Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Årskort 2019
2019-02-14 14:47
Nu finns årskort för säsongen 2019 att köpa på kansliet (se öppettider i menyn till vänster). Kortet kostar 400 kr och gäller som entré till alla seniormatcher på Söndrums IP.

Kortet kommer även gå att köpa i entrén i samband med damerna och herrarnas hemmamatcher.

Detta är ett bra sätt för dig som inte är medlem att stödja BK Astrio.

Först till kvarn gäller.

Vid frågor kontakta kansliet på
info@astrio.nu eller 035-363 14.
Ny ordförande i föreningen
2019-02-13 15:51
På gårdagens årsmöte valdes Thomas Stålheden till ny ordförande i BK Astrio.

Föreningen tackar Otto Hallgren för ett fantastiskt jobb under 13 år som ordförande i BK Astrio. Vi önskar honom lycka till i fortsättningen och hoppas att vi ses på Söndrums IP i framtiden.
Otto Hallgren avgår efter 13 år på posten som BK Astrios ordförande
2019-02-11 08:44
Inför BK Astrios ordinarie årsmöte 2006 hade jag kontaktats av valberedningen som undrade om jag kunde tänka mig att bli ordförande i föreningen. Vid den tiden spelade jag som lätt överårig fortfarande fotboll i grannklubben Vapnö IF och tänkte göra så även år 2006. Uppdraget var inget som lockade och jag tackade nej. Vid årsmötet fanns inte någon som var beredd att åta sig uppdraget som ordförande och platsen som ordförande fick helt enkelt bli vakant. Omgående hörde valberedningen av sig till mig och undrade om jag inte ändå kunde ställa upp. Då jag tidigare under många år spelat fotboll i BK Astrio tänkte jag att föreningen måste ju ha en ordförande och det medförde att jag sa ja. Ett extra årsmöte hölls omgående och plötsligt var jag ordförande för en till medlemsantalet största idrottsföreningar i Halland. Dessutom blev jag på köpet näringsidkare inom campingbranschen, då föreningen vid den tiden drev den i lokalmedia då ofta omnämnda Karlstorps Camping. Inte nog med det, jag hade sagt att jag skulle spela i Vapnö IF den aktuella säsongen och så blev det. Jag vill minnas att jag t.o.m. startade i samtliga A-lagets seriematcher det året som 43-åring.

 

Hur länge uppdraget skulle pågå har jag egentligen inte reflekterat så mycket på. Jag har hela tiden haft ett civilt arbete som kräver ganska mycket tid och under senare år har det i princip motsvarat en och en halv heltidstjänst. Förra året fick jag som ordförande lägga relativt mycket tid på att verkställa beslut rörande personal och tränare. Även i övrigt förekom saker som torka, rutiner p.g.a. införande av dataskyddsförordningen och även nyrekryteringar avseende tränare och personal. Det kändes som att det nu efter 13 år var lagom att avsluta uppdraget och att det nu var bra om någon annan kraft tog vid. Förvisso blir det nu rotation på ytterligare några platser i styrelsen, men det finns ändå kvar en del personer, så kontinuiteten i styrelsen finns ändå där.

 

I dagens informationssamhälle hade det väl egentligen varit på sin plats att ordföranden för en så pass stor idrottsförening regelbundet kunde utkomma med någon månadsvis redogörelse under rubriken ”Ordföranden har ordet” eller liknande, men utifrån den arbetsbelastning som jag haft i mitt civila arbete har min intention varit att i första hand se till att det är ordning och reda i styrelsen, att styrelsen försöker sköta sitt uppdrag med att förvalta föreningen och även utveckla föreningen. Det är självklart att allt i en ideell förening kan förbättras hela tiden. Det måste dock hållas i åtanke att arbetet i ideella föreningar i väsentliga delar utförs av ideella krafter i form av medlemmar och om arbetet blir alltför betungande kan den ideella kraften i princip gå hem direkt om den inte längre vill vara med.

 

När jag nu slutar mitt uppdrag som ordförande konstaterar jag att det ska bli skönt att skapa sig lite extra tid. Det blir nu inga fasta uppdrag i föreningen. Jag kommer dock självfallet att följa föreningen och jag finns tillhands om det gäller något som förekommit under tiden då jag varit ordförande. Framtiden får visa om det blir någon form av comeback i någon roll i föreningen. Om arbetstiden i det civila arbetet minskar är det inte omöjligt i framtiden och om lusten då finns. Efter lång tid i föreningen som både spelare och ledare värnar jag självfallet om den.

 

En förening är som ett slags väsen som på sitt sätt byter skepnad med tiden. Detta då folk kommer och går både som ledare och spelare, men föreningen består. Föreningens historia är viktig att ta med sig. De bra sakerna skall värnas om och kommas ihåg medan de dåliga skall medvetenhet finnas om för att misstagen inte skall återupprepas. I nuet jobbar såväl föreningens spelare som ledning och dessa förbereder också för vad som skall ske i framtiden.

 

Med detta avslutar jag ”light”-versionen och jag tackar alla ideella krafter som verkat under tiden som jag varit ordförande för föreningen. Även de som tidigare varit ideella krafter skall också tackas. Glöm inte att BK Astrio består av dess medlemmar och att det är upp till medlemmarna själva att skapa den förening man vill ha. Det går inte att räkna med att det är någon annan som skall göra jobbet, utan alla måste dra sitt strå till stacken för att man ska uppnå det man önskar. Det finns mycket som i övrigt kan sägas kring upplevelser som ordförande, som aktiv spelare och även om föreningen BK Astrio. När jag ändå varit igång för att skriva om de nu angivna sakerna har jag faktiskt gjort det. För den som är intresserad går det bra att göra det genom klicka på länken här.

 

Otto Hallgren

Herr
Årets första träningsmatch för herrarna!
2019-02-06 15:30, Herr
På lördag 9 februari med avspark kl. 12.00 är det dags för årets första försäsongsmatch när vi på Kärlekens IP möter IF Centern. Alltid skönt att få börja spela matcher igen efter en längre träningsperiod och en chans för ledarstaben att få kvitto på att man är på rätt väg. Bättre bilder kommer...
Målvaktsträning
2019-02-05 11:35

Dags för MV träning återigen nu på Söndag! OBS NY TID!  

Söndag 10/2 Kärlekens IP 

Grupp 1: 

F/P födda 2009 + 2008 12.00 - 12.45 

 

Grupp 2: 

F/P födda 2007, 2006, 2005 12.45 - 13.30 

 

Då detta är ett nytt moment behöver Dennis få in era anmälningar på

dennis.thorsen@hotmail.com 

 

Vi vet alltså inte hur stort intresset kommer att bli så vi ber er att hålla er till era grupper. Ange i mailet namn och när spelaren är född och befinn er på Kärlekens IP senast 10 minuter före träningsstart

Vi ber er ha överseende med att det kan komma att justera med både planer och tider vecka för vecka. Detta för att matcher (t.ex. seniormatcher går före träning).
 

De målvakterna behöver ha med sig är följande: 

 

Vattenflaska

 

Handskar

 

En boll 

 

Varma kläder som går att ha innan och efter träning 

 

Hör av er om ni har några funderingar och kör hårt! 

 

Med vänlig hälsning

 

Marcelo

Kanonerbjudande från Nordic Wellness
2019-01-23 11:32
Föreningen har sedan tidigare ett bra samarbete med Nordic Wellness, samarbetet innebär att alla spelare från 11 år samt ledare erbjuds att köpa ett årskort för 1500 kr (ord.pris 5338 kr) som gäller för år 2019. Kortet gäller på samtliga Nordic Wellness anläggningar i Sverige.
För att se mer om erbjudandet, klicka här.
Har man inte ett kort sedan tidigare tillkommer en kostnad på 100 kr för själva kortet.

Beställning utav kortet sker till kansliet på info@astrio.nu

Vid frågor kontakta kansliet på 035-363 16

OBS! Spelare under 13 år måste ha med sig målsman vid träning.

Nyheter från våra lag
P-06, 17/02 11:46 
F-07 , 16/02 14:09 
F-11/F-12, 13/02 19:29 
 
Huvudsponsorer