Damer div 3
2018-04-20 21:32
Vinbergs IF-BK Astrio 1-5, (1-1)
Ett längre reportage finns nu på Dams hemsida
Premiärerna avklarade
2018-04-15 10:59

Under helgen hade våra representationslag sina premiärer.

Här kommer liten artikel om deras matcher. 
BK Astrio  Dam – Lilla Träslövs FF 4-2 (3-0)

Damerna fick en smakstart när damernas division 3 inleddes på fredagen. Hemmapremiären var dock flyttad till Kärlekens IP Konstgräs då Söndrums IP ännu inte är i ett spelbart skick. Detta verkar dock inte hindra tjejerna som besegrade Lila Träslövs FF med 4-2 efter 3-0 i paus.

Olivia Fransson Pousette gav hemmalaget ledningen i den åttonde matchminuten. Dryga 20 minuter senare ökade Malin Tovstedt på till 2-0, och bara tre minuter innan pausvilan gjorde Wilma Leidhammar 3-0.

Lilla Träslöv fick kontakt i inledningen på den andra en reducering till 1-3 efter bara fem minuters spel i den andra halvlek och i den 63:e matchminuten kom även 2-3. Det skulle dock bli kortvarig känsla för Lilla Träslöv, för i den 69:e minuten kom också matchavgörandet efter att återigen Wilma Leidhammar nätade för andra gången för kvällen och skrev slutresultatet till 4-2.

I nästa omgång bege man sig till Falkenberg på fredagen (20/4), då Vinbergs IF står för motståndet

 

Vi har försökt att nå Leif Jansson för en kommentar.

 

 

HÅFF – FC Astrio 1-4 (0-3)

FC hade idag (läs lördag) premiär i division 5. Nykomlingsmöte med FC från division 6 och HÅFF från division 4 (åkte ut sista omgången då man spelade 1-1 mot BK Astrio) med andra ord en riktig tuff match omgående. Det var inget som skrämde unga FC utan gick ut med ett stort självförtroende i premiären. Oskar Zetterberg gjorde FC första mål i den 15:e matchminuten. Sedan fortsatte målskyttet och hade kopplat en stark 3-0 ledning i paus efter att Gabriel Söderström och Oskar Zetterberg hade gjort både 2 och 3-0 inom de sista tio minuterna av första halvlek.

HÅFF kvitterade omgående i andra till 1-3 då den bara var två minuter gammal. Z skulle dock gå av planen som hattrick målskytt då han avslutar målskyttet och skriver slutresultatet till 4-1. En stark premiär av FC, precis den start man vill ha med en ungdomlig entusiast.

 

”Detta känns givetvis riktigt skönt samtidigt lite överraskande.  Vi gör en klockren insats. Alla spelare gör en 100 % insats både i anfall och försvar. Vi står upp och jobba hårt för varandra. Fysträningen med Marco Janson under försäsongen har verkligen gjort gott för oss, där vi är starka och verkligen kan hålla kocentrationen uppe i 90 + tillägg säger Stefan Petersson tränare i FC

 

 

Lerkils IF – BK Astrio Herr 4-0 (1-0)

Herrarna var sist ut när premiären för våra representationslag satte igång. Motståndet började med ett Hallandsderby mot Lerkils IF på Ängåsvallens konstgräs i comebacken av division 3.

Lerkil inledde matchen bäst och i den tionde minuten trodde många på 1-0, men nicken smiter tätt utanför. Lerkil fortsatte att skapa chanser genom anfallaren Anton Billson. Astrio hade svårt att skapa fram de vassa chanserna, Oliver Hansson testar ett avslut från dryga 20 meter, men inga problem  för Lerkils målvakt Alexis Mitrovgenis. Istället var det mycket försvarsarbete där mittbackslåset Alexander Hall Ling och Viktor Nikula fick nicka bort inlägg efter inlägg från Oscar Randevik. Anton Billson är ytterst nära att göra matchens första mål, men bollen smiter tätt utanför Viktor Kristianssons stolpe. Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget. Ett misstag efter en snabbt slagen frispark ställde Lerkil om snabbt och nämnde Billson serverade Magnus Larsson som inga problem placerade in bollen bakom Viggo. Astrio får en vass kvitteringschans omgående, efter att Felix Albrektsson spelat fram bollen till en framrusande Oliver Hansson, men avslutet hamnar mitt i magen på Lerkisspelaren och detta i den sista spelminuten av första halvlek. Underläge med 0-1 i paus. I inledningen får Astrio en mardrömsstart när Anton Billson och Oskar Randevik nätar till både 2-0 och 3-0 i matchminuterna 49 och 51 och efter detta orkade inte Astrio att resa sig.

Astrio försökte att göra sitt första mål, men det blev inte farligare genom chanser från Oliver Hansson, Sten Preuss och Per Gulda, istället var det Anton Billson som fick återigen jubla när han i den 90:e minuten kunde enkelt nicka in 4-0. Nu gäller det att släppa matchen så fort som möjligt och ladda till nästa match då det är hemmapremiär (?) mot Gnosjö lördag den 21 april.

 

”Vi förlorar mot ett betydligt bättre lag idag, 4-0 är inget man kan snacka bort. Deras fysiska spel var lite som välkommen till division 3. Vi tar den här förlusten och går rakryggad, så kommer vi starka tillbaka till hemmapremiären mot Gnosjö säger lagkaptenen Jonatan Alvérus.   

 

”Äntligen var premiären avklarad. Vi mötte idag ett lag med tydlig konsekvent insats i sitt spel. Tre mål inom loppet av tio minuter gör att vi får det svårt att ta oss tillbaka in i matchen. Vi lärde oss idag att vi måste arbeta hårt med spelbarhet i vårt anfall så vi kan få trygghet och lugn som laget behöver säger Astrio tränaren Mats Altemyr. 


Text: Daniel Andersson
Kick Off 2018 på O’Learys
2018-04-12 16:27
Alexander Petersson platschef på O’Learys som nu är vår nya samarbetspartner
Igår var det Kick Off för våra ungdomsledare på O’Learys. Kvällen inleddes med att föreningens ordförande Otto Hallgren hälsade alla välkomna. 

Efter det presenterade han Alexander Petersson, platschef på O’Learys Halmstad som berättade att dem väljer nu att gå in som samarbetspartners till BK Astrio för 2018. 

- Det var självklart att gå in i Astrio det är själv min moderklubb och nu spelar även min son i Astrio. Att stötta vår största lokala förening känns som en självklarhet säger Alexander Petersson till astrio.nu

O’Learys utbud av aktiviteter med bland annat bowling, boule, biljard, shuffleboard etc gör detta till en mötesplats för alla våra medlemmar i alla åldrar.

- Vi tycker att det är mycket trevligt att O’Learys har blivit vår samarbetspartner. Vi ser ett långsiktigt arbete och vi kommer att utveckla samarbetet under resans gång säger Anders Rane, marknadsansvarig i BK Astrio

• Marcelo Farias, föreningsutvecklare redogjorde en presentation för kommande säsong och information till samtliga ledare.
• Martina Törnell, ungdomsordförande berättade om hur läget ligger till när det gäller konstgräsplan samt övrigt som rör Söndrums IP. 
• Daniel Andersson, kommunikatör för sociala medier och ledamot i styrelsen informerade om ”Burnleys Minne” och påminde ledarna att det gärna får höra av sig och tipsa om spelare som skall få utmärkelsen. En kille och en tjej får priset vid föreningens årsmöte. 

Premiärer är det i helgen för våra representationslag. 
• Damerna börjar ” hemma” (Kärlekens IP, konstgräs) fredag den 13/4 klockan 18.30 mot Lilla Träslövs FF. 
• FC spelar på lördag klockan 14.00 borta mot HÅFF
• Herrarna inleder även dem på lördag klockan 16.00 borta mot Lerkils IF. 

• T-cupen spelas den 21 april 

Efter mötet avnjöts det den goda Boston Celtic burgaren och till dessert kaffe och chokladfoundet under Champions League matchen Real Madrid - Juventus.

Nu ser vi fram emot en fantastisk säsong för våra pojkar och flickor, herrar och damer. Väl mött på Söndrums IP! 

Text och foto: Daniel Andersson 
20 % Rabatt på ett fotbollsköp på Stadium
2018-04-10 13:10

Hej Alla!
Här kommer ett erbjudande från Stadium.
Ni får 20% på ett helt fotbollssköp.
Klicka här för att ta del av erbjudandet
Damtränaren har ordet...
2018-04-07 18:08
Hej Leif Jansson, damlagstränare! Hur känns det nu när säsongen drar igång?

– Det känns jättebra. Seriepremiären är om knappt en vecka, nytillskotten har funnit sig tillrätta i laget och på sina positioner, spelarna är hela och friska och vi har haft bra träningar under vintern tillsammans med F17-laget. Just nu är vi hela gänget i ett soligt Helsingborg på träningsläger i ett par dagar. Det vi framför allt slipar på är snabbheten, rörligheten utan boll och att få till de riktigt vassa avsluten. Nu ska vi precis varva upp motorerna och spela träningsmatch mot Strövelstorps GIF här på Mörarps IP.

Lycka till tjejer! #bkastrio #bkastriodam #söndrumsstolthet #mottoppen
Text och bild: Helene Falk 
Fixardag på Söndrums IP den 8 april
2018-04-04 20:04
På söndag är det dags för fixardag på Söndrums IP där vi hjälps att "väcka upp" Söndrums IP inför säsongen.

Uppgifter för dagen är bland annat att;
- måla containern vid grusplanen
- rensa upp i buskarna runt planerna
- skruva upp sponsorskyltar
- städa kiosk/kök o klubblokal
- olja trädäcket och läktare
- bygga ett plank med hål att skjuta prick på

Plus andra saker som dyker upp under dagen, alla förslag är välkomna.
Det vi inte kan göra den här gången tar vi till hösten.

Ta gärna med er krattor och andra verktyg.

Tiden som gäller är mellan 9 och 13 och vi avslutar med att grilla hamburgare. 

Det är bara att dyka upp!

Hälsningar
Styrelsen BK Astrio
Nyheter från våra lag
P-08, 22/04 11:33 
P-09, 20/04 21:26 
P-10, 20/04 18:11 
 
Huvudsponsorer