Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad
F15

Astrio F-15
Välkommen att följa tjejerna i Astrio F-15.
Reklamutdelning
2020-04-04 18:32
Förmiddagen tillbringade tjejerna i Mellbystrand och Skummeslövstrand med att dela ut reklam till hushållen där. 

Ett stort tack till Patrik och aktivitetsgänget samt resten av föräldrarna som ställde upp och hjälpte till. Tjejerna var många och effektiva så jobbet gick smidigt.

Jobbet avslutades med korvgrillning.

Det blev ett bra bidrag till lagkassan som förhoppningvis kan användas till någon cup eller träningsläger när situationen tillåter.
Match mot Eskilsminne IF
2020-03-24 15:20

Helgens match gick av stapeln på ett mycket soligt men lite kylslaget Västergårds IP i Helsingborg.

För motståndet stod Eskilsminne IF som är Skånes största ungdomsförening. Deras hårdsatsande F17 trupp i åldrarna 05, 04 och 03:or består av ca. 45 tjejer.


På grund av några sjukdomsåterbud fick vi för dagen förstärkning av tre tjejer ifrån vårt 06-lag, Bella, Bella och Rut.


Vi började matchen väldigt piggt och pressade motståndarna högt upp i planen. Efter att ha fått två perfekta passningar ifrån Nico ut till en fri Ebba felaktigt bortdömda för offside började det muttras på läktaren men välutbildade i ungdomsfotboll som vi är så lyckades vi hålla hyfsat tyst.


Efter en kvart lönade sig pressen och vi lyckades bryta en passning från deras målvakt till en försvarare som inte riktigt var på tårna och kunde rulla in 0-1 i öppet mål.


Femton minuter senare kunde Eskilsminne kvittera på en hörna som vi inte lyckades med att få bort och halvtidsresultatet blev 1-1.


I andra halvlek tog motståndarna över mer och mer av spelet och lyckades gör 2-1 och sedan 3-1 på ett fint skott en bit utifrån. Därefter försvarar vi oss bra trots att de lite äldre tjejerna i Eskilsminne gör att fysiken väger över lite till dem. Däremot fortsätter vi att kämpa och ger inte upp vilket också ger utdelning i någon av matchens sista sparkar då vi får ett friläge och kan rulla bollen förbi en utrusande målvakt samtidigt som solen sänker sig bakom husen och gör kylan påtaglig.


En stor eloge till tjejerna för en fin match och speciellt tack till tjejerna för 06-laget som kom in och tog för sig och spelade riktigt trevlig fotboll.


Vi ser redan fram emot nästa match!

Träning
2020-03-19 15:00
Igår kväll slipades det i Kombihallen på de sista detaljerna inför helgens träningsmatch mot Eskilsminne IF. Det såg riktigt bra ut. 
Skåningarna har en stark trupp med 14, 15 och 16-åringar som kommer bli ett tufft men värdefullt motstånd inför kommande säsong.

Väl mött på Västergårds IP på Lördag! Helsingborg lär ta emot oss med vackert väder.
Seriespel
2020-03-16 20:35

Det är nu klart att vi kommer att spela i en serie som heter Div. 5 Flickor (16 år).


Det kommer att bli en intressant men tuff serie med många bra motståndare. Serien kommer att bestå av 13 lag vilket innebär att det blir 12 matcher på våren och 12 matcher på hösten.
Premiären kommer troligtvis bli vecka 16 hemma mot IF Böljan sedan blir det i princip en match i veckan fram tills sommaruppehållet som börjar vecka 28.


Höstsäsongen börjar vecka 32 och pågår med en match i veckan fram till vecka 44 då vi avslutar borta mot IF Böljan igen.


Vi ser fram emot en intensiv och spännande säsong med dels matcher mot lag vi känner till väl men också några nya bekantskaper.


BK Astrio 
Halmstads BK
HGH 
IF Böljan
IFK Fjärås
LGM
Onsala BK
Tofta GIF
Tölö IF 
Ullareds IK U
Valinge-Derome DFF  
Varbergs BoIS FC 
Vinbergs IF

 

Denna information kan komma att förändras beroende på om det är lag som skulle falla ifrån eller komma till, situationen med Covid-19 eller andra faktorer som kan påverka.


Ny säsong!
2020-03-16 18:42

Hej!

En ny säsong har äntligen dragit igång!


Vi började matchandet för säsongen sista dagen i februari och det var verkligen inget vårväder som mötte oss på Kärlekens IP. Blåst, regn och snöblandat.

För motståndet stod våra vänner i IF Böljan från Falkenberg som vi mött många gånger på sistone och som vanligt blev det en jämn match.

Vi gav tyvärr bort alldeles för många passningar och fick kämpa hårt för att hålla jämna steg med motståndarna i det dåliga vädret.

Böljan gjorde både 0-1 och 0-2 på tilltrasslade situationer framför mål. Vi lyckades reducera till 1-2 på ett fint anfall och jagade på slutet en kvittering men det blev inga fler mål.

 

Andra träningsmatchen spelades en vecka in i mars på Laröds IP utmed den fina kusten norr om Helsingborg. Trots att temperaturen fortfarande visade sparsamt många plusgrader så var vädret betydligt bättre än senast och vi bjöds till och med på lite sol.

Matchen började med att motståndarna för dagen Hittarps IK höll ett högt tempo och vi var inte riktigt med från start. Vi släppte in ett mål på ett friläge men gjorde också ett mål på straff så efter första perioden stod det 1-1.

I andra perioden spelar vi bättre men får tyvärr en straff emot oss och underläge 2-1. Sedan får Astrio igång spelet och tar över matchen då Hittarps inte orkar hänga med längre. Efter flera fina kombinationer och många snygga mål slutar matchen 2-7.

Det är alltid lika roligt att se den engagerade publiken som i vått och torrt, framgångar och motgångar stöttar sitt lag på ett fantastiskt sätt.

 

Nu laddar vi vidare mot en ny resa till Helsingborg för möte med erkänt starka tjejerna i Eskilsminne IF!


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Riktlinjer COVID19
Materialleverantörer
Partners
Våra samarbetspartners
Stöd din förening