2017-10-19 11:04
Tjenare!

 

Hösten har tagit fart för Svea rike och sommaren är ett minne blott. I samband med att hösten visar sig så innebär det förändring på Stadium Team Sales Halmstad. Efter många år i centrala Halmstad kommer jag (Albin) och Mattias flytta ut till ”Hallarna”, fd Eurostop. Detta innebär inte att butiken i stan kommer lägga ner utan att Team Sales kommer driva sin verksamhet i nya och fräscha lokaler. Detta ser jag och Mattias otroligt mycket fram emot och hoppas att ni också kommer uppskatta detta. Mer information kommer längre fram.

 

Den 26/10 har vi premiär för butiken mellan 17-21, hoppas att vi träffar så många som möjligt av er där.

 

Varmt välkomna till Stadium Team Sales Hallarna!

/Albin och Mattias

 

 

Med vänlig hälsning

Stadium Halmstad                                                                                                                            www.stadium.se

 

Nyhet på Stadium "STÖD DIN FÖRENING"

Nu kan du stödja din förening med 3 % extra i bonus när du handlar på Stadium samtidigt som du behåller din egen bonus.

Medlemskapet är kortlöst och kostnadsfritt. Kontakta oss eller gå in på www.stadium.se/teamsales för mer information.


"Vi vill inspirera till ett aktivt, roligt och hälsosamt liv!"

 

BK Astrio Fokus – Höstlov
2017-10-12 09:40

BK Astrio Fokus – Höstlov


Under höstlovets två första dagar ( tisdag 31/10 och Onsdag 1/11) med start klockan 13.00 och avslut 16.00 är alla killar och tjejer födda 2005 och 2004 välkomna till Kombihallen. Vi fortsätter på konceptet Fokus och arbetar med bitar som är relevanta i er nuvarande åldersnivå med en touch av hur ungdomsfotbollen kan komma att se ut framöver. Ansvarig ledare är BK Astrios U17-19 tränare Marcelo som till sin hjälp har några av Astrios killar och tjejer som är utbildade ungdomsledare. Dessa unga ledare spelar i våra Herr- Dam och U-lag.


Priset för dessa 4 pass är 250 kr för medlemmar i BK Astrio och 350 om man inte är medlem.


Anmälan görs genom att fylla i formuläret Här Maxantal är 30 deltagare.
 

Kvalet lever för FC
2017-10-07 17:01
Regnet fall över Grimtunet. En plan som kanske inte var den bästa man har sett den här säsongen. Det var Grimeton som fick en smakstart redan i den andra matchminuten tog man ledningen med 1-0 efter en hörna. FC arbetade sig in i matchen. Hampus Santesson skapar FC första heta chans, men anslutet går tyvärr mitt på målvakten, även Simon Forsberg är nära att spräcka nollan för FC innan domaren Yll Ramadani blåser av första halvlek. 

FC fortsätter att skapa chanser i andra. Filip Larsson är så när att sätta 1-1 målet, men bollen smiter tätt över. Istället är det Grimeton som är nära att öka på till 2-0, men Emil Bobovac i FC målet gör en kanonräddning. FC skulle få sin utdelning i den 68:e minuten nickar Simon Forsberg in kvitteringen till 1-1 efter en fin slagen hörna från Thimmy Johansson. Dryga tio minuter senare kommer också ledningsmålet. Mikael Winbergs fina framspelning till Filip Larsson som är fri med målvakten avslutar behärskat i borte hörnet. Det skulle ändå bli Grimeton som skulle få sista ordet. 2-2 efter en omställning och ett distinkt avslut i bortre otagbart för "Bobo" i målet. FC har dock satt sig i en bra situation inför returen på lördag. Nu fyller vi IP på lördag och heja fram killarna till avancemang till spel i nästa års division 5.

"Vi gör en bra prestation på en svårspelad plan mot ett lag lag som var ganska välorganiserade. Trots underläge med 0-1 var jag inte orolig. Jag vet att vi brukar vara starka efter 90 minuter. Visst är det surt att släpps in 2-2 målet på övertid, men vi har gett oss ett bra utgångsläge till returen på lördag" säger Stefan Petersson tränare i FC Astrio. 


Text: Daniel Andersson
Provträna med Astrio Dam och F16!
2017-10-04 18:41
Astrios damsektion, damlag och F 16, gör en satsning mot fotbollssäsongen 2018.

Damlaget satsar vidare mot högre divisioner och vi söker nu fler spelare som vill vara med, vill du? Är du kanske tidigare Astriospelare som vill återvända till klubben eller en spelare som vill testa något nytt?
Kom och provträna med oss under några veckor nu i höst så att vi få lära känna varandra.

Vi håller öppna träningar:
Måndagar 16/10, 23/10, 30/10 på Kärlekens IP(konstgräs) kl. 19.00 – 20.30
Torsdagar 19/10, 26/10, 2/11 på Skedalahed IP(konstgräs) kl. 17.30 – 19.00
För mer information och anmälan kontakta Leif Jansson, 0703 54 13 80
OBS! Glöm inte att tala om för din nuvarande klubb att du provtränar med oss

Tjejerna födda 02 gör en seriös satsning och kommer säsongen 2018 att spela i en regionserie för att få tuffaste möjliga utmaning i sin fortsatta fotbollsutbildning. Tjejerna gör också en satsning mot Gothia Cup.
Är du född 2002 och vill du vara med?
Kom och provträna med oss i höst!

Vi håller öppna träningar:
Måndagar 16/10, 23/10, 30/10 på Kärlekens IP(konstgräs) kl. 19.00 – 20.30
Torsdagar 19/10, 26/10, 2/11 på Skedalahed IP(konstgräs) kl. 17.30 – 19.00
För mer information och anmälan kontakta Urban Fransson, 0706 41 01 39
OBS! Glöm inte att tala om för din nuvarande klubb att du provtränar med oss.
Herrarna klara för DIVISION 3
2017-10-03 20:17

En poäng skulle räcka för BK Astrio denna eftermiddag för att seriesegern skulle säkras och därmed första seriesegern för herrarna sedan 1989, då man också vann division 4 Halland. HÅFF stod för motståndet, som också verkligen hade något att spela för, att inte åka ur och seger vad det ända som gällde för dem.

 

Astrio inleder matchen bäst, HÅFFs målvakt fick redan efter en minut göra en dubbelräddning, först reflexräddning från Eddie Andersson och sedan på avslutet från Sten Preuss. Astrio visste verkligen vad det som gällde och man ville såklart visa publiken (största publiksiffran i år 286 st) från sin bästa fotboll och i den tredje matchminuten är Sten så när att styra upp bollen i nättaket efter ett bra inlägg från Robin Sjögren. Nu hade Astrio skapat tre riktigt bra chanser på lika många minuter så nu känns det som det hängde ett mål i luften. I den sjunde minuten visar Sten upp sina snabba fötter och placera in bollen bakom Martin Birgersson i HÅFF målet, bollen tar dock i hjulet och domare Johan Söderström blåser indirekt frispark. Frisparken som följer tar Max Eggertsson hand om, bollen studsar ut till Mikael Räni, som styr upp bollen i ribban. I matchens 20 minut kommer HÅFFs första riktigt heta chans. Christian Strömberg får på en drömträff på volley, men i Johan Andersson gör en fantastisk räddning som höll yppersta världsklass. Efter detta börja det märkas på Astrio spelarna blir allt mer stressade och nervositeteten börjar spela in en aning. I den 39:e matchminuten kommer första målet på Söndrums IP, och detta till bortalaget HÅFF. Det är Christian Strömberg som nickar in bollen.

 

Inför andra halvlek var det bara en sak som gällde. Förutsättningarna var lika klara som tidigare, det var en poäng som gällde fortfarande. När andra halvlek startade var man helt plötsligt nere på en tredjeplats, då både Åsa och Fjärås ledde sina matcher.

Astrio skapar en chans ganska omgående, även denna gång stod Martin Birgersson i vägen för Sten Preuss. Astrio trummade på och skapade chanser. Lagkaptenen är så när att få in kvitteringen, men bollen går via en HÅFF spelare i stolpen. Hörnan blir farlig, men HÅFF kan rensa undan från målområdet. Astrio skapade du ett visst tryck hos trötta HÅFF spelare som mest rensade undan. Tiden gick och gick och minuterna blev direkt inte fler. Efter 73 minuter får Max Turnstedt ett kanonläge, men bollen ville inte in denna dag kändes det som. En spelvändning från vänster till höger, bollen kommer ut till Henrik Pålsson som slår ett bra inlägg som Max Turnstedt sätter dit pannan på och placera in den i bortre hörnet till 1-1 otagbart för Martin Birgersson. Nu kändes det som hela Söndrums IP exploderade, alla visste hur viktigt detta målet var för laget och hela föreningen. Nu ville man bara att domare Söderström skulle blåsa av matchen, men matchtavlan visade endast 75 minuter. Hårt jobb i en kvart till var det som gällde för de gula. Astrio reder ut detta och när Johan Söderström blåser i pipan för sista gången i årets serie av division 4 Halland är det en nöjd och lättnad Astrio tränare Mats Altemyr som sträcker händerna i skyn.

 

Det blev alltså en dramatisk avslutning som slutade väl för ALLA med ett stort BK Astrio hjärta. Segerfirandet ville och kunde inte sluta genom alla fans som ville hylla sina hjältar från Söndrum. Löpsedlar delades ut och guldhattarna åkte på. Astrio har ändå gjort det som är det absolut svåraste man kan göra inom fotbollen, genom att vinna en serie. Spelarna firades lång stund efter slutsignalen. Det var skor som sprayades i guldfärg tillsammans med fansens banderoll ”Drömmar om GULD”     

 

Nu börjar ett hårt arbete inför åtkomsten till division 3. Senast man var där var 2006, då man tog sig upp via kval. 2018 är det alltså dags igen.

 

 

Vi fick en liten pratstund med tränaren Mats Altemyr, spelaransvarige Fredrik Primnell och klubbens ordförande Otto Hallgren

"Efter att ha avverkat 110 träningar och genomfört 46 matcher så nådde vi till slut målet! För två år sedan skapade vi en vision vad vi ville med  BK Astrio herr över de närmsta 3-5 åren! Det var att få upp A laget till div 3 och etablera sig för att våra unga spelare skall ha en lämplig plattform att stå på! Att förra året kvala till div 3 som nykomling och att detta året vinna serien var långt över våra förväntningar! Efter en säsong med spelare ut och spelare in så trodde vi att det skulle bli svårt! Men det

gick! Hade inte gått utan alla spelare, ledare, styrelsemedlemmar och funktionärer som jobbade åt samma håll! Vi har i år använt 37 spelare som har varit med i matchtruppen över 22 seriematcher! Nu känns det bara fantastiskt skönt men också tomt! Dags att sätt nya mål inför 2018 och påbörja en ny resa!" säger BK Astrio tränaren Mats Altemyr.

 

”Nu börjar arbetet med att inventera vår trupp. Vårt stora fokus ligger i att behålla och motivera de spelare som tagit oss dit vi är idag. Kraven kommer skruvas upp lite grand på både spelare och organisation men vi är noga med att inte ta för stora steg i taget utan bygger långsiktigt. Då vi i huvudsak är en ungdomsförening vill vi förvalta detta och har som mål att 70% av truppen i BK Astrio ska vara fostrade i Astrio. Tittar vi sedan på FC Astrio som i skivande stund har ett kval till div. 5 framför sig vill vi att 90% av truppen ska komma från våra egna led. Saknar vi spelare och karaktärer i våra egna led är vårt huvudspår att jobba med hemvändare som varit aktiva i högre seriesammanhang. Vi har i år goda exempel i detta där vi får tillbaka fantastiska killar och kulturbärare, vilket stärker vår klubbidentitet” säger Fredrik Primnell, spelaransvarig i BK Astrio.

 

Ordförande Otto Hallgren om våra representationslag under den gångna säsongen.  

 

”Herrseniorernas avancemang till division 3 är frukten av den ungdomsverksamhet som föreningen bedriver. Flertalet av spelarna har sina rötter i föreningen. Genom avancemanget kommer föreningens namn synas ytterligare. Det gör också det möjligt för ungdomar som kommit långt i sin utveckling att fortfarande ha en utmaning att spela i herrarnas representationslag. I första hand är det nu berörda spelare och tränare som skall ha en eloge för avancemanget, men samtliga ledare skall ta åt sig av detta” säger ordförande Otto Hallgren.

 

FC Astrio, som är nykomlingar i division 6, slutade på en andra plats vilket innebär kval till division 5 då man möter Grimetons IK som inleds borta på lördag (7/10) och man avslutar sedan hemma lördagen därpå (14/10)

 

”En förhoppning är att också FC Astrio skall lyckas i kvalet och då avancera laget till division 5. Detta skulle också medföra större möjligheter för föreningens ungdomar att utvecklas och förbättras framöver” fortsätter Otto.

Damlaget spelade sin sista seriematch, tyvärr föll man med 2-4 mot Vinbergs IF, som också knep andra platsen i serien.

”Damseniorerna föll på målsnöret, beträffande andra plats vilket troligen också hade lett till avancemang. Även om så nu inte skedde är dem på rätt spår och tummarna får hållas för ett avancemang sker nästa år” avslutar föreningens ordförande Otto Hallgren

 

 

Text: Daniel Andersson
FC vann, nu kvalar man till division fem
2017-09-30 17:56

FC Astrio gjorde vad man skulle när sista omgången av div 6 södra skulle spelas på lördagseftermiddagen. Man vann med 1-0 efter 0-0 i paus hemma på Söndrums IP mot Slöinge GoIF.

 

Det var väl ingen speciell match på något sätt, kanske att det spred sig in lite nervositet hos Astrio killarna. Seger vad det ända som gällde.

Mikael Winberg hade första halvleks klart bästa chanser,en lobb som går precis över och ett bra skott, men också en bra räddning av Slöinges målvakt Axel Persson.

0-0 i paus samtidigt som Lidhult ledde med 1-0 var det nu dem som hade kvalplatsen.

 

Andra halvlek var inte gammal innan Marco Jansson får ett friläge och behärskat placerar in den i mål. Detta gav i sin tur att Astrio återigen satt i förarsätet om kvalplatsen.

Slöinge saknade dock inte chanser, målets överliggare räddade Astrio målvakten Emil Bobovac i matchens 67:e minut. Astrio har sedan tre riktigt bra chanser att öka på till 2-0, skotten smiter tätt utanför (Filip Larsson, Oskar Zetterberg och Ademir Odobasic skapade dessa chanser).

 

Det var en lättnad Astrio tränare vi träffar efter matchen.

 

-Det var väl ingen större insats idag, krampaktigt stundtals. Det är starkt av killarna idag och göra de viktiga målet i andra som behövdes för att knipa kvalplatsen säger tränaren Stefan Pettersson     

 

Säsongen har varit bra från FC:s sida. En andra plats som nykomling bådar gott inför framtiden.

-Tycker grabbarna har gjort en mycket bra säsong, överförvånande bra tycker jag. Detta unga lag som visa goda fotbollskunskaper. Har varit ganska stor omsättning på spelare under året. Vissa har kommit från BK och vi har lyft upp några från oss till BK avslutar Stefan Pettersson

 

 

När kvalet spelas är inte klart ännu, men givetvis kommer info på hemsidan och facebook sidan.

 

 

Text: Daniel Andersson

Nyheter från våra lag
F-10, 23/10 21:49 
P-03, 17/10 16:40 
P-05 , 12/10 09:51 
P-04 , 12/10 09:50 
 
Huvudsponsorer