Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Astrio
Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad
F2005

Astrio F-05
Välkommen att följa tjejerna i Astrio F-05.
Julavslutning
2019-12-21 15:46
Julavslutning

Det hade blivit dags för julavslutning och tjejerna samlades i klubbhuset för fotbollsturnering, pizzabuffé och julklappsspel. Då vädret sista tiden varit lite trist så valde vi att köra turneringen i bordsfotboll istället. Spelarna delades in två och två i lag och efter många rafflande matcher hade vi till slut ett vinnande lag som fick möta ett lag från ledarstaben och tjejerna gick vinnande ur den matchen.

Efter att ha intagit pizza och dricka körs julklappsspelet igång och det var stundtals rätt högljutt när paketen skulle fördelas. Som avrundning kom Johanna och delade ut information om årets julgransinsamling.


Det var fantastiskt kul att se att tjejerna hade så roligt och vi vill tacka spelare, ledare och föräldrar för året som gått och hoppas på många nya fina minnen under 2020.


I och med detta tackar Fredrik och Cilla för sig som aktivitetsföräldrar och lämnar som uppdrag åt föräldramötet i Januari att utse våra efterträdare.


God Jul och Gott Nytt År!


Med vänliga hälsningar

Fredrik och CillaTräningsmatch mot Onsala
2019-12-16 14:21
I söndags hade vi återigen glädjen att få besöka Rydets IP i Onsala. Vi som var med förra gången minns gladeligen tillbaka på den underbara höstdagen i hade här i oktober då laget spelade cup. Dock visade sig vädret på en helt annan sida denna gången med 2-3 plusgrader och snålblåst innehållande både regn och hagel.

Träningsmatchen delades in i 3 st 25 minuters perioder och det visade sig rätt snart att Onsala tränat på bra under hösten och satte upp ett tempo som vi hade svårt att matcha. Motståndarna spelare rätt tufft och lyckades också få in något mål i första perioden.

I period två ökade Onsala tempot ytterligare samtidigt som vi inte riktigt fick till det passningsspel som fungerade som bra under säsongen. Mycket av spelet kom att förläggas till runt vårt straffområde och vi släppte in några lite lätta hörnmål då laget inte riktigt var på tårna och gjorde jobbet. Vi fick också till ett mål framåt då vi återigen lyckades slå en hörna direkt i mål, vilket blivit lite av en specialitet.

Den sista perioden kom vi upp lite längre i planen och spelet blev lite jämnare. Målmässigt slutade perioden 0 - 0 så det tar vi med oss. Matchen som helhet slutade 5 - 1 vilket i stor var rättvist men kanske lite för höga siffror.

Vi tackar Onsala för en bra lektion i hur fotboll kan spelas och tar strax lite juluppehåll och kommer tillbaka grymt taggade för att påbörja nästa säsong.

Dagens insats stod Matilda & Co för när de helt sonika tog över driften av kiosken då servicen var för dålig! Bra jobbat.
Gathenhjelm Cup 2019
2019-10-08 14:00
Glada silvermedaljörer

Efter en tidig lördagsmorgon anlände laget till ett kylslaget men vackert Rydets IP utanför Onsala för deltagande i Gathenhjelm Cup. Det är en cup för inbjudna lag från Västra Sverige som är tänkt att dels vara en fin avslutning på säsongen men också en uppstart inför nästa säsong då det för många av lagen är första turneringen som man spelar 11 mot 11 på fullplan.


I första matchen stod för oss välkända Böljan ifrån Falkenberg för motståndet. Det blev som ofta mot dem en jämn match och den slutade också oavgjort 2 - 2 och varsin poäng.


Läktaren på Rydets IP började här bada i solsken så mössor och vantar kunde läggas åt sidan medan vi inväntade nästa match.


Därefter skulle vi möta erkänt duktiga Eskilsminne ifrån Helsingborg och de visade sig också spela en fartfylld och tuff fotboll så vi hamnade i underläge i paus. Dock växte tjejerna som så ofta med uppgiften och spelade bättre och bättre så pass att vi i slutet lyckades ta ledningen och vann matchen med 2 - 1.


Nu började publiken på läktaren bli riktigt varma i kläderna och ytterplaggen åker av i samma takt som hejarramsorna blir vassare och applåderna kraftfullare.


I sista gruppspelsmatchen skulle vi möta Lerum och det visade sig bli en märklig match där vi helt dominerade spelet men återigen hamnade i underläge och fick kämpa oss tillbaka. Matchen vanns med 3 – 1 och därmed hamnade vi på första plats i gruppen och skulle möta Jitex i en final.


Publiken fick här förflytta sig till den andra planen och började frenetiskt leta efter bästa åskådarplatserna med hänsyn till utsikten, närheten till planen och den värmande solens nedgång.


Efter att ha spelat hela gruppspelet på naturgräs blev det en rätt stor omställning att byta till det hårda underlaget på konstgräset. Laget gjorde åter en fantastisk kämpainsats och störde Jitex spel men till slut blev de för starka och vann matchen välförtjänt.


Tjejerna har återigen visat en fantastisk inställning och visat att man aldrig ger upp och med lite taktiskt finslipande av detaljer så kan det bli en spännande säsong till våren.


Vi tackar spelare, ledare och tillresta supporters för en härlig dag!

Hälsningar

Astrio F-05

 


F16 landslaget spelar För-EM i Halland
2019-09-02 06:33
I september finns det möjlighet att följa Sveriges F16 landslag i För-EM. Turneringen är en uppladdning och test inför det F17 EM som skall spelas här i Maj 2020. Bland spelarna som är uttagna finns Astrios Wilma Leidhammar.
Sverige kommer att ställas mot USA (11 Sept i Falkenberg), Tyskland (14 Sept i Halmstad) och Spanien (17 Sept i Ängelholm)
Information om tider och biljetter finns här 

Ha en härlig fotbollshöst!
Spännande matcher i Gothia
2019-07-16 13:24
Tjejerna spelar ännu en jämn och spännande match i årets Gothia Cup. Denna gången stod Alingsås för motståndet. Spelet blir bättre och bättre så vi kom till några chanser men även motståndarna hade några bra lägen. Tjejerna fortsätter att kämpa hela vägen och även denna gången kommer vårt mål på en fin frispark. Då Enskede IK besegrade Marin FC i den andra matchen i gruppen så är ställningen i gruppen hela jämn. Även stödet på läktaren hade vässats rejält sedan premiären igår och bidrog stort till stämningen.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Anmälan till Tcupen 2020
Officiell samarbetspartner
Officiella materialleverantörer
Våra samarbetspartners
Stöd din förening