Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad
Herr

Herrarna tog idag en ny trepoängare
2019-09-14 16:48
Det blev seger för herrarna i bortamatchen mot Väröbacka, som skulle bli en tuff match för oss på förhand. Väröbacka jagar kvalplatsen upp till trean och vårmötet slutade 0-0. 
Inledningsvis var det ett stundtals ett något slarvigt passningsspel från vår sida, men de vassaste chanserna skapar vi genom Sten Preuss och en på en nick från Andreas Wrele. Väröbackas bästa chans i första har Hans-Erik Månsson som är så när att lobba in bollen bakom Astrio målvakten Dennis Thorsén. 
Segermålet skulle dock komma, detta kommer genom ett hårt inlägg från vänsterkanten genom Oliver Hansson som styr in via en Väröbackaspelare in bakom en chanslös Anton Arvidsson i hemmamålet. Efter detta flyttade Väröbacka fram mer och mer vilket också gav utrymme för fler gulsvarta mål denna eftermiddag, men Anton Arvidsson höll tätt. 

Nästa match är på onsdag då är det DM final på Kärlekens IP och motståndare är Onsala BK.  
Så gott folk, kom och heja fram oss. Onsdagen den 18 september klockan 19.30 Kärlekens IP (konstgräs).

Nästa seriematch är söndagen den 22/9 klockan 14.00 då kommer Derome/Åskloster på besök detta är också sista hemmamatchen för våra herrar innan serien avslutas mot Hyltebruks IF lördagen den 28/9 klockan 14.00. 
Sten Preuss 4 målsskytt!
2019-09-07 20:14
Det blev seger med 6-0 mot Genevad/Veinge och Sten Preuss gjorde hela 4 av målen! Sten inledde målskyttet med att göra 1-0 på straff och satte sedan 2-0 innan paus. I början på andra fullbordade han dagens hattrick innan Per Gulda stack emellan med 4-0. Stens för dagen 4:e mål innebar 5-0 innan Erik Bringman avslutade målskyttet till 6-0. I andra halvlek byttes samtliga avbytare in och det innebar debut för de båda femtonåringarna Vilmer Larsson och David Norrman. Stens fyra mål innebär att han nu är i ensam ledning i skytteligan med 23 gjorda mål.
Serieseger och avancemang till div. 3!
2019-08-31 16:58
Glada spelare och ledare firar seriesegern!
Med fyra omgångar kvar är det klart, Astrio spelar åter i div 3 efter att man besegrat Norvalla med 3-1 hemma på Söndrums IP.. Stort grattis till spelare och ledare som genomfört säsongen på ett hittills storstilat sätt!
Serieseger efter 3-1 mot Norvalla!
2019-08-31 16:47
Glada spelare firar seriesegern framför hemmapubliken
Det blev vinst med 3-1 hemma mot Norvalla på ett högsommarvarmt Söndrums IP och jublande glada spelare kunde fira såväl vinsten som serieseger! Max Eggertsson inledde målskyttet med en frispark som ändrade riktning på en Norvallaspelare och ställde målvakten. En stund senare utökade skyttekungen Sten Preuss till 2-0 när han på ett perfekt inspel av Vigan Ademi rakade in bollen. Norvalla reducerade i andra halvlek och skapade spänning med när Ibrahim Alushaj med hjälp av en Norvallaback gjorde 3-1 var saken klar och Astrio kan fira serieseger och återkomst till div. 3!
Publikfest när Blåvitt kom på besök
2019-08-23 16:22
En utav svenskfotbolls största klubb kom på besök till Söndrums IP när andra omgången av Svenska Cupen skulle spelas.

Astrio inledde matchen piggt och det är även Astrio som skapar den första heta chansen i matchen genom Andreas Wreles nick på Per Guldas perfekt slagna inlägg, men Blåvitts målvakt Tom Amos är med på noterna. Dennis Thorséns första ingripande kommer i matchminut 11 när han gör en fotparad på Giorgi Kharaishvili. Astrio var inte blyga utan hade samma fina spel som man har visat upp under året, bland annat var man ytterst nära när Felix Albrektsson vänder på spelet ut till Oliver Hansson som försöker att nå Sten Preuss inne i straffområdet. I matchens 23:e minut kommer nästa heta chans för Blåvitt, denna gång efter inlägg från Lasse Vibe först en bra brytning av Markus Kälebo. Inlägget når Sargon Abraham, men nicken över. Per Gulda testar skott från dryga 25 meter, men Blåvitts keeper Tom Amos är rätt placerad. I den 30:e minuten kommer IFK ledningsmål, detta genom en fin passning från Alhassan Yusuf till Lasse Vibe som iskallt serverar Sargon Abraham som kommer löpande mot straffpunkten och kan skjuta in bollen i mål. Resultatet står sig halvleken ut. Söndrumskillarna kan väl sträcka på sig när man går in i omklädningsrummet efter att man står upp och spela jämnt med allsvenska tabellsexan. 

Astrio gör ett byte i den 51:a matchminuten, då ersätter Adam Josefsson Erik Bringman. Den absolut bästa chansen för Astrio till en kvittering kommer i minut 53, ett lågt inlägg från Markus Kälebo når Sten Preuss avslutet går mitt på målvakten Amos. Astrio fortsätter att kriga och stå upp mot Blåvitt. I matchens 58:e minut kommer nästa vassa kvitteringschans genom Oliver Hansson efter en läcker framspelning av Sten Preuss, detta avslut mitt på Amos. Istället gör Blåvitt en vass omställning och Tobias Sanas avslut upp i krysset. I den 65:e matchminuten ökar Blåvitt på till 0-3 genom Lasse Vibe. Publiken ropar på straff i den 85:e minuten när Sten går omkull i straffområdet, men domare Daniel Böcker från Vellinge fria och istället kommer 0-4 målet i slutminuterna genom Oscar Wilhelmsson.

Grabbarna gör en fantastisk insats och stå upp i 60 minuter mot ett  allsvenskt lag och skapar dessutom fyra bra chanser. 
Nästa match är på söndag 25/8 mot Lilla Träslöv och nästa hemmamatch på IP är lördag 31/8 då kommer Norvalla på besök. Välkomna!  

Matchstatistik      
BK Astrio - IFK Göteborg 0-4 (0-1)
0-1 (30) Sargon Abraham
0-2 (59) Tobias Sana
0-3 (65) Lasse Vibe
0-4 (87) Oscar Wilhelmsson

Publik: 1 857

Huvuddomare: Daniel Böcker, Vellinge
Ass.domare:    Mehmet Culum, Arlöv
Ass.domare:    Stefan Hallberg, Haresatad

Startelva BK Astrio 
Dennis Thorsén 
Alexander Hall Ling, Andreas Wrele, Allexandar Bjelobrk, Marcus Kälebo
Erik Bringman, Per Gulda, Max Eggertsson, Sten Preuss, Oliver Hansson
Felix Albrektsson

Avbytare: Staffan Winberg, Viktor Ahlgren, Malte Kasemo, Vigan Ademi, Adam Josefsson, Simon Yusuf

Startelva IFK Göteborg
Tom Amos
Sebastian Ohlsson, Samuel Ohlsson, Tim van Assema, Adil Titi
Lasse Vibe, Emil Holm, Giorgi Kharaishvili, Alhassan Yusuf, Fred Berglin
Sargon Abraham

Avbytare: Ioannis Anestis, Hosam Aiesh, August Erlingmark, Victor Wernersson, Nzuzi Toko, Oscar Wilhelmsson, Tobias Sana

Ny derbyseger när Leikin besegrades med 3-0!
2019-08-17 18:25
Tvåmålsskytten Oliver Hansson ( längst till höger delvis utanför bild) avlossar kanonen framför ögonen på bl.a. Per Gulda.
Det var lokalderby för andra helgen  i rad när IF Leikin besökte Söndrums IP på lördagen. Och liksom förra helgen blev det vinst, nu med 3-0 efter att alla målen fallit i andra halvlek. Men det var bud på mål redan i första halvlek, bl.a. hade Max Eggertsson en stenhård frispark i ribban. Oliver Hansson blev inbytt i andra halvlek och han visade vägen med två mål i rad i mitten av halvleken. I slutet ökade Alexander Hall Ling på till 3-0 när han avslutade ett vackert anfall med en nick bakom Leikinmålvakten. Starkt av laget att kunna fortsätta behålla fokus nu när matcherna kommer mycket tätt och med stormatchen i Svenska Cupen mot IFK Göteborg redan på torsdag!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/9 13:00
0 - 1  
Lör 7/9 14:00
0 - 6  
Lör 31/8 14:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Astrio, 09/09 16:29 
BK Astrio, 09/09 14:38 
BK Astrio, 23/08 11:24 
BK Astrio, 22/08 11:40 
 
Facebook
Huvudsponsorer
Gräsroten