Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Utbildning för ledare i BK Astrio

Varje år hålls ledarutbildningar på Söndrums IP i olika former. Utbildningarna arrangeras både av Hallands fotbollsförbund och i föreningens egen regi. Som komplement till dessa utbildningar arrangeras även andra utbildningsaktiviteter löpande under säsongen. 


Se kalendern för aktuella utbildningstillfällen och datum.


Alla utbildningar är kostnadsfria för er ledare, med undantag för eventuella reskostnader.


Utbildningarna följer Svenska fotbollsförbundets modell för tränarutbildning, läs mer på Svenska fotbollsförbundets webbplats.


Tränarutbildning C

 

Svenska Fotbollförbundet Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram. I kursmaterialet får du träningstips och ett stort övningsregister med lekar, färdighets- och spelövningar samt hela träningsprogram. Du får också kunskaper om barns och ungdomars utveckling och konkreta förslag på hur du kan leda lärande och organisera träningen. Allt för att du ska bli tryggare i din roll som tränare och kunna erbjuda roliga och utvecklande träningspass när du står på planen med din träningsgrupp.

 

"Enligt Föreningens riktlinjer som antogs på årsmötet ska den som är med och påverkar våra barn och ungdomar i sin fotbollsmässiga utveckling ha utbildning på den nivå som motsvarar den åldersgrupp de ansvarar för".

 

Under denna upplaga kommer vi även att baka in förnyelse av grönt kort samt nytt grönt kort för er som inte har detta sedan tidigare.


Utbildningstillfällen (på Söndrums IP):

Söndag 11/2 kl. 09:30-17:00 (Teori)

Torsdag 1/3 kl. 17:00-21:00 (Teori + praktik med övningstrupp)

Måndag 5/3 kl. 17:00-21:00 (Teori)

 

Instruktör: 
Andreas Ottosson

 

Anmäl er till kansliet info@astrio.nu så snart som möjligt dock senast Måndag 5 februari 12.00

 

Vid övriga frågor kontakta Marcelo (marcelo@astrio.nu)

 

B-ungdom

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning B Ungdom vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år. Materialet är en fortsättning på Tränarutbildning C inom SvFF:s utbildningsprogram. 


Utbildningstillfällen (på Söndrums IP) - våren 2017

Onsdag 11 januari, 17-21
Onsdag 18 januari, 17-21
Onsdag 25 januari, 17-21
Onsdag 1 februari, 17-21

Instruktör: 
Mats Altemyr

Anmäl er till kansliet info@astrio.nu så snart som möjligt dock senast 30/11 2016.

 

Träningen inom ungdomsfotbollen ska precis som inom barnfotbollen utgå från spelet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. I Tränarutbildning B Ungdom visar vi hur dessa kvaliteter kan integreras i olika former av spelträning men också hur färdigheterna ska tränas isolerat.

 

I kursmaterialet får du bland annat kunskaper om ungdomars behov och utveckling. Vad du som tränare bör tänka på för att lärandemiljön ska bli optimal, hur du kan bygga upp och utveckla ditt lags spelsystem samt hur du kan analysera spelarnas och lagets prestationer under match är andra delar av bokens innehåll. Allt för att du ska bli tryggare i din roll som tränare och kunna planera och genomföra utvecklande träningspass.

 
Huvudsponsorer