för den här gången i gulsvart, han är hjärtligt välkommen tillbaka men nu väntar ett äventyr i USA. Astrio fick det viktiga 3-0 målet, bara fyra minuter innan pausvilan och detta genom Oliver Hansson som med ett placerat avslut i bortre från dryga 20 meter, Jonatan Alvérus hade jobbat fram bollen. 

I andra halvlek får även här Astrio en smakstart och det är Oliver Hansson som återigen skriver in sig i målprotokollet, kyligt avslut och fint framspelad av Sten Preuss. Två minuter senare är det dags för Oliver igen, även denna efter en fin löpning och behärskat avslut framspelat av Jonte igen som Eddie Andersson elegant hoppar över. 6-0 kommer efter 58 minutersspel då är det Max Turnstedt som får göra mål i sin comeback i gulsvart. Robin Sjögren är nära att även han får göra mål i sin comeback, men stolpen räddar Skrea denna gång. Skrea får ett reduceringsmål och detta genom Nicke Wallin i den 82:a minuten.   

Nu väntar Andersbergs IK borta på lördag (5/8) och nästa hemmamatch är lördagen (12/8) därpå då Åsa IF kommer på besök. 

Text: Daniel Andersson  
Herr: Spelare in och ut inför omstarten
2017-07-29 11:06
Då drar höstsäsongen igång i eftermiddag då herrarna tar emot Skrea IF hemma på IP med matchstart klockan 14.00

Nya spelare har tillkommit i truppen under sommaren och det är många hemvändare som har beslutat att åter får ta på den gula matchtröjan. 

Nya spelare
Robin Sjögren: Bagarmossen / Kärrtorp BK (Stockholm) 
Per Gulda: IS Halmia
Max Turnstedt: IS Halmia
Henry Strandh: Från vårt egna led
Erik Bringman: Från vårt egna led
Max Eggertsson: IS Halmia. Är den enda som inte har spelat i Astrio tidigare, men lite Astrio finns det i generna. Hans pappa Eggert Gudmundsson var tidigare målvakt i BK Astrio

Tyvärr, finns det också spelarförluster.

Spelare ut:
Elliot Pettersson: Studier i Luleå
William Schmidt: IFK Eskilstuna
Lucas Bresmar: AIK
Tom Stenberg: Studier i USA (mitten på augusti)


Text: Daniel Andersson
BK Astrio på Aktivsommar 2017
2017-07-13 09:21
Under gårdagen fick vi möjligheten att visa upp vår förening under aktiv sommar. Aktiv sommar är ett läger riktat till barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år som är invånare i Halmstad kommun. Under vårt besök hade vi cirka 40 barn mellan 9-12 år uppdelade i två omgångar. Vissa med mer erfarenhet av fotboll än andra. 3 av våra unga ledare tog hand om dessa barn och gjorde ett fantastiskt arbete under gårdagen. Vi hann inte ens avsluta dagen innan barnen frågade: "Kommer ni imorgon också?". Vi hälsade givetvis dessa barn och alla andra varmt välkomna till Söndrums IP och BK Astrio! 
Välkommen till Grötviks Hamnfest!
2017-07-06 12:23
En folkfest för hela familjen!

7 juli - 16.00-24.00
8 juli - 10.00-24.00

Fri entré.
Parkering 20 kronor 


FREDAG 7 juli
Hela hamnfestområdet är öppet. 
(OBS! Loppis endast på lördag)

Aktiviteter
Hoppborgar, Fun Ballz, RIB-båtturer, Hinderbana, Lotteri, Fiskdamm, Pilkastning, Chokladhjul, Klättertorn, Speedshooting mm

Servering
 • Hamburgare
 • Laxtallrik
 • Grötviks räkwrap
 • Öl och vin
 • Kaffe och våfflor
 • Läsk, slush, spunnet socker och popcorn

Liveband 20.00


LÖRDAG 8 juli
Festen fortsätter 10-24

Aktiviteter
Loppis, Trollerishow, Hoppborgar, Fun Ballz, RIB-båtturer, Hinderbana, Lotteri, Fiskdamm, Pilkastning, Chokladhjul, Klättertorn, Speedshooting mm

Servering
 • Hamburgare
 • Laxtallrik
 • Grötviks räkwrap
 • Öl och vin
 • Kaffe och våfflor
 • Läsk, slush, spunnet socker och popcorn

Liveband 20.00


Grötviks hamnfest i sociala medier
Följ Grötviks Hamnfest före, under och efter på Facebook Grötviks Hamnfest-BK Astrio och på Instagram @grotvikshamnfest. Tagga gärna dina egna inlägg med #grötvikshamnfest .Besök från Dalarna
2017-07-05 09:51
Dalarnas Fotbollsförbund har under flera år arrangerat utbildningsresor till utbildningslägret i Halmstad. I år blev vi kontaktade där de önskade att hälsa på oss och diskutera hur vi arbetar i vår förening. Det diskuterades alltifrån spelar- och tränarutbildning till vilka utmaningar de och vi står inför och har gjort. 

Väldigt roligt och givande att de ville hälsa på just oss! 
Lucas Bresmar klar för AIK
2017-07-03 19:00
Lucas Bresmar under sitt besök hos AIK på Skytteholms IP
Lucas Bresmar (född 01) lämnar BK Astrio och sommarstaden Halmstad för istället spela med AIK och studera på Solna Gymnasiet i vår Kungliga Huvudstad Stockholm. Lucas har spelat med Astrio sedan skolfotbollen och har även under de två senaste säsongerna spelat med seniorerna. Lucas har även spelat tre landskamper för Sverige i en fyrnationsturnering i Tjeckien. 

"En sympatisk och jordnära kille som har en klar målsättning att nå elitnivå. Ett moget spel i det offensiva spelet där han har stor nytta av ett väl utvecklad spelförståelse och en bra vänsterfot" säger Astrio tränaren Mats Altemyr 

Astrio har fostrat många spelare till Elitklubbar i Sverige genom tiderna, exempelvis för att nämna några 

- Mats Jingbladh, Halmstads BK
- Erik Wahlstedt, IFK Göteborg
- Emil Jensen, Halmstads BK
- Richard Magyar, Halmstads BK (Greuther Fürth, Tyskland)
- Per Gulda, Halmstads BK (IS Halmia)
- Robin Sjögren, Halmstads BK (BK Astrio)
- Andreas Wrele, Halmstads BK (Levanger FK, Norge)
- Joakim Wrele, Halmstads BK (Levanger FK Norge)
- Malkolm Nilsson, Halmstads BK
- Simon Silverholt, Halmstads BK
- Oliver Silverholt, Halmstads BK (Varbergs BoIS)
- Jonatan Swedberg, Halmstads BK
- Rasmus Wiedesheim Paul, Halmstads BK
- Tim Stålheden, IF Elfsborg
- Taylor Silverholt, Halmstads BK
- Isac Larsson, Halmstads BK

(klubben inom parentes är den klubb de tillhör nu) 

Lucas blir den andre Astrio spelaren som kommer att tillhöra AIK. Lee Baxter målvakt i Astrios 76:or spelade även här och tillika ass.tränare och målvaktstränare.

Vi önskar Lucas ett stort LYCKA TILL!


Nyheter från våra lag
P-05 , 15/08 17:47 
Ledare, 15/08 09:35 
P-04 , 14/08 20:49 
P-04 , 14/08 20:37 
P-04 , 14/08 20:29 
 
Huvudsponsorer