Segrar för BK och FC
2017-09-24 20:29
Det blev dubbla segrar för Astrio, denna söndagdseftermiddag. 

Östervi
Lilla Träslöv - BK Astrio 0-2 (0-0)
Det börjar drar ihop sig i division 4 Halland. Match mot Lilla Träslöv på Östervi som är lite av en mardrömsplan för Astrio. Det var också träslöv som skapade den första heta chansen. Benjamin Andersson borde gjort det lite bättre när halva målet var öppet, vilket hade gett Träslöv en smakstart. Astrio tar sig in mer och mer i matchen och skapar många bra chnaser främst genom yttermittfältaren Mikael Räni, men Träslövs målvakt för övrigt bäst i Träslöv denna dag Adrian Bengtsson gjorde mängder med bra räddningar. Astrio tvingades till att göra tidigt byte pga skada. Erik Bringman kliver av och ersattes av Henrik Pålsson. En första halvlek som slutar mållös fast med ett övertag för gulsvart då Träslöv spelarna verkade mer trötta av den tunga planen. 

Inför andra gör Astrio ett byte, Eddie Andersson går in istället för Max Turnstedt och Eddie är så när att göra mål vid sin första bollkontakt, då avslutet går i burgaveln. I den 52:a minuten kommer utdelningen då Sten Preuss håller sig framme och raka in sin egen retur efter en fin spelvändning. Det skulle bara dröja nio minuter till nästa mål skulle falla detta efter snabb omställning när Eddie Andersson och Sten Preuss kommer 2 mot 1. Eddie serverar Sten som enkelt rulla in bollen i öppet mål. Jubel hos de gulsvarta och tillresta supportrar. En utvisning på Benjamin Andersson efter en eftersläng på Sten Preuss gör inte saken lättare. Ett riktigt bra läge får Träslöv på en frispark, men Johan Andersson gör en fantastisk räddning. Robin Sjögren kände också av den tunga planen och ersattes av Oliver Hansson som är så när att öka på till 3-0 efter en dubbelchans, men Träslövs försvaret fredade sitt mål.        

"En mycket svår match på en svårspelad plan. Gruppens olika sätt att klara utmanade situationer gjorde än en gång skillnad och enskilda spelare steg fram när det behövdes. och detta gav tre nya poäng" säger Astrio tränaren Mats Altemyr


Sperlingsholms IP
Oskarströms IS - FC Astrio 0-4 (0-4)
FC fick en smakstart på sin match mot Oskarstöm. 1-0 redan efter tre minuter då Somon Forsberg nickar in en hörna. Samma Forsberg ökar också på till 2-0 i den tionde matchminuten, denna gång nickade han in en frispark. Astrio kontrollerade matchen rakt igenom. När David Jyrkin sedan gör 3-0 så kändes segern klar. Thimmy Johansson gör också 4-0 precis innan pausvilan. Sedan kontrollerade Astrio bara av matchen i andra halvlek, även här var det en tung och sliten plan. 

"Vi får precis den start man önska, 2-0 inom loppet av 10 minuter, sedan när vi gör 3-0 känns det klart. Vi går ner lite i tempo och kvalitén sänks, därför var det skönt med 4-0 strax innan paus. Andra halvlek är bara en transportsträcka och vi kontrollera matchen"  säger FC Astrio tränaren Stefan Pettersson  


Folkfest på IP till helgen

FC spelar lördagen 30/9 kl 14.00 mot Slöinge GoIF 
Kvalet kan vara säkrat redan på onsdag då man möter Simlångsdalen, men vad passar då inte bättre än att fira killarna till deras säsong som nykomlingar. 

BK spelar söndagen den 1/10 mot HÅFF och då står det en serieseger på spel. 

Så ta med era nära och kära och deltar på denna folkfest
Välkomna!!!


Text: Daniel Andersson


Stort tack Röda korsets ungdomsförbund!
2017-09-22 13:47
Isabel Exposito & Katarina Johansson Eiben

Onsdagarna den 6 och 20 September besökte Röda korsets ungdomsförbunds satsning "Är du medspelare? Barnkonventionen inom idrottsrörelsen" oss i BK Astrio. Under två kvällar utbildades våra sex yngsta lag i Barnkonventionen och de fick själva formulera hur de kan förverkliga och göra barns rättigheter. Utgångspunkten är att all idrott för barn ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv. Vidare Svenska Fotbollsförbundet tagit fram en tolkning av Barnkonventionens fyra huvudprinciper. Denna workshop utgår ifrån tolkningen av dessa fyra huvudkomponenter.


Vi beslutade tillsammans med Isabel och Katarina att vi skulle fokusera på våra yngsta lag (P10/09/08 och F10/09/08) med förhoppning om att detta ska kunna implementeras i vår kommande utbildningsplan.


Läs mer om "Är du medspelare" på Röda korsets Ungdomsförbunds hemsida www.rkuf.se och/eller följ satsningen på Instagram: Medspelare.


Stort tack tjejer och bra jobbat! Ni är välkomna åter!

Halmstad går för vatten
2017-09-21 16:04
För tredje året i rad har Halmstads Rotaryklubbar tillsammans med föreningslivet i Halmstad framgångsrikt genomfört ett projekt för att både bidra till rent vatten för utsatta människor i Afrika och för att stärka det lokala föreningslivet. Vi i Rotary vill framföra vårt varma tack till alla föreningar och alla era medlemmar som deltog i årets event. Er medverkan har varit av stort värde för att projektet ska kunna genomföras och utvecklas till den folkfest det är idag. Vi hoppas att ert deltagande lett till positiva erfarenheter och vi önskar er all lycka i er fortsatta, så värdefulla, verksamhet. 

I maj månad fick vi i BK Astrio möjligheten att visa upp vår förening och hjälpa till i detta underbara projekt. Hela 83.400 kr genererade BK Astrio och ett antal andra idrottsföreningar som går till rent vatten i Afrika. Något som vi i BK Astrio ska vara oerhört stolta över. Vi tackar Halmstads Rotaryklubbar och alla andra involverade kring detta projekt för denna möjlighet och hoppas vi ses igen nästa år! 

Bra säsong av våra representationslag
2017-09-19 22:12

Det är mycket som står på spel för samtliga våra representationslag i slutet av säsongen.

 

Så här se läget ut för våra lag:

 

Division 4 Halland (herr)

Här jagar man seriesegern med två matcher kvar. Man leder på målskillnad före Kvibille BK. De två matcher som återstår är en bortamatch mot Lilla Träslöv (söndag 24/9) och man avslutar söndagen därpå mot HÅFF (1/10) hemma på Söndrums IP.

 

Division 6 Södra (FC Astrio)

FC ligger på andra plats, 6 poäng bakom Alets IK. Lidhult skuggar bakom med en poäng mindre fast dock med en match mer spelad. FC fick sin senaste match uppskjuten mot Simlångsdalen den kommer troligtvis att spelas den onsdagen 27/9. Resterande program är bortamatch mot Oskarströms IS (söndagen den 24/9) och man avslutar hemma mot Slöinge GoIF lördagen den 30/9.

”Det blir en tuff vecka för oss. Som nykomlingar tycker jag vi har gjort en fantastisk prestation under säsongen och aldrig krävt att gå upp redan i år, men nu har vi en jättechans via kval och den skall vi definitivt ta vara på” säger FC tränaren Stefan Pettersson.

 

Division 3 damer

Damerna har gett sig ett bra läge för att ta andra platsen i serien efter Halmstads BK som har säkrat seriesegern sedan tidigare. Stort grattis till HBK från oss. HBK står på 47 poäng. Astrio har 37 poäng och trean som är Vinbergs IF har 31 poäng med en match mindre spelad. Astrio möter sedan Vinbergs IF i den sista omgången av serien borta på Vinåvallen. Moa Karlsson ligger på andra plats i skytteligan med sina 29 fullträffar under säsongen.

Sverigelotten
2017-09-19 09:52
Vi har sålt en högvinst på Sverigelotten.
Vi gratulerar vinnaren till 200.000.
Herrarna upp i serieledning
2017-09-18 11:52
Astrio fick åter spela sin hemmamatch på bortaplan, denna gång på Skedalaheds konstgräs. Astrio tog tag i taktpinnen direkt mot Getinge. I den 15:e matchminuten pekar domare Rasmus Eriksson på straffpunkten. Max Eggertsson kliver fram, men straffen är något lös så inga problem för Jonas Björkqvist i Getinges mål. Ledningsmålet skulle komma och detta efter fint anfall som Mikael Räni elegant placerar förbi Björkqvist detta i den 39:e minuten. Kvitteringen skulle komma för Getinge detta i första halvleks absolut sista spark genom ett självmål efter en hörna från ett något passivt Astrio försvar. 
Andra halvlek ökade Astrio tempot och i matchminut 56 och 58 kom också rycket då Max Turnstedt gjorde båda målen fint framspelad av Sten Preuss och Per Gulda. 
"En stabil insats med ett varierat anfallsspel som sakta tröttade ut motståndarna! En stor kompetens i truppen och med stort tålamod så orkade till slut inte Getinge att freda sitt mål!" säger Astrio tränaren Mats Altemyr. 
Sista målskytt för dagen skulle även det bli gulsvart i den 71:a minuten då Victor Nikula nickar in 4-1 efter Jonatan Alverus perfekt slagna frispark. Astrio gick nu upp i serieledning med två matcher kvar. Först Lilla Träslöv borta på söndag och söndagen därpå avslutas serien med match mot HÅFF. 

Snacka om två spännande veckor


Text: Daniel Andersson 
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer