Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad
F05

Astrio F-05
Välkommen att följa tjejerna i Astrio F-05.
Gathenhjelm Cup 2019
2019-10-08 14:00
Glada silvermedaljörer

Efter en tidig lördagsmorgon anlände laget till ett kylslaget men vackert Rydets IP utanför Onsala för deltagande i Gathenhjelm Cup. Det är en cup för inbjudna lag från Västra Sverige som är tänkt att dels vara en fin avslutning på säsongen men också en uppstart inför nästa säsong då det för många av lagen är första turneringen som man spelar 11 mot 11 på fullplan.


I första matchen stod för oss välkända Böljan ifrån Falkenberg för motståndet. Det blev som ofta mot dem en jämn match och den slutade också oavgjort 2 - 2 och varsin poäng.


Läktaren på Rydets IP började här bada i solsken så mössor och vantar kunde läggas åt sidan medan vi inväntade nästa match.


Därefter skulle vi möta erkänt duktiga Eskilsminne ifrån Helsingborg och de visade sig också spela en fartfylld och tuff fotboll så vi hamnade i underläge i paus. Dock växte tjejerna som så ofta med uppgiften och spelade bättre och bättre så pass att vi i slutet lyckades ta ledningen och vann matchen med 2 - 1.


Nu började publiken på läktaren bli riktigt varma i kläderna och ytterplaggen åker av i samma takt som hejarramsorna blir vassare och applåderna kraftfullare.


I sista gruppspelsmatchen skulle vi möta Lerum och det visade sig bli en märklig match där vi helt dominerade spelet men återigen hamnade i underläge och fick kämpa oss tillbaka. Matchen vanns med 3 – 1 och därmed hamnade vi på första plats i gruppen och skulle möta Jitex i en final.


Publiken fick här förflytta sig till den andra planen och började frenetiskt leta efter bästa åskådarplatserna med hänsyn till utsikten, närheten till planen och den värmande solens nedgång.


Efter att ha spelat hela gruppspelet på naturgräs blev det en rätt stor omställning att byta till det hårda underlaget på konstgräset. Laget gjorde åter en fantastisk kämpainsats och störde Jitex spel men till slut blev de för starka och vann matchen välförtjänt.


Tjejerna har återigen visat en fantastisk inställning och visat att man aldrig ger upp och med lite taktiskt finslipande av detaljer så kan det bli en spännande säsong till våren.


Vi tackar spelare, ledare och tillresta supporters för en härlig dag!

Hälsningar

Astrio F-05

 


F16 landslaget spelar För-EM i Halland
2019-09-02 06:33
I september finns det möjlighet att följa Sveriges F16 landslag i För-EM. Turneringen är en uppladdning och test inför det F17 EM som skall spelas här i Maj 2020. Bland spelarna som är uttagna finns Astrios Wilma Leidhammar.
Sverige kommer att ställas mot USA (11 Sept i Falkenberg), Tyskland (14 Sept i Halmstad) och Spanien (17 Sept i Ängelholm)
Information om tider och biljetter finns här 

Ha en härlig fotbollshöst!
Spännande matcher i Gothia
2019-07-16 13:24
Tjejerna spelar ännu en jämn och spännande match i årets Gothia Cup. Denna gången stod Alingsås för motståndet. Spelet blir bättre och bättre så vi kom till några chanser men även motståndarna hade några bra lägen. Tjejerna fortsätter att kämpa hela vägen och även denna gången kommer vårt mål på en fin frispark. Då Enskede IK besegrade Marin FC i den andra matchen i gruppen så är ställningen i gruppen hela jämn. Även stödet på läktaren hade vässats rejält sedan premiären igår och bidrog stort till stämningen.
Premiären i Gothia avklarad!
2019-07-15 18:41
Äntligen fick vi följa tjejerna i deras första match i Gothia Cup. För motståndet stod det amerikanska laget Marin FC. Båda lagen var nog lite nervösa men det blev en i stort ganska jämn match där Astrio hade det mesta av spelet men amerikanskorna lyckades utnyttja sina chanser. Dock fick vi en indirekt frispark i slutsekunderna och lyckades få in ett snyggt mål så matchen slutade 2-1 till Marin FC. Härligt jobbat tjejer och imorgon är det nya tag! Heja Astrio!
Möte inför Gothia Cup
2019-07-10 09:45
Stipendium

Tack för ett bra planeringsmöte inför Gothia Cup!

Kul och se det stora engagemanget ifrån ledare och föräldrar samt att tjejerna verkar laddade och ser fram emot nästa vecka.

 
Officiell samarbetspartner
Officiella materialleverantörer
Våra samarbetspartners
Stöd din förening