Officiell hemsida
Herr

Publikfest när Blåvitt kom på besök
2019-08-23 16:22
En utav svenskfotbolls största klubb kom på besök till Söndrums IP när andra omgången av Svenska Cupen skulle spelas.

Astrio inledde matchen piggt och det är även Astrio som skapar den första heta chansen i matchen genom Andreas Wreles nick på Per Guldas perfekt slagna inlägg, men Blåvitts målvakt Tom Amos är med på noterna. Dennis Thorséns första ingripande kommer i matchminut 11 när han gör en fotparad på Giorgi Kharaishvili. Astrio var inte blyga utan hade samma fina spel som man har visat upp under året, bland annat var man ytterst nära när Felix Albrektsson vänder på spelet ut till Oliver Hansson som försöker att nå Sten Preuss inne i straffområdet. I matchens 23:e minut kommer nästa heta chans för Blåvitt, denna gång efter inlägg från Lasse Vibe först en bra brytning av Markus Kälebo. Inlägget når Sargon Abraham, men nicken över. Per Gulda testar skott från dryga 25 meter, men Blåvitts keeper Tom Amos är rätt placerad. I den 30:e minuten kommer IFK ledningsmål, detta genom en fin passning från Alhassan Yusuf till Lasse Vibe som iskallt serverar Sargon Abraham som kommer löpande mot straffpunkten och kan skjuta in bollen i mål. Resultatet står sig halvleken ut. Söndrumskillarna kan väl sträcka på sig när man går in i omklädningsrummet efter att man står upp och spela jämnt med allsvenska tabellsexan.

Astrio gör ett byte i den 51:a matchminuten, då ersätter Adam Josefsson Erik Bringman. Den absolut bästa chansen för Astrio till en kvittering kommer i minut 53, ett lågt inlägg från Markus Kälebo når Sten Preuss avslutet går mitt på målvakten Amos. Astrio fortsätter att kriga och stå upp mot Blåvitt. I matchens 58:e minut kommer nästa vassa kvitteringschans genom Oliver Hansson efter en läcker framspelning av Sten Preuss, detta avslut mitt på Amos. Istället gör Blåvitt en vass omställning och Tobias Sanas avslut upp i krysset. I den 65:e matchminuten ökar Blåvitt på till 0-3 genom Lasse Vibe. Publiken ropar på straff i den 85:e minuten när Sten går omkull i straffområdet, men domare Daniel Böcker från Vellinge fria och istället kommer 0-4 målet i slutminuterna genom Oscar Wilhelmsson.

Grabbarna gör en fantastisk insats och stå upp i 60 minuter mot ett  allsvenskt lag och skapar dessutom fyra bra chanser.
Nästa match är på söndag 25/8 mot Lilla Träslöv och nästa hemmamatch på IP är lördag 31/8 då kommer Norvalla på besök. Välkomna!