Domare
I BK Astrio utbildar vi inte bara spelare utan även domare. Domarutbildningen sker i ett antal steg där man börjar att döma 5-manna matcher för att sedan gå vidare till 7-manna, 9-manna och så småningom 11-manna. 

  • Steg 1: Att döma 5-manna och 7-manna 
    Alla medlemmar från 13 år erbjuds utbildning i att döma 5-manna och 7-mannamatcher. Efter att ha gått utbildningen kan man börja att döma 5-mannamatcher för att sedan gå vidare till 7-manna. Utbildningen genomförs under mars månad. 
     
  • Steg 2: Att döma 9-manna och 11-manna 
    När man har dömt 5- och 7-manna i två-tre år och vill utbilda sig vidare är nästa steg en utbildning för att döma 9- och 11-manna matcher. Utbildningen genomförs i mars månad.
För dig som är utbildad domare
Hur får jag erbjudande om att döma?
I samband med att föreningens ledare bokar in en match går ett sms ut till alla registrerade domare i föreningen. Om du är intresserad av att döma svarar du på sms:et och får sedan en bekräftelse från kansliet.

Vad får man i ersättning?
Ersättningen beror på vilken typ av matcher man dömer:
5-manna: 2 kronor per matchminut
7-manna: 2 kronor per matchminut
9-manna: 200 kronor per match
11-manna: 300 kronor per match

Hur får jag min ersättning?
Efter att du har dömt en match ska du fylla i rapporten för dömda matcher (excel-fil - öppnas i nytt fönster). Skicka sedan den ifyllda rapporten till kansliet, info@astrio.nu.

Var finns den utrustning jag behöver?
I förrådet vid bollpumpen finns ett skåp med domartröjor och block. I samband med utbildningen får alla en egen visselpipa.
 
Huvudsponsorer