Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Årsmöten
2018-12-19 11:59
Årsmöten avseende BK Astrio och FC Astrio skall hållas den 12 februari 2019
kl 18.00 i klubblokalen på Söndrums IP.
Formell kallelse kommer att ske senare.
Eventuella motioner ska vara styrelserna tillhanda senast fyra veckor före årsmötet.

Styrelserna i BK Astrio och FC Astrio
Nytt tränarteam för damlaget 2019
2018-12-14 18:53

Säsongen 2019 får BK Astrios damlag ett nytt tränarteam. Iztok Pristovnik, idag ledare för F03/F04 och F07 tar över ansvaret som huvudtränare. Vid sin sida kommer han att ha Leif Jansson, Sara Gunnarsson och Staffan Winberg. 


Iztok, Leif, Sara och Staffan kommer att ansvara för damlaget och utvecklingslaget som omfattar spelare födda 2002 och tidigare. De kommer att jobba tillsammans med ledarna för damjuniorerna (flickor födda 2003 och 2004) och ha ett nära samarbete med övriga ledare på flicksidan inom föreningen.


Jag ser fram emot att utbilda och utveckla damsidan i BK Astrio både på och utanför planen tillsammans med övriga ledare. Nyckeln är att vi alla hjälps åt för att tillsammans ge våra spelare bästa möjliga fotbollsupplevelse, säger Iztok. 


Iztok har bland annat spelat i Allsvenskan med HBK och superettan med Ljungskile. Han har också varit spelande tränare i IFK Fjärås (division 3) och tränare i Laholms FK (division 2). 


Leif gör säsongen 2019 sin tredje säsong som tränare för BK Astrios damlag. Leif har varit tränare i många år både för herr och damlag och innan Astrio var hemvisten Trönninge IF.


Staffan kommer att ha fokus på målvaktsträningen och är sedan många år verksam som ledare och spelare i BK Astrio. 


Sara, som ofta kallas för Viking, är ny i föreningen. Hon  är 27 år och bor i Laholm. Förra året var hon assisterande tränare för Kvibilles damlag och innan dess ungdomstränare i Kornhult/Hishult. Sara har själv spelat fotboll sen hon var 6 år i klubbar både i Halland och Skåne. För mig är det rätt häftigt att få vara i en klubb som har så stor ungdomsverksamhet som BK Astrio. Jag ser fram emot att jobba ihop med ett härligt tränarteam och framförallt få vara en del i att driva tjejernas fotbollsutveckling framåt, säger Sara.

JULERBJUDANDE Stadium
2018-12-10 11:58
 
FC Astriolaget blir Astrio U21
2018-11-19 12:51
År 2019 kommer  BK Astrios andra lag på herrsidan att benämnas BK Astrio U21.
Ansökan kommer att göras om att laget ska få spela i klass II reservlagsserie som arrangeras av Hallands Fotbollsförbund. Därmed kommer det inte att finnas något lag som representerar föreningen FC Astrio i representationslagsserie.
Förändringen görs bl.a för att det fortsättningsvis inte behöver utgå några övergångskostnader när spelare går från A-lag till reservlag och vice versa.
Eventuellt kan även ett "breddlag" komma att anmälas till lägre resevlagsserie än den U-21 laget kommer att spela i.
Huruvida ett "breddlag"kommer att finnas är beroende på hur många spelare som kommer att finnas att tillgå i BK Astrio.
Huvudtränare för U-21 laget kommer Marcelo Farias att vara.
Oscar Carlsson blir Kansliansvarig
2018-11-19 12:18
Oscar Carlsson blir kansliansvarig
Efter att tjänsten som kansliansvarig utlysts och intresseanmälan inkommit har valet fallit på Oscar Carlsson som kansliansvarig.Då han beräknas vara färdig med studier på högskolan i Halmstad först i juni 2019,påbörjar han en halvtids anställning som kansliansvarig den 7 januari 2019.Efter att Oscar avslutat sina studier är tanken att han övergår till en heltidstjänst som kansliansvarig.
Under tiden som Oscar arbetar halvtid kommer Ann Kardell att som hittills vara halvtidsanställd och avslutar sin anställning den 30 juni 2019. Nedan lämnar Oscar en kort presentation av sig själv.


Jag är 22 år gammal och uppvuxen i en liten by utanför Norrköping. Jag flyttade till Halmstad år 2015 för att börja studera psykologi med inriktning idrott och motion på Högskolan i Halmstad. Har även läst fristående kurser i företagsekonomi, entreprenörskap, projektledning och arbetspsykologi.

På fritiden tränar jag i stort sett varje dag, gillar att läsa, kolla på fotboll och umgås med vänner. Fotboll och föreningsliv har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har själv spelat från att jag var 5 år gammal fram till denna säsong då jag slutade på grund av en skada. Jag har även varit aktiv som fotbollstränare/ledare på stadium sports camp i Norrköping och nu senast i BK Astrio.  

Sedan min flytt till Halmstad år 2015 har jag hunnit med att vara spelare, ledare och nu senast styrelseledamot i föreningen vilket har gett mig många erfarenheter som jag tar med mig in i arbetslivet.

Att arbeta med fotboll har varit ett mål jag haft sedan jag började min utbildning och att jag nu har fått möjligheten att göra det i BK Astrio gör mig otroligt glad.

BK Astrio har varit och är fortfarande en av de största bidragande faktorerna till att jag trivs väldigt bra med mitt liv i Halmstad och jag ser fram emot att få bidra med mina kunskaper för att hjälpa spelare, ledare och föreningen i sin utveckling framåt.

Ser fram emot att träffa er alla på IP nästa säsong.

Oscar Carlsson


Eva Persson lämnar damerna
2018-11-02 12:16
Eva Persson lämnar posten som fotbollsansvarig för damerna. Eva har haft uppdraget under säsongerna 2016-2018. Eva kommer nu att vara assisterande tränare/sportchef i IS Halmia där hon också har haft hand om integrationsprojektet. 
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer