--------Huvudsponsorer--------
Semesterstängt 18/7-31/7
2016-07-13 11:52
Kansliet har stängt för semester 18/7-31/7.
Vi önskar er en skön Sommar

Intervjuserien del 3...Anders Rane
2016-07-04 22:42
Anders Rane

Anders Rane, 50 år uppvuxen i Grötvik där han idag också bor. Man och trebarnsfar. Började spela fotboll i BK Astrio 1973 så det är verkligen klubben som ligger honom varmt om hjärtat. Till vardags driver han Sixt Biluthyrning i Halmstad samt en rad massa uppgifter i BK Astrio som vice ordförande i styrelsen, ungdomsledare, sponsorsäljare och inte minst Hamnfestgeneral jag ni förstår listan kan göras lång. Anders är verkligen en person som vet hur man skall använda dygnets 24 timmar.

 

Vi träffas en måndageftermiddag, bara några dagar innan Grötviks Hamnfest och arbetet är full igång.

 

1. Hur kom det sig att Astrio blev involverade i Grötviks Hamnfest?

 

Grötviks Hamnfest startade 1963. Den arrangerades då av stödorganisation till sjöräddningen och dem hette Livbojen. Allt överskott under hamnfesten gick till just sjöräddningen. Livbojen lades ner 2011 och det var sista året som Hamnfesten arrangerades i deras regi. Det var då jag började spåna på att detta hade varit något för BK Astrio, som inte har haft något återkommande aktivitet som ger föreningen ett ekonomiskt tillskott varje år sedan man slutade med campingverksamheten på Karlstorp. Jag har haft goda barndomsminnen från Grötviks Hamnfest och givetvis kärlek till BK Astrio och närområdet Grötvik. 2013 kontaktade jag Grötviks Segelsällskap som driver hamnen, men tyvärr hade vi inte tillräckligt med resurser just då utan vi satsade fullt ut på att köra 2014. Det var nog bara jag och en till som verkligen trodde på hur bra detta skulle bli, sedan måste man givetvis ha lite tur med vädret också säger Anders. De åren som Hamnfesten har arrangerats har det lockat mycket folk 2014 var det ca 5000 besökare då var det bara på lördagen och 2015 var Hamnfesten i två dagar och lockade då ca 8 – 10 000 besökare.

 

2. Det är tredje året ni kör nu. De två första har varit succéer. Hur ser upplägget ut för årets arrangemang?

 

Upplägget är i stort detsamma som förra året. Vi har musikuppträdande både på fredagen och lördagen. På fredagen spelar OA Larsson tillsammans med Edward C Johansson and the Hayriders och på lördagen är det Pelle Sjömanz orkester. Vi har ett par nya aktiviteter jämfört med förra året. Nytt för i år är att vi har bjudit in till ledarfest där alla ledare får bjuda med sin respektive på en bit mat under fredagskvällen som ett tack för deras engagemang de lägger ner i föreningen. Jag hoppas det blir en bra uppslutning.  Sedan är det viktigt att vi får fint väder under helgen, jag har följt alla vädersajter i två veckors tid och det har sett sådär ut måste jag säga, men de senaste dagarna har det blivit bättre säger Anders.

 

3. Vilka är dragplåstret för året och vilka är nya aktiviteter?

 

Våra kvällsaktiviteter med livemusik båda fredag och lördag. Sedan kommer Bungee Trampoline blir en populär aktivitet. Vi har även RIB-båtturer och klättertorn som blev populära redan förra året. Det finns fina priser i vårt lotteri och mycket fina saker på vår loppis som är öppet från 10.00 på lördagen.

 

4. Vad kan förvänta sig som besökare under dagarna i Grötvik?

 

God mat och dryck, glada barn och fullt ös, ler Anders.

 

5. Hur ser öppettiderna ut?

 

Vi öppnar upp området klockan 16.00 på fredagen. Loppisen har vi bara öppet under lördagen och den öppnar klockan 10.00. Vi stänger området klockan 24.00 både fredag och lördag.

6. Hur många timmar förberedelse ligger bakom ett sådant här arrangemang?

 

Oj, svår fråga. Jag vågar knappt räkna på hur många timmar man lägger ner. Ungefär 200 timmar sedan april fram till dagen det genomförs. Det som skall göras är att sälja annonser, göra programblad, gå på möten, söka tillstånd, sätta ihop scheman, fixa saker till loppis, lotterier och fiskedamm. Jag är dock inte själv jag har en fantastisk arbetsgrupp som hjälper mig som jag är mycket stolt över säger Anders.

Första året fick jag ta semester fyra veckor innan Hamnfesten. Han som drev detta som projekt från Sports Managerment fick jobb i Stockholm under majmånad så jag fick sätta mig in i hans uppgifter som han lämnade kvar.     

 

7. Hur stor personalstyrka är det under helgen?    

 

Nästan 300 personer kommer att hjälpa till under helgen. Jag vill redan nu rikta ett stort tack till alla spelare, ledare och föräldrar som lägger ner tiden under helgen på Grötviks Hamnfest. Utan dem hade det inte gått att genomföra det här arrangemanget.

 

8. Har du satt någon målsättning inför helgen?

 

Målsättningen är att Grötviks Hamnfest skall skapa en god grund till föreningens ekonomi så vi kan fortsätta att investera i bygdens barn och ungdomar avslutar Anders.

 

Tusen tack för pratstunden så önskar jag dig och din personalstyrka ett stort lycka till och vackert väder under Grötviks Hamnfest.

 

Stort tack.

 

 

Text och foto: Daniel Andersson     

F-04
Vinnare av Åsacupen 2016
2016-07-04 16:56, F-04
Efter två dagars spel med många rafflande matcher stod vi som segrare av Åsacupen. Ett stort tack till alla inblandade! Ni är grymma:)

/Fredrik och Iztok
Astrio hakar på toppen efter ny seger
2016-06-24 10:21

Astrio tog en ny seger hemma på Söndrums IP efter att ha besegrat Torup/ Rydö FF med 3-1 efter 1-0 i paus.

Oskar Zetterberg får den första heta chansen i matchen, efter att ha försökt lobba in bollen bakom Torup/Rydö målvakten Peter Björnsson. Bara några minuter senare är det ytterst nära 1-0 då Simon Yusufs nick räddas på mållinjen efter en bra slagen hörna ifrån Emil Olsson.

1-0  målet skulle komma, och vilket mål det blev med. Ett kraftfullt skott på frispark

från Max Turnstedt från ca 30 meter och Peter Björnsson hann inte reagera.

Är du lite av en frisparksexpert? Haha, nä det vill jag inte säga att jag är. Förra året gjorde jag två frisparksmål i samma match, sedan slog jag inga fler skrattar Max Turnstedt.

 

Stundtals var det fint spel, ett anfall som var värt ett mål är efter ett bra anfall då ytterbacken Mikael Winbergs inlägg kommer perfekt till Oskar Zetterberg, nicken smiter precis utanför. Istället för 2-0 där så kvitterar Torup/Rydö till 1-1 genom Magnus Björnsson. 2-1 skulle komma för Söndrumslaget och detta genom Oskar Zetterberg som dunkar in bollen i mål efter att ha blivit fint assisterad utav Ademir Odebasic. Torup/Rydö gav sig inte, åter är det Magnus Björnsson som håller sig framme, men en bra räddning från Viktor Kristiansson i Astriomålet. Anfallet efter det punkt era Max Turnstedt matchen genom att göra 3-1 efter ett otroligt vacker fotbollsmål. Prov på fin teknik och snabba fötter lurade han bort sina försvarare. Astrio vinner matchen rättvist utan att imponera till 100 procent.

I och med resultatet närmar sig gulsvart toppen och ligger nu på tredje plats i serien.

 

”En ok första halvlek med tamt anfallsspel. Andra halvlek var inte så strukturerad och vi gjorde inte jobbet i alla faser, men vi har en bred trupp med flera poängspelare i laget och det avgjorde idag” säger Astriotränaren Mats Altemyr.

 

Nästa match är på onsdag den 29/6 då kommer  serieledarna Onsala på besök till Söndrums IP. Matchstart 19.00.

 

 

Laget

 

Viktor Kristiansson

Henrik Pålsson – Jonatan Persson – Simon Yusuf – Mikael Winberg

Jacob Backman – Elliot Petersson – Emil Olsson – Oscar Lundkvist (ut 67)

Oskar Zetterberg (ut 82) – Max Turnstedt

 

Avbytare:  Ademir Odebasic  (in 67) – Johan Andersson – Filip Ljungberg (in 82) – Anton Pehrsson – Max Husell

 

Matchstatistik

BK Astrio – Torup/Rydö FF 3-1 (1-0)

32: 1-0 Max Turnstedt

68: 1-1 Magnus Björnsson

76: 2-1 Oskar Zetterberg

82: 3-1 Max Turnstedt 

Målfest i Halmstadderbyt mot IF Centern
2016-06-18 23:19
Astrio hade målfest uppe på Kärlekens IP denna kyliga sommardag. Slutresultatet skrevs till hela 8-0 efter 2-0 i paus. Astrio kontrollerade matchen från början. Centern höll nollan fram till den 28:e minuten då Jonathan Pfeiffer höll sig framme och slog in 1-0 efter ett bra inlägg från Henrik Pålsson. Astrio fortsatte att skapa chanser, men Johan Karlsson räddade tre frilägen från Jacob Backman och Max Turnstedt två gånger. På en hörna i 45:e matchminuten ser domare Rasmus Eriksson en tröjdragning och pekar på straffpunkten. Henrik Pålsson stegar fram och slår in bollen placerat i högra hörnet, men straffen går om då en Astriospelare rusat in i straffområdet för tidigt, men iskall som han är byter Henke hörn och nu visas 2-0 på resultattavlan. Bara med sekunder kvar av första är Max fri ännu en gång, men även här håller Johan Karlsson Astrioanfallaren mållös innan halvtidsvilan. 

I andra tar Astrio tar i taktpinnen omgående och bara efter tre minuter är Max så när att nicka in 3-0 efter ett inlägg från Jacob Backman. 3-0 skulle komma och åter är det Henke som gör det med ett perfekt placerat avslut i Johan Karlssons bortre stolpe. Sedan får Max Turnstedt komma med målprotokollet först gör han 4-0 framspelad av Henke Pålsson, 5-0 via stolpe in assist denna gång Jacob Backman och 6-0 efter en kylig chip över Johan Karlsson, framspelad denna gång utav Elliot Petersson. Ett äkta hattrick från Max med andra ord. 7-0 gör Jonathan Pfeiffer efter att ha slagit in returen från Johan Andersson och i den 82:a matchminuten gör Johan Andersson sista målet i matchen och skriver resultatet till 8-0. 
"Ytterligare en derbyseger som visar vilken bredd som vi har. Vi har nu en stabil spelide som grund och den kan vi luta oss emot. Med ett stort tålamod tröttade vi ut våra motståndare" säger Astriotränaren Mats Altemyr. 
  
  
Laget

Viktor Kristiansson
Mikael Winberg (ut 76) - Tim Stålheden - Jonatan Persson - Simon Yusuf
Jacob Backman (ut 63) - Oscar Jönne (ut 80) - Emil Olsson (ut 80) - Henrik Pålsson
Jonathan Pfeiffer - Max Turnstedt

Avbytare:
Elliot Petersson (in 63) Eddie Andersson - Johan Andersson (in 76) 
Johan Eriksson (in 80) Max Husell (in 80)

Matchstatistik
IF Centern - BK Astrio 0-8 (0-2)

28: 0-1 Jonatan Pfeiffer
45: 0-2 Henrik Pålsson (straff)
51: 0-3 Henrik Pålsson
56: 0-4 Max Turnstedt
63: 0-5 Max Turnstedt
74: 0-6 Max Turnstedt
78: 0-7 Jonatan Pfeiffer
82: 0-8 Johan Andersson

Årets första sommarläger har genomförts
2016-06-17 07:55
Idag avslutades Sommarläger 1. 

"Ett projekt som har slipats fram under våren tog slut för denna gång där cirka 80 deltagande barn har utvecklat sina fotbollskunskaper, lärt känna nya vänner och framförallt haft roligt. Även BK Astrios unga ledare (14st) har utvecklats i sina roller som instruktörer där de fick känna på hur det är vara instruktör, något som bland annat är viktigt för föreningen på lång sikt. Denna utmaning klarade de galant och hoppas att detta väckte ett vidare intresse! Stort tack alla spelare, ledare och alla som på ett eller annat sätt varit involverade för att få detta att fungera!" säger Marcelo Farias och Helene Karlsson
Nyheter från våra lag
P-09, 18/07 11:35 
P-03, 10/07 11:20 
F-04, 04/07 16:56 
F-07 , 03/07 13:53