Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Herr
 
Storförlust mot Kållered
2018-06-16 18:47

Det blev en rejäl smäll för herrarna i dagens match mot Kållereds SK borta på Kållereds Sportcenter. Slutresultatet skrevs till hela 5-1 till Göteborgslaget. Det var dock Astrio som inledde matchen klart bäst under de första 29 minuterna då man hade gjort sitt ledningsmål genom Oliver Hansson efter ett fint anfall och ett vackert avslut. Detta i matchminut 26 och i den 28:e är Max Turnstedt nära att öka på till 2-0 efter en volley. I den 30:e minuten kom Kållereds kvittering genom Max Elgeskog och där hade vi en av skillnaderna i dagens match. Max gjorde ytterligare två mål under matchen, medan Niklas de Broen och Devran Celik gjorde varsitt. I andra halvlek är det bara Kållered för hela slanten och 2-1 målet kommer relativt tidigt, andra halvlek var bara åtta minuter gammal och i den 68:e kommer 3-1. Det hela slutade med att Kållered gör även 4-1 och 5-1 under tilläggstiden. 


Nu gäller det att glömma denna match så fort som möjligt och blicka fram till onsdagens match då det är derby på IP när Snöstorp/Nyhem kommer på besök. Matchen startar klockan 19. Välkomna och heja fram våra gulsvarta killar. 

Debutanten Robin Berggren matchhjälte
2018-05-25 11:38

Astrio tog sin andra seger ikväll då man besegrade Stafsinge IF med 3-1 efter 0-0 i paus. Första halvlek var jämn och det skapades inte några direkt heta chanser utan mer lite av ett ställningskrig. 


Andra halvleks inledning satte Stafsinge full fart, men det var gulsvart som gjorde första målet och andra halvlek var då bara fem minuter gammal. Oliver Hansson vinner bollen fem meter in på offensiv planhalva, bollen når fram till Max Turnstedt som serverar Emil Elveroth som lobbar in bollen i mål. Dryga tio minuter senare kommer även 2-0 genom Sten Preuss elegant placerat bollen i gaveln. Stafsinge reste sig och i den matchens 76:e minut kom reduceringen till 1-2. Det var ändå Astrio som skulle få sista ordet i matchen, och ni kanske undrar hur det gick för debutanten Robin Berggren. Jodå i matchens 72:a minut fick han göra sin debut i a-laget och i den 79:e minuten kom han även med i målprotokollet efter att påpassligt hållit sig framme och slagit in en retur. 


”Det är lite som en fotbollssaga, få göra mål i sin a-lagsdebut ler tränaren Mats Altemyr om sin talang”. 


Robin själv om sin debut. ”Fantastisk roligt att få vara med i a-laget, sedan att också få göra mål är bara en helt magisk känsla säger Robin Berggren”. 


”Vi gör en perfekt insats idag. Killarna jobbar hårt för varandra. Vi har haft en positiv trend den sista tiden och äntligen börja saker att falla på plats då vi jobbat med grunderna en längre tid, avslutar Mats Altemyr”. 

Förlust mot Onsala
2018-05-10 16:26
Tung förlust för herrarna i dagens match mot Onsala BK borta på Rydets IP. Det var en jämn första halvlek, men det var Astrio som skapade de vassaste chanserna genom ett hårt skott från Max Eggertsson och en kylig chip från Emil Elveroth som Onsalabacken kunde rädda på mållinjen. 

- Tyckte att vi tog med oss vår andra halvlek från matchen mot Skene direkt till starten idag säger Mats Altemyr. 

Andra halvlek rivstartar Onsala och sätter verkligen en press på de gula. Efter det tar Astrio tillbaka och Emil Elveroth skapar en bra chans, bollen går över efter en volley. Onsala skapar en vass chans efter att bollen ligger löst i målområdet innan Viktor Kristiansson greppar bollen. Felix Albrektsson avancerar själv från mittplan får tyvärr inte till den rätta i skruven att placera in den bakom Markus Karlsson i hemmamålet. Astrio fortsätter att skapa ett visst tryck, Sten Preuss har en jättechans, men nicken går mitt på målvakten. Mitt i allt så är det ändå Onsala som tar ledningen efter en omställning. Joakim Åberg gör inget misstag. Bara sex minuter efter det kommer även Onsalas 2-0 mål då Oliver Nåfors stöter in bollen i öppet mål. 

- Tycker vi gör en bra match idag. Absolut den bästa matchen vi gör hittills i seriespelet. Vi är på väg på rätt håll. Helt övertygad om att det kommer lossna för oss avslutar Mats Altemyr 

Kanske bli det på lördag (19/5) då kommer Askim på besök till Söndrums IP. 
Förlust mot Skene
2018-05-05 19:38
Astrios herrar åkte på ännu en förlust, idag på ett soligt IP när Skene IF kom på besök och vann med 1-0 efter 1-0 i paus. 
Skene inledde matchen bäst samtidigt som hemmaspelarna gjorde enkla misstag. Skene skapar bra chanser för ett ledningsmål. I den 17:e minuten trodde nog de flesta att ledningsmålet skulle komma. En frispark som landar inne i målområdet som rensas undan och landar hos en Skene spelare, men avslutet högt över. Skene fortsätter att skapa chanser, fast i den 39:e minuten kommer målet ett avslut som går via stolpen in bakom en chanslös Viktor Kristiansson i hemmamålet. Astrios bästa kvitteringschans i första halvlek har Oliver Hansson i sista spelminuten, avslutet mitt på Skene keepern Andreas Jönsson. 
Andra halvlek är raka motsatsen, nu är det Astrio som skapar de heta chanserna, men Andreas Jönsson storspelar i målet. Felix Albrektsson chip är så när att gå in via rätt sida stolpen, men centimetern var på fel sida. Max Eggertsson var värt ett bättre resultat, drömträff från 25 meter som borrar upp mot krysset även här gör Andreas Jönsson en makalös räddning. Victor Nikula är i den 88:e fast då är ribban i vägen. Nej det ville sig inte för Astrio denna eftermiddag.

- Andra halvlek är fullt godkänd. Första är jag inte nöjd med. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna eller iaf få med oss en poäng från den här matchen säger Astrios tränare Mats Altemyr.

- Givetvis var det skönt att få med oss denna segern och första trepoängare. Tycker vår första halvlek är helt ok, men i andra är vi pressade och Astrio skapar mängder med chanser. Vår målvakt Andreas Jönsson räddar oss idag. Vi springer och jobbar för varandra. Idag var marginalerna på vår sida säger Skenes tränare Andreas Niklasson. 
Förlust i ”hemma”premiären
2018-04-24 21:49
Det blev tyvärr mållöst även i ”hemma”premiären (matchen spelades på Kärlekens konstgräs) för Astrio. Gulsvart inledde klart matchen bäst och den hetaste chansen får Max Eggertsson efter att blivit framspelad, men skottet går över. Fram till Gnosjös ledningsmål är det Astrio som för matchen och borde fått utdelning genom det. Istället är det Gnosjö som tar ledningen efter 25 minuter. I andra blir det en kollektiv kollaps i gulsvart och genom deras starka omställningsspel fick andra halvlek en helt annan utgång och slutresultatet skrevs till hela 0-5 efter 0-1 i paus. 

- I vår ambition att skapa ett eget anfallsspel, så mötte vi ett lag som hade ett försvarsspel där vi inte hade några nycklar till att lösa. Gnosjö vad skoningslösa i sina omställningar. Via fem frilägen så var dem högeffektiva, men vi har en utbildande miljö. Vi lär oss hela tiden och se redan fram emot nästa match för nya kunskaper säger Astrio tränaren Mats Altemyr 

- Vi spelar inte bra i första. Första kvarten är Astrios helt klart, chanserna blir dock med bara skott från distans. Vi hade jobbigt första kvarten framförallt genom Astrio tog sig fram på sina kanter med offensiva ytterbackar, där var vi sårbara. Vi har bra spets framåt. De rinner väl iväg lite mycket kanske, men vi är vassa på våra omställningar. Vi tror att Astrio kommer plocka många poäng, de spelar trevlig fotboll säger Gnosjös tränarduo Robert Grandén och Johan Lassus 
Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 20/6 19:00
3 - 4  
Lör 16/6 14:00
5 - 1  
Lör 9/6 15:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Astrio, 03/06 21:55 
BK Astrio, 21/05 10:58 
BK Astrio, 18/05 10:21 
BK Astrio, 14/05 10:42 
BK Astrio, 11/05 12:03 
 
Huvudsponsorer