Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Astrio Dam
Här hittar du information om verksamheten i Astrio Dam. Är du intresserad av att börja spela med oss är du välkommen att kontakta någon av ledarna, kontaktuppgifter finn under "kontakt"
Matchen Lör 1/9 mot Vessigebro/Ginsten är inställd
2018-08-31 08:02

Matchen Lördagen 1/9 är inställd pga att Vessigebro/Ginsten har lämnat WO.

 

Stark match mot serietvåan på bortaplan
2018-08-29 21:27
Matchen mot Stafsinge IF spelades på en fantastiskt fin plan. Hemmalaget startade bäst och spelade mycket fin fotboll. De rullar boll skickligt och skapar många målchanser. Astrio har svårt att få igång sitt spel mot ett duktigt hemmalag. Efter 7 minuter skott tätt utanför av Stafsinge. 10 minuter senare gör Astrios mv Louise Kardell en fin fotparad på ett friläge från Stafsinge.
Återigen så jobbar Astriotjejerna sig in i matchen och Wilma Leidhammar  får ett fint läge men skottet går strax utanför Stafsinges mål. Efter ett fint Astrio anfall så sätter Elin Hansson bollen snyggt i mål. Stafsinge är skickliga på sina spelvändningar men Astrio spelar nu mer aggressivt och förhindrar motståndarna att komma till avslut. Innan pausvilan har Astrio några riktigt bra chanser att utöka sin ledning. Astrio går till pausvila med 0-1 efter en stundtals riktigt bra halvlek.
I början på andra halvlek fortsätter Astrio att skapa målchanser, Nellie Bryneus skjuter tätt utanför. Stafsinge spelar återigen bra och vi får det lite tuffare att försvara oss. Efter 49 minuter så kommer också Stafsinges kvittering. Stafsinge gör sedan både 2-1 och 3-1 innan Wilma Leidhammar reducerar till 3-2 när matchklockan står på 90 minuter. Laget gör en mycket bra match, framförallt i första halvlek. Vi står upp bra och ger aldrig upp mot ett Stafsinge som är ett mycket bra lag. Sträck på er tjejer, idag fick ni åter beröm av motståndarnas ledare.
Nästa match är 1/9 då Vessigebro/Ginsten kommer till Söndrums Ip. Avspark kl 14.00.
Seger mot Tölö
2018-08-24 09:01
Astrio ville ha revansch för vårens förlust. Det var ett taggat gäng på planen när matchen blåstes igång. Vi startar bäst och spelar fin fotboll. Leonita Berisha gör 1-0 efter 6 minuter. Astrio fortsätter att skapa och spelar till sig flera hörnor som blir resultatlösa. I 14 minuten får Tölö en frispark utanför straffområdet och efter ett bra avslut så står det 1-1. Nu tar Tölö över spelet och spelar fin fotboll. Astrio har svårt att få igång sitt spel då Tölö pressar högt. Efter hårt jobb av Tilda Lindau så kan Wilma Leidhammar på hennes passning göra 2-1 strax före pausvila.
I pausen är ingen nöjd med prestationen, utan vi pratar om att rörelsen, löpningarna och passningsspelet måste bli bättre.
Det är ett annat lag som kommer ut på planen, allt det vi pratat om sitter. Ändå så kvitterar Tölö till 2-2 och det känns lite snopet. Men tjejerna kommer tillbaka och hittar åter sitt fina spel.
Wilma sätter 3-2 i 51 minuten och några minuter senare är det  Leonita som ser till att det står 4-2. Astrio får en hörna, som Leonita spelar in riktigt bra och den nickar Wilma i mål. Astrios mv Louise Kardell skjuter en perfekt utspark som Wilma sätter i mål, det var hennes 4:e mål för dagen och det skulle bli fler. Efter fint förarbete av Olivia Pousette Fransson så gör Tilda Lindau mål.
Wilma fastställer slutresultatet till 9-2 och återigen är det Olivia som spelar fram. I dagens match så gör Ella Leksell från F 03 debut, en klart godkänd sådan.
Samtliga spelare gör en mycket bra andra halvlek, där alla tar jobbet och ett gemensamt ansvar.
Nästa match är på fredag den 24/8 på bortaplan mot Stafsinge IF.
Svenska cupen 15/8
2018-08-20 20:28
Cupsagan levde vidare efter straffdramatik mot Kvibille före sommaren. Motståndarna i dagens match var elitettan laget IF Böljan. Före matchstart pratade vi mycket om att spela utifrån våra förutsättningar och det som vi är bra på. Böljan spelar bra fotboll och är duktiga i sitt passningsspel. Astrio försvarar sig bra och försöker skapa anfall. Motståndarna sätter press och spelar lite tuffare än vad vi är vana vid. Men de gulsvarta står upp bra. I min 11 tar Böljan ledningen på ett skott utifrån. Böljan fortsätter att spela bra fotboll utan att skapa några direkta målchanser. I halvlek står det 0-1.
I andra halvlek kommer Astrio in mer i matchen, sätter press på motståndarna och vinner boll. Vi skapar ett par riktigt bra lägen, men saknar den där lilla turen.
Böljan spelar fortsatt bra och skapar flera målchanser, vår mv Amelie tippar ett lurigt skott till hörna i 80 minuten och innan domaren blåser av har dom även ett skott i ribban. Matchen slutar 0-1. Astrio gör en bra match framförallt i andra halvlek. Vi är stolta över er insats och på det sätt ni genomför matchen
Seger i höstpremiären
2018-08-10 09:44
Efter en bra avslutning på vårsäsongen mot topplagen så var det dax för laget att ta emot Frillesås FF.
Motståndarlaget börjar bäst och sätter hög press på Astrio som har svårt att få igång sitt passningsspel. Det blir lite ströanfall och i ett sådant så jobbar Jenny Nguyen till sig bollen och serverar bollen till Leonita Berisha som kan bredsida bollen i mål i match,inut 16. Frillesås fortsätter vara det bättre laget och stressar Astrio att spela ut bollen till hörna, då står det 26 min på matchklockan.På denna så kvitterar Frillesås till 1-1 och det resultatet står sig halvleken ut. I pausen pratar vi om att vi måste ta löpningar, pressa och ligga närmre våra motståndare. Det sker också en del förändringar på positioner i Astrio. Det är ett taggat lag som startar andra halvlek och i minut 47 så sätter Tilda Lindau 2-1. Astriotjejerna spelar en mycket bra fotboll och levererar fina anfall med många läckra kombinationer. Nu är det Astrio som sätter pressen och är det bästa laget. Det ger också resultat, Elin Hansson gör 3-1 i minut 66 och Alicia Gard Larsson gör 4-1 i 88 minuten.
Tjejerna gör en av sina bästa halvlekar den här säsongen.
Nästa match för laget är den 15 augusti då vi möter elitettan laget IF Böljan i Svenska Cupen. Matchstart 19.00 på Söndrums Ip
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/9 16:15
2 - 2  
Lör 1/9 14:00
3 - 0  
Fre 24/8 18:30
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer