Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad
Herr

 
BK Astrio presenterar ledarna för Herrsenior säsongen 2020
2019-10-02 12:36
BK Astrio’s herrseniorlag summerar ett framgångsrikt år, och har nu säkerställt sin ledarstab för kommande säsong för att fortsätta den positiva utvecklingen. ”Ett gediget och långsiktigt arbete under flera år på ungdoms- och seniorsidan har i år verkligen burit frukt. Herrarna har visat sin klass i såväl serie som DM och Svenska Cupen”, säger ordförande Thomas Stålheden. ”Vår ambition är att spinna vidare på denna framgång och sätter en hög målsättning för kommande säsong. Ett viktigt led är att säkerställa ledarstaben tidigt”.


För Herrseniorerna väljer huvudtränaren Mats Jingblad på eget initiativ att kliva av rollen inför kommande säsong. ”Efter moget övervägande har jag kommit fram till att jag vill frigöra mer tid till min familj, men jag kommer vara kvar i teamet för herrseniorerna i min moderförening”. Klubben presenterar därför en ny huvudtränare i Peter Lindau, som tillsammans med assisterande Jimmy Karlsson kommer leda Herrseniorerna i division 3. Peters meritlista är välkänd och bred såväl som spelare som ledare, och innefattar bland annat rollen som huvudansvarig tränare i Halmia. ”Jag ser verkligen fram emot utmaningen att jobba vidare mot klubbens mål, och i detta vara behjälplig i utvecklandet av våra senior- och ungdomsspelare. Astrio har en fantastisk potential som förening, vilket inte minst syns i ungdomsorganisationen”, säger Peter.


”Vi välkomnar Peter, och är stolta att kunna presentera ett slagkraftigt ledarteam med stor erfarenhet. Man ser verkligen fram emot nästa säsong”, avslutar Thomas Stålheden.

 

Kontaktperson:

Ordförande Thomas Stålheden, 070-598 99 85

Historisk första DM seger för herrarna!
2019-09-18 22:24
Årets vinnare av DM med lagkapten Per Gulda liggande med DM bucklan!
 
Seger för herrarna i DM-finalen!
2019-09-18 22:03
Max Eggertsson 2 mål, Vigan Ademi 1 mål, Oliver Hansson assist och Adam Josefsson 1 mål firar efter ett av målen i 5-4 segern mot Onsala i DM-finalen.
Det blev 5-4 mot Onsala BK i DM-finalen som spelades på Kärlekens IP konstgräsplan på onsdagskvällen. Efter en spelmässigt bra period i första halvlek gav Adam Josefsson Astrio ledningen på ett skott som ändrade riktning på en Onsalaförsvarare vilket ställde målvakten och 1-0 stod sig halvleken ut. I andra började Onsala bäst och kvitterade också efter dryga 10 minuter. Lite senare följde några mycket lyckosamma minuter för Astrio som gick fram till 4-1 på kort tid. Först avslutade Sten Preuss kliniskt framför mål på ett perfekt inlägg av Oliver Hansson. Strax efter gjorde Max Eggertsson 3-1 på ett mäktigt långskott vid höger stolpe innan Vigan Ademi först lurade backen med en överstegsfint innan han placerade in bollen förbi målvakten. En stund senare blev Sten Preuss nergjord av målvakten och den påföljande straffen satte Max Eggertsson mycket säkert i nät och DM bucklan kändes säker. Men Onsala gav inte tappt utan reducerade tre gånger i följd vilket ledde till några nervösa slutminuter. Astrio höll dock målet fritt från ytterligare påhälsning och en historisk första DM seger var säkrad.    
Herrarna tog idag en ny trepoängare
2019-09-14 16:48
Det blev seger för herrarna i bortamatchen mot Väröbacka, som skulle bli en tuff match för oss på förhand. Väröbacka jagar kvalplatsen upp till trean och vårmötet slutade 0-0. 
Inledningsvis var det ett stundtals ett något slarvigt passningsspel från vår sida, men de vassaste chanserna skapar vi genom Sten Preuss och en på en nick från Andreas Wrele. Väröbackas bästa chans i första har Hans-Erik Månsson som är så när att lobba in bollen bakom Astrio målvakten Dennis Thorsén. 
Segermålet skulle dock komma, detta kommer genom ett hårt inlägg från vänsterkanten genom Oliver Hansson som styr in via en Väröbackaspelare in bakom en chanslös Anton Arvidsson i hemmamålet. Efter detta flyttade Väröbacka fram mer och mer vilket också gav utrymme för fler gulsvarta mål denna eftermiddag, men Anton Arvidsson höll tätt. 

Nästa match är på onsdag då är det DM final på Kärlekens IP och motståndare är Onsala BK.  
Så gott folk, kom och heja fram oss. Onsdagen den 18 september klockan 19.30 Kärlekens IP (konstgräs).

Nästa seriematch är söndagen den 22/9 klockan 14.00 då kommer Derome/Åskloster på besök detta är också sista hemmamatchen för våra herrar innan serien avslutas mot Hyltebruks IF lördagen den 28/9 klockan 14.00. 
Sten Preuss 4 målsskytt!
2019-09-07 20:14
Det blev seger med 6-0 mot Genevad/Veinge och Sten Preuss gjorde hela 4 av målen! Sten inledde målskyttet med att göra 1-0 på straff och satte sedan 2-0 innan paus. I början på andra fullbordade han dagens hattrick innan Per Gulda stack emellan med 4-0. Stens för dagen 4:e mål innebar 5-0 innan Erik Bringman avslutade målskyttet till 6-0. I andra halvlek byttes samtliga avbytare in och det innebar debut för de båda femtonåringarna Vilmer Larsson och David Norrman. Stens fyra mål innebär att han nu är i ensam ledning i skytteligan med 23 gjorda mål.
Spelade matcher
Lör 28/9 14:00
2 - 2  
Sön 22/9 14:00
3 - 1  
Ons 18/9 19:30
5 - 4  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Officiell samarbetspartner
Officiella materialleverantörer
SISU IDROTTSUTBILDARNA
Stöd din förening